Snooker

Lajitilastot
Yhteensä vihjeitä27
Palautus%74.34 %
Panostetut yksiköt80.25
Voitettuja yksikköjä59.66
Nettovoitto-20.59
Voitto7
Puolivoitto0
Häviö19
Puolihäviö0
Push1
Void0
TOP vihjaajat
#VihjaajaVetojen määräP%K. Panos
1.Hyny2678.24 %2.93
2.JDF10 %4
Sarjat
Sarjan nimiVetojen määräP%panoksia yhteensä
Muu2774.34 %80.25
TOP bookkerit
#BookkeriVetojen määräP-%panoksia yhteensä
1.ComeOn!12101.4410,898.80
2.Pinnacle1099.4224,265.80
3.1xbet3110.65611.17
4.Veikkaus1100.9010,053.10
5.Bet2U147.0361.00

Snooker-vihjeet Ristikaksi.com-sivustolla

Tälle sivulle olemme luoneet tilastot Ristikaksi.com -sivuston snooker-vihjeistä. Voit jättää myös omat snooker-vihjeet ja pitää näin kätevästi kirjanpitoa, vaikka sitten pidemmässäkin juoksussa.

Olemme jakaneet tällä sivulla jotain tietoa liittyen snookerin ammattilaiskiertueeseen ja snooker-vedonlyöntiin. Uskomme, että laji on sinulle edes jossain määrin tuttu snooker-vihjeitä jättäessäsi tai etsiessäsi, joten emme käsittele snookerin yleisimpiä sääntöjä tai termejä.

Snooker on yksi niistä lajeista, jotka ovat tulleet meille suomalaisille jokseenkin yllättävänkin tutuksi ja tärkeäksi, vaikka suomalaisedustus lajissa onkin ollut vähäistä, vaikkakin ainakin pohjoismaalaisittain korkealla tasolla. Lajilla on hyvä näkyvyys ja sitä markkinoidaan myös yhtenä mielenkiintoisimmista sekä suosituimmista vedonlyönnin lajeista, jossa tilanteet ja voimasuhteet voivat kääntyä hyvinkin nopeasti.

Snookerin ammattilaiskiertue pyörii käytännössä läpi vuoden ja sen rahakkaimmat turnaukset ovat snookerin maailmanmestaruusturnaus, eli World Championship sekä Iso-Britanniassa ja Kiinassa pelattavat kilpailut.

Laji syntyi Intiassa 1800-luvun loppupuolella - brittiläisten sotilaiden toimesta, josta se siirtyi sittemmin varsinaisena snookerin kotimaana tunnettuun Iso-Britanniaan. Kun katsotaan snookerin maailmanlistaa tai rankingia, niin onkin helppoa huomata, että valtaosa lajin huipuista ovat tästä saarivaltiosta. Toisena merkittävänä maana on ehdottomasti mainittava Kiina, jossa laji on noussut suureen suosioon ja maan parhaat pelaajat ovatkin Kiinassa varsinaisia supertähtiä.

Asioita, joita huomioida snooker-vihjeitä laatiessa

Snooker on siitä mielenkiintoinen tai jollekin mielenkiinnoton laji, että olosuhteet ovat pelaajille kaikella tavalla tasapuoliset ja käytännössä mahdolliset Aasian ja Euroopan väliset aikaerot tai ilmankosteus ovat ainoita asioita, jotka voivat vaikuttaa yksittäisiin pelaajiin jossain määrin - unohtamatta toisinaan hyvinkin pitkiksi venyneitä otteluita. Tämän vuoksi vedonlyönnin ja yleensäkin snookerin seuraamisen kannalta kaiken oppimisen saakin kohdistaa itse pelaajien ja lajin tuntemiseen.

Seuraavassa on lueteltu joitain asioita, joita selvittää esimerkiksi ottelua tai turnausta ennen.

 • Pelaajien tauko edellisestä virallisesta ottelusta.
 • Pelaajien tulokset edellisistä turnauksista ja keskinäiset kohtaamiset seuraavan vastustajan kanssa.
 • Pelaajan historia kyseisestä turnauksesta ja pelipaikalta.
 • Pelaajan vahvuudet ja heikkoudet ja miten ne ovat näkyneet kyseisessä turnauksessa pelaajan historiaan peilaten.
 • Turnauksen kaavio.

Kuten missä tahansa lajissa, niin snookerissa on erityisen tärkeässä roolissa lajin seuraaminen ja pelaajista saatu tieto. Jos puhutaan esimerkiksi 50:stä parhaasta pelaajasta rankingin mukaan, niin aktiivisen seuraamisen jälkeen jo ainakin naamat tulevat nopeasti tutuksi ja osittain myös huippupelaajien pelityyli ja historia, johon auttaa suuresti myös selostajien kuunteleminen.

Yleisimmät snooker-vihjeet ja niiden pelimuodot

 • Turnauksen voittaja.
 • Ottelun voittaja.
 • Freimien (frame) määrä.
 • Freimin voittaja.
 • Tasoitusvedot.
 • Tulosvedot.
 • Suurin breikki (break) tai century-breikkien (yli 100 pisteen lyöntisarjat) määrä.

Mistä katsoa snookeria ja missä lyödä snooker-vetoja?

Snookeria on nähtävissä esimerkiksi vedonlyöntisivustojen streameista ja toisinaan myös vapaasti katsottavilta tv-kanavilta, mutta tenniksen tavoin Eurosport ja Eurosport Player ovat eräänlainen synonyymi snooker-lähetyksille ja otteluita on englannin lisäksi tarjolla usein myös suomeksi selostettuna.

Snooker-vedonlyöntiin sopii tunnetuimmat vedonlyöntiyhtiöt, joten kerroinvertailua kannattaa tehdä totuttuun tyyliin. Mainittakoon erityisesti Pinnacle ja live-vetojen suosiosta johtuen Bet365, kuin myös brittiläiset vedonlyöntisivustot ja suomalaisille aina tutut Betsafe ja Unibet.

Kirjoita kommentti