Etusivu » Ristikakkosen sporttitärpit viikonlopulle - Viikko 34

Ristikakkosen sporttitärpit viikonlopulle – Viikko 34

Tuleva viikonloppu tulee olemaan ainakin koripallon seuraajille varmasti normaalia odotetumpi, sillä Susijengi aloittaa urakkansa MM-parketilla Okinawassa Japanissa. Koripallon MM-kisojen lisäksi viikonlopun urheilutarjontaan kuuluu totta kai myös yleisurheilun MM-kisojen päätös sekä iso liuta Euroopan huippufutista. Lisäksi muun muassa Superpesiksen viimeisistä välierä-paikoista käydään kovaa taistelua!

Ota Ristikakkosen sporttitärpit viikonlopulle haltuun alta ja voit heittää halutessasi omat kärkihevosesi alas kommenttiosioon!


Loading animation
Loading animation
Loading animation

🏀Koripallon MM-kisat starttaavat!

🐺Susijengi AUUUU – Suomella heti kaksi peliä viikonloppuna!

Susijengi saa tulikasteensa tämän vuoden MM-kisoissa heti perjantaina aamupäivästä Suomen aikaa, kun klo 11:00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu ennakkosuosikkina otteluun lähtevä kivikova Australia. Vaikka Susijengi otteluun altavastaajana lähteekin, niin ai että olisihan se hieno tästä heti ryöstä napata! 

Faktahan kuitenkin on se, että joko Saksa tai Australia on voitettava, mikäli lohkosta mielii jatkoon. Lauri Markkasen johdolla on kuitenkin varmasti täydet mahdollisuudet tehdä pienoinen “yllätys” ja voittaa toinen näistä ennalta kovemmista maista, mutta se selviää meille tulevina päivinä.

Sivuillemme on jo julkaistu aiemmin parikin hyvää ennakko-juttua koriksen MM-kisoista, jotka pääset vielä lukemaan alta! Etenkin juuri Suomen lohkoa ja Susijengin mahdollisuuksia käsitellään tuoreessa “Habsin” artikkelissa “Koripallon FIBA2023 turnaus alkaa – Susijengi kuolemanlohkossa


🏀Lue turnauksen lohkojaoista ➜ “FIBA World Cup 2023 lohkot – Susijengi matkaa Japaniin

🐺Lue Susijengin lohko-ennakko ➜ “Koripallon FIBA2023 turnaus alkaa – Susijengi kuolemanlohkossa


Toisessa ottelussaan tänä viikonloppuna Susijengi saa vastaansa lohkon heittopussina pidettävän Japanin. Tästä matsista voiton on tultava. Sunnuntain ottelu alkaa Suomen aikaa kello 15:10. Japani matsiin ei kirjoitushetkellä oltu vielä avattu kertoimia, joten siksi hieman alapuolella näkyy vain Australia-matsin kertoimet / kohteet.

Se on selvää, että ilman Markkasen huippusuorituksia, voi Suomella olla vaikeita aikoja tiedossa etenkin Australia sekä Saksa matseissa. Siitä viitteitä nähtiin jo esimerkiksi alustavassa harjoitusottelussa Latviaa vastaan (94-57 tappio vs Latvia).

Kuten ”Habs” omassa ennakkossaan jo totesikin, on Markkanen Lohko E:n paras yksittäinen pelaaja ja kaikkien tähtien mennessä oikeaan asentoon sekä tarvittavien taustavoimien / tukijoiden onnistuessa, on Susijengillä mahdollisuudet mennä jatkoon tästä lohkosta.

Milloin viimeksi muuten Susijengillä on ollut MM-kisoissa lohkon kovin yksittäinen pelaaja? Niinpä, ei koskaan. Markkasen takanakin joukkue on kenties historian kovin, mutta kyllä tuo lohkokin on pirullinen, se on jo todettu foorumillamme useampaan kertaan. Tässä viittaus vielä Habsin artikkelista ”Ennakko-odotukseni ovat hieman pessimistiset; vaikka Suomella on kasassa laadullisesti varmastikin kaikkien aikojen paras maajoukkue, olisi sen jatkopaikka pieni yllätys (täysin mahdollinen sellainen). 

Mehän toivomme tietysti Susijengiltä mahdollisimman vahvaa ja hyvää turnausta, joten eiköhän nautita MM-kisojen startista tänä viikonloppuna täysin rinnoin! Ja ai niin otteluthan näet tietysti Ruudusta kuin myöskin Neloselta.

📊Kertoimia / kohteita Australia-otteluun

Voittaja

🇫🇮Suomi4.85Winmasters
🇦🇺Australia1.20Winmasters

Tasoitus + / –

🇫🇮Suomi +9.52.02Winmasters
🇦🇺Australia -9.51.83Winmasters

Pisteet Yli / Alle

Yli 168.51.94Winmasters
Alle 168.51.91Winmasters
Loading animation

📝Peli-ideat

Sivuillemme tullaan varmasti jälleen lisäilemään vihjeitä pitkin koripallon MM-kisoja ja etenkin Susijengin matseihin. Taitaahan siellä jo myös vähintään yksi vihje löytyäkin, jonka voi käydä ennen kisojen alkua halutessaan peesailemassa!

Ladataan vihjettä, odota hetki...

🇭🇺Yleisurheilun MM-kisojen viimeiset päivät!

🏅Paljon finaaleita luvassa

Yleisurheilun MM-karnevaalit tulevat tänä viikonloppuna päätökseen, mutta vielä on useita huippulajeja sekä niiden finaaleita jäljellä! Tähän mennessä Suomi on onnistunut kairaamaan ainoastaan yhden mitalin, kun Wilma Murto nappasi hienosti naisten seipäästä keskiviikko-iltana pronssia🥉

Muuten on ollut sitten mitalikahvien saralla hiljaisempaa, mutta olisiko esimerkiksi Oliver Helanderilla potentiaalia ottaa vielä miesten keihäästä mitali – onko mies tarpeeksi hyvässä kunnossa? Realistisia mitaliodotuksia suomalaisille on enää melko vaikea asettaa, mutta yllätyksiäkin voi toki aina nähdä, kuten aiemmin tällä viikolla naisten kiekonheitossa, jossa voittaja Laulauga Tausaga paransi omaa ennätystään yli neljällä metrillä (Voittotulos: 69.49m)!

Mitä tämän viikonlopun ohjelmaan sitten keihäänheiton lisäksi tulee niin luvassa on muun muassa miesten 10-ottelua, naisten ja miesten 4x400m viestit sekä 4x100m viestit! Paljon muitakin mielenkiintoisia finaaleita riittää pitkin päiviä, joten jos joskus niin tänä viikonloppuna saa oikein luvan kanssa olla TV:n äärellä, vaikka koko päivän!

Pitkin kisoja saitillemme on isketty yllin kyllin vetovihjeitä ja tuskin meno tulee tästä hidastumaan. Eri peli-ideoita löytyy jo valmiiksi tällekin viikonlopulle useita, jotka pääset katsomaan alta.

Ladataan vihjettä, odota hetki...

⚽️Newcastle-Liverpool

Valioliigan GAMEWEEK 3:n kuumin ottelu?

27.8.2023 klo 18:30

🏟 St James` Park (Newcastle)

Valioliigan kolmannen kierroksen ehdoton kruunu on sunnuntain Prime Time -ottelu, jossa Newcastle isännöi Liverpoolia. Jos jokin, niin katso edes tämä Valioliiga-matsi tällä viikolla!

Isäntien saldo kahden ottelun jälkeen on murskavoitto Aston Villasta sekä tiukka 1-0 tappio Man Citylle. Pool aloitti kautensa puolestaan 1-1 tasurilla Chelseaa vastaan, mutta korkkasi kauden voittosarakkeensa viime viikolla 3-1 voitolla Bournemouthista.

Vaikka Liverpoolin viime kausi oli vähän mitä oli, niin Newcastle oli heille kuitenkin melko suotuisa vastus, kun he voittivat kauden molemmat keskinäiset ottelut. Ensiksi noin vuosi sitten Anfieldilla pelatun ottelun Pool voitti 2-1 ja myöhemmin tämän vuoden helmikuussa Kloppin ryhmä kävi hakemassa nöyrän 0-2 ryöstön St James` Parkilta. Pidemmälläkin aikavälillä katsottuna Newcastlella on ollut vaikeaa Liverpoolia vastaan, nimittäin edellinen voitto Poolista on vuodelta 2015 eli lähes kahdeksan vuoden takaa! Olisiko nyt jo korkea aika tehdä tähän ”tilastomörköön” muutos?

Tämän viikonlopun otteluun Newcastle lähteekin kertoimien osalta jonkinasteisena ennakkosuosikkina ehkä lähinnä kotijoukkue asetelmastaan johtuen. Muutoin varmasti aika 50/50 matsi on tulossa ja tuskin tässä kummankaan selvää juhlaa nähdään. Tasurikaan ei olisi yllätys.

Kummallakaan joukkueella ei ole tällä viikolla ollut mitään muitakaan otteluita, mikä ei tietysti normaalistikaan ole tässä vaiheessa kautta vielä ajankohtaista eli lepoetuakaan tai muitakaan etuja ei kumpikaan saa. Viime viikon ottelussa kyseenalaisen punaisen kortin saanut Poolin uusi keskikenttäpelaaja Alexis Mac Allister pääsee kuin pääseekin pelaamaan sunnuntain otteluun, sillä hänen korttinsa kumottiin ja täten automaattinen pelikielto ei astunut voimaan. Ohessa klippi punaiseen korttiin johtaneesta tilanteesta.

🔴Punainen vai ei?

Mitä yksittäisten pelaajien esityksiin kauden ensimmäisissä otteluissa sitten on muuten tullut, niin kahden ottelun jälkeen joukkueiden sisäistä maalipörssiä johtaa Liverpoolilla Kolumbian Luis Diaz (2 maalia) sekä Newcastlella ruotsalainen Alexander Isak (2 maalia). Jos jokin pelaaja kuitenkin kannattaa ottaa tässä ottelussa seurantaan, niin on se ”Egyptin Prinssi” Mo Salah. Mies vaikuttaa olevan jälleen kunnossa ja tehot 1+1 ensimmäisten kahden ottelun jälkeen ovat varsin maltilliset siihen nähden mitä ne hieman paremmalla tuurilla voisivat olla. Heiluisiko tällä viikolla jälleen verkko? Kyllä siinä ainakin Newcastlen puolustuksella töitä riittää, jos ja kun he yrittävät pimentää tämän pikku väkkärän.

📝Peli-ideat

Yli 3 maalia 1.80 (Pinnacle)

Ottelusta odotetaan melko maalirikasta, joka ei sinänsä ole yllätys, kun vastakkain asettuu kaksi melko innokkaasti ylöspäin pelaavaa joukkuetta. Lisäksi jo viime viikolla mainitut aiempia kausia pidemmät lisäajat sekä se, ettei tässä vielä pelata nyt misään kauden tärkeimmistä pisteistä, nostaa maaliodottamaa entisestään. Kirjoitushetkellä kohteelle Yli 3 maalia, saa noin 1.80 tuntumassa olevaa kerrointa, joka kelpaa maltillisesti peleille. Mikäli ottelussa nähdään 3 maalia, panos palautuu, mikäli nähdään 4 tai enemmän, veto osuu.

Tuplamahdollisuus Liverpool tai tasapeli 1.74 (Pinnacle)

Vaikka Newcastle on ollut hyvin vakuuttava koko Pre-Seasonin sekä alkukaudenkin ekojen kahden ottelun ajan, niin ei Liverpoolkaan niin surkea ole ollut, etteikö se tästä ottelusta vähintään tasuria voisi kairata hyvällä pelillä. Kautta on kuitenkin pelattu vasta kaksi ottelua, joten joukkueiden kunnosta / muutenkaan vireestä on hieman turha vetää liian isoja johtopäätöksiä. Ja kuten äsken mainittiinkin, niin kyllä siellä jotain pientä ”mörköä” saattaa Newcastlella olla, kun menestys Liverpoolia vastaan viime vuosina on ollut mitään sanomatonta.

Allekirjoittaneen mielestä ottelu on kertoimia tasaisempi ja lähempänä tasabookki asetelmaa kuin mitä kertoimet näyttävät.

Liverpool DNB kohteelle tarjotaan jopa yli 2.3 kertoimia, mutta mikäli ottelu päättyy tasan, niin siinä kohteessa tulisi vain panos takaisin. ”Liverpool tai tasapeli” kohteella siis myös tasapelillä voittaa ja tässä kohtaa sekä näissä asetelmissa se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.

Lisänostona on mainittava, että vahvasti ensimmäiset ottelut pelanneelle Mo Salahin väh. yhdelle maalille tarjotaan jopa lähemmäksi 3.00 kerrointa, mikä tuntuu Salahin kohdalla varsin isolta lukemalta.

📊Kertoimet otteluun

Newcastle2.20Pinnacle
X4.00Pinnacle
Liverpool3.09Pinnacle
Loading animation

Viikonlopun muita nostoja

🥎Superpesis huumaa!

Superpesiksen kuudennet puolivälierä-ottelut pareissa Joensuu-Kempele sekä Manse PP-Kouvola pelataan lauantaina sekä vielä mahdolliset Game Sevenit alustavasti heti perään sunnuntaina!

La klo 16:00

Joensuu – Kempele Game 6

La klo 16:00

Manse PP – Kouvola Game 6


⚽️Euroopan huippufutissarjat pyörivät täyttä häkää!

⚽️Valioliiga (Kierros 3)

🇮🇹Serie A (Kierros 2)

🇩🇪Bundesliiga (Kierros 2)

🇪🇸LaLiga (Kierros 3)

🇫🇷Ligue 1 (Kierros 3 – Voiko tätä sarjaa edes luokitella Euroopan huippusarjaksi😉 )


🎾Karsinnat pakettiin – Tenniksen US Open kolkuttelee jo ovella!

Us Open Ma 28.8 – Su 10.9.

Emil Ruusuvuori (ATP: 56.) on heti maanantaina avauskierroksella kovan haasteen edessä, kun vastaan asettuu Andrey Rublev (ATP: 8.).

Pääseekö Otto Virtanen karsinnoista läpi ja sitä kautta uransa ensimmäiseen Grand Slam turnaukseen?


3

Kirjoita kommentti