Offline
Etusivu » Muutoksia vuodelle 2022 - Uusi arpajaislaki astuu voimaan

Muutoksia vuodelle 2022 – Uusi arpajaislaki astuu voimaan

Viimeiset tunnit vuodelta 2021 alkavat valua tiimalasissa ja kuten ehkä suurin osa lukijoistamme on huomannutkin, niin eduskuntamme uusi arpajaislaki hyväksyttiin ennen joulua ja astuu voimaan 1.1.2022. Tämän vuoksi myös meillä tulee muutoksia voimaan ja seuraamme tilannetta seuraavien kuukausien ajan ja varaudumme lisämuutoksiin tarvittaessa.

Suurimpana muutoksena on tullut muutos, jonka myötä lähes kaikki suuret ja ”parhaat” yhtiöt ovat päättäneet lopettaa yhteistyön suomalaisia palvelevien kumppanien kanssa. Täten et löydä enää vanhoja tunnettuja brändejä listoiltamme jatkossa ja lisää joudumme mahdollisesti poistamaan kumppanuuksia 2022 aikana. Huomioithan, että tämä muutos ei koske pelaajia vaan ainoastaan markkinointikumppaneita.

Suuret, ensisijaisesti pörssiyhtiöt haluavat suojata itsensä mahdollisilta maksuestoilta, jotka tulevat voimaan 2023 alkaen. Toisilla päätöksen takana voi olla suomen markkinan pieni osuus kokonaisuudesta, väärin tulkittu uusi arpajaislaki tai mahdollisesti liiketoiminnan kannalta tehty laskelma, jonka mukaan vanha asiakaskunta riittää kannattavaan liiketoimintaan. Taustoja vetäytymisen takana voimme tällä hetkellä vain arvailla. Tulevina viikkoina olemme tältäkin osin varmasti viisaampia.

Twitch puolella osa on lopettamassa striimauksen, muutamat muuttivat Tallinnaan (hyöty katsotaan tästä myöhemmin, sijoittautuminen ei välttämättä poista vastuita) ja pari kanavaa ainakin on vaihtamassa englanniksi huomisesta alkaen. Seuraamme tilannetta ja mukaudumme valtavirran mukana tilanteeseen Twitch osalta. Toivottavasti voimme jatkaa lähes normaalisti lähetyksiämme ensi vuonnakin!

Kaikesta tästä huolimatta toivomme jokaiselle lukijallemme oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta 2022! Muistathan, että nämä lakimuutokset eivät vaikuta pelaamiseen ellei operaattorit itse toisin päätä.

Seuraavia muutoksia välittömästi:

 • Suuret kumppanit poistuvat listoiltamme
 • Ei pokeriturnauksia entiseen malliin vanhan kumppanin kanssa
 • Ei kimppapelejä toistaiseksi

Muista muutoksista tiedotamme erikseen tarvittaessa.

4

6 vastausta artikkeliin “Muutoksia vuodelle 2022 – Uusi arpajaislaki astuu voimaan”

 1. Site general layout graphicpino sanoo:

  Voisiko saada nopeasti listan niistä jotka poistuu? Vai pitääkö itse tehdä lista kaikista?
  Syynä tähän toiveeseen se, että täällä on listattuna paljon toimijoita, niin kasinoita kuin bookereitakin, joihin en ole vielä tiliä tehnyt kun olen ajatellut, että kerkeäähän sen. Nuo täällä olevat kumppanit lienevät kuitenkin keskimääräistä parempia toimijoita joten noista voisi ensimmäiseksi jatkaa jos nyt ylipäätänsä jatkaa tällä tiellä. Maailma on toki täynnä toimijoita jotka löytyy tavalla tai toisella mutta kaiketi noissa kumppaneissa on tehty jonkinlaista ennakkokarsintaa.

  • Site general layout graphichandy sanoo:

   Vaikea uskoa, että olisi sinulla avaamatta. Betssonin, kindredit, comeonit, leovegasin brändit, coolbet mm. Saat tietysti edelleen kaikille tilin auki, mutta et ristikakkosen kautta. 188bet ainoa kait joka vetäytyi pelaajienkin osalta.

 2. Site general layout graphicpino sanoo:

  Mikä on tipsterin kohtalo? Voidaanko vihjailu ulkomaisille toimijoille katsoa niiden markkinoinniksi? Onhan se tavallaan sitä mutta onko lain tarkoittamassa merkityksessä?

  • Site general layout graphichandy sanoo:

   Otettiin linkit ja logot pois toistaiseksi, mutta mielestäni voit edelleen tipsata entiseen malliin. Aika kylmä on kohtalo jos tekstimuotoinen maininta ilman yhteistyötä tulkitaan markkinoinniksi.

 3. Site general layout graphicmikser1 sanoo:

  Onko sallittua tehä semmonen osio, että miten pystyy kiertämään lakia tossa asiassa

  • Site general layout graphichandy sanoo:

   Pelaajan kannalta ei tarve kiertää mitään toistaiseksi siis. Emme vain voi x yhtiöitä suositella jatkossa lukijoille, koska ovat näin päättäneet.
   Maksuestoista ensimmäiset tulevat 2023 heille, jotka tuomittu ”laittomasta” markkinoinnista. Siihen vielä pitkä matka, koska päätöksistä voi valittaa ja käsittelyajat markkinaoikeudessa luokkaa 10 kk tietojeni mukaan. Ennen ensimmäistäkään maksueston toimeenpanoa tässä ehtii tulla eduskuntavaalit ja monta selvitystä.

Vastaa