Etusivu » Euroviisuennakko ja -arviot 4/4

Euroviisuennakko ja -arviot 4/4

Neljännessä osassa käydään läpi suorat finalistit, eli Big 5 + Hollanti. HUOM! Arviot ovat voimassa enintään Eurojuryihin asti 7.5 ja varsinkaan lavaharkkojen alettua eivät enää voimassa. Panostus siksi myös tässä vaiheessa vielä verrattain pienellä.

Kaikki näkemykset ovat itse ihan rahalla pelattuna ja niistä sitten pidemmät perustelut. Tarkennuksena mainittakoon, että jos puhun ”viime viisuista”, tarkoitan viisuja 2019 ja ”viime vuodella” puolestaan 2020 peruuntunutta kautta.

Laitan jokaisen maan kohdalle sulkuihin kirjoitushetken Back- ja Lay-kertoimet Betfairilla. Kertoimen perään laitan oman näkemyksen kappaleesta suhteessa kertoimeen seuraavasti:

✔️✔️ Erittäin positiivinen näkemys, pelisuositus

✔️ Positiivinen näkemys, kerroin pelikelpoinen ja vähintään nouseviin kertoimiin peliä.

🟡 Neutraali näkemys, tai vaikea saada näkemystä – NO BET

⛔ Negatiivinen näkemys. Pieni Lay tai No Bet

⛔⛔ Erittäin negatiivinen näkemys – lay pelikelpoinen

Suorat finalistit

🇫🇷 Ranska (5,8 – 6,0) ✔️

Ranskalaisinta Ranskaa mitä on ikinä tehty. Barbara Pravi esitttää taiteellisen klassisen balladibiisin ”Voila.” Jondeli äänestää ja varmasti moni muukin. Tuomaristolta kaiken järjen mukaan TOP 5 sijoitus. Olen koko kevään pitänyt todennäköisimpänä voittajana ja pidän edelleen. Kerroin on laskenut sieltä 15 pinnasta hieman yli viiteen, joten parhaimmat valuepaikat ovat toistaiseksi syötynä. Koska lavashow lienee simppeli, ei sen suhteen riski ole niin suuri kuin monella muulla maalla

Uskon kuitenkin, että kerroin jossain kohtaa tulee hieman nousemaan, jolloin saadaan tarvittaessa lisättyä panoksia. Viimeistään liven aikana finaalissa. Koska Ranska lienee tasaisen varma suorittaja tänä vuonna, se on monia epävarmoja vastaan hyvä pelikohde myös hedareissa.

🇩🇪 Saksa (610 – 680) ✔️

Saunamaisterit ovat tänä vuonna sitten oikeastaan ainoa maa, joka lähti liikenteeseen täysin huumorilla. ”I don´t feel Hate” on siis täysin perseilyä alusta loppuun ja oletuksena tämä saa ok telen ja nollajuryt. Kahvirahoilla tätä voi jopa ottaa voittajaksi, mutta muutoin kannattanee seurailla maistuvia hedarikohteita.

🇮🇹 Italia (9,0 – 9,6) ✔️

Suomen tappaja. Måneskin -niminen yhtye lähti rokkaamaan italiaksi ja tulos on kova. Kerroin tullut alas pikkuhiljaa ja on nyt alle 10. Toki epävarmuustekijöitä on, että miten esitys toimii livenä ja kysymysmerkki leijailee ennen kaikkea juryäänten kohdalla. Telemenestys lienee varsin hyvä. Ehdottomasti voittokamppailussa ja kympin paremmalla puolella ehdottomasti pelisuositus.

🇪🇸 Espanja (910 – 1000) 🟡

Blas Canto:lta melko tylsää balladinomaista poppia. Finaalissa joku jämäpaikka ja tiukkaa tekee välttää finaalin viimeinen sija.

🇳🇱 Hollanti (740 – 1000) 🟡

Perinteisesti edellisten viisujen voittaja taistelee jumbosijasta Iso-Britannian kanssa. Hollanti kunnioittaa tätä hienosti, mutta tänä vuonna Iso-Britannia liikkeellä yllättävän laadukkaalla tekeleellä, joten kilpakumppani voi olla Espanja. Tosin itse jopa diggailen biisistä hieman ja saattaa tämä jotain irtopisteitä sieltä täältä napsia välttäen jumbosijan.

🇬🇧 Iso-Britannia (260 – 300) ✔️

James Newmanin ”Embers” on parasta brittiä niin kauan kuin itse olen seurannut. Olen tätä jopa kahvirahoilla vähän pelannut toivoen kovaa lavashowta. Musiikillisesti ihan ok ja kuunneltava biisi, joka voi kerätä pisteitä ennen kaikkea juryltä. Mutta paljon kiinni lavashow:sta

Yhteenveto finalisteista

Italia ja Ranska ovat tukevasti voittokamppailussa. Molemmat myös pelikelpoisia ehdottomasti ja en tiedä, miten alhaalle kerrointen tulisi laskea, että lähtisin lyömään vastaan.

Eurojuryt alkavat pian ja näin ollen kertoimissa luultavasti lähiaikoina liikettä. Sen vuoksi jätetään vielä varsinaiset tägäykset hieman myöhempään ajankohtaan.

4

Vastaa