Etusivu » TPS-Pelicans

TPS-Pelicans

Menestyykö Palloseura myös pudotuspeleissä?

Puolivälierien yksi ottelupari on TPS-Pelicans. TPS sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja Pelicans kuudenneksi. Puolivälierät pelataan paras viidestä- systeemillä. 

TPS:n runkosarja oli todellinen menestys. Isoja muutoksia kokenut Palloseura oli todellinen kysymysmerkki, kun kausi käynnistyi viime syksynä. Joukkueessa oli todella paljon ulkomaalaispelaajia ja päävalmentaja Raimo Helminen tuli sisään vain yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

 Runkosarjan alusta asti TPS pelasi todella tasaisesti, ja mitään isoja tappioputkia TPS ei kokenut. Runkosarjan paras pelaaja oli Josh Kestner, joka sijoittui Liigan pistepörssissä kolmanneksi. Myös parivaljakko Lauri PajuniemiMarkus Nurmi pelasivat loistavasti. KHL:stä saapunut maalivahti Andrei Karejev pelasi loistavan runkosarjan.

TPS:n pelitapa perustuu kovaan karvaukseen ja suoraviivaisuuteen. TPS sai runkosarjassa todella paljon kiekonriistoja, mistä väkkärät hyökkääjät rokottivat kovalla prosentilla.

 Kysymysmerkkejä TPS:n ympärillä silti on. Palloseura on varsin nuori joukkue, ja paineidensietokyky on suuri arvoitus. Myös kärkipelaajien pelihuumori saattaa kadota nopeasti, jos vastustaja pelaa todella fyysisesti.

TPS saa parhaan kokoonpanonsa käyttöön maanantain ottelussa.

Vierailija Pelicansin runkosarja oli myös menestys. Ennen kauden alkua heittopussiksi ennakoitu Pelicans sijoittui sarjassa kuudenneksi. Pelicansin suora pudotuspelipaikka meni todella tiukille, sillä viimeisen kierroksen rankkarivoitto Jukureista oli ratkaiseva. 

Pelicans pelaa varsin aktiivista lätkää, missä vahva pelisysteemi tuottaa irtokiekkojen voittamisen kautta maalipaikkoja. Pelicansin rosteri on elänyt kauden aikana todella paljon, ja se on varmasti hidastanut pelin kehittymistä. 

Pelicansin ykköspelaaja on ehdottomasti kapteeni Hannes Björninen. Ensi kaudella Jokereita edustava Björninen on varmasti yksi Liigan parhaista pelaajista. Myös runkosarjan lopussa huilannut Iikka Kangasniemi on todellinen ase lahtelaisille. Kangasniemi on maanantaina Pelicansin kokoonpanossa. 

Maalivahtipeli on Pelicansin iso vahvuus. Kokenut Patrik Bartosak torjui runkosarjassa erinomaisesti. 

Pelicans lähtee TPS-ottelusarjaan selkeänä altavastaajana, ja se sopii varmasti hyvin lahtelaisille.

Kumpi etenee jatkoon? 

Peli tavallisesti molemmat ovat aika tasoissa. TPS:llä on paremmat yksilöt, mutta puolustuspäässä Pelicans on selkeästi parempi. Uskon kuitenkin, että TPS raivaa tiensä jatkoon.

1

Kirjoita kommentti