Etusivu » Koronavirus siirtää tai peruu Formula 1 Kiinan GP:n

Koronavirus siirtää tai peruu Formula 1 Kiinan GP:n

Koronavirus perui aiemmin yleisurheilun hallikisat, ja nyt viruksen vaikutukset iskevät Formula 1-rintamalle.

ESPN uutisoi äskettäin, että Formula 1 Kiinan GP tullaan siirtämään myöhempään ajankohtaan, tai perutaan kokonaan, mikäli ajankohtaa ei saada soviteltua järkevästi. Kilpailu oli tarkoitus järjestää alun perin huhtikuun 19. päivä.

Kyseessä olisi ensimmäinen peruutettu kilpailu sitten Bahrainin GP:n 2011, jolloin kilpailua ei ajettu levottomuuksien vuoksi.

Tämän hetken tiedon mukaan koronavirukseen on sairastunut jo 44.000 ihmistä, joista 1100 on kuollut, joten kisan peruminen on hyväksi katsottu varotoimenpide.

Koronavirus on perunut myös muita urheilutapahtumia, ja esimerkiksi sähköformuloiden kisa Kiinassa on jo aiemmin peruttu, ja nyt viruksen vaikutukset iskevät isomman voluumin markkinoille.

Korvaavan kisa-ajankohdan etsiminen ei ole helppo homma, sillä Formuloissa ajetaan tällä kaudella ennätyksellinen määrä kilpailuja, peräti 22 kappaletta, ja kisakalenteri on täyteen tupattu, ja sen survominen johonkin väliin aiheuttaisi kohtuuttomia rasituksia eri osapuolille.

Yhtenä vaihtoehtona on väläytelty päätöskilpailun Abu Dhabin GP:n siirtämistä myöhemmäksi, jotta väliin saataisi tilaa Kiinan GP:lle. Abu Dhabi on lyönyt päätöskisastatuksensa lukkoon normaalilla öljyvaltiolle tyypillisellä setelinipulla.

Tarkista koko F1-ohjelma F1-kisakalenteri-sivultamme!

 


2 vastausta artikkeliin “Koronavirus siirtää tai peruu Formula 1 Kiinan GP:n”

  1. sanoo:

    […] Koronavirus siirtää tai peruu Formula 1 Kiinan GP:n […]

  2. sanoo:

    […] että virus on Kiinan oma vitsaus, ja peruu lähinnä Kiinassa järjestettyjä tapahtumia kuten Formula 1-kisan ja halli-MM:t. Sitten joku toi sen Italiaan, ja Italian ollessa suosittu matkailukohde Euroopassa, […]

Vastaa

Avaa chat