Etusivu » Judo | Olympialaiset 2024

Judo | Olympialaiset 2024

Olympialaiset 2024 - Vedonlyönti
Loading animation

🥋 Judo | Olympialaiset 2024 ennakko

Judo on hyvin perinteinen sekä pitkän historian omaava kamppailulaji, joka koostuu erilaisista heitoista, lukoista, sidonnoista sekä kuristuksista. Judon kattojärjestönä toimii IJF (Kansainvälinen judoliitto), joka järjestää muun muassa judon MM-kisat. Olympialaisissa judo nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1964 ja yhtäjaksoisesti laji on kuulunut olympiaohjelmaan vuodesta 1972 lähtien. Naisten judo lisättiin mukaan vuonna 1992. Tokion 2020 olympialaisissa, jotka koronan vuoksi järjestettiin vasta 2021, judossa kilpailtiin ensimmäisen kerran sekajoukkuekisassa, joka jatkaa ohjelmassa myös Pariisin olympialaisissa. Judossa kilpaillaan nyt olympiahistoriassa viidennentoista kerran. Pariisissa judo-ottelut käydään Grand Palais Éphéméren näyttelysalissa ja yhteensä olympialaisissa nähdään 372 judokaa.

IJF, Kansainvälinen judoliitto
Kuvassa IJF:n eli Kansainvälisen judoliiton logo.

Kamppailulajeille tyypilliseen tapaan judossakin kilpailijat jaetaan tasapuolisuuden nimissä eri painoluokkiin. Miehissä painoluokat ovat -60 kg, -66 kg, -73 kg, -81 kg, -90 kg, -100 kg sekä +100 kg ja naisissa -48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg, – 70 kg, -78 kg sekä +78 kg. Suomalaisittain isoimmat katseet Pariisissa kiinnittyy varmasti miesten +100 kg painoluokkaan, jossa ottelee itse Martti ”Marasonni” Puumalainen. Puumalaisen ohella Suomea edustaa judossa Luukas Saha, joka ottelee -66 kg painoluokassa. Suomi ei ole onnistunut lajista koskaan mitalia nappaamaan ja tätä tilannetta Puumalainen sekä Saha lähtevätkin nyt muuttamaan. Menestynein maa judon olympiahistoriassa on Japani peräti 96 mitalin saaliilla. Erikoisuus judossa moniin muihin lajeihin nähden on siinä, että olympialaisissa judossa jaetaan kullan ja hopean lisäksi kaksi pronssimitalia yhden sijaan jokaisessa painoluokassa.

Koska judo ei suuremmalle yleisölle lukeudu kuitenkaan kaikista tunnetuimpiin lajeihin, niin käydään vielä lyhyesti judoa sekä sen sääntöjä/pistelaskua läpi. Yksi judo-ottelu kestää neljä minuuttia, jonka jälkeen tarvittaessa voittaja ratkaistaan vielä neljän minuutin jatkoajan kautta. Ottelun voittajaksi selviytyy lopulta se urheilija, jolla on ottelun päätyttyä enemmän pisteitä kasassa.

Judossa pisteitä jaetaan eri tyylein, joista Ippon eli tyrmäys on korkein saatava pistemäärä ja Waza-ari toiseksi korkein. Ipponin voi saada, kun ottelija onnistuu heittämään vastustajan tarpeeksi kovaa selälleen, pitämällä häntä 20 sekuntia sidonnassa, heittämällä kaksi waza-aria tai, kun saa vastustajansa luovuttamaan. Waza-arin voi taasen saada heittämällä vastustajan lähestulkoon selälleen tai saada hänet hiljaisella vauhdilla selälleen. Myös pitämällä vastustajaa sidonnassa vähintään 15 sekuntia, oikeuttaa waza-ariin. Ottelussa kilpailijoille voidaan määrätä myös rangaistuksia esimerkiksi liiallisesta passiivisuudesta tai judon hengen vastaisesta käyttäytymisestä.

Monipuolisten lajitaitojen ohella judo vaatii kilpailijoiltaan erityisesti hyvää fyysistä kuntoa sekä tekniikkaa ja vaikka kyseessä ei ole yleisesti ottaen se kaikista seuratuin laji, niin kannattaa nyt olympialaisissa judokin ottaa suurennuslasin alle. Yksi hyvä syy tähän on jo pelkästään suomalaisurheilijat Martti Puumalainen sekä Luukas Saha.

Judo olympialaiset 2024 ennakko
Kuva: International Judo Federation

🇫🇮 Judo olympialaiset 2024 | Suomalaiset

Martti Puumalainen olympialaiset 2024
Kuva: IHF
 • Martti Puumalainen
 • Suomi
 • 27v
 • Miesten judo
 • Painoluokka +100 kg
 • Paras saavutus: EM-kulta 2023

Judossa suomivärejä nähdään Pariisissa vain miesten kisassa, joten laitetaan fokus tässä ennakossa siis miesten judoon.

Niin sanotussa raskaassa sarjassa eli +100 kg painoluokassa Suomea edustaa Martti Puumalainen. 27-vuotias suomalainen on tuorehko raskaan sarjan Euroopan mestari viime vuodelta Montpellierin EM-kisoista ja tätä kirjoittaessa Puumalainen on miesten +100 kg painoluokan maailmanrankingin listauksessa sijalla 10. Ikänsä puolesta Puumalainen on oikeastaan nyt ”primessään”, sillä judossa olympiamitalistien keski-ikä on juurikin noin 27 vuotta.

Puumalainen on kuitenkin kertonut medialle kärsineensä tämän vuoden aikana terveyshuolista ja lähteekin siksi maltillisin odotuksin ottelemaan Pariisiin. Esimerkiksi aiemmin kesällä käydyissä judon MM-kisoissa Puumalainen tippui monien yllätykseksi heti kisan avauskierroksella. Mikäli Puumalainen on kuitenkin Pariisissa täydessä kunnossa sekä pystyy ottelemaan parhaalla tasollaan, on hänellä avaimet taistella olympiamitalista.

Judossa eri heittotyylejä on reippaasti useita kymmeniä, mutta jokaiselta ottelijalta löytyy silti omat suosikki heittonsa sekä ottelutyylinsä. Ylen tekemässä uutisessa kerrotaankin Puumalaisen ottelutyylistä seuraavanlaisesti: ”Puumalainen käyttää pääasiassa kolmea tekniikkaa. Sode-tsuri-komi-goshi, jossa tartutaan molempiin hihoihin ja heitetään. Ippon-seio-nage, joka muistuttaa sodea, mutta tartutaan kaulukseen ja lukitaan käsi. Ja sitten on jalkaheitto, jossa pyyhkäisee vastustajan ulkonevan jalan ja heittää hänet selälleen”. Lajia vähemmän seuraaville ainakaan heittojen nimet tuskin sanoo mitään, mutta Puumalaisen otteita olympialaisissa seuratessa voi yrittää katsoa, esiintyykö hänen otteissaan esimerkiksi edellä mainittuja heittoja.

Luukas Saha olympialaiset 2024
Kuva: IHF
 • Luukas Saha
 • Suomi
 • 26v
 • Miesten judo
 • Painoluokka -66 kg
 • Paras saavutus: MM-pronssi 2024

Puumalaisen ohella Suomea judossa Pariisiin lähtee edustamaan ehkä vielä suuremmalle yleisölle tuntemattomampi Luukas Saha. 26-vuotias suomalainen ottelee -66 kg painoluokassa ja on tuore MM-pronssimitalisti tältä vuodelta. Saha edustaa seuratasolla Riihimäen judoseuraa.

Omassa painoluokassaan Saha on kirjoitushetkellä maailmanrankingin listalla sijalla 23. Saha ei lukeudu Pariisissa kisan ennakkosuosikkeihin, mutta kuten jo aiemmin tänä vuonna MM-kisoissa nähtiin, pystyy hän venymään loistaviin suorituksiin myös isommissa karkeloissa. MM-kisojen pronssiottelussa Saha onnistui voittamaan maailmanlistan seitsemänneksi sijoitetun Nurali Emomalin, joten parhaimmillaan Sahalla on täysi potentiaali kaataa myös huippunimiä.

Martti Puumalainen
Kuva: IJF

✅ Judo olympialaiset 2024 | Ennakko & ennakkosuosikit

Kuten jo aiemmin todettua, judossa kilpaillaan olympialaisissakin lukuisissa eri painoluokissa, sekä miehissä, että naisissa. Tässä ennakossa keskitymme kuitenkin jo ihan Martti Puumalaisen ja Luukas Sahan panosten vuoksi miesten +100 sekä -66 painoluokkaan. Mikäli haluat paneutua sekä tutustua myös muihin painoluokkiin sekä niiden kilpailijoihin, löydät judon miesten ja naisten kaikkien painoluokkien maailman- sekä olympiarankingit suoraan tästä!

🥋 Miehet +100 kg:

🥇 Teddy Riner

Judo olympialaiset 2024 ennakko, Teddy Riner
Kuva: IHF
 • Teddy Riner
 • Ranska
 • 35v
 • Miesten judo
 • Painoluokka +100 kg
 • Parhaat saavutukset: 3x olympiakulta, 11x MM-kulta, 5x EM-kulta

Raskaan sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki Pariisin olympialaisiin on kisaisäntämaa Ranskaa edustava judolegenda Teddy Riner. Ranskalainen on yksi judon kautta aikojen menestyneimpiä urheilijoita ja maailmanmestaruuksia hän on voittanut kaikista judokoista eniten (11x). Parhaimmillaan Riner on ollut lähes voittamaton ja pisimmillään hänen voittoputkensa oli peräti 154 ottelun mittainen.

Vaikka Rinerillä ikää alkaa jo tulemaan, ei häntä siltikään voi Pariisissa lähteä aliarvioimaan. Kuluvankin kauden aikana hän on nimittäin vielä napsinut turnausvoittoja peräjälkeen, kuten Dushanben Grand Slamin, Pariisin Grand Slamin sekä Madridin European Openin, joten edelleen hän kuuluu aivan maailman kirkkaimpaan kärkeen. Ranskalainen tulee myös takuulla saamaan kotiyleisöltään valtaisan tuen Pariisissa ja häntä jos jotain tuskin kukaan haluaa kohdata. Riner lähtee Pariisiin seitsemänneksi sijoitettuna urheilijana, tähtäimessään jo neljäs olympiakulta.

🥇 Kim Min-jong

Judo olympialaiset 2024 ennakko, Minjong Kim
Kuva: IHF
 • Kim Min-jong
 • Etelä-Korea
 • 23v
 • Miesten judo
 • Painoluokka +100 kg
 • Paras saavutus: MM-kulta 2024

Rinerin ohella raskaansarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuu 23-vuotias Etelä-Koreaa edustava Kim Ming-jong. Min-jong on IHF:n maailmanrankingin +100 painoluokan ykkössijoitettu urheilija.

Verrattain nuoresta iästään huolimatta Min-jong on saavuttanut judouransa aikana jo melko paljon, tuoreimpana saavutuksena tämän vuoden maailmanmestaruus. Olympiamitalia eteläkorealainen ei ole onnistunut vielä nappaamaan. Viime olympialaisissa Tokiossa Min-jong oli +100 painoluokassa jaetulla yhdeksännellä sijalla, mutta tänä vuonna tähtäimessä on takuulla kaikista kirkkaimmat mitalit. Aiemmin tänä vuonna tulleen maailmanmestaruuden myötä itseluottamus eteläkorealaisella on ainakin varmasti tapissa.

🥇 Temur Rakhimov

Judo olympialaiset 2024 ennakko, Temur Rakhimov
Kuva: IHF
 • Temur Rakhimov
 • Tadzikistan
 • 27v
 • Miesten judo
 • Painoluokka +100 kg
 • Paras saavutus: IJF Baku Grand Slam kulta 2022

Temur Rakhimov on tadzikistanilainen judoka, joka majailee tällä hetkellä +100 kg painoluokan maailmanlistan kolmannella sijalla. Puumalaisen kanssa samanikäinen (27-vuotias) Rakhimov alkaa olemaan ikänsä puolesta parhaimmillaan ja nyt hänenkin tähtäimessä on takuulla uransa ensimmäinen olympiamitali. Minjong Kimin tavoin Rakhimov sijoittui Tokion olympialaisissa jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Aiemmin tänä vuona järjestetyissä MM-kilpailuissa Rakhimov oli seitsemäs, joten nälkää jäi vielä varmasti olympialaisia ajatellen. Kuten Rakhimovin ranking jo omalta osaltaan kertoo, niin perustaso hänellä on korkea eikä häntä voi jättää ennakkosuosikkien ulkopuolelle olympialaisissakaan. Toistaiseksi isoimmat turnausvoitot ovat miestä kiertäneet, mutta kenties Pariisissa on hänen aikansa loistaa.

🔎 Seuraa myös näitä +100 kg painoluokassa: Tatsuru Saito, Guram Tushishvili, Lukas Krpalek (hallitseva olympiavoittaja)


🥋 Miehet -66kg:

🥇 Hifumi Abe

Judo olympialaiset 2024 ennakko, Hifumi Abe
Kuva: IHF
 • Hifumi Abe
 • Japani
 • 26v
 • Miesten judo
 • Painoluokka -66 kg
 • Parhaat saavutukset: Olympiakulta 2020, 6x MM-kulta

Hifumi Abe on 26-vuotias japanilainen judoka, jonka palkintokaapista löytyy muun muassa kuusi maailmanmestaruutta sekä olympiakulta. Kyseessä onkin hallitseva olympiavoittaja Tokion olympialaisista ja tänä vuonna Pariisiin Abe lähteekin puolustamaan mestaruuttaan suurena ennakkosuosikkina. Abelta löytyy jo runsaasti kokemusta eri kilpailuista useamman vuoden ajalta ja hän tietää, mitä menestyminen vaatii sekä miten paineen alla suoriudutaan parhaiten.

Maailmanrankingissa japanilainen on tällä hetkellä kuudennella sijalla, joskin tähän vaikuttaa takuulla myös monia muita väljempi ottelutahti. Kun Abe kuitenkin kilpailuihin osallistuu, niin melko usein hän sieltä voiton kanssa myös poistuu. Tällä kaudella hän on ennen olympialaisia napannut voiton Antalyan Grand Slamista. Abenkin tähtäin sekä päätavoite tällä kaudella on kuitenkin isosti olympialaiset, johon hän pyrkii ajoittamaan huippukuntonsa. Mikäli hän siinä onnistuu, ei hänkään ole Pariisissa helppo voitettava eikä toinen olympiakulta olisi yllätys.

🥇 Denis Vieru

Judo olympialaiset 2024 ennakko, Denis Vieru
Kuva: IHF
 • Denis Vieru
 • Moldova
 • 27v
 • Miesten judo
 • Painoluokka -66 kg
 • Parhaat saavutukset: EM-kulta 2023, MM-pronssi 2019, 6x Grand Slam titles

Yksi ehdoton ennakkosuosikki tässä painoluokassa Aben ohella on Denis Vieru. 28-vuotias moldovalainen lähtee Pariisiin painoluokkansa ykkössijoitettuna ja viimeisin isompi voitto häneltä löytyy viime vuoden marraskuusta, kun Vieru saavutti EM-kultaa.

Kuluvan kauden aikana Vieru on kilpaillut suhteellisen vähän, joten pieni kysymysmerkki hänen ottelukuntonsa on. Se on kuitenkin varmaa, että huippukuntonsa moldovalainen pyrkii ajoittamaan juurikin Pariisiin, jotta hän pääsee taistelemaan uransa ensimmäisestä olympiamitalista ja -kullasta. Edellisissä olympialaisissa Vieru sijoittui jaetulle yhdeksännelle sijalle, mutta nyt saumat on huomattavasti parempaan ja moldovalainen tulee olemaan erittäin vaikea voitettava Pariisissa.

🔎 Seuraa myös näitä -66 kg painoluokassa: Vazha Margvelashvili, William Lima, Erkhembayar Battogtokh


📆 Judo | Aikataulu & ohjelma

Judokilpailut käydään Pariisin olympialaisissa aikavälillä 27.7. – 3.8. ja tuona aikana päivät ovat täyttä judotykitystä. Koska ottelut judossa ovat hyvin lyhyitä, kilpaillaan yhden päivän aikana yksi painoluokka kokonaan läpi aina alkueristä finaaliin saakka. Huomioithan, että pienet muutokset aikatauluissa ovat mahdollisia.

⏰ Lauantai, 27. heinäkuuta:

11:00 – Naisten -48 kg alkuerät 1/64 & Miesten -60 kg alkuerät 1/64

11:28 – Naisten -48 kg alkuerät 1/32 & Miesten -60 kg alkuerät 1/32

13:20 – Naisten -48 kg alkuerät 1/16 & Miesten -60 kg alkuerät 1/16

14:16 – Naisten -48 kg puolivälierät & Miesten -60 kg puolivälierät

17:00 – Naisten -48 kg repechage ”villikortti”

17:17 – Naisten -48 kg välierät

17:34 – Miesten -60 kg repechage ”villikortti”

17:51 – Miesten -60 kg välierät

18:18 – Naisten -48 kg pronssiottelu A

18:28 – Naisten -48 kg pronssiottelu B

18:38 – Naisten -48 kg finaali

18:49 – Miesten -60 kg pronssiottelu A

18:59 – Miesten -60 kg pronssiottelu B

19:09 – Miesten -60 kg finaali

⏰ Sunnuntai, 28. heinäkuuta:

11:00 – Miesten -66 kg alkuerät 1/64 & Naisten -52 kg alkuerät 1/64

11:28 – Miesten -66 kg alkuerät 1/32 & Naisten -52 kg alkuerät 1/32

13:20 – Miesten -66 kg alkuerät 1/16 & Naisten -52 kg alkuerät 1/16

14:16 – Miesten -66 kg puolivälierät & Naisten -52 kg puolivälierät

17:00 – Miesten -66 kg repechage ”villikortti”

17:17 – Miesten -66 kg välierät

17:34 – Naisten -52 kg repechage ”villikortti”

17:51 – Naisten -52 kg välierät

18:18 – Miesten -66 kg pronssiottelu A

18:28 – Miesten -66 kg pronssiottelu B

18:38 – Miesten -66 kg finaali

18:49 – Naisten -52 kg pronssiottelu A

18:59 – Naisten -52 kg pronssiottelu B

19:09 – Naisten -52 kg finaali

⏰ Maanantai, 29. heinäkuuta:

11:00 – Naisten -57 kg alkuerät 1/64 & Miesten -73 kg alkuerät 1/64

11:28 – Naisten -57 kg alkuerät 1/32 & Miesten -73 kg alkuerät 1/32

13:20 – Naisten -57 kg alkuerät 1/16 & Miesten -73 kg alkuerät 1/16

14:16 – Naisten -57 kg puolivälierät & Miesten -73 kg puolivälierät

17:00 – Naisten -57 kg repechage ”villikortti”

17:17 – Naisten -57 kg välierät

17:34 – Miesten -73 kg repechage ”villikortti”

17:51 – Miesten -73 kg välierät

18:18 – Naisten -57 kg pronssiottelu A

18:28 – Naisten -57 kg pronssiottelu B

18:38 – Naisten -57 kg finaali

18:49 – Miesten -73 kg pronssiottelu A

18:59 – Miesten -73 kg pronssiottelu B

19:09 – Miesten -73 kg finaali

⏰ Tiistai, 30. heinäkuuta:

11:00 – Miesten -81 kg alkuerät 1/64 & Naisten -63 kg alkuerät 1/64

11:28 – Miesten -81 kg alkuerät 1/32 & Naisten -63 kg alkuerät 1/32

13:20 – Miesten -81 kg alkuerät 1/16 & Naisten -63 kg alkuerät 1/16

14:16 – Miesten -81 kg puolivälierät & Naisten -63 kg puolivälierät

17:00 – Miesten -81 kg repechage ”villikortti”

17:17 – Miesten -81 kg välierät

17:34 – Naisten -63 kg repechage

17:51 – Naisten -63 kg välierät

18:18 – Miesten -81 kg pronssiottelu A

18:28 – Miesten -81 kg pronssiottelu B

18:38 – Miesten -81 kg finaali

18:49 – Naisten -63 kg pronssiottelu A

18:59 – Naisten -63 kg pronssiottelu B

19:09 – Naisten -63 kg finaali

⏰ Keskiviikko, 31. heinäkuuta:

11:00 – Naisten -70 kg alkuerät 1/64 & Miesten -90 kg alkuerät 1/64

11:28 – Naisten -70 kg alkuerät 1/32 & Miesten -90 kg alkuerät 1/32

13:20 – Naisten -70 kg alkuerät 1/16 & Miesten -90 kg alkuerät 1/16

14:16 – Naisten -70 kg puolivälierät & Miesten -90 kg puolivälierät

17:00 – Naisten -70 kg repechage ”villikortti”

17:17 – Naisten -70 kg välierät

17:34 – Miesten -90 kg repechage ”villikortti”

17:51 – Miesten -90 kg välierät

18:18 – Naisten -70 kg pronssiottelu A

18:28 – Naisten -70 kg pronssiottelu B

18:38 – Naisten -70 kg finaali

18:49 – Miesten -90 kg pronssiottelu A

18:59 – Miesten -90 kg pronssiottelu B

19:09 – Miesten -90 kg finaali

⏰ Torstai, 1. elokuuta:

11:00 – Miesten -100 kg alkuerät 1/64 & Naisten -78 kg alkuerät 1/64

11:28 – Miesten -100 kg alkuerät 1/32 & Naisten -78 kg alkuerät 1/32

13:20 – Miesten -100 kg alkuerät 1/16 & Naisten -78 kg alkuerät 1/16

14:16 – Miesten -100 kg puolivälierät & Naisten -78 kg puolivälierät

17:00 – Miesten -100 kg repechage ”villikortti”

17:17 – Miesten -100 kg välierät

17:34 – Naisten -78 kg repechage

17:51 – Naisten -78 kg välierät

18:18 – Miesten -100 kg pronssiottelu A

18:28 – Miesten -100 kg pronssiottelu B

18:38 – Miesten -100 kg finaali

18:49 – Naisten -78 kg pronssiottelu A

18:59 – Naisten -78 kg pronssiottelu B

19:09 – Naisten -78 kg finaali

⏰ Perjantai, 2. elokuuta:

11:00 – Naisten +78 kg alkuerät 1/64 & Miesten +100 kg alkuerät 1/64

11:28 – Naisten +78 kg alkuerät 1/32 & Miesten +100 kg alkuerät 1/32

13:20 – Naisten +78 kg alkuerät 1/16 & Miesten +100 kg alkuerät 1/16

14:16 – Naisten +78 kg puolivälierät & Miesten +100 kg puolivälierät

17:00 – Naisten +78 kg repechage ”villikortti”

17:17 – Naisten +78 kg välierät

17:34 – Miesten +100 kg repechage ”villikortti”

17:51 – Miesten +100 kg välierät

18:18 – Naisten +78 kg pronssiottelu A

18:28 – Naisten +78 kg pronssiottelu B

18:38 – Naisten +78 kg finaali

18:49 – Miesten +100 kg pronssiottelu A

18:59 – Miesten +100 kg pronssiottelu B

19:09 – Miesten +100 kg finaali

⏰ Lauantai, 3. elokuuta:

09:00 – Sekajoukkuekilpailun alkuerät

09:00 – Sekajoukkuekilpailun 1/16 kierros

10:40 – Sekajoukkuekilpailun puolivälierät

11:40 – Sekajoukkuekilpailun repechage ”villikortti”

12:15 – Sekajoukkuekilpailun välierät

17:00 – Sekajoukkuekilpailun pronssiottelu A

17:40 – Sekajoukkuekilpailun pronssiottelu B

18:20 – Sekajoukkuekilpailun finaali

Lähde: Olympics.com

Judo olympialaiset 2024, aikataulu ja ohjelma
Pariisin olympialaisissa judo-ottelut käydään Grand Palais Éphéméren näyttelysalissa. Kuva: Le Parisien

📈 Judo | Vedonlyönti, vihjeet & kertoimet

Olympialaiset 2024 - Vedonlyönti
Loading animation

Useat eri vedonlyöntisivustot, kuten olympiasponsorimme Optibet, Budsino, PowerUp sekä MaxxWin tulevat tarjoamaan erilaisia vedonlyöntikohteita myös judo-otteluihin. Vetoja voi päästä lyömään esimerkiksi otteluiden kestosta & niiden voittajista sekä kilpailijoiden sijoituksista. Myös erilaiset H2H-vedot ja jopa erikois- ja tilastokohteet ovat mahdollisia.

Suomalaisittain Martti Puumalainen sekä Luukas Saha tuovat judoon tämän kesän olympialaisissa vielä oman lisämausteensa ja muun muassa myös heihin liittyvät vetokohteet ovat varmasti suosittuja pelaajien keskuudessa, vähintäänkin kannustus ja jännärimielessä. Judovihjeet sekä kaikki muut pitkävetovihjeet olympialaisiin löydät sivuiltamme vihjeosiosta.

📈 Kertoimet | Judo

Alapuolelle olemme listanneet vielä sekä miesten, että naisten eri painoluokkien voittajakertoimia, joista näkee myös kätevästi, ketkä ovat painoluokkiensa suurimpia ennakkosuosikkeja vedonlyöntisivustojen papereissa.

🥋Judon mestaruuskertoimet – Miesten -60 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 18.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇯🇵 Ryuju Nagayama2.00PowerUp
🇫🇷 Luka Mkheidze2.75MaxxWin
🇪🇸 Francisco Garrigos6.40Budsino
🇬🇪 Giorgi Sardalashvili7.40PowerUp
🇹🇼 Yung-wei Yang9.00MaxxWin
🇦🇿 Balabay Aghayev14.00Budsino

🥋Judon mestaruuskertoimet – Miesten -66 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 18.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇯🇵 Hifumi Abe1.15Budsino
🇬🇪 Vazha Margvelashvili10.00PowerUp
🇲🇩 Denis Vieru12.00MaxxWin
🇲🇳 Erkhembayar Battogtokh18.00Budsino
🇧🇷 William Lima21.00PowerUp
🇫🇷 Walide Khyar26.00MaxxWin

🥋Judon mestaruuskertoimet – Miesten -73 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 18.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇦🇿 Hidayet Heydarov1.90MaxxWin
🇯🇵 Hashimoto Soichi3.00Budsino
🇮🇹 Manuel Lombardo4.00PowerUp
🇨🇭 Nils Stump8.00MaxxWin
🇬🇪 Lasha Shavdatuashvili10.00Budsino
🇧🇷 Daniel Cargnin14.00PowerUp

🥋Judon mestaruuskertoimet – Miesten -81 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇬🇪 Tato Grigalashvili1.62PowerUp
🇧🇪 Matthias Casse3.95MaxxWin
🇯🇵 Takanori Nagase4.10Budsino
🇰🇷 Joon-hwan Lee5.00PowerUp
🇨🇦 Francois Gauthier-Drapeau35.00MaxxWin
🇧🇷 Guilherme Schimidt40.00Budsino

🥋Judon mestaruuskertoimet – Miesten -90 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇯🇵 Sanshiro Murao1.60Budsino
🇬🇪 Lasha Bekauri3.00PowerUp
🇹🇷 Mihael Zgank10.00MaxxWin
🇭🇺 Toth Krisztian14.00Budsino
🇮🇹 Christian Parlati16.00PowerUp
🇺🇿 Davlat Bobonov18.00MaxxWin

🥋Judon mestaruuskertoimet – Miesten -100 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇬🇪 Ilia Sulamanidze3.00MaxxWin
🇯🇵 Aaron Wolf3.45Budsino
🇪🇸 Nikoloz Sherazadishvili5.20PowerUp
🇦🇿 Zelym Kotsoiev6.40MaxxWin
🇺🇿 Muzaffarbek Turoboyev7.00Budsino
🇨🇦 Shady El Nahas10.00PowerUp

🥋Judon mestaruuskertoimet – Miesten +100 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇫🇷 Teddy Riner1.11PowerUp
🇰🇷 Kim Min-Jong8.40MaxxWin
🇯🇵 Tatsuru Saito9.00Budsino
🇨🇿 Lukas Krpalek14.00PowerUp
🇬🇪 Guram Tushisvili17.00MaxxWin
🇹🇯 Temur Rakhimov20.00Budsino


🥋Judon mestaruuskertoimet – Naisten -48 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 18.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇯🇵 Natsumi Tsunoda1.50PowerUp
🇫🇷 Shirine Boukli3.50MaxxWin
🇮🇹 Assunta Scutto6.00Budsino
🇲🇳 Baasankhuu Bavuudorj7.00PowerUp
🇰🇿 Abiba Abuzhakynova10.00MaxxWin
🇸🇪 Tara Babulfath18.00Budsino

🥋Judon mestaruuskertoimet – Naisten -52 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 18.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇯🇵 Uta Abe1.20MaxxWin
🇽🇰 Distria Krasniqi5.60Budsino
🇫🇷 Amandine Buchard6.60PowerUp
🇮🇹 Odette Giuffrida10.00MaxxWin
🇺🇿 Diyora Keldiyorova21.00Budsino
🇬🇧 Chelsie Giles35.00PowerUp

🥋Judon mestaruuskertoimet – Naisten -57 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇨🇦 Christa Deguchi1.51Budsino
🇰🇷 Mi-mi Huh 5.00PowerUp
🇯🇵 Haruka Funakubo6.00MaxxWin
🇬🇪 Eteri Lipartliani8.20Budsino
🇫🇷 Sarah Leonie Cysique9.20PowerUp
🇽🇰 Nora Gjakova10.00MaxxWin

🥋Judon mestaruuskertoimet – Naisten -63 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇫🇷 Clarisse Agbegnenou1.40MaxxWin
🇯🇵 Miku Takaichi5.00Budsino
🇳🇱 Joanne Van Lieshout5.60PowerUp
🇵🇱 Angelika Szymanska8.00MaxxWin
🇨🇦 Catherine Beauchemin-Pinard14.00Budsino
🇽🇰 Laura Fazliu21.00PowerUp

🥋Judon mestaruuskertoimet – Naisten -70 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇭🇷 Barbara Matic2.24PowerUp
🇯🇵 Saki Niizoe3.00MaxxWin
🇫🇷 Marie Eve Gahie4.50Budsino
🇦🇹 Michaela Polleres8.00PowerUp
🇬🇷 Elisavet Teltsidou10.00MaxxWin
🇳🇱 Sanne Van Dijke10.00Budsino

🥋Judon mestaruuskertoimet – Naisten -78 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇫🇷 Madeleine Malonga3.00Budsino
🇮🇹 Alice Bellandi3.50PowerUp
🇩🇪 Anna-Maria Wagner4.00MaxxWin
🇯🇵 Rika Takayama5.00Budsino
🇧🇷 Mayra Aguiar8.00PowerUp
🇮🇱 Inbar Lanir9.00MaxxWin

🥋Judon mestaruuskertoimet – Naisten +78 kg painoluokka

(Kertoimet päivitetty 19.7.2024)

NimiKerroinBookkeri
🇫🇷 Romane Dicko1.35MaxxWin
🇮🇱 Raz Hershko4.00Budsino
🇹🇷 Kayra Sayit6.00PowerUp
🇧🇷 Beatriz Souza16.00MaxxWin
🇰🇷 Kim Ha-yun21.00Budsino
🇨🇳 Xu Shiyan35.00PowerUp
Olympialaiset 2024 - Vedonlyönti
Loading animation
2

Kirjoita kommentti