Baseball

Etusivu » Pitkävetovihjeet » Baseball
Lajitilastot
Yhteensä vihjeitä1978
Palautus%103.16 %
Panostetut yksiköt15620.50
Voitettuja yksikköjä16114.11
Nettovoitto493.60
Voitto1074
Puolivoitto0
Häviö904
Puolihäviö0
Push0
Void128
TOP vihjaajat
#VihjaajaVetojen määräP%K. Panos
1.habs1969103.02 %7.9
2.AssaultJL8130.93 %8.88
3.kuervaara1200 %2.5
Sarjat
Sarjan nimiVetojen määräP%panoksia yhteensä
MLB1978103.16 %15620.5
TOP bookkerit
#BookkeriVetojen määräP-%panoksia yhteensä
1.ComeOn!953101.6010,867.30
2.Pinnacle513100.0022,548.80
3.Coolbet413102.7015,677.80
4.Bet36565100.686,864.37
5.Unibet24104.5715,302.70
6.Mobilebet8103.161,354.00
7.Unlimit296.40182.00
Artikkelit Baseball

MLB pelaajaerikoiset: Total Bases-vedot

Viime erikoisartikkelissa käsittelimme strikeoutteja ja nyt on tarkoitus raapaista hieman pintaa syvemmältä mitä tarkoitetaan total bases-vedoilla, joita esimerkiksi Pinnacle tarjoaa runsain mitoin valikoimassaan. Kyseessä on pelaajavedoista kenties se kaikkein yleisin, sillä näitä vetoja riittää monessakin paikassa. Mikäli baseballia ei ole seurannut niin voi kuitenkin olla melko kujalla mitä tällä tarkoitetaan.…

Habs blogi, Habsin vihjeet ja ennakot, Käyttäjien blogit, Vedonlyöntiopas

MLB pelaajaerikoiset - strikeout

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas

MLB-streamit: Mistä baseballia näkee livenä?

Habsin vihjeet ja ennakot

MLB-opas, osa 7 - tipsejä ja vinkkejä MLB-vedonlyöntiin, huomionarvoisia asioita

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas

MLB-opas, osa 6: Total-vedot - mitkä asiat vaikuttavat juoksumääriin?

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas

MLB-opas, osa 4: Yksittäinen lyöntivuoro - baseballin säännöt ja miten baseballia pelataan

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas

MLB-opas, osa 3: Yksittäinen ottelu pilkottuna osiin

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas
Lue kaikki artikkelit

Baseball lajina

Baseball on alkuperäinen pesäpallon muoto, josta suomalainen pesäpallo on myöhemmin kehitelty. Baseballia pelataan pesäpallosta poiketen timantin muotoisella pesäjärjestyksellä, jossa ykköspesä on oikealla, kakkonen keskellä ja kolmonen vasemmalla. Kotipesä muodostaa timantin neljännen kulman. Baseball on pesäpalloa huomattavasti vähemmän taktinen laji, jossa suurin merkitys on syöttäjällä (vrt. pesäpallon lukkari). Baseballin ylivoimaisesti suurin ja seuratuin sarja on Major League Baseball eli MLB, joka on jenkeissä suursuosiossa oleva urheilusarja. Lisäksi jenkeissä pelataan pienempiä Minor League-sarjoja, josta potentiaaliset tulevaisuuden tähdet voivat ponnistaa suuriin parrasvaloihin. Baseballin suosio on suurta myöskin Väli-Amerikassa ja Etelä-Amerikan pohjoisosissa, ja muun muassa Dominikaanisen tasavallan ja Venezuelan pelaajia pelaa MLB:ssa huipputasolla useita. Amerikkojen lisäksi lajin suosio on suurta Japanissa, jonka sarja on MLB:n jälkeen toiseksi tunnetuin tai pelatuin käsityksemme mukaan. Baseballissa pelataan myös toisinaan MM-kisat eli World Baseball Classic, jossa USA on toki suuria suosikkeja, mutta monet Väli-Amerikan maat pistävät tiukasti kampoihin, ja mestaruus ei ole USA:lle itsestäänselvyys. Kun puhutaan baseballista on kuitenkin erittäin suurelta osin kyseessä tällöin MLB-puheet, ja sarjan merkitys baseballille on huomattavasti suurempi, mitä esim NBA:n koripallolle, vaikka tässäkin on kyse lajin jättiläissarjasta, jossa parhaat pelaavat. MLB:hen voit tutustua seitsemänosaisesta oppaastamme, jonka avausosan löydät täältä

Baseball-vihjeet Ristikaksi.com sivustolla

Löydät sivultamme etenkin MLB:hen laatuvihjeitä MLB:tä seuraavilta vihjaajiltamme. Allekirjoittanut (habs) ja monet muut aktiivit ovat sarjaa seuranneet vuosia, ja normaalien voittaja -ja totalvetojen lisäksi sarjaan on tarjolla runsaasti pelaajaerikoisia, joissa yksittäisen pelaajan tilastoista voi löytää rahanarvoisia etuja. Seuraa vihjeitämme, ja jos olet sarjaa seurannut niin laita ihmeessä omat vihjeesi mukaan baseball-vihjeisiin ja voitetaan yhdessä bookkerit!

Baseballvedonlyönti

Baseballista on muodostunut jopa koti-Suomessa (jossa laji ei ole muuten tuttu) erittäin suosittu vedonlyöntilaji. Syitä tähän on monia. Yksi suurimmista on se, että sarjaa pelataan kesäisin, jolloin pelattavaa on muuten selvästi talvikautta vähemmän, kun taas baseballissa pelataan kymmeniä otteluita käytännössä lähes joka päivä kesän ajan. Toinen iso syy on erittäin kattava määrä tilastoja ja dataa, joilla taitopelaajien on helpompi haastaa itsensä vedonlyönnillisesti katsomatta nauhalta jokaista peliä läpikotaisin. Käytännössä kaikki data on saatavilla tilastoista toisin kuin hyvin monessa muussa lajissa, kuten koripallossa tai jääkiekossa. Baseballin kertoimet ovat myös erinomaista tasoa, ja etenkin Pinnacle tarjoaa pääkohteisiin kertoimia, jossa talon etu on vain parin prosentin luokkaa. Pinnacle ja jotkut muut bookkerit tarjoavat myös reilusti pelikohteita mm. hiteistä, kunnareista, pelaajan hiteistä tai vaikkapa syöttäjän strikeoutien määrää. Näissä talon etu teoriatasolla on suurempi, mutta virhekertoimien esiintyvyys huomattavasti yleisempää, ja taitavat pelaajat voivat löytää näistä hyvinkin suuria etuja.

Näin lyöt vetoa baseballista

Baseballin yleisimmät vetomuodot ovat samat kuin koripallossakin, eli voittaja jatkoaika (tai tässä tapauksessa jatkovuoroparit) mukaanlukien, ottelun kokonaispistemäärä ja handicap. Voittajaa pelatessa ottelun lopullinen voittaja (vaikka maratonottelussa 30 vuoroparin jälkeen ratkeava) ratkaisee osuuko vetosi. Jos peli keskeytetään ennenaikaisesti sateen takia, eikä sitä pelata loppuun, on bookkereilla erilaisia sääntöjä eri kohteille siitä, onko vedot voimassa vai ei. Kannattaa tarkistaa oman bookkerisi vedonlyöntisäännöissä miten mikäkin tilanne käsitellään. Total-vedoissa lasketaan myös jatkovuoroparit mukaan, joten periaatteessa jatkoille menevä hyvin niukkajuoksuinenkin peli voi vielä mennä overiksi, jos jatkoinningeillä vierasjoukkueella repeää juoksuhanat, tai sitten tehdään esimerkiksi tietyllä vuoroparilla juoksut mieheen, ja peli jatkuu juoksumäärän kasvaessa. Yleensä kuitenkin jatkovuorojen todennäköisin juoksumäärä on yksi juoksu lisää, mutta se tulee ennemmin tai myöhemmin, joten esimerkiksi 4-4 tilanteessa olevan over 8,5 vedon voi varmuudella merkitä osuneeksi. Handicap-vedoissa toiselle joukkueelle annetaan tasoitusta tietyn verran, yleensä -1,5 juoksua. Se kumman joukkueen kohdalla on -1,5 lähtee otteluun siis puolitoista juoksua tappiolla, ja sen on voitettava vähintään kahdella juoksulla, että veto osuisi. Baseballissa kannattaa huomioida se erityispiirre, että kotijoukkueelle tuon kahden eron nappaaminen on hankalampaa, koska kotijoukkue pelaa aina tasoittavan vuoron, ja mikäli se johtaa yhdellä, tuota vuoroa ei tarvita, ja peli päättyy 8,5 vuoron jälkeen. Myös jatkovuoropareilla tai 9. eli viimeisen vuoroparin tasoittavalla kotijoukkueen tehdessä yhdenkin juoksun peli päättyy siihen. Baseballissa on lisäksi lukuisia tilastoerikoisvetoja. Mikäli termit hitti, rbi, run jne eivät ole tuttuja, kannattaa näitä tarkistella MLB-oppaan tilasto-osiosta, jossa termien merkitystä on avattu, ja tiedät mitä pelaat!  

Vinkkejä voitolliseen baseballvedonlyöntiin

MLB-vedonlyöntiin ehkä paras ohjesääntö on se, että etsi tilastoista se oma juttusi, jota bookkerit ja markkina aliarvostaa, ja yritä löytää sillä etua kertoimista. Muuten MLB-oppaan viimeisessä osiossa on annettu muutamia vinkkejä voitolliseen baseballvedonlyöntiin.  

Kirjoita kommentti