Alppihiihto

Etusivu » Pitkävetovihjeet » Alppihiihto
Lajitilastot
Yhteensä vihjeitä2
Palautus%88.00 %
Panostetut yksiköt20.00
Voitettuja yksikköjä17.6
Nettovoitto-2.40
Voitto1
Puolivoitto0
Häviö1
Puolihäviö0
Push0
Void0
TOP vihjaajat
#VihjaajaVetojen määräP%K. Panos
1.Iletus288 %10
Sarjat
Sarjan nimiVetojen määräP%panoksia yhteensä
MM-kisat 2021288 %20
TOP bookkerit
#BookkeriVetojen määräP-%panoksia yhteensä
1.ComeOn!2101.6010,867.30

Alppihiihtolajit

Alppihiihto on yleistermi lajeille, joissa lasketaan rinnettä suksilla alas tiettyjen porttien välistä. Alppihiihto koostuu neljästä suuresta lajista: pujottelu, suurpujottelu, supersuurpujottelu ja syöksylasku. Lisäksi on alppiyhdistetty, mutta tämän arvostus on pienempi kuin neljän suuremman lajin. Samat kilpailijat voivat kilpailla useammassa lajissa, mutta käytännössä supersuuspujottelun ja pujottelun ero on jo niin iso, että pujottelijat kilpailevat suurpujottelussa ja yhtä pykälää isommassa supersuurpujottelussa tai pykälää pienemmässä pujottelussa, tai sitten kahdessa nopeimmassa lajissa eli supersuurpujottelussa ja syöksylaskussa.

Kaikkien osalajien sisällä käydään omaa maailmancup-kilpailua, mutta lisäksi käydään kokonaiscupia, johon lasketaan yhteen kaikkien osacupien pisteet. Suomella ei ole ollut hetkeen huippulaskijaa lajissa, ja parhaiten suomalaisten tuntemat alppihiihtäjät ovat jo uransa lopettaneet Kalle Palander ja Tanja Poutiainen.

Pujottelu: Eniten tekniikkaa vaativa, nopeatempoisin, mutta vauhdiltaan hitain alppihiihdon muoto. Rinne on lyhyt ja pujoteltavat kepit ovat erittäin lähellä toisiaan. Siksak liikettä saa tehdä jatkuvasti ja jalat ovat kovilla.

Suurpujottelu: Rinne on jo isompi, ja tempo on vielä nopeahko. Vauhdit kasvavat suuremmiksi ja keppien sijasta laskijoiden on mentävä porttien välistä. Tämä pujottelumuoto sopii kakkoslajina pujottelijoille ja supersuurpujottelijoille, mutta on joidenkin bravuurilajikin.

Supersuurpujottelu: Vauhdit lähestyvät syöksylaskun tasoa, mutta reitti on pujottelumuotoinen eli kurveja tulee jonkun verran. Pujotteluista nopeimmat vauhdit tulee selvästi tässä, ja voi sisältää myös ilmalentoja.

Syöksylasku: Laskijan tavoitteena on laskea rinnettä porttien läpi mahdollisimman nopeasti. Portit eivät ole pujottelumallisesti, ja laji sisältää toisinaan pitkiäkin ilmalentoja, joiden hallitseminen voi antaa selkeitä aikaetuja kilpakumppaneihin nähden. Vauhdit nousevat jopa vaarallisen koviksi ja fyysisesti kovin alppihiihdon muoto rajujen G-voimien vuoksi.

Alppiyhdistetty: Sisältää kahden edellismainitun yhteiskisan, ei sisälly kokonaiscupiin.

Alppihiihtovihjeet ristikaksi.com sivulla

Alppihiihtovihjeitä ei vielä kirjoitushetkellä sivustolla ole, mutta talvilajien tietämystä löytyy. Etenkin käyttäjämme tennisace on myös kova alppihiihdon seuraaja, ja tietämystä löytyy. Alppihiihtoa pelatessa ylikertoimia voi löytyä suosikkia vastaan pelaamalla, sillä suorituksessa yksi virhe kostautuu ankarasti.

Alppihiihdon vedonlyönnissä voi esimerkiksi livevetojen puolelta kisoja seuraamalla saada etua, jos huomaa että joku laskija on isosta laskuvirheestä huolimatta hyvissä asetelmissa. Jos toinen lasku menee ilman virhettä, niin vauhti riittää helposti hyvään sijoitukseen.

Kirjoita kommentti