×
Etusivu » Viikonlopun futistärpit: Norwich-Leicester ja Real Madrid-Barcelona

Viikonlopun futistärpit: Norwich-Leicester ja Real Madrid-Barcelona

Viikonloppuna pelataan kaksi erityisen mielenkiintoista ottelua: Perjantai-iltana nähdään Norwichin Valioliigamatsi ja sunnuntai-iltana yksi eurooppalaisen futiksen kuumimmista, El Classico. Klo 22.00 alkavan Real Madridin ja Barcelonan huippuväännön lämmittelynä toimii Ristikakkosen pokeri, jonka toinen osakilpailu käydään juuri ottelun alla klo 20.00.

Kun viimeksi Pokeriturnauksella lämmiteltiin Super Bowlia, niin nyt lämmitellään pyöreän jalkapallon puolella yhtä suurimmista seurajoukkueotteluista. Ihan huonojen matsien alla ei siis ole toistaiseksi jouduttu pelaamaan. Myös uudet kasvot ovat tervetulleita, mahdollisuudet kokonaiskisan voittoon ja iPadiin ovat edelleen hyvät, sillä moni kova pelaaja jäi ilman pisteitä ensimmäisessä osakilpailussa, ja pari hyvää sijoitusta saattaa riittää!

Norwich-Leicester 28.2.2020

Mutta sitten jalkapalloon, Norwich on saanut taas pienen tauon jälkeen kunnian edustaa perjantaipelissä, ja näissä peleissähän katsojia ja huomiota on normaalisti enemmän kuin että pelattaisi yhtenä osana laajempaa kierrosta.

Norwich pelasi hienon ottelun Liverpoolia vastaan, eikä ollut kaukana aiheuttaa sille vasta kauden toisen pistemenetyksen Valioliigassa. Vieraspelissä Wolverhamptonia vastaan joukkue oli sitten taas kaukana parhaastaan, ja Wolves otti selvän voiton. Tämän myötä raja selviämisen suhteen on karkaamassa toivottoman kauaksi. Vaatisi suoranaista ihmettä, että Norwich pystyisi kuromaan jäljellä olevissa 11 ottelussa viivan päällä olevan Aston Villan 7 pisteen etumatkan kiinni niin, että samalla myöskään 24 pisteessä olevat West Ham ja Watford eivät onnistu saamaan enempää pisteitä. Jos joukkue pelaisi kuin Liverpool, eli voitosta voittoon, olisi se vielä mahdollista, mutta nykysuorituksilla jo 7-8 pisteen saaminen loppukauden peleistä voi olla työn ja tuskan takana, kun samaan aikaan muutkin porskuttaa eteenpäin.

Kuvakaappaus: Livetulokset.com

Joitakin viikkoja sitten uutisoitiin Teemu Pukista tehdystä Manchester Unitedin yli 100 miljoonan tarjouksesta. Jonkunlainen trickihän tässä oli, eli todellisuudessa Pukista tuota summaa tuskin on tarjottu, vaan Norwichin valmentaja Farke muotoili asian, kenties isomman useita pelaajia sisältävän tarjouksen näin.

Vihjailuja on kuitenkin ollut, että kauden jälkeen tehdään ehkä uusia päätöksiä, ja on vaikea uskoa että Pukin ura jatkuisi enää Championshipin puolella tämän Valioliigavisiitin jälkeen. Ja vaikka Pukki onkin ikonisessa asemassa Norwich-fanien sydämissä, on saatavilla oleva rahatukku ja putoajan tukipaketti varmasti riittävän isot motivaatiot luopua Teemusta ja päästää Kotkan poika kokeilemaan siipiään mahdollisesti jossain suurseurassa. Jos näin käy niin toivotaan, että vastuuta on luvassa, eikä pääasiallinen rooli ole lämmittää penkkiä. Ja myös sitä että joukkueen pelityyli sopii Pukille yhtä hyvin, mutta pelinrakennus on parempaa.

Leicester on yllätysmestaruutensa jälkeen vaellellut keskikastissa, mutta tällä kaudella se on taas tehnyt hurjaa nousua.

Leicesteriä on välissä koetellut mm. thaimaalaisen omistajan kuolema helikopterionnettomuudessa. Ei tarvitse varmaan mainita ketä muita on lähtenyt helikopterionnettomuuden kautta sen jälkeen ja jo ennen sitä muuan rallilegenda Colin McRae, jonka PC-peli tuli aikanaan itselle hyvinkin tutuksi. No ennen kuin juttu lähtee sivuraiteille niin todettakoon vain että vaarallisia nämä helikopterit…

Tällä kaudella Leicester on tehnyt väkevää nousua kohti kärkeä, ja se on saanut kaikki nämä vuodet pidettyä Jamie Vardyn, joka on faniensa keskuudessa jopa Pukkiakin ikonisemmassa asemassa, näin uskoisin.

Leicester on operoinut 15-5-7 recordilla, ja löytyy sarjasta sijalta kolme. Mestaruus on karannut jo hyvän aikaa sitten kaikilta muilta Liverpoolille, ja Citykin on 7p päässä, mutta toisaalta takana hengittävään Chelseaankin on jo 6p etumatkaa, ja mikä Leicesterille tärkeintä, sijalle 5 ja UCL-edustuspaikan menettämiseen jo 9p. Vahvasti näyttää siis siltä että Leicester palaa takaisin UCL-kartalle, ja kyllä tätä voidaan taas pitää yllätyksenä, vaikka kyse onkin äskettäin mestaruuden voittaneesta joukkueesta.

Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran, oli ajankohta joulukuun puoliväli. Allekirjoittaneelta tuo peli humisi vähän ohi, kyseisenä viikonloppuna oli tullut ero tyttöystävästä ollessani matkalla Saksassa, mutta puhelimelta seurasin tilanteen kuitenkin ja Pukin maali kyllä lämmitti. Tuolla maalilla Norwich otti yllättävän vieraspisteen 1-1 tuloksella.

Otteluun löydät mielenkiintoisia tilastovetoja Comeonilta! Mikäli tili on avaamatta, saat myös 10e talletuksella 50e pelirahaa joko kasinolle tai vedonlyöntiin. Tarkista myös avoimet vihjeet!

Real Madrid-Barcelona 1.3.2020

El Classico, klassikko, yksi suurimmista normaaleista runkosarjaotteluista jalkapallossa on kaikkea muuta kuin normaali. Yleensä eri puolilla maailmaa ottelu saa valtavan mediahypen ja katsojamäärät. Jalkapallomaailman yksi tunnetuimmista, jos ei tunnetuin rival (ainakin Euroopan puolella) on jälleen täällä.

Parilla edelliskaudella lippunsa tähän peliin lunastaneet ovat joutuneet ehkä hivenen pettymään, kun sarja on ollut ottelua pelatessa jo kohtuu hyvin ratkennut. Itse Barcelonaa seuranneena olen kokenut ehkä hivenen laimentumista sitten Ronaldon lähdön, olihan Messi-Ronaldo taistelupari kaikkine tunneskaaloineen aina niin uskomatonta katseltavaa.

Otteluun on aina liittynyt iso määrä yksittäisten tilanteiden kommentointia twitterissä ja keskustelupalstoilla fanien ja katsojien toimesta, valtava tunteiden palo ja yleensä reilusti maaleja. Tämän kauden avausklassikossa tulikin hivenen yllättäen 0-0 kiikarilukemat, ja se varmasti lannisti monen otteluun lipun ostaneen tunnelmaa. Edellisen kerran nollukat on nimittäin pelattu niinkin kauan aikaa sitten kuin marraskuussa 2002. Sen jälkeen on pelattu 50 klassikkoa putkeen, joissa on tehty maali tai (yleensä) useita. Yksi Copa Del Rey toki päättyi välissä maalittomaan, mutta jatkoilla tuli sitten yksi osuma. Väittäisin melkein että sunnuntain Classicossa nähdään taas maaleja.

Kun äsken mainitsin, että yleensä tässä toisessa Classicossa on nyt viime aikoina sarja ollut paketissa, niin nyt se on kaikkea muuta. Otteluun lähdetään erittäin tasaisesta lähtökohdasta, ja ottelun panos sarjan voiton kannalta on valtava. Vedonlyöntikertoimet suosivat tällä hetkellä hieman kotijoukkue Real Madridia, ja Realin voitosta tarjottu kerroin on hieman päälle 2.2, kun Barcelonalla hieman alle 3 keskimäärin.

Real Madrid on pelannut kotimaan sarjassa hyvää futista, ja hävinnyt vasta kaksi ottelua. Barcelonalla homma ei ole aina luistanut ihan putkeen, ja se vaihtoikin Ernesto Valvedren hiljattain uuteen manageriin, kun espanjalainen Quique Setien otti ohjakset käsiinsä. Setien suosii huomattavasti enemmän Barcelonalle tutuksi tullutta pallonhallintaan perustuvaa peliä. Ja otteet ovat olleet nousujohteisia, varsinkin kun vielä champparin puolella vaikeasta Italian vierailusta saatiin kelpo 1-1 tulos, ja kotona rutiinisuoritus riittää puolivälieräpaikkaan.

Real Madridin kaksi viimeisintä La Liga-peliä on olleet kuitenkin joukkueen mestaruustaistelun kannalta farsseja. Ensin päästettiin Celta Vigo loppuhetkillä tasoihin kotinurmella ja nyt viimeisimmässä  El Classico-kenraalissaan Levanten vieraana Real kärsi yllättävän 1-0 tappion, ja antoi Barcalle ison edun, kun katalonialaiset nousivat Realin neljän ennakolta heikoille joukkueille menetetyn pisteen avulla 2p turvin sarjakärkeen.

El Classicon panokset ja paineet kääntyvät siis erityisesti isäntien suuntaan, jonka on kasattava Levante tappion lisäksi vielä itsensä keskiviikon kylmästä suihkusta, kun mahdollisuudet edetä Manchester Cityä vastaan heikkenivät oleellisesti kahden Cityn pikamaalin ja Ramosin punaisen myötä. La Ligaan pelikielto ei Realin onneksi vaikuta.

Youtube: Viikonlopun futistärpit: Norwich-Leicester ja Real Madrid-Barcelona

Vuonna 2017 nähtiin hurjan Barcelona-PSG-nousun lisäksi upea Classico. Barcelona tarvitsi voiton ottelusta pysyäkseen realistisesti mestaruustaistelussa. Video ei toimi suoraan sivustolla, mutta siinä näkyvän linkin kautta toimii youtubessa.

 

El Classico Vihjeet

Uskoisin että otteluun tulee runsaasti tilastovetoja, joita ei vielä kovin montaa ole tarjolla kirjoitushetkellä. Tarkkaile kuitenkin pitkävetovihjeet-osiotamme ja erityisesti jalkapallon lajisivuamme lähempänä ottelun alkua!

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Avaa chat