Etusivu » HIFK - Kärpät

HIFK – Kärpät

Mikä on HIFK:n iskukyky?

Liigan puolivälierät käynnistyvät maanantaina. Puolivälierien mielenkiintoisin ottelupari on ehdottomasti HIFK:n ja Kärppien välinen ottelusarja. Puolivälierät pelataan poikkeuksellisesti paras viidestä- systeemillä, joten kolmella voitolla irtoaa välieräpaikka.

Missä menee HIFK?

Runkosarjan toiseksi sijoittunut Helsingin IFK pelasi todella erinomaisen runkosarjan. Alun hankaluuksien jälkeen helsinkiläiset saivat pelinsä nopeasti kuntoon, ja varsinkin helmi-maaliskuussa HIFK oli kaukalossa erinomainen. HIFK koki maaliskuussa ison takaiskun, kun joukkueessa todettiin koronatartunta. Useiden lähteiden mukaan tartuntoja joukkueessa oli yli kymmenen. Karanteenin jälkeen HIFK ehti pelata kolme ottelua. Viime viikon otteluissa näkyi selvästi se, että punapaidat eivät olleet vielä parhaalla jalalla liikkeellä. Pudotuspelien kynnyksellä on vielä todella epävarmaa, että onko koronavirus sekoittanut HIFK:n pelaamista.

Materiaalin puolesta HIFK on jälleen todella hyvä. Maalivahtipeli on toiminut vuoden vaihteen jälkeen erinomaisesti. Pudotuspeleihin ykkösvahtina lähtee Frans Tuohimaa. Puolustus on helsinkiläisillä todella tasainen. Runkosarjan lopulla sivussa ollut Joonas Lyytinen palaa mahdollisesti jo maanantaina HIFK-puolustukseen. Kokenut Mikko Kousa on myös todella tärkeä pelaaja HIFK:lle. Loistavasti kiekkoa siirtävä puolustaja on erinomainen vahvistus varsinkin ylivoimalle.

HIFK:n hyökkäyskalusto on selvästi Liigan paras. Laajuutta löytyy jokaisesta ketjusta, ja myös pudotuspeleissä tarvittavaa röyhkeyttä hyökkäyksestä löytyy. Anton LundellAlex Broadhurst, Ville Leskinen sekä Henrik Borgström muodostavat HIFK:n terävimmän kärjen. Vuoden 2021 puolella erinomaisesti pelannut Sebastian Dyk saattaa olla pudotuspeleissä todella hyvä.

Fyysistä osasto edustaa Miro Väänänen, Juho Keränen sekä Micke-Max Åsten. Kaikin puolin helsinkiläisten kokoonpano on todella vahva, mutta maaliskuussa iskenyt korona-aalto aiheuttaa HIFK:n ympärille kysymysmerkkejä.

Kärpät on valmis

Kärpät lähtee tähän ottelusarjaan selkeänä haastajana. Vaikean runkosarjan pelannut Kärpät taisteli pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, kun se kukisti Vaasan Sportin varsin helposti.

Kärppien pelaaminen otti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella selviä askeleita eteenpäin. Oululaisten puolustuspeli oli varsin jämäkkää, ja maalinedustoilla ei vastustaja viihtynyt. Kokenut joukkue osoitti selkeästi, että kun otteluissa on panosta, niin myös ylimääräinen ekstraboosti löytyy.

Oululaisten hyökkäys ei ole niin laaja kuin HIFK:lla, mutta ratkaisupotentiaalia löytyy silti hurjasti. Sportia vastaan tehoillut Cody Kunyk saattaa olla jopa sarjan yksi parhaista pelaajista. Kokenut Mika Pyörälä on parantanut myös runsaasti omaa pelaamistaan. Muutama vuosi sitten HIFK-paidassa esiintynyt Juhamatti Aaltonen saattaa olla todellinen yllätyskortti. Kokeneelta Jussi Jokiselta odotetaan vielä enemmän tehoja.

Oululaisten hyökkäyksestä löytyy fyysisyyttä Otto Karvisen ja Jari Sailion muodossa. Kovaa taklaavat hyökkääjät iskevät varmasti kovaa kiinni HIFK:n puolustajiin.

Kärpillä ei ole tässä sarjassa mitään hävittävää, ja se saattaa avata oululaisille todellisen yllätysmahdollisuuden.

Miten sarjassa käy?

Ottelusarjan arvioiminen tässä kohtaa on vielä haastavaa, sillä HIFK:n iskukyvystä ei ole vielä varmaa varmuutta. Jos HIFK pystyy palaamaan vanhaan hyvään peliinsä, niin oululaisille tulee todellinen kiire. Jos HIFK:n jalka alkaa väsyä, niin oululaiset luistelevat varmasti HIFK:n yli. 

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät voitoin 2-2. Tosin viimeinen ottelu päättyi HIFK:n luovutusvoittoon. Kärpät etenee jatkoon voitoin 3-2.

1

Kirjoita kommentti