Etusivu » Lukko - TPS finaalisarja

Lukko – TPS finaalisarja

Liigan finaalisarja käynnistyy perjantaina, kun runkosarjan voittaja Lukko kohtaa finaaleissa TPS:n. Finaalisarja pelataan paras viidestä systeemillä.

Onko Lukolla heikkouksia?

Runkosarjaa dominoinut Lukko on ollut pelottavan vahva myös pudotuspeleissä. Puolivälierissä Lukko rökitti Ilveksen otteluvoitoin 3-0. Välierissä Lukko kukisti Tapparan voitoin 3-1. Pelillisesti Lukko ei ole vielä pudotuspeleissä esittänyt parastaan, mikä on TPS:n kannalta varsin pelottava asia.

Maalivahti Lassi Lehtinen on loistanut pudotuspeleissä. 22-vuotias maalivahti on pelannut kaikki Lukon tämän kevään pudotuspeliottelut, ja nuoren veskarin torjuntaprosentti on 90,83. Runkosarjaa heikompi torjuntaprosentti selittyy sillä, että vastustajat laukovat todella vähän Lukon maalia kohti, mikä kertoo raumalaisten hyvästä puolustuspelaamisesta. Loistava kakkosvahti Oskari Setänen tuskin pelaa näissä pudotuspeleissä otteluakaan.

Lukon kiekollinen puolustuspeli on yksi joukkueen suurin vahvuus. Pelirohkeat puolustajat tukevat hyökkäyksiä upeasti, ja myös tehoja Lukko-puolustajat tekevät kiitettävästi. Runkosarjassa puolustajien pistepörssin voittanut Robin Press on tehnyt pudotuspeleissä viisi pistettä, mutta ruotsalaisen pelaaminen ei ole vielä aivan parhaalla tasolla. Kesken kauden Raumalle saapunut Thomas Gregoire on ollut erinomainen pudotuspeleissä. Lukon puolustus on nykyajan modernia jääkiekkoa loistavasti tukeva.

Lukon hyökkäys on myös todella laadukas, ja pudotuspeleissä usea alaketjun pelaaja on tehnyt paljon tärkeitä osumia. Välierissä esimerkiksi Mikko Petman iski kaksi tärkeää voittomaalia. Huikeaa kautta pelaava Eetu Koivistoinen johtaa pudotuspelien pistepörssiä. Runkosarjassa 53 pistettä nakuttanut Daniel Audette on saalistanut pudotuspeleissä ainoastaan kolme syöttöpistettä, joten kanadalaisella on vielä parannettavaa. Anrei Hakulinen on iskenyt pudotuspeleissä jo neljä osumaa.

Lukko on voittanut ainoan mestaruudensa vuonna 1963, joten menestymisen halu on raumalaisilla valtava. Lukon painetila oli ehdottomasti puolivälierissä, joten nyt raumalaiset saavat vain nauttia jääkiekosta. Myös paluuta valmennuspenkille tekevä Pekka Virta tuo Lukolle hurjasti energiaa.

TPS:llä vain voitettavaa

Turun Palloseuran finaalipaikka on todellinen megayllätys. Puolivälierissä TPS kaatoi Pelicansin otteluvoitoin 3-2. Ottelusarja oli todella tasainen, ja viidennessä ottelussa ratkaisu syntyi aivan ottelun lopussa. Välierissä TPS kaatoi Helsingin IFK:n voitoin 3-1. Välierissä TPS pääsi varsin helpolla, sillä helsinkiläisiä rokottanut koronavirusaalto vaikutti selvästi sarjan pelitempoon.

TPS-kannattajat olivat ennen välieriä huolissaan siitä, kun ykkösvahti Andrei Karejev ei ollut pelikunnossa. Venäläisen pelikunto on tällä hetkellä suuri arvoitus. Isoon painekattilaan saapunut Karri Rämö oli välieräsarjan avausottelua lukuunottamatta erinomainen. Kokenut Rämö jatkaa varmasti hyviä otteitaan finaaleissa.

TPS:n nuori puolustus on ollut yllättävän vahva. Rohkeasti pelaavat puolustajat eivät ole pudotuspeleissä muuttaneet omaa pelaamistaan, aj se on ollut ehdottoman positiivista. Välieräsarjan ratkaissut Eemil Viro on yksi Palloseuran parhaista puolustajista. Kokenut Ville Lajunen ei ole ollut niin näkyvä kentällä, mutta kokeneen puolustajan roolia ei tule väheksyä. Myös Ruben Rafkinin peliä on ollut mukava seurata. Erinomaisesti liikkuva puolustaja osallistuu aktiivisesti TPS:n hyökkäyksiin, ja myös kamppailuissa Rafkin on yllättävän vahva.

TPS:n hyökkäys on varsin mystinen. Loistavasti roolitettu hyökkäys elää välillä yksilöiden onnistumisilla, mutta yksilöiden ”nukkuessa” onnistumisia tulee muualta. Välierissä loistavasti yhteen pelanneet Josh KestnerRuslan Ishakov saattaa olla finaalisarjan paras tutkapari. Kumpikin superyksilö saattaa ratkaista ottelun omalla henkilökohtaisella taidolla. Markus Nurmelta sekä Lauri Pajuniemeltä pitää vielä saada enemmän tehoja irti finaalisarjassa.

TPS:n alaketjut ovat pelanneet myös vahvasti. Sentterikaksikko Petteri WirtanenJuhani Jasu pelaa loistavasti vastustajien kärkiketjuja vastaan. Myös vaisun runkosarjan pelannut Topias Haapanen on ollut pirteä kevään peleissä.

Miten sarjassa käy?

Lukko on tässä sarjassa selvä suosikki. Raumalaisten parempi hyökkäys- ja viisikkopelaaminen kääntävät edun Lukolle. TPS:n rohkea pelitapa avaa kuitenkin turkulaisille myös yllätysmahdollisuuden. Karri Rämön on pelattava huikealla tasolla, tai muuten TPS:n mahdollisuudet ovat olemattomat. Lukko voittaa mestaruuden voitoin 3-1.

6

1 kommentti

  1. mikser1 sanoo:

    Vähä jännittää voittaako tepsi suoraan 3-0 vai sattuuko lukko sen yhden pelin viemään. Hyvä ennakko stoori kuitenkin ?

Kirjoita kommentti