Etusivu » Tennis | Olympialaiset 2024

Tennis | Olympialaiset 2024

Olympialaiset 2024 - Vedonlyönti
Loading animation

🎾 Tennis | Olympialaiset 2024 ennakko

Tennis on kuulunut olympiaohjelmaan yhtäjaksoisesti vuodesta 1984 lähtien. Tätä ennen se oli mukana myös vuosina 1896 – 1924 sekä vuonna 1968. Nyt tennis on kuitenkin tullut olympialaisiin jäädäkseen ja laji kuuluukin kiistatta monien papereissa yhdeksi olympialaisten parhaimmista sekä mielenkiintoisimmista lajeista. Olympiahistorian aikana TOP3 menestyneimmät maat tenniksessä ovat USA, Iso-Britannia sekä Ranska. Suomi ei ole koskaan onnistunut saavuttamaan olympiamitalia lajista.

Tenniksen hallitseva kultamitalisti Tokion olympialaisista on miesten kaksinpelissä Saksan Alexander Zverev sekä naisissa Sveitsin Belinda Bencic. Nelinpelissä hallitsevat mestarit ovat miehissä kroatialaiset Nikola Mektic & Mate Pavic sekä naisissa tshekkiläiset Barbora Krejcikova & Katerina Siniakova. Sekanelinpelissä Tokion olympialaisissa kultaa nappasivat puolestaan venäläiskaksikko Anastasia Pavlyuchenkova & Andrey Rublev.

Pariisin olympialaisissa tennisottelut pelataan legendaarisella Stade Roland Garrosin tenniskeskuksella, jossa järjestetään myös vuosittain Grand Slam-tason turnauksiin kuuluva Ranskan avoimet. Roland Garros on tunnettu massakentistään, joten pitkästä aikaa tänä kesänä olympiatennistä pelataan massalla. Edellisen kerran massatennistä nähtiin olympialaisissa vuonna 1992 Barcelonassa. Toisin kuin Grand Slam -tason turnaukset, olympialaisissa ottelut pelataan paras kolmesta menetelmällä, eli ensimmäisenä kaksi erävoittoa saanut pelaaja voittaa. Näin ollen peliajat saadaan pidettyä inhimillisempänä eikä niin paljoa useiden tuntien vääntöjä nähdä.

Tennis olympialaiset 2024 ennakko
Stade Roland Garros. Kuva: Stadium Base

🇫🇮 Tennis olympialaiset 2024 | Suomalaiset

Pariisin 2024 olympialaisissa ei valitettavasti suomalaisia nähdä. Emil Ruusuvuori olisi paikan saanut varasijojen kautta, mutta vaikean alkukauden jälkeen suomalaisässä haluaa keskittyä loppukauden kokonaan ATP-turnauksiin sekä ATP-pisteiden keräämiseen, jotta hän saisi nostettua tippunutta rankingiaan ylöspäin.

Vaikka suomalaisia Pariisin tenniskentillä ei nähdä, vilisee kilpailu siltikin maailman kirkkaimpia tähtiä sekä toinen toistaan mielenkiintoisempia pelaajia. Tenniksessä ylivoimaisesti suurin fokus sekä suurimmat katsojaluvut keskittyvät kaksinpeliin, joten tulemme tässä ennakossa keskittymään vahvasti siihen. Seuraavaksi nostammekin esille muutamat kaksinpelin ennakkosuosikit sekä miehistä, että naisista.

Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuorta ei nähdä vieläkään olympianäyttämöillä. Kuva: Suomen Tennisliitto

✅ Tennis olympialaiset 2024 | Ennakko & ennakkosuosikit

Kuten jo todettua, nähdään Pariisin olympialaisissa lukuisia maailman kirkkaimpia tähtiä sekä legendatason pelaajia. Ennakko-odotusten perusteella, miehissä kultamitalista tullaan käymään kovempi taistelu, kun taas naisten puolella voittajasuosikki on selkeähkö. Koska huipputenniksessä marginaalit ovat kuitenkin lopulta suht pieniä, tulee erityisesti pelikunto sekä kisahetken vire määrittämään paljon, mitä menestykseen tulee.

👱🏼 Miehet:

🥇 Carlos Alcaraz

Nuoresta iästään huolimatta jo kolme Grand Slam -turnausta voittanut sekä maailmanlistan ensimmäisellä sijallakin ollut 21-vuotias Carlos Alcaraz lähtee vedonlyöntisivustojen papereissa olympialaisten miesten kaksinpeliin suurimpana voittajasuosikkina. Alcaraz on myös siitä harvinainen pelaaja, että hän on onnistunut voittamaan Grand Slamin jokaisella eri alustalla (kova, massa, nurmi).

Espanjalainen on tunnettu monipuolisesta pelityylistään, jossa yhdistyy nopeus sekä räjähtävyys ja aika ajoin Carlitos hämmästyttää yleisöä aivan käsittämättömillä suorituksillaan, joista itse voi vaan uneksia. Alcarazia onkin verrattu toiseen espanjalaiseen tennislegendaan Rafael Nadaliin. Vaikka tällä kaudella Alcarazin esitykset ovat ailahdelleet, on hän silti huippukunnossa ollessaan erittäin hankala vastus voitettavaksi kenelle tahansa. Omalta osaltaan Alcarazin mestaruusnäkymiä olympialaisissa vahvistaa sekin, että aiemmin kesällä hän onnistui voittamaan Ranskan avoimet samaisilla massakentillä, joissa myös olympialaiset tullaan pelaamaan. Hyvistä lähtökohdista sekä itseluottamusta uhkuen espanjalainen takuulla lähteekin ensimmäisiin olympialaisiinsa metsästämään heti kirkkaimpia mitaleita.

Kaksinpelin ohella Alcaraz osallistuu Pariisissa myös nelinpeliin, jossa hänen parinaan on itse ”King of the Clay” eli Rafael Nadal, joten myös sitä kautta menestystä on odotettavissa.

Carlos Alcaraz
Kuva: ATP Tour

🥇 Jannik Sinner

Alcarazin kenties kovimpana haastajana tai oikeastaan lähes tasapäisenä mestarisuosikkina voi pitää Italian Jannik Sinneriä. Sinner on tehnyt nopeaa sekä vakuuttavaa nousua kohti tennismaailman huippua ja viimein tänä vuonna hän nousi ensimmäistä kertaa maailmanlistan kärkipaikalle, jota hän tulee pitämään hallussaan myös olympialaisiin lähtiessä. Rankingillä ei kuitenkaan sinänsä ole merkitystä olympialaisissa, sillä se ei kuulu ATP-kiertueeseen eikä olympialaisten menestyksestä kerrytä itselleen ATP-pisteitä.

Omaa osaansa Sinnerin viimeaikaisesta suoritustasosta kertoo kuitenkin esimerkiksi se, että kirjoitushetkellä hänen tämän kautensa voittoprosentti on huima 93 % (40-3). Carlos Alcarazilla vastaava tilasto on 82.4 % (28-6) ja Novak Djokovicilla 76.9 % (20-6). Tilastot muuttuvat kuitenkin jatkuvasti, sillä esimerkiksi juuri ennen olympialaisia on käynnissä Wimbledonin Grand Slam -turnaus.

Niin sanotuista ykköskorin pelaajista Sinnerin kausi on ollut tähän mennessä kiistatta odotuksiin nähden kaikista vakuuttavin ja kuten jo aiemmin Ranskan avoimissa nähtiin, pystyy hän voittamaan oikeastaan kenet tahansa myös massalla. Lähtökohtaisesti Sinnerin vahvin alusta on kuitenkin kovakenttä, josta hän nappasi myös alkuvuodesta uransa ensimmäisen Grand Slaminsa, kun hän onnistui voittamaan Australian avoimet. Vaikka Alcaraz saanee Sinneriin nähden pienoisen edun massakentästä, niin joka tapauksessa ei italialaista voi todellakaan sivuuttaa mestaruustaistelusta.

Sinnerilläkin on edessään nyt ensimmäiset olympialaiset, kun hän joutui viimeksi vetäytymään Tokion kisoista. Menestystä voi kuitenkin hänellekin povata heti Pariisista ja Sinner lukeutuu tällä hetkellä maailman kovimpiin sekä vaikeammaksi voitettaviin pelaajiin, josta hyvänä osoituksena ATP-rankingin ykkössija sekä viimeaikaiset peliesitykset. Alcarazin tavoin myös Sinner osallistuu kaksinpelin lisäksi nelinpeliin, jossa hänen parinaan on Lorenzo Musetti.

Jannik Sinner
Kuva: ATP Tour

🥇 Novak Djokovic

Novak Djokovic on kaikkien aikojen menestynein miespelaaja tenniksessä ja kuuluu tietysti myös Pariisin olympialaisissa suurimpiin mestarisuosikkeihin. Eihän nyt tätä herraa voi missään nimessä laskea pois suosikeista, vaikka ”goat” Djokollakin on ollut tällä kaudella tasoonsa nähden vaikeampaa ja toisinaan myös inhimillisiä piirteitä on hänen pelissään nähty. Osittain myös ikä alkaa kieltämättä pikkuhiljaa 37-vuotiaan serbialaisen otteissa näkymään, vaikka ikinuori hän onkin. Djoko on kärsinyt myös kuluvalla kaudella pienistä loukkaantumista, kun hän esimerkiksi Ranskan avoimissa loukkasi polveaan. Pienoinen kysymysmerkki siis serbin kunto on, vaikkakin Wimbledonissa otteet ovat näyttäneet toistaiseksi jo hyvältä polvituen kera pelaten.

Siltikin, edelleen kunnossa ollessaan, pystyy Djokovic voittamaan minkä turnauksen tahansa, kenet tahansa ja millä alustalla tahansa eikä häntäkään kukaan varmasti toivo vastaansa. Lisäksi Djokovicin iän sekä menestyksen myötä tuleva kokemus on iso etu, mitä pidemmälle turnauksissa edetään ja hän osaa esimerkiksi säästellä voimiaan mestarillisesti, mikäli siihen on otteluissa varaa. Pieni miinus Djokon kannalta tulee olympialaisissa siinä, että ottelut pelataan vain paras kolmesta systeemillä paras viidestä sijaan, kun taas Djokovic on tunnetusti omiaan pidemmissä otteluissa. Usein on nähtykin, että Djoko on häviöllä Grand Slam ottelussa jo erin 0-2, mutta sieltä se vaan vielä nousee 3-2 voittoon. Koska olympialaisissa ottelut ovat lyhyempiä ja pelataan paras kolmesta menetelmällä, myös yllätysten mahdollisuus kasvaa.

Djokovic on voittanut käytännössä kaiken mahdollisen ja vähän vielä päälle, mitä ATP-turnauksiin tulee, mutta olympiakulta häneltä vielä puuttuu. Koska ikää hänellä alkaa jo riittämään, on käytännössä nyt viimeinen sauma olympiakultaan. Pekingistä vuonna 2008 Djoko nappasi pronssia, mutta muuten olympiamitalit ovat miestä kiertäneet. On siis pomminvarmaa, että Djokovic tulee erittäin hyvin valmistautuneena sekä latautuneena Pariisiin ja haluaa ottaa palkintokaappiinsa vielä myös sen olympiakullan.

Tennis olympialaiset 2024 ennakko, Dovak Djokovic
Kuva: Novak Djokovic

🔎 Seuraa myös näitä: Alexander Zverev, Rafael Nadal, Holger Rune, Grigor Dimitrov

👱🏼‍♀️ Naiset:

🥇 Iga Swiatek

Naisissa asetelmat ennen olympialaisia ovat huomattavasti selkeämmät mitä miehissä ja valtaisana ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee Puolan 23-vuotias Iga Swiatek. WTA-rankingin ykkösnimi on voittanut urallaan jo 22 turnausta, joista viisi on Grand Slameja. Kirjoitushetkellä käynnissä olleen Wimbledonin mestaruutta ei oltu vielä ratkaistu, mutta sieltäkin Swiatekille on odotettavissa yksi Slami lisää palkintokaappiin. Tämän kauden vire on ollut tuttua vahvaa Swiatekia, voittoprosentin ollessa tätä kirjoittaessa 91.8 % (45-4).

Swiatek on viime aikoina hallinnut naistennistä suvereenisti eikä hänelle tunnu välillä löytyvän oikeastaan edes vastusta. Vedonlyöntisivustojenkin papereissa puolalainen on asetettu noin 65 % prosentin mestarisuosikiksi olympialaisiin, joka kertoo omaa osaansa Swiatekin taidoista sekä kyvystä voittaa otteluita ja turnauksia.

Tokion olympialaisissa Swiatek koki tappion jo 1/16 kierroksella Espanjan Paula Badosalle, joten hänelläkin on takuulla kirkkaasti tähtäimessään uransa ensimmäinen olympiakulta. Nyt olympialaiset pelataan massakentällä ja siellä Swiatek on ihan omimmillaan halliten alustan loistavasti, josta myös hyvänä osoituksena neljä Ranskan avointen voittoa. Ennakko-odotukset huomioon ottaen, mestaruusnäkymät ovat hänelle enemmän kuin valoisat.

Tennis olympialaiset 2024 ennakko, Iga Swiatek
Kuva: The Telegraph

🥇 Coco Gauff

Swiatekin takaa löytyykin sitten isompi nippu potentiaalisia haastajia sekä mitalisuosikkeja, joista kuitenkin erityisesti esiin voisi nostaa 20-vuotiaan USA:n Coco Gauffin. Gauff on äärimmäisen lahjakas sekä potentiaaliaan jo paljon ulosmitannut urheilija, joka majailee tällä hetkellä WTA-rankingin toisella sijalla. Vielä verrattain lyhyen uransa aikana jenkki on onnistunut voittamaan jo seitsemän turnausta, joista yksi on Grand Slam (US Open 2023). Kuluvalla kaudella tähän mennessä Gauff on voittanut otteluistaan 75.8 % (25-8).

Vaikka massakenttä ei ole se Gauffin vahvin alusta, on hän onnistunut esimerkiksi Ranskan avoimissakin etenemään finaaliin saakka sekä parhaimmillaan hänkin on erittäin hankala vastustaja pelata vastaan. Gauff on vahva puolustamaan sekä hän palauttaa palloa erittäin hyvin, mutta myös hyökkäyspelinsä kautta hän pystyy tuottamaan vastustajilleen ongelmia.

Gauff olisi otellut olympialaisissa jo Tokiossa, mutta silloin kisat tyssäsivät positiiviseen koronatestiin. Näin ollen Pariisin kisat tulevat olemaan ensimmäiset olympialaiset nuorelle yhdysvaltalaiselle ja onnistuessaan, on hänellä täydet saumat napata mitali. Kulta ei tässä kohtaa näytä todennäköiseltä Swiatekin dominanssin vuoksi, mutta Gauffin kohdalla sekään ei kuitenkaan liene koskaan mahdottomuus.

Tennis olympialaiset 2024 ennakko, Coco Gauff
Kuva: NBC Sports

🥇 Elena Rybakina

Elena Rybakina on Venäjällä syntynyt, mutta vuodesta 2018 saakka Kazakstania edustanut 25-vuotias pelaaja, joka on Gauffin tavoin onnistunut voittamaan urallaan kertaalleen Grand Slam -tason turnauksen. Kaiken kaikkiaan turnausvoittoja Rybakinalla on kasassa kahdeksan kappaletta. Kazakstanilainen majailee tällä hetkellä WTA-rankingin neljännellä sijalla ja vedonlyöntisivustojen papereissa hänet on sijoitettu olympialaisissa kolmanneksi suurimmaksi suosikiksi. Kirjoitushetkellä Rybakinan tilastot kauden 2024 osalta ovat 35 voittoa sekä 7 tappiota, voittoprosentin ollessa tällöin 83.3 %.

Vaikka lähtökohtaisesti Rybakinankaan vahvin alusta ei ole massakenttä, on hän parhaimmillaan pystynyt osoittamaan olevansa erittäin kilpailukykyinen myös massalla pelatessaan. Esimerkiksi aiemmin tänä vuonna Rybakina onnistui voittamaan Stuttgartin WTA-turnauksessa Swiatekin massalla erin 1-2, marssien lopulta aina turnauksen voittoon saakka. Varmasti siis hyviä muistoja tästäkin on jäänyt, mistä voi ammentaa sitten itseluottamusta myös Pariisin olympialaisiin.

Rybakina on naispelaajaksi suhteellisen ulottuva ja pitkä (184 cm), mutta siitäkin huolimatta hän on nopea liikkeissään sekä kaikin puolin monipuolinen pelaaja. Kaikista suurimmat vahvuudet kazakstanilaisella on kuitenkin eittämättä hänen syöttönsä sekä lyöntivoimansa, joita käyttämällä hän pystyy roikkumaan peleissä mukana, vaikka muuten peli joinain päivinä olisikin haastavampaa. Jo edellisissä olympialaisissa Rybakina saavutti välieräpaikan, häviten kyseisen ottelun kuitenkin lopulta mestaruuden voittaneelle Belinda Bencicille. Mikäli Rybakina onnistuu täydellisesti Pariisissa, voi hän edetä jälleen pitkälle, ja jopa ihan päätyyn asti.

Tennis olympialaiset 2024 vedonlyönti & vihjeet, Elena Rybakina
Kuva: SuperSport

🔎 Seuraa myös näitä: Mirra Andreeva, Marta Kostyuk, Naomi Osaka

📆 Tennis | Aikataulu & ohjelma

Huomioithan, että muutokset aikatauluissa ovat mahdollisia ja esimerkiksi sääolosuhteiden vuoksi otteluiden alkua voidaan joutua viivästyttämään ja peliajat ovat ”liukuvia”. Osa otteluista pystytään pelaamaan suljetun katon alla, joten lähtökohtaisesti joka päivä kuitenkin pelataan 27.7. – 4.8. välisenä aikana. Alapuolen listan ohella aikatauluja voit tarkastella kätevästi myös esimerkiksi osoitteista Flashscore.com sekä Olympics.com.

⏰ Lauantai, 27. heinäkuuta:

13:00 – Miesten kaksinpelin 1. kierros & Naisten kaksinpelin 1. kierros

13:00 – Miesten nelinpelin 1. kierros & Naisten nelinpelin 1. kierros

20:00 – Miesten kaksinpelin 1. kierros & Naisten kaksinpelin 1. kierros

⏰ Sunnuntai, 28. heinäkuuta:

13:00 – Miesten kaksinpelin 1. kierros & Naisten kaksinpelin 1. kierros

13:00 – Miesten nelinpelin 1. kierros & Naisten nelinpelin 1. kierros

20:00 – Miesten kaksinpelin 1. kierros & Naisten kaksinpelin 1. kierros

⏰ Maanantai, 29. heinäkuuta:

13:00 – Miesten kaksinpelin 2. kierros & Naisten kaksinpelin 2. kierros

13:00 – Miesten nelinpelin 2. kierros & Naisten nelinpelin 2. kierros

13:00 – Sekanelinpelin 1. kierros

20:00 – Miesten kaksinpelin 2. kierros & Naisten kaksinpelin 2. kierros

⏰ Tiistai, 30. heinäkuuta:

13:00 – Miesten kaksinpelin 2. kierros & Naisten kaksinpelin 3. kierros

13:00 – Miesten nelinpelin 3. kierros & Naisten nelinpelin 2. kierros

13:00 – Sekanelinpelin 1. kierros

13:00 – Sekanelinpelin 2. kierros

13:00 – Sekanelinpelin 3. kierros

20:00 – Miesten kaksinpelin 2. kierros & Naisten kaksinpelin 3. kierros

⏰ Keskiviikko 31. heinäkuuta:

13:00 – Miesten kaksinpelin 3. kierros & Naisten kaksinpelin puolivälierät

13:00 – Miesten nelinpelin välierät & Naisten nelinpelin puolivälierät

13:00 – Sekanelinpelin puolivälierät

20:00 – Miesten kaksinpelin 3. kierros & Naisten kaksinpelin puolivälierät

⏰ Torstai, 1. elokuuta:

13:00 – Miesten kaksinpelin puolivälierät & Naisten kaksinpelin välierät

13:00 – Naisten nelinpelin välierät

13:00 – Sekanelinpelin puolivälierät

20:00 – Miesten kaksinpelin puolivälierät & Naisten kaksinpelin välierät

⏰ Perjantai, 2. elokuuta:

13:00 – Miesten kaksinpelin välierä

13:00 – Naisten kaksinpelin pronssiottelu

13:00 – Miesten nelinpelin pronssiottelu

13:00 – Sekanelinpelin pronssiottelu

20:00 – Miesten kaksinpelin välierä

20:00 – Sekanelinpelin finaali

⏰ Lauantai, 3. elokuuta:

(Alkamisaikaa ei ole vielä ilmoitettu) – Miesten kaksinpelin pronssiottelu

(Alkamisaikaa ei ole vielä ilmoitettu) – Naisten kaksinpelin finaali

(Alkamisaikaa ei ole vielä ilmoitettu) – Miesten nelinpelin finaali

⏰ Sunnuntai, 4. elokuuta:

(Alkamisaikaa ei ole vielä ilmoitettu) – Naisten nelinpelin pronssiottelu

(Alkamisaikaa ei ole vielä ilmoitettu) – Miesten kaksinpelin finaali

(Alkamisaikaa ei ole vielä ilmoitettu) – Naisten nelinpelin finaali

📈 Tennis | Vedonlyönti, vihjeet & kertoimet

Olympialaiset 2024 - Vedonlyönti
Loading animation

Tennis on yksi maailman suosituimpia urheilulajeja ja yhtä lailla myös suosittu vedonlyöntimuoto. Lähtökohtaisesti tenniksessä on kannattavaa pelata ennakkosuosikkeja, mutta toisinaan myös altavastaajien kautta löytää hyvää pelattavaa. Ja koska olympialaissa tennisottelut pelataan paras viidestä systeemin sijaan paras kolmesta menetelmällä, avaa se enemmän mahdollisuuksia yllätyksille.

Olympialaisiin lukuiset eri vedonlyöntisivustot tulevat tarjoamaan kohteita jokaiseen tennisotteluun aina ensimmäisestä kierroksesta finaaliin saakka! Otteluihin on saatavilla poikkeuksetta vähintäänkin erilaisia voittaja-, pistemäärä-, ajanjakso- sekä tasoitusvetoja, mutta parhaimmillaan näiden rinnalla vetoja voi päästä lyömään myös kaikenlaisista erikois- ja tilastokohteista, kuten ässäsyötöistä tai tuplavirheiden määristä.

Foorumiltamme löytyy useita tenniksen aktiiviseuraajia, joten myös olympiatennikseen ilmaisia vihjeitä on luvassa! Halutessasi voit myös jäsenenä lisät omat tipsit muiden joukkoon! Kaikki pitkävetovihjeet olympialaisiin löydät sivuiltamme vihjeosiosta.

📈 Kertoimet | Tennis

Alle olemme koonneet vielä Pariisin 2024 olympialaisten mestaruuskertoimet sekä miesten, että naisten kaksinpeliin. Kuten jo aiemmin todettua, naisissa suuri ennakkosuosikki on Puolan Iga Swiatek, kun taas miehissä asetelmat ovat huomattavasti tasaisemmat. Kenen mestaruusjunaan sinä hyppäät?

🎾 Tenniksen mestaruuskertoimet olympialaisissa – miesten kaksinpeli

(Kertoimet päivitetty 18.7.2024)

NimiMestaruuskerroinBookkeri
🇪🇸 Carlos Alcaraz3.00Optibet
🇮🇹 Jannik Sinner3.85MaxxWin
🇷🇸 Novak Djokovic4.30Budsino
🇩🇪 Alexander Zverev6.80PowerUp
🇪🇸 Rafael Nadal11.00Optibet
🇳🇴 Casper Ruud15.00MaxxWin
🇬🇷 Stefanos Tsitsipas22.00Budsino
🇩🇰 Holger Rune27.00PowerUp

🎾 Tenniksen mestaruuskertoimet olympialaisissa – naisten kaksinpeli

(Kertoimet päivitetty 18.7.2024)

NimiMestaruuskerroinBookkeri
🇵🇱 Iga Swiatek1.55Optibet
🇺🇸 Coco Gauff6.00PowerUp
🇰🇿 Elena Rybakina10.00MaxxWin
🇨🇿 Marketa Vondrousova13.00Budsino
🌍 Mirra Andreeva15.00Optibet
🇯🇵 Naomi Osaka17.00PowerUp
🇨🇳 Qinwen Zheng19.00MaxxWin
🇮🇹 Jasmine Paolini21.00Budsino

Olympialaiset 2024 - Vedonlyönti
Loading animation
2

Kirjoita kommentti