Ravit

Lajitilastot
Yhteensä vihjeitä397
Palautus%95.34 %
Panostetut yksiköt1621.80
Voitettuja yksikköjä1546.22
Nettovoitto-75.50
Voitto132
Puolivoitto0
Häviö265
Puolihäviö0
Push0
Void6
TOP vihjaajat
#VihjaajaVetojen määräP%K. Panos
1.Travgubbe18389.38 %3.53
2.PappaXBets14397.46 %3.83
3.aurariver3282.3 %5.59
4.latemani23135.62 %7.91
5.Betsikukko1255.44 %5.67
Sarjat
Sarjan nimiVetojen määräP%panoksia yhteensä
Muu38795.39 %1553.3
Elitloppet1094.34 %68.5
TOP bookkerit
#BookkeriVetojen määräP-%panoksia yhteensä
1.Unibet217104.3416,293.70
2.Veikkaus137100.8810,024.60
3.Coolbet19103.9818,432.20
4.Bet3651199.947,132.87
5.Nordicbet11104.573,870.30
6.Leovegas389.71789.50
7.Betsafe2118.571,622.50
Artikkelit Ravit

T-Pelien SM-KISA 2024 - VOITA VIP-paketti Kuninkuusraveihin!

Ristikakkosen ryhmä uuteen Veikkauskisaan on pistetty jälleen pystyyn, kun jokavuotuinen T-Pelien SM-kisa polkaistaan käyntiin nyt lauantaina 20.4.2024! Kisaan osallistuminen on tuttuun tapaan täysin ilmaista sekä systeemi on sama aiemmilta vuosilta. ?Viime vuoden T-Pelien SM-kisasta Ristikakkosen joukkueelle irtosi jaettu hopeasija, jota lähdetään tänä vuonna…

Ristikaksi kilpailut ja kampanjat, Veikkauskisat

Haastattelu - "Raviguru" Jere Törmänen

Haastattelut, Uutiset

T-Pelien SM-KISA 2023 - VOITA VIP-höyryveturipaketti Kunkkareihin!

Ristikaksi kilpailut ja kampanjat
Lue kaikki artikkelit

Raviurheilu Suomessa

Raviurheilu on Suomessa suosituin hevosurheilulajien muoto, johon liittyy vahvasti myös vedonlyönti. Tiivistetysti raveissa on siis lähtökohtaisesti kyse nopeuskilpailuista, jossa hevoset kilpailevat “ravaten” ja vetävät perässään ravikärryjä, joissa matkaa itse raviohjastaja. Näiden “normaalien” hevoskärry-lähtöjen lisäksi ravikilpailuissa on myös usein ainakin yhden lähdön verran “Monte-lähtöjä”, joissa siis kärryjä ei ole, vaan ohjastajat ovat hevosen selässä ikään kuin ratsastuksessakin. Raviurheilu kuuluu jääkiekon ohella suomalaisen urheilun suosituimpiin sekä seuratuimpiin lajeihin ja Suomessa ravikilpailuja pääsee seuraamaan oikeastaan joulua vaille päivittäin. Yhteensä eri ravikilpailuja järjestetään vuosittain Suomessa yli 500 ja Suomi kuuluukin Euroopan suurimpien raviurheilumaiden joukkoon esimerkiksi rakkaan länsinaapurimme Ruotsin ohella. Muita Euroopan “suurmaita” raviurheilussa ovat Ranska sekä Italia.

Suomalaisen raviurheilun jokavuotuinen yksittäinen kohokohta on heinä-elokuun vaihteessa pidettävät Kuninkuusravit, joka kuuluu samalla suomalaisen urheilun vuosittaisiin suurtapahtumiin. Kuninkuusravien näyttämö vaihtelee ja viimeisimpänä kisat järjestettiin Kouvolassa (v. 2023). Kaiken kaikkiaan “kisaratoja”, joissa raveja Suomessa järjestetään on yli 40, joiden lisäksi on vielä paljon erilaisia harjoitusratoja. Yleisin raviradan pituus on 1000 metriä ja juostavat matkat kisoissa vaihtelevat, mutta yleisimmin kisat ovat joko 2100 metrin lähtöjä tai 1609 metrin eli toisin sanoen “mailin” lähtöjä. Toisinaan nähdään edellä mainittuja pidempiäkin kilpailuja, kuten 2600 metrin (keskipitkä lähtö), 3100 metrin (pitkä lähtö) tai jopa 4000 m (pitkä lähtö) kilpailuja.

Suomen “pää” raviratana voidaan pitää Helsingin Vermoa, jonka lisäksi merkittävimmiksi raviradoiksi lukeutuu muun muassa jo edellä mainittu Kouvolan ravirata sekä Tampereen Teivon ja Mikkelin ravirata. Ulkomaalaisista raviradoista kenties tunnetuimpana voidaan pitää Ruotsin Solvallan ravirataa, jossa järjestetään muun muassa raviurheilun suurtapahtuma ja yksi maailman tunnetuimmista sekä arvostetuimmista ravikilpailuista eli Elitloppet.

ravivedonlyönti

Ravivedonlyönti

Ravit ovat iät ja ajat olleet erittäin suosittu vedonlyöntikohde, josta omaa osaansa kertoo se, että ravien kokonaispelivaihto Suomessa on vuosittain yli 200 miljoonaa euroa. Koti-Suomessa järjestettävien ravikilpailujen lisäksi vetoa lyödään paljon myös ulkomailla järjestettäviin kisoihin, kuten esimerkiksi juurikin Ruotsin raveihin. 

Ravivedonlyönnissä isossa osassa on Toto-pelaaminen, jonka eri pelimuodoissa lähtökohtaisesti eri tavoin veikataan hevosten sijoittumista ravilähdöissä. Itse Toto-pelit Suomessa järjestää kotimainen rahapeliyhtiö Veikkaus, mutta myös ulkoimaisilla peliyhtiöillä, kuten iBetillä raveihin pääsee lyömään vetoja eri tavoin, kuten H2H-tyyliin. Ravivedonlyöntiä voi harrastaa Suomessa niin netissä, kuin myöskin esimerkiksi kaupoissa löytyvissä Toto-pelipisteissä sekä tietysti itse raviradoilla paikan päällä.  

Raviurheilu onkin luonut Suomeen suuren raviyhteisön ja useille ravit ovatkin enemmän jo elämäntapa, kuin vain ajanviete tai harrastus. Pelkkien kilpailutapahtumien lisäksi raviurheilun ystävät seuraavat muun muassa myös hevosten jalostusta, niiden valmennusta sekä muita lajin eri näkökulmia sekä yksityiskohtia. Kuten jo todettua, raviurheilun ohella ravivedonlyöntikin nauttii suurta suosiota sekä monille ravivedonlyönti ja Toto-pelaaminen tuo ravitapahtumiin sopivaa lisäjännäriä sekä kiinnostusta, mutta myös useat tekevät siitä etenkin tänä päivänä kehittyneiden vihje- ja tilastopalveluiden avulla jo tuloksellistakin vedonlyöntiä. Ravivedonlyönti myös omalta osaltaan auttaa kehittämään suomalaista raviurheilua, sillä Toto-pelien keräämiä tuottoja hyödynnetään ja käytetään muun muassa suomalaisen hevosurheilun ja -kasvatuksen hyväksi.

Muistathan pitää aina mielessä sen, että ihan niin kuin muidenkin lajien osalta niin myös ravivedonlyöntiin liittyy riskejä sekä menestyksellinen vedonlyönti vaatii aina aikaa sekä huolellista tutkimista sekä analyysia. Seuraamalla siis aktiivisesti raviurheilun tapahtumia ja ymmärtämällä sen eri vetomuotoja / vedonlyöntivaihtoehtoja, voi parantaa omia mahdollisuuksia tehdä ravivedonlyönnistä voitollista. Pyri myös löytämään aina parhaat “tarjoukset” eli kertoimet sekä kohteet, joita mahdollisesti markkina ja bookkerit aliarvostaa. Lisää vinkkejä voitolliseen ravivedonlyöntiin käsitellään vielä hieman myöhemmin tällä sivulla, mutta ennen sitä otetaan perkuulaudalle ravivedonlyönnin yleisimpiä vetomuotoja.

ravivihjeet

Näin lyödä vetoa raveista

Ravivedonlyöntiinkin tarjotaan useita erilaisia vetomuotoja aina perinteisistä voittajavedoista “troikkiin” ja niin edelleen, joten alle olemme listanneet yleisimpiä niistä kera tiivistettyjen selitysten.

Voittajaveto: Voittajaveto on yksinkertainen ja tuttu vetomuoto, jossa siis valitaan lähdöstä hevonen, kenen uskotaan voittavan kyseinen lähtö. Mikäli valittu hevonen onnistuu lähdön voittamaan, voittaa vedonlyöjäkin rahaa panoksensa sekä hevosen voittokertoimen mukaan. Minimipanos voittajavetoihin on 1 €.

Sija: Sija -vedot ovat myös hyvin yksinkertaisia vetoja, mutta sija -vedot ovat vieläkin voittajavetoja pari pykälää pienemmän riskin pelimuotoja sekä sopivatkin hyvin myös aloittelevammille pelaajille. Sija -vedoissa valitaan siis hevonen, jonka uskotaan sijoittuvan kolmen parhaan joukkoon, tai vaihtoehtoisesti, jos hevosia on lähdössä vähemmän, kuten vain viisi kappaletta, niin valitaan hevonen, jonka uskotaan sijoittuvan kahden parhaan joukkoon. Minimipanos sija-vetoihin on voittajavetojen tavoin 1 €.

Kaksari: “Kaksarissa” veikataan lähdöstä kaksi hevosta, joiden täytyy tulla maaliin ensimmäisenä sekä toisena. Järjestyksellä ei ole väliä, mutta valitsemista hevosista toisen on oltava maalissa ensimmäisenä ja toisen toisena. Minimipanos kaksari-vetoihin on 1 €.

Troikka: Troikka on kaksarista haastavampi vetomuoto, sillä kahden hevosen sijaan troikassa veikataan lähdöstä kolme hevosta, joiden pitää tulla maaliin ensimmäisenä, toisena sekä kolmantena ja vieläpä oikeassa järjestyksessä. Jos tämän varsin haastavan pelimuodon saa onnistuneesti veikattua maaliin, voi palkintona kuitenkin odottaa muhkea potti. Troikka-vedoissa minimipanos on aiemmin käsiteltyjä vetomuotoja alhaammalla, sillä näihin kohteisiin vetoja pääsee asettamaan minimissään 0.50 € panoksella.

Päivän Duo: Päivän duo:ssa valitaan nimensä mukaisestikin kahdesta ennalta valitusta lähdöstä voittajahevoset ja mikäli molempien lähtöjen voittajahevoset osuu, niin tällöin vetokin osuu. Minimipanos Päivän Duo -vetoihin on 1 €.

H2H: Tätä vetomuotoa ei Veikkaus tarjoa, joten mikäli H2H-vetoja mielii pelata, tapahtuu se ulkomaalaisilla vedonvälittäjillä. Tässä vetomuodossa veikataan siis kahden hevosen välillä sitä, kumpi tulee sijoittumaan lopulta kisassa paremmin. Pelkän ravivedonlyönnin lisäksi H2H-vedot ovat tuttuja useimmista muistakin lajeista. Pääset selailemaan kaikkia sivuillemme listattuja lisensoituja vedonlyöntisivuja tästä, joista useat tarjoavat myös ravivedonlyöntiä.

T-pelit

T-pelit ovat useamman kohdelähdön, kuten viiden, kuuden tai seitsemän eri lähdön vetomuotoja, joissa pyritään veikkaamaan jokaisen lähdön voittajaa. Kuten voi arvata, niin esimerkiksi seitsemän eri lähdön voittajaa on melko vaikeaa veikata ja siksi T-pelejä pelataankin paljon esimerkiksi porukkapeleinä, joissa pelin hintaa jaetaan useisiin eri osuuksiin. T-pelien osumista helpottaakseen jokaisesta lähdöstä voi halutessaan myös valita vetolapulle useita hevosia, mutta mitä enemmän hevosia valitsee, niin luonnollisesti vetolapun hintakin nousee. Hieman T-pelien vetomuodosta riippuen minimipanokset vaihtelevatkin 0.05 € ja 0.20 € välillä, mutta yhden lapun hinta nousee siis kuitenkin koko ajan sitä suuremmaksi, mitä enemmän hevosia lähtöihin valitsee.

T-pelien nimissä näkyvät numerot kertovat siitä, kuinka monen lähdön voittajaa veikataan sekä kuinka monella oikein arvatulla voittajahevosella voi voittaa rahaa. Esimerkiksi Toto 65-pelissä veikataan kuuden lähdön voittajia ja viidellä oikein arvatulla hevosella voittaa tietyn summan rahaa. Kenties kaikista suosituin T-pelien pelimuoto on Toto75, jossa on parhaimmillaan voitettu hurjia summia, puhutaan jopa miljoonista euroista. Alle olemme vielä tiivistetysti koonneet T-pelien yleisimmät vetomuodot sekä, miten ne toimivat.

Toto4: Toto4-pelissä veikataan yksinkertaisesti neljän ennakkoon tiedottettujen lähtöjen voittajat ja mikäli onnistuu valitsemaan oikein jokaisen neljän lähdön voittajahevoset, niin voittaa myös X-summan rahaa. Toto4-pelin minimipanos on 0.20 €.

Toto5: Toto5-peli on pykälän verran Toto4-peliä vaikeampi, mutta toisaalta osuessaan taasen mahdollisesti palkitsevampi. Toto5-pelissä veikataan siis neljän lähdön sijaan viiden valmiiksi ilmoitetun lähdön voittajahevoset ja mikäli ne onnistuu veikkaamaan oikein, voittaa tällöin rahaa. Minimipanos Toto5-peliin on 0.10 €.

Toto65: Toto75:n tavoin erittäin suosittua Toto65-peliä tarjotaan pääosin keskiviikkoisin ja tässä vetomuodossa valitaan voittajahevoset kuuteen ennalta ilmoitettuun lähtöön. Voittoihin Toto65-vedoissa pääsee kiinni silloin, kun onnistuu veikkaamaan viiden tai kuuden lähdön voittajat oikein. Minimipanos Toto65-peliin on 0.10 €.

Toto75: Toto75-pelissä veikataan seitsemän valmiiksi ilmoitetun lähdön voittajaa ja mikäli onnistuu saamaan viidestä, kuudesta tai seitsemästä lähdöstä voittajahevoset oikein, voittaa X-määrän rahaa. Toto75:n pelin “pääpäivä” on Suomessa perinteisesti lauantaisin ja Ruotsissa puolestaan sekä lauantaisin, että myös sunnuntaisin. Toto75-pelien minimipanos on 0.05 €.

Toto76: Toto76-pelissä veikataan Toto75-pelin tavoin seitsemän ennakkoon ilmoitetun lähdön voittajat. Ero Toto75-peliin nähden Toto76-pelissä tulee siinä, että tässä voittaa X-määrän rahaa silloin, kun onnistuu veikkaamaan kuuden tai seitsemän lähdön voittajahevoset oikein. Viidellä oikealla ei siis Toto76-pelissä voita mitään. Toto76-pelien minimipanos on Toto75-pelien tavoin 0.05 €.

ravivedonlyönti

Ravivihjeet Ristikaksi.com sivustolla

Kuten käytännössä mihin tahansa muuhunkin urheilulajiin, niin myös raveihin löydät sivuiltamme kattavat sekä ennen kaikkea ilmaiset pelivihjeet! Vuosien varrella sivuillemme on tipsattu liki 400 ravivihjettä aina kotimaisista kisoista myös ulkomailla kisattaviin raveihin, kuten Ruotsin raveihin. Eniten ravivihjeitä tähän mennessä sivuillemme on vihjannut käyttäjät “Travgubbe”, “PappaXbets” sekä “aurariver”, mutta kaikista parhaalla palautuksella vihjeitä on iskenyt käyttäjä “latemani” noin 135 % hurjalla palautuksella (23 vihjettä). 

Tiesithän, että rekisteröitymällä käyttäjäksi sivuillemme myös sinä pääset iskemään omat ravivihjeesi muiden joukkoon, mikäli ravitietämystä sekä kiinnostusta / kokemusta ravivedonlyönnistä löytyy. Lisäksi merkkaamalla tulokset vihjeistäsi, pystyt seuraamaan sen avulla tuloksiasi ja suorituksiasi, kuten vihjeidesi palautusprosenttia. Rekisteröityminen sivuillemme on täysin ilmaista, joten liity epäröimättä mukaan mahtavaan yhteisöömme!

Mistä seurata raveja?

Raveja pääsee katsomaan tietysti paikan päälle ja kuten mikä tahansa muukin urheilulaji, niin myös ravit ovat parasta paikan päällä! Luonnollisesti netinkin kautta raveja kuitenkin pääsee seuraamaan ja tähän hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi TotoTV sekä MTV Katsomo (C More). Lisäksi kaikista suurimpia kisoja, kuten Kuninkuusraveja voi seurata niin ikään Ylen kanavilta sekä Yle Areenasta. Toisinaan jotkut vedonlyöntisivut ja etenkin suurimmat niistä voivat tarjota lähtökohtaisesti ulkomaan raveihin live-streameja ja jos itse vedonlyöntisivu ei streameja tarjoa, niin voi heidän sivuillaan olla esimerkiksi linkki jollekin toiselle sivulle, joka ravi-streameja näyttää.

Ravin seuraamisen “kotina” voi kuitenkin pitää juurikin TotoTV:tä, joka näyttää käytännössä päivittäin ympäri vuoden niin Suomen kuin myöskin Ruotsin raveja. TotoTV on maksullinen TV-kanava, mutta TotoTV:tä ja sen tarjoamia ravilähetyksiä voi katsoa myös Veikkauksen sivujen kautta, kunhan vaan omistaa tilin Veikkaukselle. TotoTV-kanavan hinta on n. 20 € / kk.

ravivedonlyönti

Vinkkejä voitolliseen ravivedonlyöntiin

Lopuksi olemme vielä koonneet alle muutamia vinkkejä, joita voi huomioida / käyttää apunaan, mikäli haluaa tehdä ravivedonlyönnistään voitollista. Perus nyrkkisääntönä voinee pitää sitä, että oli laji oikeastaan mikä tahansa, niin voitollinen vedonlyönti vaatii aina aikaa, kärsivällisyyttä, harkintakykyä sekä lajin tuntemista ja tilastojen hyödyntämistä mahdollisuuksien mukaan. 

Tutki hevosia sekä ohjastajia: Pyri keräämään ja hankkimaan tietoja hevosista sekä niiden ohjastajista eri tavoin, kuten seuraamalla ravikisoja, lähetyksiä tai hyödyntämällä tilastoja. Voit selvittää esimerkiksi eri hevosten historiaa ja suorituksia, valmentajien onnistumisia sekä muita tekijöitä, joilla voi olla merkityksiä kisojen lopputuloksiin ja täten myös päätöksiin vedonlyönnissä. Yksi hyvä esimerkkipaikka, josta pääsee tutustumaan hevosiin, niiden ohjastajiin ja muihin raveihin liittyviin asioihin on suomalaisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön nettisivut “www.hippos.fi”, josta löytyy kaikkea raveihin liittyvää aina tilastoista, uutisiin ja niin edelleen. 

Ota huomioon sää- sekä rataolosuhteet: Koska ravikilpailut järjestetään poikkeuksetta ulkotiloissa, on tällöin hyvä huomioida myös muun muassa kilpailun sää- ja rataolosuhteet, sillä joillekin hevosille voi sopia paremmin toisenlainen säätila tai radan pinnan tila kuin toiselle ja siksi esimerkiksi nuo seikat kannattaa huomioida omia arvioita tehdessä. 

Seuraa muutoksia: Kannattaa myös pitää itsensä ajan tasalla mahdollisista muutoksista, mitä esimerkiksi ohjastajiin tai hevosiin tulee. Esimerkiksi ohjastajan / valmentajan vaihto voi vaikuttaa enemmän tai vähemmän myös hevosen suorituskykyyn etenkin heti muutoksen jälkeen. 

Matkojen pituudet: Ravilähtöjen matkojen pituudet vaihtelevat aina “mailista” eli 1609 metristä, 2100 metriin sekä myös tästäkin pidempiä lähtöjä, kuten 2600 metrin, 3100 metrin tai jopa 4000 metrin lähtöjä järjestetään. Myös matkojen pituudet vaikuttavat hevosten voimasuhteisiin, joten pyri ottamaan aina huomioon, millaisesta lähdöstä on kyse.

Hevosilla on omat vahvuudet / ominaisuudet ja toinen saattaa mennä pidempiä matkoja tasaisen tappavaa tahtia ja pärjätä niillä hyvin, kun taas toinen voi olla nopeus ominaisuuksiltaan parempi, jolloin se hevonen on taas vahvempi lyhyemmillä matkoilla, kuten “mailin” lähdöissä.

Asiantuntijoiden / vihjeiden hyödyntäminen: Myös ravivedonlyönnissä voi omien arvioiden sekä näkemysten tukena tai niiden vahvistamiseen käyttää apunaan eri asiantuntijoiden ja lajitietäjien näkemyksiä / vihjeitä ravikohteista. Muista, että et ole yksin ja toisten analyysit tai vihjeet voivat olla toisinaan kultaakin kalliimpia ja siksi niitäkin on fiksua hyödyntää etenkin, kun nykyajan teknologia on sen niin helpoksi tehnyt.

Kertoimien ymmärtäminen: Pyri aina poimimaan parhaat kohteet / tarjoukset vedonlyöntisivujen tarjoamista kohteista. Jos esimerkiksi kaksi eri bookkeria tarjoaa samaan ravilähtöön H2H-kohdetta, jossa hevosen kerroin, jota aiot pelata, on toisella bookkerilla 1.85 sekä toisella vaikka muodossa 1.94, niin pitkässä juoksussahan sitä on tietysti paljon kannattavampi pelata kertoimella 1.94, vaikka vielä yhden vedon mitassa ero ei suurelta aina tuntuisikaan. Lisäksi, mikäli huomaa vedonlyöntiyhtiön tarjoamissa kertoimissa selkeitä eroja omiin arvioihin hevosissa, niin pohdi mahdollisia syitä sille miksi näin on ja mahdollisesti iske sitten kohteisiin kiinni. Kaikkia sivuiltamme löytyviä lisensoituja vedonlyöntisivuja, joista moni tarjoaa myös hevosurheilu / ravikohteita, pääset selailemaan tästä. 

Jackpot- ja bonusraha -kierrokset: T-peleissä on säännöllisesti niin sanottuja Jackpot / Bonus-kierroksia, joissa normaalin pelivaihdon päälle lisätään vielä extra-rahaa, jotka nostavat siten pelien palautusprosentteja, kertoimia sekä pelaajien saamia voittoja. Jackpotit ovat käytössä T-pelien vetomuodoissa Toto75-, Toto76-, Toto64- sekä Toto65 ja ne lisätään täysin osuneisiin peliriveihin, kuten Toto75 -pelissä seitsemän oikein veikanneille. Jackpottien kohdalla puhutaan suurista summista, kuten satojen tuhansien eurojen suuruisista, mutta myös jopa miljoonien eurojen suuruisia jackpot-kierroksia nähdään, joten vaikka summa jakautuisi useammalle pelaajalle, niin ovat voitot siltikin melko herkullisia, kuten kymmeniä tuhansia euroja per pelaaja.

Bonusrahaa nähdään puolestaan yleisesti ottaen Voittaja-, Sija-, Kaksari-, Troikka- tai Päivän Duo -pelimuodoissa. Bonusrahat ovat Jackpotteja huomattavasti pienempiä summia ja esimerkiksi tiettyyn Sija-peliin on voitu lisätä vaikkapa 1000 euroa bonusrahaa, mutta siltikin myös nämä ylimääräiset potit jakosummassa tietävät isompia kertoimia sekä suurempia palautusprosentteja. Kannattaa siis keskittää pelaamista etenkin näille kyseisille Jackpot ja/tai bonusraha-kierroksille, sillä kuten todettua, niin tällöin myös palautusprosentit ovat normaalia suuremmat, toki myös hieman pelivaihdosta riippuen.

Ruotsin ravit > Suomen ravit: Jackpot / bonusraha-kierrosten lisäksi yksi toinen asia, mikä kannattaa huomioida, jos haluaa keskittää pelaamista vain tiettyihin raveihin- ja kilpailuihin, on se, että lähtökohtaisesti Ruotsin raveja voi pitää “parempana” ja "kannattavampana" vaihtoehtona kuin Suomen raveja. Yksi syy tälle on se, että Ruotsin raveissa on poikkeuksetta suuremmat potit sekä pelivaihdot, jotka taasen omalta osaltaan onnistuneiden T-pelien kohdalla nostavat voittosummia sekä parantavat mahdollisuuksia voittaa oikeasti isosti. Ruotsin ravien lähtökohtaisesti suuremmat ja houkuttelevemmat potit ovatkin yksi syy, miksi niihin Suomessakin pelataan niinkin paljon.

Pelikassan hallinta: Pelikassan hallinta on tärkeä osa vedonlyönti yleisestikin, joten muista pitää siitä huolta ravivedonlyönnissäkin. Hyvä pelikassan hallinta auttaa aina vähentämään riskejä sekä esimerkiksi kirjanpitäminen vedoista auttaa pelikassan hallinnan seuraamisessa. 

Pelaa vastuullisesti: Pelikassan hallinnan ohella yksi vedonlyönnin sekä etenkin voitolliseen sellaisen pyrkivän peruspilareista on vastuullinen sekä maltillinen pelaaminen. Pelaa siis aina vain sen verran, mitä olet lähtökohtaisesti valmis häviämään, sillä varmoja vetoja ei ole. Lisäksi älä “jahtaa” tappioita esimerkiksi nostamalla panoksia merkittävästi tuleviin vetoihin tappioiden jälkeen. Mikäli pelaaminen haittaa, ota yhteyttä peluuri.fi.

ravivihjeet

Kirjoita kommentti