Etusivu » Euroviisuennakko ja spekulaatiot 2020

Euroviisuennakko ja spekulaatiot 2020

Virallinen tieto asiasta saatiin tänään 18.3.2020. Euroviisut 2020 on peruttu ja Euroviisut järjestetään 2021 vuonna Hollannissa, eli kisapaikka ja kisaisäntä pysyy samana, mutta tämän vuoden viisut on peruttu ja siirretty vuodelle 2021. Mikään valituista ja julkaistuista euroviisukappaleista ei saa edustaa maataan Euroviisuissa 2021 vuonna, vaan vuoden 2021 kilpailuun täytyy valita uudet kappaleet, joita ei ole vielä kuultu.

 

Euroviisut lähestyvät kovaa vauhtia ja suurin osa maista on valinnut ehdokkaansa sekä kilpailukappaleen toukokuiseen otatukseen. Kattava Euroviisukalenteri löytyy erillisenä artikkelina sivuiltamme, jonka kautta ilmenee konkreettiset päivät, jolloin maat tekevät viimeisiä valintojaan ja milloin erilaisia Euroviisuetkoja käydään ennen toukokuun semifinaaleja sekä finaalia.

Maat jaettiin tuttuun tapaan kahteen semifinaaliin jo hyvissä ajoin ja varsinkin nykytiedon valossa Suomi näyttää olleen arvonnassa aiemmassa tekstissäni ennakoidun suotuisa. Sekään ei tietenkään mitään takaa, kun kyseessä on Suomi, joka ei liian usein tai paljon menestystä Euroviisulavoille ole niittänyt.

🎤Tapahtuma: Euroviisut 2020

📅Ajankohta: 1. semifinaali 12.5.2020

📅Ajankohta: 2. semifinaali 14.5.2020

📅Ajankohta: Finaali 16.5.2020

🛫Tapahtumapaikka: Alankomaat/Hollanti Rotterdam Ahoy, Rotterdam

Kattava lista vedonvälittäjistä mm. Euroviisuvedonlyöntiin!

Tietyiltä mailta on totuttu näkemään viisuissa lähes aina potentiaalinen top10 esitys ja siks esim. Venäjä, Ruotsi, Australia ovat monesti kertoimissa kärkikastissa jo ennen kappaleiden julkaisua. Vastaavasti perää pitävät normaalisti erittäin heikot menestyjät, jotka lähettävät viisulavoille kuraa melkein kerran kerrasta, tällaisia maita ovat yleensä San Marino ja Montenegro, sekä Andorra, joka lähetti kappaleen viisuihin 2004-2009 vuosina saavuttamatta kertaakaan finaalipaikkaa.

Monella maalla edustaja ja kappale Euroviisuissa on jo lukkoon lyötynä, eli spekulaatiot tulevasta voittajasta ja parhaista ylikertoimista ja alikertoimista ovat täydessä vauhdissa.

Semifinaali 1

Alankomaat, Italia ja Saksa äänestävät ensimmäisessä semifinaalissa, vaikka heillä kaikilla on suora paikka finaaliin, eli eivät kilpaile kummassakaan semissä. Ennakkoon ensimmäinen semifinaali vaikuttaa huomattavasti kovemmalta, kuin jälkimmäinen, tältä se toki näytti paperilla jo ennen kappale/esiintyjä -valintoja.

Kuvan ensimmäinen rivi, eli 8 ensimmäistä esiintyvät semifinaalin alkupuolella eli ennen puolessa välissä pidettävää taukoa. Esiintymisjärjestys päätetään myöhemmin ja tähän vaikuttaa myös minkälaisia kappaleita kukakin maa tuo estraadille. Esiintymisjärjestys pyritään yleensä tekemään mahdollisimman puolueettomasti, eli nopeita ja hitaita kappaleita peräkkäin eikä liikaa samankaltaisia biisejä putkeen ym.

Alkupuoli (1-8)

Alkupuolella esiintyvät: Pohjois-Makedonia, Valko-Venäjä, Liettua, Ruotsi, Slovenia, Australia, Irlanti ja Venäjä

Loppupuoli (9-17)

Loppupuolella esiintyy Norja, Kypros, Kroatia, Azerbaidzan, Malta, Israel, Ukraina, Romania, Belgia.

Molemmista semifinaaleista jatkaa 10 kappaletta finaaliin, eli ensimmäisestä pudotetaan 7 kappaletta. Tällä hetkellä lähes varmoja jatkajia voidaan naulata jo useampia, vaikka kaikki maat eivät ole julkaisseet kappalettaan.

Jatkajat 1 semifinaalista?

Venäjä julkaisi tänään edustajansa ja maata edustaa viisuissa LITTLE BIG, kenellä on järkyttävä määrä todella suosittuja kappaleita entuudestaan, pelkästään teleääniä tulee varmaan siinä määrin, että olipa kappale millainen tahansa niin finaaliin vie tie. Ruotsilta tulee kova edustaja ja kappale, vaikka valitsivat minkä tahansa noista melodifestivalenin esiintyjistä. Liettualla on hyvin massasta poikkeava ja uniikki esitys ja kappale, joka tulee poimimaan finaalipaikan itselleen. Norjaa on vaikea myös nähdä finaalin ulkopuolella, koska kyseessä on kuitenkin laadukas sekä teleä, että jurya viihdyttävä kappale. Romania julkaisi oman kappaleensa eilen ja keikkuu kärjessä kertoimissa, livelaulu kysymysmerkki, mutta kerännee kyllä helposti riittävän määrän teleä ja jurya edetäkseen finaaliin.

Azerit eivät ole julkaisseet vielä esiintyjää eikä kappaletta, mutta laadukasta materiaalia sieltä on yleensä tullut, joten sekoittanee pakkaa finaaliin menijöiden osalta. Malta valitsi edustajansa X-Factorin kautta taas ja edustajaksi valikoitui Destiny Chukunyere, joka on voittanut muutama vuosi sitten jo junioreiden Euroviisut ja tulee olemaan varmasti yksi tämän vuoden viisujen parhaista laulajista teknisesti, mutta kappaletta ei ole vielä julkaistu, joten sieltä voi tulla mitä vaan. Australialla on perusvahvaa tekemistä ja finaalipaikka on todennäköisempi, kuin ettei sitä saavutettaisi.

Semissä on hyvin vähän hitaita kappaleita ja niiden parhaimmistoa edustaa mielestäni Belgia, joka saattaa jo pelkästään musiikkigenrensä vuoksi poimia finaalipaikan.

Ensimmäinen semifinaali on kauttaaltaan todella laadukasta materiaalia jo nyt, joten osa kovistakin kappaleista ja esityksistä tulee jäämään semiin, vaikka toisesta semifinaalista menisivät nauraen jatkoon.

Näkemykset tulevat varmasti elämään tulevien kuukausien aikana isosti, mutta alustavasti voi heittää Qualify eli Q merkit Venäjä, Ruotsi, Norja, Liettua, Romania, Australia, Belgia ja loput 3 paikkaa menee todennäköisimmin vielä julkeisemattomille Azerbaidzan, Malta, Israel, Kypros, Irlanti parhaimmistolle.

Karsiutujat 1 semifinaalista?

Jatkajia semistä oli helppo löytyää, mutta karsiutuvia biisejäkin tulee lähes puolet, mutta niiden nimeäminen etukäteen on reilusti vaikeampaa. Kroatia, sen voinee julistaa karsiutujaksi jo tässä vaiheessa, vaikka livevedot ja esillepano tulevat pakkaa vielä paljon sekoittamaan. Pohjois-Makedonia ei ole julkaissut esitystään vielä, vaikka esittäjä ja biisi on tiedossa, etukäteen tuon voi iskeä karsiutujien joukkoon, koska viime vuoden hyvästä tuotoksesta huolimatta he työntävät useammin roskaa, kuin timanttia Viisulavoille ja tämä semi nyt on vaan todella kova.

Ukraina lähetti tai lähettää tai voi olla ettei lähetä viisulavoille mielenkiintoisen tekeleen, mutta viime vuonna sisäiset ongelmat estivät viisuihin lähdön kokonaan ja nyt on tullut uutisia, että Ukrainan karsintoja hoitanut TV-kanava (UA:PBC) on vetänyt liian suurella vivulla jo pitkään ja velkaa alkaa olemaan siinä määrin, että Ukrainan valtio on jäädyttänyt kaikki kyseisen kanavan pankkitilit, joten Ukraina saattaa mahdollisesti helpottaa tiukassa semissä muiden urakkaa ja jättäytyä ulos tämänkin vuoden Euroviisuista, mikäli ei rahoitus tavalla tai toisella järjesty.

Valko-Venäjä jäänee semiin, ei ainakaan tässä vaiheessa itseäni juurikaan vakuuta ja syytä ois vakuuttaa, että näin kovatasoisesta semistä finaalipaikka irtoaa.

Finaalin ulkopuolelle puolestaan No Qualify eli NQ merkit voi alustavasti iskeä Pohjois-Makedonialle, Valko-Venäjälle, Ukrainalle (mikäli eivät saa rahoitusta järjestymään) ja Kroatialle.

Loading animation

Semifinaali 2

Espanja, Iso-Britannia ja Ranska äänestävät toisessa semifinaalissa, vaikka heillä kaikilla on suora paikka finaaliin, eli eivät kilpaile kummassakaan semissä. Toisessa semifinaalissa on useampi kappale vielä julkaisematta, mutta spekulointia voidaan kuitenkin harjoittaa.

Esiintyjiä on toisessa semissä 18, eli yksi enemmän, mutta parempi näin päin, koska ensimmäinen semi oli kuitenkin selvästi laadukkaampi, joten tästä semistä saakin tippua yksi kappale enemmän pois.

Alkupuoli (1-8)

Alkupuolella esiintyvät: Itävalta, Moldova, Puola, San Marino, Serbia, Islanti, Tshekki, Kreikka ja Viro

Loppupuoli (9-18)

Loppupuolella esiintyy Tanska, Bulgaria, Sveitsi, Suomi, Armenia, Latvia, Georgia, Portugali ja Albania

Jatkoon ponnistaa jälleen 10 kappaletta, joten avataan peli. Toinen semifinaali ei alustavasti pidä sisällään yhtä paljon potentiaalisia voittajakandidaatteja, mutta tasaisuutta semistä kyllä löytyy, eli finalistit eivät välttämättä kovin isopiikkiseen kampaan tartu.

Jatkajat 2 semifinaalista?

Jatkajiin voidaan lähteä virittelemään positiota seuraavien maiden kautta. Kreikka julkaisi biisinsä eilen, ei ehkä niin hyvä mitä odotettiin, mutta perushyvä, joka riittää finaaliin varsinkin, kun kyseessä on Kreikka. Islanti valitsi edustajansa viikonloppuna ja matkaan lähtee todennäköisesti Euroviisuhistorian pisin esiintyjä, kun mittaa varressa yli 2m ja kyseinen herra bändeineen paineli karsinnasta nauraen läpi vihreässä pyjamassa. Pyörii kertoimissa tällä hetkellä ykkössuosikkina tai hyvin lähellä, varma jatkaja.

Tshekki tulee menemään jatkoon, vaikka kyseinen esitys ja biisi ei oo kerännyt gloriaa osakseen. Tshekin karsinta oli kovin mitä oon ikinä nähnyt kyseisen maan sisäisenä ja mahdollisia edustajia oli mielestäni kolme erittäin potentiaalista, jopa voittajakandidaattia Euroviisuihin, mutta jostain kumman syystä näiden kolmen ulkopuolelta valittiin räppäri Benny Cristo ja valintaa pidin ja pidän edelleen erittäin outona. Kuitenkaan tuskin on sattumaa, että kyseinen herra voitti Tshekeissä teleäänet, vaikka laatua oli enemmän, kuin tarpeeksi ja toinen sija juryäänissä riitti viisupaikkaan. On ihan omassa genressään, joten tulee keräämään ääniä kyseisestä genrestä pitäviltä + jos pystyy pääsemään läpi karsinnasta, jossa kilpaili noin kovatasoista esitystä, niin jotain tässä on oltava.

Armenia on tasaisen vahva ja ite pidän biisistä, luulen, että finaalista paikka löytyy. Albania on perus vahva esitys, joka tulee riittämään finaaliin. Serbia on telemagneetti tässä semissä, paistifaktoria on ja kevyt rallattelu tulee varmaan riittämään finaaliin, vaikka juryt ei niin lämpenisikään. Puolalla on vahva ja potentiaalinen esitys myös, todennäköisesti finaalissa. Portugali ei ole vielä tehnyt valintaansa, mutta näyttää pyrkivän olemaan torpedoimatta karsintansa ennakkosuosikkia ja antoi tälle parhaan esiintymispaikan finaaliin, joten mikäli Barbara valitaan, niin tulee menemään finaaliin.

Avoimia kortteja ja liikkuvia paloja on vielä liikaa. Bulgaria on valinnut esiintyjänsä ja kyseessä on suosittu ja laadukas artisti, joten mikäli kappale on läheskään yhtä hyvä, kuin aiemmat niin finaalipaikka irtoaa. Tanska ei ole tehnyt valintaansa, mutta potentiaalia on. Sveitsin edustaja ja kappale tulee sisäisellä valinnalla, mutta kansalle oli korvanapista soitettu kyseistä biisiä jo ennakkoon ja ellei kovin pahasti ollut näytelty video, niin lupa odottaa jotain hyvää kyllä.

Vaikea päätös heitellä finalisteja, mutta yritetään. Qualify eli Q merkit Kreikka, Islanti, Tshekki, Armenia, Albania, Serbia, Puola, Portugali, Bulgaria ja paikasta finaaliin taistelevat myös Latvia, vaikka sitä moni onkin dumannut, mutta en sulkisi ulos, Tanska, riippuen mitä valitsevat, Sveitsi, riippuen mitä valitsevat, Georgia vaikutti myös lyhyessä pätkässä potentiaaliselta.

Karsiutujat 2 semifinaalista?

Tasaisuutta löytyy toisesta semistäkin siinä määrin, että tällä hetkellä moni maa on tyrkyllä vielä finaaliin. Karsiutuvia maita ei yhtä montaa pysty luettelemaan eikä selviä karsiutujia ole vielä ainuttakaan. San Marino ei ole julkaissut kappalettaan, mutta on todennäköisesti ajamassa lavalle jotain karsiutumiskelpoista, kuten yleensä.

Suomi ei ole päättänyt esiintyjäänsä ja siitä riippuu paljon, Cicciolina tulee keräämään ainakin teleä, mikäli valitaan, mutta muista en olisi niinkään varma. Suomelle karsiutuminen on tuttua puuhaa, joten todennäköisemmin karsiutuu, kuin jatkaa. Georgia ei ole myöskään mikään varsinainen menestyjämaa, mutta tänään julkaistu 30sec klippi edustajasta oli ihan hyvä, joten ei voi karsiutujaksikaan suoraa liputtaa. Viro on ihan jees, mutta tulee kamppailemaan viimeisistä jatkopaikoista, joten todennäköisemmin karsiutuu, vaikka toisaalta semistä löytyy Latvia ja Suomi, joilta kaveriääniä kyllä heruu.

Finaalin ulkopuolelle puolestaan No Qualify eli NQ merkit voi alustavasti laittaa San Marino, Suomi ja Viro.

Loading animation

 


1 kommentti

  1. Paluuviite:

Kirjoita kommentti