Baseball

Etusivu » Pitkävetovihjeet » Baseball
Lajitilastot
Yhteensä vihjeitä1979
Palautus%103.11 %
Panostetut yksiköt15627.50
Voitettuja yksikköjä16113.52
Nettovoitto486.60
Voitto1074
Puolivoitto0
Häviö905
Puolihäviö0
Push0
Void128
TOP vihjaajat
#VihjaajaVetojen määräP%K. Panos
1.habs1970102.97 %7.9
2.AssaultJL8130.93 %8.88
3.kuervaara1200 %2.5
Sarjat
Sarjan nimiVetojen määräP%panoksia yhteensä
MLB1979103.11 %15627.5
TOP bookkerit
#BookkeriVetojen määräP-%panoksia yhteensä
1.ComeOn!953101.4410,898.80
2.Pinnacle51399.3723,986.80
3.Coolbet413103.9818,432.20
4.Bet3656599.947,132.87
5.Unibet24104.3416,293.70
6.Mobilebet8103.451,372.00
7.Unlimit3114.68566.00
Artikkelit Baseball

MLB pelaajaerikoiset: Total Bases-vedot

Viime erikoisartikkelissa käsittelimme strikeoutteja ja nyt on tarkoitus raapaista hieman pintaa syvemmältä mitä tarkoitetaan total bases-vedoilla, joita esimerkiksi Pinnacle tarjoaa runsain mitoin valikoimassaan. Kyseessä on pelaajavedoista kenties se kaikkein yleisin, sillä näitä vetoja riittää monessakin paikassa. Mikäli baseballia ei ole seurannut niin voi kuitenkin olla melko kujalla mitä tällä tarkoitetaan.…

Habs blogi, Habsin vihjeet ja ennakot, Käyttäjien blogit, Vedonlyöntiopas

MLB pelaajaerikoiset - strikeout

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas

MLB-streamit: Mistä baseballia näkee livenä?

Habsin vihjeet ja ennakot

MLB-opas, osa 7 - tipsejä ja vinkkejä MLB-vedonlyöntiin, huomionarvoisia asioita

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas

MLB-opas, osa 6: Total-vedot - mitkä asiat vaikuttavat juoksumääriin?

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas

MLB-opas, osa 4: Yksittäinen lyöntivuoro - baseballin säännöt ja miten baseballia pelataan

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas

MLB-opas, osa 3: Yksittäinen ottelu pilkottuna osiin

Habsin vihjeet ja ennakot, Vedonlyöntiopas
Lue kaikki artikkelit

Baseball lajina

Baseball on alkuperäinen pesäpallon muoto, josta suomalainen pesäpallo on myöhemmin kehitelty. Baseballia pelataan pesäpallosta poiketen timantin muotoisella pesäjärjestyksellä, jossa ykköspesä on oikealla, kakkonen keskellä ja kolmonen vasemmalla. Kotipesä muodostaa timantin neljännen kulman. Baseball -ottelua pelataan yleensä yhdeksän vuoroparin verran, jonka jälkeen enemmän juoksuja suorittanut joukkue voittaa. Tarvittaessa edessä on "jatkoaika" ja ottelua jatketaan vuoropari kerrallaan. Suomalaisille tutumman pesäpallon tavoin baseballissakin toinen joukkue on vuorollaan lyömässä ja toinen joukkue kentällä "puolustamassa", mutta baseball on pesäpalloa huomattavasti vähemmän taktinen laji, jossa suurin merkitys onkin syöttäjällä (vrt. pesäpallon lukkari).

Iso osa baseballia on myös tilastot sekä niiden analysoiminen. Ihan perus katsojille kuin myös intohimoisemmallekin baseball-seuraajalle tarjotaan tilastoja muun muassa lyöntikeskiarvoista, juoksuista sekä syötöistä. Tilastot ovatkin hyvin keskeinen osa katsojakokemusta ja toimivat apuna pelien seuraamiseen ja pelaajien suoritusten arvioimiseen. Tilastot sekä niistä saadut tiedot toimivat niin ikään hyvänä apuvälineenä vedonlyöjille.

Pesäpallon tavoin baseballinkin suosio on perustunut aina etenkin siihen, että lajissa yhdistyy niin laji / pelitaito, taktinen osaaminen, fyysinen- ja henkinen kunto / kestävyys sekä tietysti intohimo ja sitä kuuluisaa "tiikerin silmää" täytyy olla, mikäli haluaa voittaa. Kenties juurikin se pelin monipuolisuus ja useat eri ominaisuudet, jota baseballissa pärjääminen vaatii, tekee siitä yhden urheilumaailman tai etenkin amerikkalaisen urheilumaailman seuratuimmista lajeista kautta aikojen. 

Baseballin ylivoimaisesti suurin ja seuratuin sarja on Major League Baseball eli MLB, joka on jenkeissä suursuosiossa oleva urheilusarja. Lisäksi jenkeissä pelataan pienempiä Minor League-sarjoja, josta potentiaaliset tulevaisuuden tähdet voivat ponnistaa suuriin parrasvaloihin.

Etenkään MLB:ssä baseball-ottelu ei ole vain urheilutapahtuma vaan siinä sivussa myös suuri show / viihdetapahtuma, joka vetää illasta toiseen stadioneita täyteen. Etenkin USA:ssa fanikulttuuri on melkoista ja omaa joukkuetta kannatetaan intohimoisesti aina kauden ensimmäisestä pelistä alkaen aina jopa sinne mahdollisiin finaaleihin saakka. Pelkän ottelun lisäksi baseball-tapahtumat pitävät usein sisällään muun muassa erilaisia esityksiä, laulua, ruokaa jne ja siksi MLB-ottelun kokeminen livenä onkin siis omanlainen kokemus itsessään, vaikkei lajista niinkään edes välittäisi.

Baseballin suosio on suurta USA:n lisäksi myöskin Väli-Amerikassa ja Etelä-Amerikan pohjoisosissa, ja muun muassa Dominikaanisen tasavallan ja Venezuelan pelaajia pelaa MLB:ssa huipputasolla useita. Amerikkojen lisäksi lajin suosio on suurta Japanissa, jonka sarja on MLB:n jälkeen toiseksi tunnetuin tai pelatuin käsityksemme mukaan.

Baseballissa pelataan myös toisinaan MM-kisat eli World Baseball Classic, jossa USA on toki suuria suosikkeja, mutta monet Väli-Amerikan maat pistävät tiukasti kampoihin, ja mestaruus ei ole USA:lle itsestäänselvyys.

Kun puhutaan baseballista on kuitenkin erittäin suurelta osin kyseessä tällöin MLB-puheet, ja sarjan merkitys baseballille on huomattavasti suurempi, mitä esim NBA:n koripallolle, vaikka tässäkin on kyse lajin jättiläissarjasta, jossa parhaat pelaavat. MLB:hen voit tutustua seitsemänosaisesta oppaastamme, jonka avausosan löydät täältä.

Baseball-vedonlyönti

Baseball-vihjeet Ristikaksi.com sivustolla

Löydät sivultamme etenkin MLB:hen laatuvihjeitä MLB:tä seuraavilta vihjaajiltamme. Allekirjoittanut (habs) ja monet muut aktiivit ovat sarjaa seuranneet vuosia, ja normaalien voittaja -ja totalvetojen lisäksi sarjaan on tarjolla runsaasti pelaajaerikoisia, joissa yksittäisen pelaajan tilastoista voi löytää rahanarvoisia etuja. Voit ottaa vihjeistä joko suorat peesit tai käyttää niitä myös apunasi omien näkemysten vertailuun.

Seuraa vihjeitämme, ja jos olet sarjaa seurannut niin laita ihmeessä omat vihjeesi mukaan baseball-vihjeisiin ja voitetaan yhdessä bookkerit! Vuosien saatossa baseball-vihjeitä on tipsattu sivuillemme yhteensä jo liki 2000 kappaletta yli 103 % palautuksella! Bookkereiden osalta baseball-vihjeet ovat keskittyneet vahvasti ComeOn!:lle sekä Pinnaclelle.

Vihjeitä seuratessa, kannattaa aina katsoa, millaiset perustelut vihjeessä on sekä millaiset tilastot vihjaajalla on. Hyviä vihjeitä on monenlaisia ja myös "huti" mennyt vihje on voinut olla hyvä ja pelattava kohde. Laadukkaana vihjaajana / vihjeenä voi lähtökohtaisesti pitää hyvin perusteltua vihjettä, sekä mikäli vihjaajalla on laadukas palautusprosentti suurellakin vihjemäärällä. Vihjeen uskottavuuden lisäämiseksi hyvin perustellut vihjeet sekä asetetut kertoimet ja kerroinrajat ovat myös tärkeitä etenkin tuoreemmille vihjaajille, joilla tilastoja ei ole vielä ehkä ehtinyt niin paljoa kertymään. Muista merkata myös aina ottelun / kohteen ratkettua vihjeen tulos, jotta tilastot päivittyvät.

Baseball-vedonlyönti

Baseballista on muodostunut jopa koti-Suomessa (jossa laji ei ole muuten tuttu) erittäin suosittu vedonlyöntilaji. Syitä tähän on monia. Yksi suurimmista on se, että sarjaa pelataan kesäisin, jolloin pelattavaa on muuten selvästi talvikautta vähemmän, kun taas baseballissa pelataan kymmeniä otteluita käytännössä lähes joka päivä kesän ajan. Toinen iso syy on erittäin kattava määrä tilastoja ja dataa, joilla taitopelaajien on helpompi haastaa itsensä vedonlyönnillisesti katsomatta nauhalta jokaista peliä läpikotaisin. Käytännössä kaikki data on saatavilla tilastoista toisin kuin hyvin monessa muussa lajissa, kuten koripallossa tai jääkiekossa.

Tilastojen lisäksi oli kyse lajista mistä tahansa, niin luonnollisesti myös ihan puhdas "silmätesti" sekä yleinen tietämys lajissa auttaa vedonlyönnillisessäkin mielessä. Voit siis tilastojen lisäksi myös esimerkiksi tutkia / katsoa eri joukkueiden ja pelaajien suorituksia sekä ottaa selvää kokoonpanoista, sääolo- ja kenttäolosuhteista sekä muista tekijöistä, mitkä voivat vaikuttaa ottelun kulkuun. Lisäksi mikäli sinulta löytyy myös vaikkapa omaa useamman vuoden kokemusta ja / tai lajitaustaa baseballista, niin sitäkin voi käyttää aina järkevästi hyödyksi vedonlyönnissä. Sinulla voi tällöin olla lajista tai lajin sisältä "silmää", mitä ei kaikilla välttämättä ole.

Baseballin kertoimet ovat myös erinomaista tasoa, ja etenkin Pinnacle tarjoaa pääkohteisiin kertoimia, jossa talon etu on vain parin prosentin luokkaa. Pinnacle ja jotkut muut bookkerit tarjoavat myös reilusti pelikohteita mm. hiteistä, kunnareista, pelaajan hiteistä tai vaikkapa syöttäjän strikeoutien määrää. Näissä talon etu teoriatasolla on suurempi, mutta virhekertoimien esiintyvyys huomattavasti yleisempää, ja taitavat pelaajat voivat löytää näistä hyvinkin suuria etuja.

Vaikka baseball-vedonlyöntiäkin harrastetetaan paljon ammattimaisessa / tuottomielessä, niin monet tykkäävät myös betsailla puhtaasti viihdevedonlyönnillisessä mielessä. Viihdevedonlyönti tuo monelle omanlaistaan lisäjännäriä ja kiinnostusta baseball-otteluiden seuraamisen, jotka voivat toisinaan olla enemmän tai vähemmän pitkäveteisiäkin.

baseball-vihjeet

Näin lyöt vetoa baseballista

Baseballin yleisimmät vetomuodot ovat samat kuin koripallossakin, eli voittaja jatkoaika (tai tässä tapauksessa jatkovuoroparit) mukaanlukien, ottelun kokonaispistemäärä ja handicap. Voittajaa pelatessa ottelun lopullinen voittaja (vaikka maratonottelussa 30 vuoroparin jälkeen ratkeava) ratkaisee osuuko vetosi. Jos peli keskeytetään ennenaikaisesti sateen takia, eikä sitä pelata loppuun, on bookkereilla erilaisia sääntöjä eri kohteille siitä, onko vedot voimassa vai ei. Kannattaa tarkistaa oman bookkerisi vedonlyöntisäännöissä miten mikäkin tilanne käsitellään. Kaikkia sivuillemme listattuja lisensoituja vedonlyöntibookkereita pääset tarkastelemaan tästä.

Voittajaveto / Moneyline: Tämä vetotyyppi on varmasti lähes kaikille tuttu ja yksinkertaisesti lyöt vain vetoa kumpi voittaa ottelun. Esimerkiksi alla olevan kuvan Arizona Diamondbacks-Texas Rangers -otteluun voit lyödä vetoa joko Arizonan puolesta kertoimella 2.50 tai Texasin puolesta kertoimella 1.61.

Total-vedoissa lasketaan myös jatkovuoroparit mukaan, joten periaatteessa jatkoille menevä hyvin niukkajuoksuinenkin peli voi vielä mennä overiksi, jos jatkoinningeillä vierasjoukkueella repeää juoksuhanat, tai sitten tehdään esimerkiksi tietyllä vuoroparilla juoksut mieheen, ja peli jatkuu juoksumäärän kasvaessa. Yleensä kuitenkin jatkovuorojen todennäköisin juoksumäärä on yksi juoksu lisää, mutta se tulee ennemmin tai myöhemmin, joten esimerkiksi 4-4 tilanteessa olevan over 8,5 vedon voi varmuudella merkitä osuneeksi.

Handicap-vedoissa toiselle joukkueelle annetaan tasoitusta tietyn verran, yleensä -1,5 juoksua. Se kumman joukkueen kohdalla on -1,5 lähtee otteluun siis puolitoista juoksua tappiolla, ja sen on voitettava vähintään kahdella juoksulla, että veto osuisi. Baseballissa kannattaa huomioida se erityispiirre, että kotijoukkueelle tuon kahden eron nappaaminen on hankalampaa, koska kotijoukkue pelaa aina tasoittavan vuoron, ja mikäli se johtaa yhdellä, tuota vuoroa ei tarvita, ja peli päättyy 8,5 vuoron jälkeen. Myös jatkovuoropareilla tai 9. eli viimeisen vuoroparin tasoittavalla kotijoukkueen tehdessä yhdenkin juoksun peli päättyy siihen.

Yksittäiset pelaajavedot: Vetoa voi myös lyödä yksittäisten pelaajien suorituksista, kuten kotiutuksista, juoksuista, lyönneistä ja kenttäpeleistä. Huomioithan kuitenkin, että jokainen bookkeri ei tarjoa pelaajakohtaisia vetoja, tai ainakaan niin laajalla valikoimalla.

Live-vedot: Myös live-vedot kuuluvat tietysti baseball vedonlyöntiin. Ottelun ollessa käynnissä voit lyödä vetoa livenä esimerkiksi käynnissä olevan vuoroparin voittajasta, seuraavasta kotiutuksesta, ensimmäisen lyönnin tuloksesta ja niin edelleen.

Baseballissa on lisäksi lukuisia tilastoerikoisvetoja. Mikäli termit hitti, rbi, run jne eivät ole tuttuja, kannattaa näitä tarkistella MLB-oppaan tilasto-osiosta, jossa termien merkitystä on avattu, ja tiedät mitä pelaat!

baseball-vedonlyönti

Mistä seurata baseballia?

Halutessaan baseball-lähetyksiä pääsee katsomaan Suomessa esimerkiksi V Sportin kanavilta / Viaplaylta. Lisäksi MLB.tv on MLB:n virallisen sivun tarjoama streamipalvelu, josta näkee otteluita jopa ilmaiseksi sekä myös jotkin vedonlyöntiyhtiöt voivat toisinaan tarjota streameja otteluihin. Toisin kuin monia muita lajeja, niin baseballia ei suomalaisille "perus" TV-kanavilla näytetä liki koskaan.

Lisätietoja MLB-streameistä pääset lukemaan sivuiltamme löytyvästä "MLB-streamit" -artikkelista.

Vinkkejä voitolliseen baseball-vedonlyöntiin

MLB-vedonlyöntiin ehkä paras ohjesääntö on se, että etsi tilastoista se oma juttusi, jota bookkerit ja markkina aliarvostaa, ja yritä löytää sillä etua kertoimista. Muuten MLB-oppaan viimeisessä osiossa on annettu muutamia vinkkejä voitolliseen baseballvedonlyöntiin. Alle olemme kuitenkin koonneet vielä lisäksi muutamia tärppejä, jotka kannattaa pitää mielessä, mikäli haluaa kehittyä kohti voitollisempaa vedonlyöntiä:

  • Analysoi tilastoja: Baseballissa tilastot ovat avainasemassa. Analysoi pelaajien ja joukkueiden tilastoja, kuten lyöntikeskiarvoa, juoksuja, syöttötilastoja ja kotietua. Hyviä tilastoja / tietoja esimerkiksi MLB:stä löytää osoitteista "mlb.com" sekä "baseball-reference.com". Myös Flashscore on melko käytetty alusta, etenkin tulosten seuraamiseen. Flashscoresta näkee myös kätevästi tilastoja, otteluiden lopputulokset, sarjataulukot, playoff-kaaviot ja niin edelleen.
  • Seuraa joukkueiden kuntoa: Joukkueiden kunto ja suoritukset voivat vaihdella. Ole tietoinen joukkueiden viimeaikaisista tuloksista ja pelaajien mahdollisista loukkaantumisista tai poissaoloista. Mikäli useampi avainpelaaja on poissa, voi se näkyä joukkueen suorittamisessa, joskin tähän myös bookkerit ovat mahdollisesti voinee jo reagoida kertoimissakin.
  • Seuraa sääolosuhteita: Baseballissa sää voi vaikuttaa merkittävästi ottelun kulkuun. Esimerkiksi tuuli ja sateen vuoksi juoksut voivat olla harvinaisempia. Tutki sääennuste ennen vedon asettamista ja huomioi se tarpeen tullen.
  • Vältä suuria suosikkeja: Vaikka suosikkijoukkueet voittavat usein, ne voivat olla liian "kalliita" vedonlyönnissä ja vaatia hyvinkin suuren panoksen marginaalisenkin voiton saamiseksi. Harkitse altavastaajien vetämistä ja etsi hyviä arvoja esimerkiksi tasoitusten kautta.
  • Pidä tunteet kurissa: Älä anna tunteiden ohjata vedonlyöntipäätöksiäsi. Vedonlyöntiin tulisi lähestyä analyyttisesti ja järkiperäisesti. Älä pelaa aina lempijoukkueesi puolesta, sillä myös se voi hävitä otteluita. Muistetaan pitää viihdevedonlyönti erikseen.
  • Hyödynnä / käytä asiantuntijoiden näkemyksiä apuna: On olemassa monia baseball-vedonlyöntiin erikoistuneita asiantuntijoita, jotka tarjoavat vihjeitä ja analyysejä. Voit seurata esimerkiksi heidän verkkosivustojaan, blogejaan tai some-tilejä saadaksesi tietoa ja neuvoja. Asiantuntijoiden vihjeitä voi käyttää hyödyksi esimerkiksi omien näkemysten vertailemiseen. Meidänkin sivuillemme on tarjottu jo vuosien ajan laadukkaita MLB-vihjeitä sekä sivuiltamme löytyy myös useampi osainen MLB-opas -sarja, jonka ensimmäiseen osaan pääset tutustumaan tästä.
  • Opettele / Tutustu baseballiin ja sen sääntöihin: Tämä pätee oikeastaan lajiin kuin lajiin, mutta mitä paremmin ymmärrät lajin säännöt ja strategiat, sitä paremmin voit tehdä perusteltuja vedonlyöntipäätöksiä. "Sokkona" vedonlyöminen ilman tietoa / silmätestiä / tilastojen hyödyntämistä ei ole etenkään pitkässä juoksussa koskaan järkevää. 
  • Etsi arvoa kertoimista: Etsi tilanteita, joissa kertoimet eivät välttämättä heijasta ottelun todellisia mahdollisuuksia ja "voita" bookkerit. Pienetkin erot kertoimissa voivat tarjota arvoa vedonlyöntiin.
  • Ole kärsivällinen: Voitollinen vedonlyönti vaatii pitkäjänteisyyttä. Älä odota voittavasi joka kerta, mutta pyri pitämään pitkän aikavälin tulokset positiivisina.
  • Pelaa vastuullisesti: Vedonlyönti voi olla hauskaa, mutta se voi myös aiheuttaa riippuvuutta. Pidä aina mielessä vastuullinen pelaaminen ja pelaa aina vain sen verran, mitä olet valmis häviämään. Mikäli pelaaminen haittaa, ota yhteyttä peluuri.fi.
baseball-vihjeet

Kirjoita kommentti