Offline
Etusivu » Korisliiga 2021-22 joukkue-ennakot: Uudenkaupungin Korihait

Korisliiga 2021-22 joukkue-ennakot: Uudenkaupungin Korihait

Alla Uudenkaupungin Korihaiden kausiennakko. Mikäli haluat palata Korisliigaennakon pääsivulle klikkaa tästä . Kuvalähteenä basket.fi, korihait.fi sekä allekirjoittaneen omat kuvat.

Perustettu: 1974

Kotiareena: Pohitullin palloiluhalli

Mitalit: 1 kulta (1990), 1 hopea (1995) ja 3 pronssia (1985, 1987, 1992)

Viime kauden sijoitus: runkosarjan viimeisenä, mutta kauden aikana ilmoitettiin, ettei sarjasta putoa tälläkään kaudella ketään

Lyhyt sanallinen arvio: Korihait on rämpinyt vuodesta toiseen Korisliigassa viime ajat käytännössä murskatappiosta toiseen, välillä väläyttäen jättiyllätyksellä, ja tämän jälkeen jälleen vajonnut syvälle suohon. Jumbosija on tullut tutuksi, mutta muiden joukkueiden konkurssit, korona ja milloin mikäkin sääntömuutos on pitänyt Uudenkaupungin Korisliigakartalla. Niin kävi tälläkin kaudella. Joukkueella on periaatteessa tällä kaudella jopa erinomaiset mahdollisuudet välttää jumbosija, ja syy on yksinkertainen: Bojan Sarcevic tekee Karhu-vuosiensa jälkeen paluun hailaumaan, ja jo Karhussa mies on osoittanut, miten valtava merkitys hänen tasoisellaan johtajalla voi olla koko joukkueeseen, vaikka suomalaisosasto olisi muuten kapea. Suomalaisosasto on pääosin hyvin nuorta, eli innokasta mutta kokematonta. Se ei kuitenkaan Bojanin takana riitä, ja playoffeihin pääsy voi tällä kaudella olla kääntämätön kivi, mutta jumbopaikan välttäminen sen sijaan on täysin hyppysissä.

Vedonlyönnillinen arvio: Korihailta löytynee tarpeeksi terävyyttä välttää lukuisat murskatappiot tällä kaudella. Sarcevicin rauhoittava vaikutus heijastunee joukkueeseen, ja samanlaisesta heittopussista ei voitane enää puhua. Kannattaa kuitenkin alkukaudella hieman tarkkailla, miten joukkueen peli menee, mutta överi-plustasoituksilla lienee pelin paikka Korihaille. Kotona joukkue on usein iskukykyinen haastamaan jopa voitosta, mikäli pysyvät iskuetäisyydellä. Jos selkäranka napsahtaa, on viime hetken rumiakin romahduksia nähty lukuisia. Hieman liikaa jenkkien varassa joukkue on edelleen, joten bensan loppuminen voi olla ongelmana tälläkin kaudella.

Pelaajien esittelyt

Numeroarvo kertoo pelaajan arvioidun tason. Suluissa arvioitu pelipaikka. Lue pelipaikoista tarkemmin aiemmasta ennakostamme, mikäli koripallo vieraampi laji. Tärkeys on suuntaa antava, ja etenkin jenkkien osalta uudet jenkit ovat aina hankalampia arvioida.

Pelaajakuvien lähde: basket.fi, korihait.fi ja jenkkisivustot

Valmentaja: Jarno Nikula

Kokenut valmentaja, joka on jaksanut kärsivällisesti valmentaa Korihaita jo useampia vuosia. Menestys on kiertänyt, mutta materiaaliin nähden enempää ei ole voinut vaatia. Pidetty valmentaja, joka saanut pelaajien luottamuksen, joten ottaa varmasti irti kaiken joukkueestaan, mitä on otettavissa.

Site general layout graphic

Apuvalmentaja: Teemu Turunen

Site general layout graphic

Takamiehet:

#1 Jalen Henry

Pituus: 203cm Paino 100kg Syntynyt: 1996 Pelipaikka 4-5

Kasvattajaseura: SIU-Edwardsville (USA)

Site general layout graphic

Historia: Väkevä jässikkä, jolta löytyy Korisliigakokemusta jo aiemmin Korihaiden ja Nokian riveistä. Heittotaitoinen ja puolustuksessa vahva pelaaja, ja halua löytyi tulla seuraan, jossa palloili 2019-2020 kaudella viimeksi tehoilla 17,0pts/6,8reb/1,3blk. Siirtyi kesken kauden Nokiaan, jossa tehot hieman tippuivat 7,3pts/4,5reb/1,1blk roolin pienentyessä. Pelasi viime kauden lopun Tshekissä, ja siellä kelpo tehot 10,9pts/7,1reb. Hyvä perustason jenkki isoon päähän.

Arvio 8/10

#3 Aamos Nikula

Pituus: 175cm Syntynyt: 2003 Pelipaikka 1 (2)

Kasvattajaseura: Korihait

Site general layout graphic

Historia: Nuori pelaaja. Päävalmentaja Jarno Nikulan poika. Sai jo mukavasti Roolia heikossa Korihait-nipussa viime kaudella, ja tätä myöten arvokasta kokemusta. Osoitti kykenevänsä nuorellakin iällä kypsiin ratkaisuihin kokeneempia ukkoja vastaan. Korihaiden kapeahkossa rosterissa vastuuta varmasti luvassa tälläkin kaudella, ja ehkä tällä kaudella Nikula menee jo vahvistuksena joukkueeseen. Viime kauden pistekeskiarvo 4.2pts

Arvio 6-7/10

#4 Unique McLean

Pituus: 188cm Paino: 79kg Syntynyt: 1997 Pelipaikka 2(1)

Kasvattajaseura: St. Francis (NY) (USA)

Site general layout graphic

Historia: Rookie, ammattilaisuran ensimmäinen kausi Korihaissa. Tahkonnut NCAA:ssa neljä kautta, joista etenkin kaksi viimeistä kelpo lukemilla. Takamieheksi kovat levypallolukemat 7.3 per peli ja pistemäärät 13.1pts. Näyttävä donkkaaja, atleettisuutta ja ponnistusvoimaa löytyy, joten tuonee Korihait highlighteihin. Potentiaalia on, mutta näkyykö kokemuksen puute Euroopan sarjoista epävarmuutena.

Arvio 7-8/10

#7 Atte Perttu

Pituus: 202cm Paino: 100kg Syntynyt: 1994 Pelipaikka 4

Kasvattajaseura: Pantterit

Site general layout graphic

Perttu on pelannut seitsemän viimeisintä kautta Korisliigassa hyvin pienillä minuuteilla, mutta viimeisin Korihaissa tuotti jonkun verran enemmän vastuuta. Kolmosissa kelpo heittäjä normaalisti, mutta jäänyt viime kausilla tavallista heikompiin lukemiin. Puolustajana pehmeä kokoonsa nähden. Viime kaudella 4.8pts/2.7reb/0.3ast 8:03min peliajalla. kaarelta mies upottaa normaalisti hyvin, mutta korille mennessä harvemmin. Korihaiden suomalaisosasto ei ole erityisen laaja, joten saanee minuutteja, mutta jäisi monessa seurassa penkkirooliin.

Arvio 5/10

#8 Koby Thomas

Pituus: 198cm Paino 86kg Syntynyt: 1998 Pelipaikka 2 (3)

Kasvattajaseura: Coppin State (USA)

Site general layout graphic

Historia: Hyvin paljon samaa mitä toisessa takamieshankinnassa Unique McLeanissa. Urheilullinen ja donkkaava kakkospaikan pelajaa, joka pystyy puolustamaan montaa pelipaikkaa. McLeanin tavoin rookie, ja tilastot hyvin samankaltaiset, ottaa melko hyvin levyjä pelipaikkaansa nähden ja päätöskauden tehot yliopistossa 12.1pts/6.2reb/1.0ast. Yliopistossa kehnohkot heittoprosentit, hionut heittoaan. Ennalta ei ihan huippujenkiltä kuitenkaan vaikuta.

Arvio 7/10

#9 Jaakko Lahti

Pituus: 185cm Paino: 81kg Syntynyt: 1997 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Korihait

Jaakko Lahti

Historia: Vastuu kasvoi mukavasti viime kaudella Korihaissa, ja pistekeskiarvo 4.9pts jonka ohessa 2.4 levyä per peli. Piste-ennätys 12. Jonkun verran lienee vastuutta tälläkin kaudella, mutta pienehkö rooli.

Arvio 5/10

#10 Bojan Sarcevic

Pituus: 190cm Paino 85kg Syntynyt: 1988 Pelipaikka 1

Kasvattajaseura: KK FinnDo (BIH)

Site general layout graphic

Historia: Mies, jonka Korisliigan seuraajat varmasti tuntevat. Karhussa lukuisat kaudet kultaa vuollut ja viimekin keväänä finaaleissa pelannut Sarcevic kuuluu Korisliigan ikoneihin, mies rauhoittaa peliä, tuo pelinrakennuksellisesti ideaa, osaa heittää myös kolmosia ja pystynee johtajuudellaan tasapainottamaan myös Korihaiden helposti sekaisin tappiotilanteessa menevää pakkaa. Ehdottomasti tärkein pelaaja, jolla historiassa jo reilusti Korihait-kausia (5kpl) . Nyt nostanee joukkueen ainakin pohjamudista ylemmäs, mutta jää kuitenkin melko yksin kokemattoman joukkueen kanssa playoff-haaveiden kannalta. Viime kausi Karhussa 10.3pts 3.4reb ja 7.1ast per peli.

Arvio 10/10

#11 Manuel Barnes

Pituus: 198cm Paino 96kg Syntynyt: 1992 Pelipaikka 4

Kasvattajaseura:  FoPB (FRA)

Site general layout graphic

Historia: Barnes tuo Korihaiden suomalaiskiintiöön hyvää potentiaalia. Ranskan ja Suomen kansalaisuuden omistavalla ison pään pelaajalla on runsaasti kokemusta Suomen sarjoista. Korisliigassa Kotkan parin kauden pesti ei vielä kummoisia tilastorivejä tuonut, mutta divarissa mies tehnyt kovia tehoja Kristika Turku-joukkueessa, viime kaudella 16.3.pts/6.8reb/2.4ast ja edellisellä 17.5pts/7,7reb/4ast. Tuo kaivattua kokoa ja leveyttä suomalaisrintamalle, ja voi olla ihan kelpo tason korisliigapelaaja tähän joukkueeseen. Mainittakoon että kauden valmistavassa harkkapelissä 7/10 kolkit eli kolmoskaaren takaa jo tämän pelin perusteella pelote.

Arvio 6-7/10

#10 Sebastian Lindberg

Pituus: 193cm Paino: 88kg Syntynyt: 2002 Pelipaikka: 2

Kasvattajaseura: Tapiolan Honka

Site general layout graphic

Nuori pelaaja, jolla viime kausi meni Märskyssä 8.1pts/2.0reb/1.2ast tehoilla. Kolmosissa erinomainen prosentti. Ensimmäinen kausi Korisliigassa, ja varmaan minuutteja on jonkun verran luvassa, mutta rooli jäänee kuitenkin pienehköksi.

Arvio 4-5/10

#21 Deng Riak

Pituus: 208cm Paino: 102kg Syntynyt: 1995 Pelipaikka: 5

Kasvattajaseura: Akron (USA)

Site general layout graphic

208 senttinen järkäle on Korihaiden yksinäinen raataja korin alle, sillä muuten siellä jää joukkue koossa hyvin pahasti jälkeen. Etelä-Sudanin ja Australian kansalaisuus. Pelannut melko vaatimattomissa sarjoissa melko heikoilla tehoilla, joten nähtäväksi jää.. Tilastojen pohjalta ei kummoinen tekijä, ja varmasti säästöratkaisu, mutta tehot varmasti nousevat koska rooli huomattavasti isompi. Australian NBL1 sarjassa kesän pelannut pelaaja raapi tehot 9.3pts/6,5reb, joten pelituntuma lienee kuitenkin kohdillaan.

Arvio 7/10

#24 Tommi Lehtonen

Pituus: 186cm Paino: 80kg Syntynyt: 2003 Pelipaikka 2 (1)

Kasvattajaseura: Korihait

Site general layout graphic

Historia: Nuori Korihaiden kasvatti, jolla vyöllä jo mukavasti Korisliigapelejä ikään nähden. Pelannut jo kolmella edellisellä kaudella Korihaissa liigamittelöitä. Rooli on ollut kuitenkin pieni. Nuorten maaotteluita vyöllä jo 19 ihan kelpo pistemäärillä, eli mahdollisuudet yhä isompaan rooliin tällä kaudella luvassa. 3.2pts/1.7reb/0,5ast viime kauden tehot.

Arvio 5/10

Muut pelaajat ja henkilökuntaan kuuluvat

 • #22 Akseli Arvonen (2004), 2
 • #23 Mio Hyvönen (2003), 2 (3)
 • Tero Kutila (joukkueenjohtaja)
 • Jussi Paavola (joukkueenjohtaja)
 • Jyrki Jokinen (huoltaja)
 • Elias Paavola (huoltaja)
 • Leena Lalla (fyssari)

Tärkeimmät pelaajat:

Tähän osioon koitan koota loukkaantumisten kannalta viisi tärkeintä pelaajaa, eli pelaajat joiden loukkaantuminen satuttaisi eniten joukkuetta.

 1. Bojan Sarcevic: ehdottomasti tärkein pelaaja, kokenein, tasapainottaa peliä
 2. Jalen Henry: oletettavasti joukkueen paras pistemies
 3. Unique McLean: atleettinen jenkki, ja tarvitaan korintekovoimaa
 4. Deng Riak: Vaikka ei ole tehoiltaan kummoinen, niin sentteri aina tarvitaan
 5. Koby Thomas: voi olla hyväkin, ehkä kuitenkin se vähiten tärkein jenkki näistä neljästä

Vastaa