Offline
Etusivu » Korisliiga 2021-22 joukkue-ennakot: BC Nokia

Korisliiga 2021-22 joukkue-ennakot: BC Nokia

Alla BC Nokian kausiennakko. Mikäli haluat palata Korisliigaennakon pääsivulle klikkaa tästä . Kuvalähteet basket.fi ja bcnokia.com ja nokianuutiset.fi

Perustettu: 1997

Kotiareena: Nokian palloiluhalli

Mitalit: 1 pronssi (2016)

Viime kauden sijoitus: runkosarjan kuudes, taipui Karhulle puolivälierissä voitoin 4-1.

Lyhyt sanallinen arvio: Nokia kuuluu joukkueisiin, jotka taistelevat inhottvankin sitkeästi ja roikkuvat mukana viimeiseen asti. Tästä oli osoituksena viime kausi, kun joukkue pelasi ilman jenkkivahvistuksia loppukauden koronan ja yleisökadon aiheuttamien palkkakulujen säästöjen takia. Nokia taisteli pitkälti suomalaisvoimin erinomaisesti, ja etenkin Antero Lehto ja Lassi Nikkarinen pitivät joukkuetta pystyssä. Nikkarinen siirtyy nyt pelaamaan pääkaupungin valoihin, ja lupaavan vikkelän suomalaispelintekijän menetys olikin kovin menetys suomalaisosastolla. Myös Lauri Toivonen on seurasta lähtenyt, ja mitään merkittäviä paikkaajia ei tilalle ole saatu. Suomalaisten osalta Nokia lähteekin käytännössä kahden Korisliigakonkarin (Antero Lehto ja Matias Ojala) lisäksi erittäin nuorella nipulla, sillä kaikki muut suomalaiset ovat 2001-2004 syntyneitä pelureita. Viimeisimpänä värväyksenä saatu Max Besselink on toisaalta erittäin lupaava tämän ikäinen peluri, ja hänelle voi olla tarjolla merkittävääkin ruutua. Kanadalais-suomalainen Tevaun Kokko kuuluu jengiin, ja vaikka onkin palloillut toisella mantereella, niin saadessaan Suomen passin vapauttaisi yhden jenkkipaikan.

Huomiota kiinnittää myös joukkueen koko, sillä isoja miehiä ei ole jenkkilaituri Arnaldo Toron (203cm) lisäksi oikein ratkaisupelaajien joukossa. Nokian kausi on alun osalta rikkonainen, ja jenkkivahvistuksista Bolden on hävinnyt kokoonpanolistoilta ilmeisesti loukkaannuttuaan ja näin on käynyt myös jo kesällä hommatulle Jeremy Hemsleylle. Syy jäi hieman epäselväksi, ilmeisesti oli jotain koronatestaamishässäkkää ollut. Nokian joukkue voi vielä vahvistua, mutta erittäin kapealla rosterilla kausi kuitenkin alkaa.

Vedonlyönnillinen arvio: Nokian rosteri vaikuttaa erittäin kapealta, mikäli mietitään pelaajia, jotka ovat isompaan rooliin tottuneet tai valmiita. Mikäli joukkue kohtaa loukkaantumisia, voi aueta hyvinkin herkullisia kohteita. Tällä hetkellä joukkue vaikuttaa muutenkin heikohkolta, ottaako bookkerit sen huomioon kauden alussa, sillä Nokian aiemmat kaudet ovat alkaneet huomattavasti vahvemmalla joukkueella. Nokian sitkeyttä ja Greg Gibsonin valmentajataitoja ei silti kannata koskaan aliarvioida.

Pelaajien esittelyt

Numeroarvo kertoo pelaajan arvioidun tason. Suluissa arvioitu pelipaikka. Lue pelipaikoista tarkemmin aiemmasta ennakostamme, mikäli koripallo vieraampi laji. Tärkeys on suuntaa antava, ja etenkin jenkkien osalta uudet jenkit ovat aina hankalampia arvioida.

Pelaajakuvien lähde: bcnokia.fi ja basket.fi

Valmentaja: Greg Gibson

Korisliigassa todella kokenut ja menestynyt jenkkiluotsi on valmentanut 2010-luvulla sekä Katajan että Biisonit mestaruuteen, ja valmennustaidot ovat kiistattomat. Rauhallinen luonne, jolta löytyy kuitenkin hyvällä tapaa auktoriteettia ja kykyä ohjata peliä. Syväkyykkyasennossa peliin usein keskittyvä Gibson on vaikean tehtävän edessä, miten nuoresta joukkueesta tsempataan voittava yhdistelmä.

Site general layout graphic

Apuvalmentaja(t): Tero Vasell

Takamiehet:

#4 Antero Lehto

Pituus: 185cm Syntynyt: 1984 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Tampereen Pyrintö

Site general layout graphic

Historia: Erittäin kokenut Korisliiga-konkari, joka uskaltaa ottaa joukkueen reppuselkään. Takana jo 21 Korisliigakautta, joista yksi Korihaissa ja loput Pyrinnössä tai Pyrbasketissa ennen siirtoa viime kaudeksi Nokiaan. Viime kaudella jenkit menettäneessä näätäjoukkueessa hurjat heittomäärät ja heitti runkosarjassa peräti 166 kolmosyritystä, josta 68 upposi. Prosentiksi muotoutui näin todella kova 41%, ottaen huomioon että peliä kohti pallo lähti ilmaan kaaren takaa 7,5 kertaa. Keskiarvot 15,1pts/2,5reb/4,4ast. Nokian tärkein suomalaispeluri, joka on edustanut Susijengissäkin.

Arvio 9/10

#7 Tevaun Kokko

Pituus: 180cm Paino: 80kg Syntynyt: 1995 Pelipaikka 1

Kasvattajaseura: Ryerson

Site general layout graphic

Historia: Kanadalais-suomalainen Kokko pelasi edellisen täyden kauden 2020-21 Ryerson Ramsissa Kanadassa. Tehot joukkueessa olivat vakuuttavat 23,7pts/3,8reb/4,6ast/2,4stl, mutta nähtäväksi jää miten ura urkenee ammattilaistasolla Euroopassa. Kyseessä on tarkka kolmosten ja vaperien heittäjä, viimeisen kauden kolmosprosentti oli 45,2% ja vaparit upposivat 82,3% tehoilla. Hankala sanoa vielä millainen pelimies kyseessä.

Arvio 8/10

#8 Antti Ahonen

Pituus: 201cm Paino 95kg Syntynyt: 2001 Pelipaikka 3-4

Kasvattajaseura: BC Nokia

Site general layout graphic

Historia: Ahonen sai mukavasti vastuuta loppukaudesta, ja onnistui tekemään 5.6pts/2,7reb/0,7ast tehot. Heitti kolmosia hyvällä prosentilla, kakkosia heikommin, mutta oli etenkin levypalloissa erinomainen. Roolia varmasti luvassa tällekin kaudelle.

Arvio 6-7/10

#9 Matias Ojala

Pituus: 199cm Paino 97kg Syntynyt: 1989 Pelipaikka 4

Kasvattajaseura: Järvenpään Koripalloseura

Site general layout graphic

Historia: 14.kausi Korisliigaa, pelannut 7 eri joukkueessa ennen Nokialle saapumista. Hyvä perustason pelaaja, joka uskaltaa ottaa tiukassa paikassa ratkaisuja. Nokialla tärkeässä roolissa, sillä joukkueen suomalaisosasto on kapea ja nuori. Veti viime kauden tehoilla 8,0pts/3,4reb/0,8ast. Kahden pisteen heitot upposivat erinomaisella 64,1% tarkkuudella, kolmosissa 30,4% ei ihan kärkitasoa, mutta vielä OK.

Arvio 7/10

#11 Veikka-Santeri Hiekkataipale

Pituus: 186cm Syntynyt: 2003 Pelipaikka1-2

Kasvattajaseura: BC Nokia

Site general layout graphic

Historia: Nuori pelaaja, jolle tarjolla joitakin irtominuutteja. Pääsi yhdessä pelissä viime kaudella pelaamaan reilut minuutit ja teki tässä 5 pistettä (2/4 heitot). Pieni rooli tälläkin kaudella.

Arvio 4/10

#13 Terry Thomas

Pituus: 193cm Syntynyt: 1991 Pelipaikka 3

Kasvattajaseura: Ottawa (CAN)

Site general layout graphic

Historia: Thomas on toinen kanukkivahvistus Nokialle, ja pelannut Kanadan sarjoissa. Edellinen täysi kausi miehellä on alla 2018-19 jolloin tilastoi 20,4pts/6,8reb/2.1ast. Viimeisin stintti oli kesällä CEBL-sarjassa, jossa ehti pelata 7 ottelua tehoilla 7,9pts/4,6reb/2ast. Kanadan sarjoissa täysillä kausilla skorannut kyllä hyvin, mutta onko pelituntuma tällä hetkellä tallella? Skouttien mukaan monipuolinen ja kova molemmissa päissä.

Arvio 8/10

#15 James Bolden IV

Pituus: 183cm Syntynyt: 1996 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Alabama (USA)

Site general layout graphic

Historia: Rookie. Tilastorivit yliopistokauden päätteeksi oli 8,5pts/2,2reb/1,2ast, näiden valossa ei erityisesti vakuuta. Pitäisi olla kuitenkin sitkeä puolustaja. Floppiriski kyllä olemassa.

Arvio 7/10

#18 Hugo Boman

Pituus: 195cm Syntynyt: 2002 Pelipaikka 3-4

Kasvattajaseura: Raholan Pyrkivä

Site general layout graphic

Historia: Oli viime kaudella hyvin pienessä roolissa, mutta kauden viimeisissä peleissä pääsi maistamaan pelituntumaa kunnon minuuteilla ja naputtikin Kouvoja vastaan päätöspelissä 19 pinnaa ja 6 levyä. Ei liene kuitenkaan kovin isossa roolissa ilman loukkaantumisia.

Arvio 5/10

#22 Arnaldo Toro

Pituus: 203cm Syntynyt: 1997 Pelipaikka 5

Kasvattajaseura: St. Johns (USA)

Site general layout graphic

Historia: Puertoricolainen pelaaja, joka ainoa Nokian iso pelaaja, jolle voi povata isompia minuutteja. Rookie, eli ensimmäinen kausi ammattilaisena. Pelasi NCAA:ssa peräti 5 kautta, joissa päätöskausi 6,5pts/7,0reb. Kelpo levypallopelaaja, mutta ei kovin hyvä skoraaja. Kuuluu Puerto Ricon maajoukkuerinkiin, mutta pienemmässä roolissa. Kova työmoraali ja joukkuepelaaja, raataja. Tärkeä rooli isoon päähän, mutta riittääkö taidot`?

Arvio 7/10

#33 Max Besselink

Pituus: 202cm Syntynyt: 2002 Pelipaikka 3-4

Kasvattajaseura: Helsingin NMKY

Site general layout graphic

Historia: Nuori erittäin lupaava pelaaja, joka pelasi kovassa Seagullsin joukkueessa pienehköillä minuuteilla 6.8pts/3,9reb keskiarvoilla alkukauden ja meni sen jälkeen divari A:n puolelle tekemään tuhoja huipputehoilla 21,8pts/9,7reb. Viime hetken hankinta Nokialta kauden alla, ja saanee tässä hyvin kapeassa joukkueessa isompaa roolia.

Arvio 8/10

#41 Elias Sauramo

Pituus: 198cm Syntynyt: 2004 Pelipaikka 3-4

Kasvattajaseura: BC Nokia

Site general layout graphic

Historia: Nuori pelaaja, jolle tuskin montaa minuuttia on luvassa, mutta päässee treenailemaan porukan mukana ja voi tulevaisuudessa olla kovempikin nimi

Arvio 3-4/10

#42 Topias Mead

Pituus: 198cm Syntynyt: 2003 Pelipaikka 3-4

Kasvattajaseura: BC Nokia

Site general layout graphic

Historia: Sai viime kaudella Korihaissa jonkun verran irtominuutteja, mutta rooli jäi pieneksi, ja jäänee nytkin lähinnä treenirinkiin ja joskus jämäminuutit kentälle.

Arvio 3-4/10

#64 Peetu Piirtola

Pituus: 205cm Syntynyt: 2003 Pelipaikka 4

Kasvattajaseura: BC Nokia

Site general layout graphic

Historia: Pitkä pelaaja, jolle voi joitakin lepuutusminuutteja olla tarjolla, koska pitkään päähän ei ole montaa miestä laittaa. Sai muutamassa kauden viimeisessä pelissä jonkun verran roolia, ja päätöspelissä iski mukavat 10 pistettä.

Arvio 5/10

Arvioitu avauskokoonpano:

PG: James Bolden IV

SG: Antero Lehto

SF: Terry Thomas

PF: Matias Ojala

C: Arnaldo Toro

Tärkeimmät pelaajat:

Tähän osioon koitan koota loukkaantumisten kannalta viisi tärkeintä pelaajaa, eli pelaajat joiden loukkaantuminen satuttaisi eniten joukkuetta.

  1. Antero Lehto: rutiini, kokemus, johtajuus ja jäätävä kolmonen
  2. Arnaldo Toro: Isoon päähän yksinäinen raataja
  3. Bolden IV: Pelinrakennusvastuuta
  4. Terry Thomas: vastuuta skoraamisesta
  5. Tevaun Kokko: voi olla hyvä vahvistus
1

Vastaa