Etusivu » Vedonlyöntiopas: Kertoimien merkitys

Vedonlyöntiopas: Kertoimien merkitys

Vedonlyönnin ympärillä useasti puhutaan kertoimista ja olet saattanut kuulla varsinkin kokeneempien vedonlyöjien puhuvan myös rajakertoimista ja arvioista. Tämän oppaan tarkoituksena on avata hieman tarkemmin kertoimen merkitystä vedonlyönnissä, mikä on rajakerroin, mitä tarkoitetaan ylikertoimella sekä mitä termi arvio tarkoittaa vedonlyönnin yhteydessä ja miten odotusarvo liittyy tähän kaikkeen.

 

Mikä on kerroin?

Kerroin on varmasti kaikille vedonlyöjille tuttu käsite, mutta syvennytään siihen hieman, koska jokaisen vedonlyöjän on hyvä ymmärtää asiaa tarkemmin. Kerroin tietenkin ilmoittaa, kuinka moninkertaisena voitat takaisin panostamasi rahasumman, mutta sillä myös kuvastetaan vedonlyöntisivuston määrittämää tapahtuman todennäköisyyttä, tarkemmin sanottuna kerroin tarkoittaa tarkasteltavan kohteen todennäköisyyden käänteisarvoa. Mitä suurempi kerroin, sitä epätodennäköisemmin tapahtuma toteutuu. Vastaavasti mitä matalampi kerroin, sitä todennäköisempää tällä kertoimella pelatun vedon osuminen on. Mikään yksittäinen asia vedonlyönnissä ei ole kerrointa tärkeämpää. Korostan, ei mikään!
[su_quote cite=”Wikipedia” url=”https://fi.wikipedia.org/wiki/Todenn%C3%A4k%C3%B6isyysTodennäköisyys on 1, kun se tapahtuu varmasti tai se tapahtuu aina. Mikäli todennäköisyys on näiden arvojen väliltä, tapahtuma ei ole yleinen ja sen tapahtuminen on epävarmaa. Mitä suurempi on todennäköisyyden arvo, sitä yleisempi tapahtuma on tai sen varmemmin se tapahtuu.[/su_quote]

Otetaan tarkasteluun esimerkkikohde. Juventus – Lazio johon vedonlyöntisivusto on asettanut kertoimet 1×2 markkinalle seuraavasti, 2.15 – 3.6 – 3.2. Asetetuista kertoimista voimme laskea auki kunkin vaihtoehdon todennäköisyysarvion, eli kertoimen käänteisluvun. Juventuksen kertoimesta todennäköisyysarvio lasketaan 1 / 2.15 = 0.465 joka muutetaan prosentiksi eli 46.5%, tasapeli 1 / 3.6 = 0.278 ja prosentteina 27.8%, vierasvoitto taas 1 / 3.2 = 0.3125 ja prosenteiksi 31.25%. Saatoitte tarkistaa, että kyseisistä prosenteista ei tullutkaan 100%, kuten saatoit odottaa, vaan luvuksi tulee 105.55%. Tämä johtuu siitä, että minkään sivuston tarjoama palautusprosentti ei ole 100% vaan yleensä jotain 90-100% väliltä, koska vedonlyöntisivuston on tarkoitus tehdä tuottoa meidän vedonlyöjien kustannuksella. Vedonvälittäjän kohteelle laatima todellinen todennäköisyys laskettaisiin jakamalla saamamme kertoimen käänteisluku (Juventus 0.465, tasapeli 0.278, Lazio 0.3125 vielä laskemallamme kokonaispalautuksella 105.55% eli luvulla 1.0555. Tästä saadaan luvut 0.44 – 0.263 – 0.296 eli vedonvälittäjän todelliset todennäköisyysarviot tapahtumille Juventus – tasapeli – Lazio ovat 44% – 26.3% ja 29.6%.

Vedonlyöntibonuksista suurempi pelikassa

Kertoimen merkitys vedonlyönnissä

Sanoin aiemmin kertoimen olevan tärkein yksittäinen asia vedonlyönnissä ja näin se ehdottomasti on. Vastoin monen aloittelevan vedonlyöjän ja betsinikkarin pinttyneitä mielikuvia, mikäli vedonlyönnissä yritetään pidemmän päälle pelata voitollisesti ja tehdä rahaa niin ei ole tarkoitus pyrkiä arvaamaan ottelun voittajaa tai lyödä vetoa kertoimella millä hyvänsä minkään joukkueen puolesta, vaikka miten uskoo kyseisen joukkueen voittavan. Kaikki riippuu kertoimista. Vedonlyöntiä voi harrastaa tai pelata monesta eri lähtökohdasta, toinen saattaa sen avulla pystyä nollaamaan arjen stressiä ja rauhoittumaan hetkeksi pois oravanpyörästä ja toisen ajatuksissa on ainoastaan pyrkiä tekemään vedonlyönnillä tuottoa ja hankkia voita leipänsä päälle. Vedonlyöjiä on järjettömän monenlaisia, kaikkia näiden esimerkkien väliltä ja kyseiset esimerkit eivät varmasti ole edes ääripäitä. Kuitenkin, olipa suhtautumisesi vedonlyöntiin mikä tahansa niin sinun tulisi AINA valita markkinoiden paras kerroin pelaamallesi kohteelle.

Kertoimien kilpailutus kannattaa aina!

Vedonlyönnin ollessa harrastus ja mielihyvän tuoja, säästät sievoisen summan pelaamalla aina markkinoiden parasta tarjolla olevaa kerrointa. Vastaavasti, mikäli pyrit harrastamaan vedonlyöntiä voitollisesti ja hankkimaan sen avulla lisätienestiä tai tekemään siitä mahdollisesti itsellesi jopa ammatin on markkinoiden parhaita kertoimia pelaamalla kassan kasvusi huomattavasti rivakampaa. Ajatus saattaa monella olla, että pelaako sitten 2.10 kertoimen sijaan 2.00 kerrointa ei ole juurikaan väliä, koska eihän tuossa nyt niin iso ero ole. No, on ja ei, jos pelataan monesti markkinoiden keskiarvokertoimen ja niin kutsutun markkinatopin eli markkinoiden korkeimman kertoimen välinen ero on selkeästi tuotakin suurempi.

Valaistaan asiaa esimerkillä ja kuvitellaan, että pelaamme 100 yksittäistä kohdetta 20 e panoksella per veto käyttäen kerrointa 2.00 tai 2.10. Oletetaan, että vedoista n. puolet eli 50 on voittavia eli osuvia vetoja. Pelatessamme nuo 100 vetoa kertoimeen 2.00, vaikka markkinan korkein kerroin olisi jokaisessa ollut 2.10, häviämme tuona ajanjaksona 100 e, suhteessa jos olisimme pelanneet 2.00 kertoimen sijaan betsit 2.10 kertoimella. Vastaavasti kyseisellä otannalla, jos keskimääräinen panos olisi 100 e olisimme menettäneet 500 e ja jos keskimääräinen panos olisi ollut 500 e olisimme menettäneet 2500 e, joten kertoimen pienelläkin erolla on järkyttävän suuri merkitys pidemmässä otannassa. Ja nyt käsittelin kuitenkin erittäin lyhyttä eli 100 kohteen otantaa. Voitte itse laskea minkälainen tuo mitättömältä vaikuttanut kerroinero olisi tuotoissamme tai tappioissamme 1000 vedon otannalla tai sitä suuremmalla. Mikäli siis häviät vetoihisi niin pelaamalla markkinan parasta kerrointa häviät pitkässä juoksussa selkeästi vähemmän, kuin keskiverto pelaaja, joka pelaa markkinoiden keskimääräistä tai jopa markkinoiden heikoimpia kertoimia. Mikäli taas pitkässä juoksussa teet vedonlyönnilläsi tuottoa, teet sitä huomattavasti enemmän pelaamalla aina markkinoiden parasta kerrointa.


4 kommenttia

  1. Paluuviite:
  2. Paluuviite:
  3. Paluuviite:
  4. Paluuviite:

Kirjoita kommentti