Offline
Etusivu » Korisliiga 2021-22 joukkue-ennakot: Bisons Loimaa

Korisliiga 2021-22 joukkue-ennakot: Bisons Loimaa

Alla Loimaan Bisonsin kausiennakko. Mikäli haluat palata Korisliigaennakon pääsivulle klikkaa tästä . Kuvalähteenä basket.fi, bisons.fi .

Perustettu: 1964 Loimaan Korikonkarit, josta tuli myöhemmin vuonna 2011 Bisons Loimaa

Kotiareena: Loimaan liikuntahalli

Mitalit: 2 kultaa (2012, 2013), 1 hopea (2015) ja 1 pronssi (2014)

Viime kauden sijoitus: nousi Korisliigaan divarista. Pelannut viimeksi Korisliigassa 2011-2016.

Lyhyt sanallinen arvio: Bisons oli 2010-luvun alussa ilmiö Korisliigakartalla, sillä se ponkaisi tyhjästä kärkikahinoihin ja nappasi heti tulokaskaudellaan mestaruuden. Bisons satsasi merkittäviin pelaajahankintoihin ja tähtäsi Euroopan huipulle pelaten VTB-liigassakin, mutta lopulta korttitalo alkoi kaatua, kun seura ajautui merkittäviin talousvaikeuksiin ja joutui luopumaan sarjapaikastaan kauden 2016 päätteeksi. Joukkue voitti kaikilla muilla kausillaan mitalin, joista kaksi kultaisia, joten menestystä saatiin kyllä, joskin heikolla taloussuunnittelulla.

Bisons vajosi pohjamutiin, mutta on nyt tehnyt uutta nousua vakaammalla pohjalla, ja liiganousu koitti lopulta jälleen. Alkavalle kaudelle joukkue ei kuitenkaan lähde mestarisuosikkina, eikä oikeastaan kovinkaan realistisena playoff-kandidaattina, vaan kamppailu käytäneen lähinnä sarjassa säilymisestä. Materiaaliltaan joukkue on kyllä kieltämättä sarjan heikoin, ja ottanee Korihaiden paikan sarjan heittopussina. Mutta toisaalta vasta kausi näyttää, onko joukkueessa sitä intoa, jolla kriitikot hiljennetään.

Yleisesti sanottakoon, että suomalaisosastolla Bisons on kenties heikompi, mitä Korihait oli viime vuonna rämmittyään sarjassa. Jenkeistä etenkin Thomas on pelimies, ja muutkin varmasti ihan paikkansa täyttää, mutta jäävät todella yksin. Teemu Knihtinen on suomalaisista ainoa, jolla on reilummin kokemusta Korisliigassa pelaamisesta hiemankin isommassa roolissa.

Vedonlyönnillinen arvio: Pelkkiä materiaaleja katsottaessa Bisonsien vastustajien pelaaminen isoillakin miinustasoituksilla voi olla järkevää, mutta yltiöpäisesti ei kannata lähteä lyömään, ennen kuin on saatu osviittaa minkätyylistä peliä joukkue harrastaa.

Knoppitietona mainittakoon että edellisen kerran kun Biisonit oli sarjassa oli se vedonlyöjien kultakaivos, sillä kärkijoukkueena pidetty jengi menetti palkanmaksuongelmien takia avainpelaajansa, mutta vedonvälittäjät ei tätä tajunneet. Biisoneita vastaan sai moukuttaa siis huolella rahaa aivan järkyttävän kovilla ylikertoimilla ja kertoimet tippuivat kuin se Biisonin häntä päivän mittaan. Tällä kaudella samanlaista ilmiötä kuitenkaan ei ole tiedossa, sillä joukkue on lähtökohtaisestikin jo rankattu hännille.

Pelaajien esittelyt

Numeroarvo kertoo pelaajan arvioidun tason. Suluissa arvioitu pelipaikka. Lue pelipaikoista tarkemmin aiemmasta ennakostamme, mikäli koripallo vieraampi laji. Tärkeys on suuntaa antava, ja etenkin jenkkien osalta uudet jenkit ovat aina hankalampia arvioida.

Pelaajakuvien lähde: basket.fi, bisons.fi, ts.fi ja jenkkisivustot

Valmentaja: Darko Mihajlovic

Site general layout graphic

Historia: Aloittaa toisen kautensa Biisoneissa. Avauskausi oli menestys, luotsasi joukkueen DivariA:n voittoon kärsien vain kaksi tappiota. Serbialais-itävaltalainen valmentaja, jolla kova työmoraali ja omistautuneisuus. Voi olla siti materiaalinsa kanssa mahdottoman paikan edessä, joten muutamakin voitto olisi jo hyvä suoritus.

Apuvalmentaja(t): Konsta Mastomäki ja Marko Mäkilä

Pelaajat:

#1 Tatu Lehtisyrjä

Pituus: 199cm Syntynyt: 2002 Pelipaikka: 3-4

Kasvattajaseura: Espoo Basket Team

Site general layout graphic

Historia: Todennäköisesti pienehkö rooli Bisonsissa. Pelannut viime kaudet Divari B:ssä. Viimeisin kausi 7.0pts/3,4reb/1,9ast, joten Korisliigassa ei vastaavilla tilastoilla juhita. Junnujen sarjassa hieman päälle 13 pisteen keskiarvolla isommassa roolissa.

Arvio 4/10

#3 Zach Thomas

Pituus: 203cm Paino 103kg Syntynyt: 1996 Pelipaikka 4

Kasvattajaseura: Bucknell (USA)

Site general layout graphic

Historia: Thomas on ehdottomasti Bisonsien tärkein pelaaja. Pelannut hyvillä tehoilla yliopistossa, jossa päätöskausi NCAA:ssa 20pts/9reb tehoilla ja kelpo kolmosprosentilla. Tämän jälkeen pelannut Belgian pääsarjassa 14pts/6reb keskiarvoilla, eikä mikään höpöhöpö-sarja tämäkään. Tuon jälkeen pelannut 7pts/4reb keskiarvoilla kivikovissa Italian ja Puolan sarjoissa sekä myös kovassa Ukrainassa. Vaikuttaa pelaajalta, joka saa ottaa Biisoneita reppuselkään.

Arvio 9/10

#6 Cortez Edwards

Pituus: 185cm Syntynyt: 1997 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Southern Mississippi

Site general layout graphic

Pelannut kaksi kautta ammattilaisena Ison-Britannian pääsarjassa. Kyseessä Korisliigaa heikompi sarja, mutta operoinut siellä kovilla tehoilla 15pts/7reb/5ast ottelua kohti. Hyvä puolustaja ja hyvä nopeissa hyökkäyksissä ja ottaa kokoonsa nähden paljon levypalloja. Muutenkin monipuolinen sillä syöttötaitoa löytyy. Bisonsissa varmasti isosti roolia tarjolla, joten tilastot varmasti hyvät tälläkin kaudella.

Arvio 8-9/10

#14 Vesa Heinonen

Pituus: 194cm Syntynyt: 1991 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Lahden NMKY

Site general layout graphic

Historia: Heinoselta löytyy runsaasti kausia Korisliigatasolta. Palasi Korisliigaan viime kaudeksi pitemmän tauon jälkeen, ja sai mukavasti roolia Korihaiden joukkueessa. 5.7pts/2.1reb/2.0 tehot. Heittoja melko vähän ja prosentit ei muodostuneet kummoisiksi, mutta saanee vastuuta kokeneena peruspelaajana tässä jengissä.

Arvio 6-7/10

#15 Elmeri Aulasuo

Pituus: 177cm Syntynyt: 2001 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Loimaan Korikonkarit

Site general layout graphic

Historia: Korispelaajaksi melko lyhyt takamies, joka joukkueen kasvatteja. Sai noin 12min peliaikaa viime kaudella Biisonien divariA:nousukaudella, mutta otti erittäin vähän heittoja. Tilastoissa 0.5pts/1,5reb/1,2ast. Pienehkössä roolissa varmasti tälläkin kaudella.

Arvio 4-5/10

#17 Juho-Matti Henttonen

Pituus: 202cm Syntynyt: 1996 Pelipaikka 5

Kasvattajaseura: Lahti Basketball

Site general layout graphic

Historia: Henttonen kuuluu suomalaispelaajista tärkeimpien joukkoon, ja pelipaikkakin on sellainen, johon ei loukkaantumisia kaipaisi. Korisliigakokemusta löytyy jämäminuuttien verran kausilta 2013-2016, ja roolia jonkun verran siinä vaiheessa kun Bisons ajautui talousongelmiin. Merkittävämmät meriitit kuitenkin divari-biisoneissa, jossa viime kaudella oli isossa roolissa nostamassa joukkuetta liigaan, tehot 11,5pts/5,4reb/1,7ast. Sentteriksi kolmosetkin upposi kelvollisella 30,2% tehokkuudella (3,3 yritystä per matsi) ja kakkosissa 67,3%. Vapareissa heikohko.

Arvio 6-7/10

#21 Teemu Knihtinen

Pituus: 194cm Paino 89kg Syntynyt: 1998 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Kouvot

Site general layout graphic

Historia: Kouvoissa rutiinia jo useamman vuoden kerännyt Knihtinen päässee Uransa isoimpiin saappaisiin melko heikossa Biisonit-laumassa, sillä mies on joukkueessa se nimekkäin suomalaisnimi. Sai hyvin roolia Kouvoissa loppukaudella, ja heitti 8,2pts/6,0reb/1,5ast tehot pöytään. Levypallolukemat takamiehelle erinomaiset, kuin myös heittoprosentit, jolla heitot meni (57,4% kakkoset 45,2% kolmoset).

Arvio 7-8/10

#22 Sami Tahvanainen

Pituus: 195cm Syntynyt: 1998 Pelipaikka: 3

Kasvattajaseura: Helsingin NMKY

Site general layout graphic

Historia: Seagullsissa pari viime kautta erittäin pienillä minuuteilla pelannut Tahvanainen saanee isompaa roolia Bisonsista. Ei kuulu avainpelaajiin, mutta täydentää suomalaisrunkoa ja minuutit kasvanee. Upotti viime kaudella kaikki kahden pisteen heittonsa (7kpl), mutta kolmoset upposi heikommin.

Arvio 5-6/10

#23 Andre Norris Jr

Pituus: 201cm Syntynyt: 1994 Pelipaikka: 3-4

Kasvattajaseura: Dubuque (USA)

Site general layout graphic

Historia: Pelannut toistaiseksi Espanjan kolmostasolla ja viimeisimmän kauden kakkostasolla tehoilla 9pts/4reb. Monipuolinen hyökkäyksessä ja puolustuksessa pystyy puolustamaan paikkoja 1-4. Eurokoris tuttua, mutta tehoiltaan ei vaikuta kovimmalta jenkiltä kuitenkaan.

Arvio 7/10

#24 Eemeli Hollo

Pituus: 195cm Syntynyt: 2001 Pelipaikka: 3-4

Kasvattajaseura: Loimaan Korikonkarit

Site general layout graphic

Historia: Kuuluu seuran kasvatteihin. Pelasi nousuun johtaneella kaudella noin 14min peliajalla raapien tehot 4.1pts/1,1reb/0,4ast. Kolmosissa ok-heittoprosentti. Lienee pienehkössä roolissa tällä kaudella.

Arvio 5/10

#30 Joona Airenne

Pituus: 200cm Paino 83kg Syntynyt: 1998 Pelipaikka 3-4

Kasvattajaseura: Ura Basket

Site general layout graphic

Historia: Kolme kautta Korisliigaa takana Uran joukkueessa, ja nyt joukkue vaihtui, kun Ura joutui talousongelmien takia syrjään. Rooli pienehkö, mutta 12:30min peliaikaan nähden kelpo tehot 4,2pts/2,1reb/0,5ast. Airenne saanee enemmän minuutteja tässä joukkueessa.

Arvio 6/10

#32 Kazembe Abif

Pituus: 201cm Syntynyt: 1992 Pelipaikka 5

Kasvattajaseura: Drexel (USA)

Site general layout graphic

Historia: Sentteri, jolta löytyy reilusti eurokokemusta ja myös Korisliiga-parketit tuttuja. Seniorikausi yliopistossa 9.3pts/7reb keskiarvolla. Pelannut 2018-19 Karhussa, mutta loukkaantumiset pilasi tuon kauden, ehti pelata Mestarien liigan karsintoja 14pts/5reb tehoilla, eli hyvät statsit kovalla tasolla. Seagullsin leveässä rosterissa tehot olivat 9pts/4reb. Joukkuepelaaja, jonka arvo ei aina näy tilastoissa, mutta Biisoneissa tilastotkin komistuvat varmasti, sillä roolia ja myös korintekovastuuta on luvassa roppakaupalla. Fyysinen pelaaja.

Arvio 8-9/10

#44 Thomas Vehmanen

Pituus: 180cm Syntynyt: 2000 Pelipaikka1-2

Kasvattajaseura: Rakvere Tarvas (EST)

Site general layout graphic

Historia: Vehmanen on tuttu kasvo Karhusta jo parin kauden ajan. Rooli on ollut usein hyvin pieni, mutta viime kaudella Karhun painiessa koronan ja muiden kokoonpanohuolien kanssa Vehmanen pääsi yllättäen pelaamaan yksittäisissä otteluissa todella merkittäviä minuutteja ja väläytti näissä peleissä kunnolla osaamistaan. Kauden keskiarvoiksi jäi 8:23min peliajalla 2,7pts/1,6ast, mutta ottelu Vilpasta vastaan jäi varmasti erittäin vahvasti miehen mieleen, sillä tuossa ottelussa nuorukainen pussitti 26 pistettä ja antoi 5 koriinjohtavaa syöttöä 32min peliajalla. Kolmoset upposi 5/10. Seuraavaksi paras peli kaudella oli 6 pisteen peli runkosarjassa ja yksi 9 pisteen peli. Varmasti saa kaipaamaansa roolia Biisoneissa, ja potentiaalia tosiaan löytyy.

Arvio 6-7/10

Henkilökuntaan kuuluvat

  • Heikki Perho (joukkueenjohtaja ja hallituksen jäsen)
  • Vesa Pakkanen (hallituksen pj)
  • Marko Toivola (varapj)
  • Eero Aaltonen (fysiikkavalmennus)
  • Timo Seppänen (hallituksen jäsen)

Mahdollinen avauskokoonpano

PG: Thomas

SG: Knihtinen

SF: Norris jr.

PF: Edwards

C: Abif

Tärkeimmät pelaajat:

Tähän osioon koitan koota loukkaantumisten kannalta viisi tärkeintä pelaajaa, eli pelaajat joiden loukkaantuminen satuttaisi eniten joukkuetta.

  1. Zach Thomas (iso vastuu pisteistä)
  2. Abif (ykkössentteri)
  3. Edwards (jenkkien vastuulla suuri osa pelin sujuvuudesta)
  4. Norris jr (vaikka ei se vahvin jenkki, niin joukkueen neljänneksi tärkein pelaaja)
  5. Knihtinen (ainoa suomalaispelaaja, jolla on kunnolla Korisliigasta rutiinia)

Vastaa