Tennis

Lajitilastot
Yhteensä vihjeitä167
Palautus%93.17 %
Panostetut yksiköt1202.50
Voitettuja yksikköjä1120.37
Nettovoitto-82.09
Voitto72
Puolivoitto0
Häviö91
Puolihäviö0
Push4
Void6
TOP vihjaajat
#VihjaajaVetojen määräP%K. Panos
1.TennisAce6995.34 %7.3
2.DetH4qrL4092.01 %9.1
3.-keisari-2189.35 %3.9
4.habs1981.62 %7.42
5.Travgubbe7118.47 %6.14
Sarjat
Sarjan nimiVetojen määräP%panoksia yhteensä
ATP8779.41 %602
WTA37106.85 %260.5
Muu sarja27105.7 %212
Challenger16109.33 %128
TOP bookkerit
#BookkeriVetojen määräP-%panoksia yhteensä
1.Coolbet60103.8317,508.80
2.Pinnacle5699.6123,606.80
3.Unibet27104.6616,151.70
4.Expekt7104.80518.20
5.iBet5117.851,386.90
6.31bet Sports 2126.1921.00
7.Tonybet278.74180.00
8.Sbobet190.24137.00
9.Bethard1108.66561.65
10.1xbet1110.65611.17
11.Betsafe1118.571,622.50
12.Veikkaus1100.639,466.13
13.ComeOn!1101.5210,890.80
14.GG.bet189.56166.91
15.Bet3651100.746,980.87
Artikkelit Tennis

Tennis Davis Cup 2023 finaalivaihe - Suomen otteluohjelma

Suomen tennismaajoukkue eli Porche Davis Cup Team Finland teki viime viikolla yhden suomalaisen palloiluhistorian kovimmista tempuista, kun se eteni vastoin kaikkia odotuksia Davis Cupin puolivälierä -vaiheeseen! Puhumme siis tenniksen maailmanmestaruuskilpailuista, jossa olemme siis nyt kahdeksan parhaan maan joukossa! Top 16 -vaiheeseen pääsyä olisi voinut pitää tenniksen kaltaisessa maailmanlaajuisesti kilpaillussa lajissa…

Urheilu-uutiset

Djokovic marssi US Openin sekä 24. Grand Slam -tittelinsä voittoon!

Urheilu-uutiset

Tenniksen vuoden viimeinen Grand Slam alkaa - Ruusuvuoren lisäksi myös Otto Virtanen mukana kaksinpelissä!

Urheilu-uutiset

Wimbledoniin saatiin toivottu unelmafinaali!

Urheilu-uutiset

Wimbledon 2023 välierät - Djokovic on jälleen matkalla Grand Slam -voittoon.

Urheilu-uutiset

iBet jakaa päivittäin 100 € Wimbledonin ajan!

Ajankohtaiset tarjoukset, Ristikaksi kilpailut ja kampanjat

Lunasta ilmaisvetoja Wimbledoniin asetetuista vedoista XLBetillä!

Ajankohtaiset tarjoukset, Ristikaksi kilpailut ja kampanjat
Lue kaikki artikkelit

Tietoa tennisvihjeistä / Tennisvihjeet Ristikaksi.com sivustolla

Tennis on yksi vedonlyönnin eniten pelatuista urheilulajeista niin Suomessa kuin maailmallakin. Lajina tennis on urheilijalle äärimmäisen kuluttava ja rankka, mutta taas katsojalle sekä vedonlyönjälle todella mielenkiintoinen, jossa on suuri määrä erilaisia seikkoja, jotka täytyy ottaa huomioon ottelua ennen tai jopa sen aikana.

Tenniksen kiinnostavuutta nostaa myös se tosiasia, että sitä on tarjolla käytännössä kalenterin ympäri, jolloin lähinnä joulukuu on tämän lajin osalta hiljaisempaa aikaa. Tennisotteluita tulee myös eri aikavyöhykkeiltä, alustoilta ja tasoilta pitkin päivää, joten hyvin lajiin perehtynyt henkilö voi lyödä tennisvetoja lähes milloin tahansa ja muulla tavalla lajista kiinnostuneelle tennistä on tarjolla lähes loputtomasti.

Myös meillä Ristikakkosella tennis nostaa päätään keskustelussa ja vihjeissä etenkin suurten turnausten, kuten Grand Slamien aikoihin. Rekisteröitymällä käyttäjäksi sivuillemme ja samalla liittymällä osaksi yhteisöä, pääset mukaan tenniskeskusteluun ja kaikkeen muuhun, mitä sivuillamme tapahtuu! Mikäli omaat myös kiinnostusta / tietämystä tenniksestä vedonlyönnillisessäkin mielessä, niin jäsenenä voit iskeä sivuillemme omia tennisvihjeitä. Normaalisti vihjeet painottuvat sivuillamme suurimpiin ATP- ja WTA -turnauksiin sekä niiden otteluihin, mutta toisinaan myös pienempiin turnauksiin tipahtelee peli-ideoita käyttäjiltämme.

Käymme vielä läpi joitakin asioita, joista tennisvedonlyöjän tulee huomioida tennisivihjeiden osalta tai penkkiurheilijan näkökulmasta. Oletamme, että itse laji on sääntöineen ja suurimpine turnauksineen tuttu sellaiselle, joka jakaa tennisvihjeitä, joten jätetään ne osa-alueet pois.

Tennis vihjeet

Asioita, joita huomioida tennisvihjeitä laatiessa

Kuten jo sanottua, niin tennis on laji, jossa täytyy huomioida todella monia asioita, mutta ahkerasti lajia ja pelaajia seurattuaan alustat, pelaajien pelityylit ja muut seikat tulevat nopeasti tutuiksi.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy erilaisiin alustoihin, jotka ovat kärjistetysti kovat alustat, massakentät ja nurmikentät, mutta näidenkin välille saadaan eroja aikaiseksi ja yhä tänäkin päivänä joskus harvoin alustana toimii myös matto. Esimerkiksi koville alustoille on eri valmistajia ja myös sääolosuhteet vaikuttavat pallon käyttäytymiseen. Kaikki massakentätkään eivät ole aivan samanlaisia, vaan osa on toisia nopeampia ja myös erivärisiä. Lisäksi massakenttä voi olla tehty joskus myös halliin. Nurmikentissä ei ole niin suuria eroja, mutta vaikkapa Wimbledonissa katon ollessa kiinni voi olosuhteet olla toisenlaiset pienempään ja avonaiseen kenttään verrattuna.

Erilaisia pelityylejä on tenniksessä lähes yhtä paljon kuin pelaajiakin, mutta siitä huolimatta jokaisen pelaajan saa kuitenkin luokiteltua jollain tavalla ja poimittua näiden heikkouksia ja vahvuuksia esille. Joku pelaaja viihtyy vahvan kämmenlyöntinsä turvin takarajan tuntumassa. Aiemmin oli taas yleisempää nähdä pelaajia, jotka luottivat niin sanottuun serve and volley -tyyliinsä. Näiden lisäksi niin naisten kuin miestenkin kiertueelta muistamme joitain loistavasti puolustavia pelaajia ja joku on taas enemmän tai vähemmän hyvä kaikessa ollen all-court-pelaaja. Viime vuosina syöttöpelin merkityksen kasvun myötä puhtaat "syöttäjä-tyyppiset" -pelaajat ovat jokseenkin lisääntyneet. Yhtenä hyvänä esimerkkinä mainittakoon 21-vuotiaan jenkkinuorukaisen Ben Sheltonin.

Heikkouksia ja vahvuuksia listatessa esille nousevat etenkin syötöt ja niiden palautukset, kämmen- ja rystylyönnit, mahdolliset yhden käden rystyt, liike, pelaajan henkinen vahvuus ja vasenkätiset pelaajat. Näiden välille saadaan mielenkiintoisia yhdistelmiä, kun joku pelaaja on esimerkiksi kerta toisensa jälkeen pulassa kovia syöttäjiä vastaan, kun hyvä palauttaja taas pääsee käsiksi siihen aseeseen. Heikommalla pelaajalla loppuu taas ruuti sellaista vastaan, joka lyö heti pompusta kovia peruslyöntejä takarajan tuntumaan.

Olosuhteet vaikuttavat myös enemmän tai vähemmän otteluihin. Kovassa sateessa tennistä ei pelata, mutta kostea ilma tekee pallosta ja sen myötä pelistä raskaampaa. Myös tuuli vaikuttaa suuresti, joka on nähty varsinkin Pohjois-Amerikassa pelattavissa kovien kenttien turnauksissa.

Suosittelemme myös huomioimaan pelaajien aiemmat turnausaikataulut. Toiselle pelaajalla saattaa olla peleistä taukoa jopa viikkoja ja toinen on pelannut vielä kaksi päivää sitten toisen turnauksen finaalissa. Nämä ovat asioita, joita voi katsoa monelta kantilta ja nähdä myös jälkimmäisen hyötyvän pelituntumasta, mikäli näiden kahden pelipaikkakunnan etäisyys tai aikaerot eivät ole järin suuria toistensa välillä. Mainittakoon myös, että esimerkiksi sade saattaa muuttaa aikatauluja yhden turnauksen sisällä, jolloin joku voi joutua uurastamaan kaksi ottelua hyvinkin lyhyen aikavälin - jopa saman päivän aikana sisältäen mahdollisesti myös nelinpelin.

ATP- ja WTA-rankingeista ei ollut mainintaan, emmekä usko kovinkaan monen voitollisen tennisvedonlyöjän laskevan niille paljoakaan painoarvoa.

ATP- ja WTA-kiertueet

ATP- ja WTA-kiertueet, eli mies- ja naistenniksen korkeimmat tasot ovat tenniksen ylivoimaisesti seuratuimmat tapahtumat, jotka alkavat vuosittain aina vuodentaitteen aikoihin ja päättyvät marraskuun puolella.

Pääsääntöisesti molemmat kiertueet ovat vuodesta toiseen hyvin samanlaisia, kun kausi alkaa Aasiasta ja Oseaniasta, siirtyen sieltä osittain Euroopan ja/tai Lähi-idän kautta Pohjois-Amerikan suuriin turnauksiin ja palaten sieltä taas Euroopan massa- ja nurmikentille, josta taas siirrytään kesän loppua kohti takaisin Pohjois-Amerikkaan ja lopulta vielä Aasiaan ja kauden päättäviin finaaleihin.

Kausi on siis hyvin pitkä ja raskas ja moni huippupelaaja luokin ohjelmansa niin, että se käsittää lähinnä pakolliset suuret turnaukset ja vain muutamia pienempiä turnauksia näiden välillä.

Davis Cup ja Fed Cup

Davis Cupia ja Fed Cupia pelataan tavallisesti muutamaan otteeseen ATP- ja WTA-turnausten välissä, mutta vuonna 2019 tässä nähtiin suuri muutos, kun Davis Cupin ylin sarjataso muutti muotoaan, josta olemme kirjoittaneet oman artikkelin. Kyseinen turnausmuoto on voimassa myös myöhemmin, joten kirjoitus ei ole siltä osin vanhentunut.

Tennisvihjeiden ja tennisvedonlyönnin osalta Davis Cupissa ja Fed Cupissa veikataan yksittäisten otteluiden ja niiden sisällä tapahtuvien tilanteiden lisäksi myös ottelusarjojen voittajia, jotka käydään siis maiden välillä eri sarjatasoilla. Suurin ero ATP- ja WTA-kiertueisiin ja niiden otteluihin tulee varsinkin yleisöstä, joka toisen joukkueen kotiyleisönä muistuttaa enemmänkin jalkapalloa, koripalloa, jääkiekko tai jotain muuta suurta joukkuelajia.

Mitä asioita tennisvedonlyöjän kannattaa ottaa huomioon on tavallisen otteluasetelman lisäksi juurikin kotiyleisö, pelipaikka alustoineen, joka yleensä suosii kotijoukkuetta ja mahdolliset poisjäännit, mikäli pelaa voittavaa maata. On hyvin tavallista, että joku huippupelaaja ei raskaan kauden aikana osallistu pudotuspeliotteluihin.

Challenger Tour eli haastajakiertue

Myös haastajakiertueelta on tarjolla valtavasti otteluita, joita pelataan ATP- ja WTA-kiertueiden tyyliin eri paikkakunnilla samaan aikaan. Haastajakiertue sekoittuu nuorista pelaajista ja osa nimistä - varsinkin monet massakentille erikoistuneet pelaajat ovat sellaisia, jotka pelaavat vuodesta toiseen haastajakiertuetta ja Grand Slam -turnausten karsintoja sekä mahdollista pääsarjaakin.

Challenger Tour voi olla erityisen raskas pelaajalle, sillä valtaosan pelaajista täytyy pelata todella paljon pitääkseen homman edes jollain tavalla taloudellisesti kannattavana. Myös puitteet voivat olla hyvinkin vaihtelevat hieman karummista kentistä lähtien ja toisinaan pallopojat ja -tytötkin ovat vieras näky näissä turnauksissa.

Haastajakiertueelta on tarjolla runsaasti lähetyksiä, mutta tavallisesti vain yhden kuvakulman varassa.

Tennis vedonlyönti

Yleisimmät tennisvihjeet ja niiden pelimuodot

Tennisvedonlyöntiinkin ja etenkin sen suurimpiin turnauksiin ja tapahtumiin tarjotaan useita erilaisia vetovaihtoehtoja. Alla muutamia yleisimpiä tennisvedonlyönnin muotoja:

 • Ottelun voittaja: Veikataan siis ottelun voittajaa, jossa asetat vedon toisen pelaajan puolesta. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa Nicolas Jarryn ja Adrian Mannarinon välisessä ATP Baselin ottelussa Jarryn voitolle tarjotaan Pinnaclella kerrointa 2.03 ja Mannarinon voitolle 1.86.
 • Turnauksen voittaja: Etenkin ennen jokaista suurempaa turnausta bookkerit tarjoavat myös turnauksen voittaja -kohteita, joita pääsee pelaamaan. Voit veikata esimerkiksi eri Grand Slam -turnausten voittajaa, kuten Wimbledonin voittajaa jo hyvissä ajoin ennen turnausta.
 • Erävoittaja-vedot: Voit veikata, kumpi pelaaja voittaa tietyn erän. Esimerkiksi voit lyödä vetoa siitä, kumpi pelaaja voittaa ensimmäisen erän.
 • Tasoitusvedot eli Handicap-vedot eristä ja pelatuista peleistä: Tasoitusvedot ovat suosittu pelimuoto myös tenniksessä. Tasoitusvedoissa asetetaan nimensä mukaisesti toiselle pelaajalle tasoitus esimerkiksi pelitasoitus (+3.5 peliä TAI -3.5 peliä) tai erätasoitus (+1.5 erää TAI -1.5 erää). Esimerkiksi +3.5 peliä tarkoittaa käytännössä sitä, että pelaaja saa tietysti joko voittaa ottelun tai hävitä sen maksimissaan kolmella pelillä, jotta vetokin osuu. Mikäli pelaaja häviää ottelun enemmän kuin kolmella pelillä, tällöin vetokin on "häviö". Erätasoituksissa +1.5 erää puolestaan tarkoittaa, että vaikkapa kolmieräisissä otteluissa vetosi osuu, jos pelaaja, jonka puolesta olet pelannut +1.5 erää tasoituksen häviää ottelun 1-2 tai voittaa ottelun. Mikäli hän häviäisi ottelun suoraan 0-2, +1.5 erää tasoitusveto olisi "häviö".
 • Yli- ja alle -vedot eli totalit eristä tai pelatuista peleistä: Myös "Total" -vedot ovat hyvin yleinen ja suosittu vetomuoto tenniksessä. "Total" -vedoissa lyödään vetoa esimerkiksi siitä, ylittääkö vai alittaako ottelu tietyn pistemäärän. Linjat pelien määrässä vaihtelevat tietysti otteluiden välillä sekä pelaajien oletettujen taso-erojen mukaan. Kolmieräisissä otteluissa linja pelien määrässä voi olla esimerkiksi 22.5 peliä. Myös siitä, kuinka monta erää ottelussa nähdään voi lyödä vetoa. Kolmieräisissä otteluissa linja on tällöin luonnollisesti Yli / Alle 2.5 erää. Mikäli olet pelannut Yli 2.5 erää, veto osuu, kun ottelu venyy kolmieräiseksi. Mikäli ottelu menee jommalle kummalle suoraan 2-0, "Yli 2.5 erää" -kohde on "häviö".
 • Live-vedot: Voit lyödä vetoa myös ottelun ollessa käynnissä. Tämä mahdollistaa reagoinnin pelaajien suorituksiin ja ottelun kulkuun.
 • Tulosvedot: Vedot ottelun tarkasta tuloksesta, kuten 2-0, 2-1, tai 0-2.
 • Pelaajakohtaiset vedot: Vedot pelaajien erityisistä ominaisuuksista, kuten ensimmäisestä ässästä, ässien kokonaismäärästä tai kaksoisvirheiden määristä. Pelaajakohtaisia vetoja ei jokainen bookkeri tarjoa ja nämä kohteet keskittyvät myös usein suurempiin turnauksiin.
 • Aikavedot: Tämä on melko harvinainen vetomuoto bookkereiden tarjonnassa, mutta mikäli tätä tarjotaan, vetoa voi lyödä ottelun kestosta, kuten siitä, päättyykö ottelu alle vai yli tietyn aikarajan.

Muista, että eri vedonlyöntisivustot saattavat tarjota erilaisia vetovaihtoehtoja, ja kertoimet voivat vaihdella. On tärkeää tehdä huolellista tutkimusta ja vertailla eri sivustoja ennen vedonlyöntiä, jotta voit löytää parhaan mahdollisen vedonlyöntitarjouksen. Kaikki sivuillemme listatut vedonlyöntisivut tarjouksineen löydät tästä!

Äskeisessä on listattu yleisimmät pelimuodot, joita tulet tennisvihjeissä näkemään tai lyömään itse vastaavia. Nämä ovat hyvinkin yksinkertaisia osa-alueita, mutta kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin.

 • Eri vedonlyöntiyhtiöillä on erilaisia sääntöjä luovutusten suhteen. Se voi olla esimerkiksi yksi pelattu peli tai erä, jolloin panosta ei palauteta luovutuksen jälkeen.
 • Pelaajan luovuttaessa tavallisesti myös tasoitusvedot palautetaan.

Tennis vedonlyönti

Mistä seurata tennistä?

Tennislähetyksiä on helposti löydettävissä esimerkiksi Discovery +:lta, Eurosportilta, Eurosport Playerilla ja erilaisista tennis-streameista, joita löytyy kattavasti myös vedonlyöntiyhtiöiden sivuilta. Lisäksi paljon tietoja pelaajista sekä turnauksista löytyy osoitteesta "atptour.com". Tulosten seuraamiseen myös esimerkiksi Flashscore on hyvä alusta.

Mikäli tennistä haluaa seurata suomalaisella selostuksella, niin tähän voi suositella nimenomaan Eurosportia ja ajoittaisia lähetyksiä muilta kanavilta, joihin lukeutuu perinteisesti myös YLE Ranskan avoimen tennisturnauksen, Davis Cupin ja kesäolympialaisten aikana.

Vinkkejä voitolliseen tennisvedonlyöntiin

Oli laji sitten mikä tahansa, niin etenkin pitkässä juoksussa voitollinen vedonlyönti vaatii taitoa, tutkimusta, kärsivällisyyttä sekä harkintaa. Alle olemme koonneet muutamia tärppejä, joiden avulla voit tehdä myös tennisvedoistasi voitollista:

 • Tutki pelaajien taustoja ja virettä: Seuraa pelaajien suorituksia ja heidän viimeaikaisia tuloksia. Tieto pelaajien pelityyleistä, vahvuuksista ja heikkouksista auttaa tekemään parempia päätöksiä.
 • Seuraa faktoja, älä tunnetta: Älä tee vedonlyöntipäätöksiä tunteidesi perusteella. Pidä mielessä, että suosikkipelaaja ei aina voita, ja toisinaan pelaaminen suosikkia "vastaan" voi olla järkevääkin, mikäli löytää esimerkiksi hyvän tasoituskohteen.
 • Käytä tilastoja apunasi: Tilastot voivat antaa arvokasta tietoa pelaajien suorituksista. Tarkastele esimerkiksi pelaajan voitto-prosenttia, palautusprosenttia, ässämääriä ja muita tilastoja. Lisäksi muun muassa pelaajien keskinäisten otteluiden historia voi antaa jonkinlaista osviittaa, mitä tuleman pitää, otannan koko aina tietysti huomioiden.
 • Seuraa tennisasiantuntijoita ja analyytikkoja: Monet vedonlyöntisivustot ja urheilukanavat tarjoavat asiantuntijoiden analyysejä ja ennakko-ohjelmia tennistapahtumiin. Tämä tieto voi auttaa tekemään viisaita päätöksiä ja samalla niitä pystyy myös vertailemaan omiin näkemyksiin. Myös meidän sivuillemme on julkaistu / julkaistaan analyysejä / artikkeleja eri tennistapahtumiin ja etenkin Grand Slam -turnauksiin.
 • Analysoi pelaajien sopeutumiskykyä eri olosuhteisiin: Tennismatsit voivat vaihdella eri alustoilla (esim. nurmi, massa, kova kenttä) ja sääolosuhteissa. Tarkastele pelaajan aiempia suorituksia eri olosuhteissa ja mieti, kuinka hyvin hän sopeutuu niihin. Joku pelaaja voi olla esimerkiksi erittäin epämukavuusalueella tuulisissa sääolosuhteissa, kun taas toisella sillä ei ole juurikaan merkitystä. Lisäksi jotkin pelaajat voivat olla esimerkiksi "puhtaasti" massa-pelaajia eivätkä yleisesti ottaen suoriudu niin hyvin vaikkapa kovalla kentällä. Nämäkin seikat kannattaa myös ottaa huomioon pelaajia verratessa toisiinsa.
 • Käytä live-vedonlyöntiä viisaasti: Live-vedonlyönti voi tarjota mahdollisuuden reagoida ottelun kulkuun, mutta se vaatii nopeita päätöksiä. Älä anna tunteiden ohjata päätöksiäsi live-vedonlyönnissäkään.
 • Vertaile kertoimia: Eri vedonlyöntiyhtiöt voivat tarjota hieman erilaisia kertoimia, joten vertaile eri sivustoja ennen vedon asettamista. Pieni ero kertoimissa voi vaikuttaa merkittävästi voittoihisi pitkällä aikavälillä.
 • Hallitse rahaa järkevästi: Aseta budjetti vedonlyönnille ja pidä siitä kiinni. Älä koskaan panosta enempää kuin olet valmis menettämään. Käytä rahaa, joka ei ole tärkeää päivittäisen elämäsi kannalta.
 • Ole kärsivällinen: Pitkäaikaisessa vedonlyönnissä kärsivällisyys on avainasemassa. Älä panikoi lyhytaikaisista tappioista, vaan pysy suunnitelmassasi ja jatka järkevää vedonlyöntiä. Älä pyri "korjaamaan" tappioita esimerkiksi nostamalla panoksia merkittävästi tulevissa vedoissa.
 • Opiskele ja opi virheistäsi: Seuraa omia vedonlyöntituloksiasi, analysoi tehdyt virheet ja ota niistä opiksi. Jatkuva oppiminen sekä itsensä kehittäminen vedonlyönnin saralla voi auttaa sinua parantamaan vedonlyöntitaitojasi.

Ja lopuksi vielä muista, että vedonlyönti sisältää aina riskin, eikä mikään strategia takaa voittoja. Älä koskaan panosta enemmän kuin mitä voit menettää, ja pidä hauskaa vedonlyönnin parissa. Mikäli pelaaminen haittaa, ote yhteyttä peluuri.fi.

Tennis vihjeet

Kirjoita kommentti