Etusivu » Euroviisuennakko ja -arviot 3/4

Euroviisuennakko ja -arviot 3/4

Tässä kolmannessa osassa käydään joka maa lyhyesti läpi siinä järjestyksessä, kun ne esiintyvät 2. semifinaaleissa. HUOM! Arviot ovat voimassa enintään Eurojuryihin asti 7.5 ja varsinkaan lavaharkkojen alettua eivät enää voimassa. Panostus siksi myös tässä vaiheessa vielä verrattain pienellä.

Kaikki näkemykset ovat itse ihan rahalla pelattuna ja niistä sitten pidemmät perustelut. Tarkennuksena mainittakoon, että jos puhun ”viime viisuista”, tarkoitan viisuja 2019 ja ”viime vuodella” puolestaan 2020 peruuntunutta kautta.

Laitan jokaisen maan kohdalle sulkuihin kirjoitushetken Back- ja Lay-kertoimet Betfairilla. Kertoimen perään laitan oman näkemyksen kappaleesta suhteessa kertoimeen seuraavasti:

✔️✔️ Erittäin positiivinen näkemys, pelisuositus

✔️ Positiivinen näkemys, kerroin pelikelpoinen ja vähintään nouseviin kertoimiin peliä.

🟡 Neutraali näkemys, tai vaikea saada näkemystä – NO BET

⛔ Negatiivinen näkemys. Pieni Lay tai No Bet

⛔⛔ Erittäin negatiivinen näkemys – lay pelikelpoinen

2. Semifinaali 20.5.2021

Yhteenveto semifinaalista

San Marino (42- 48) ✔️✔️

San Marino laittoi vuoden kovimman pommin. Viime vuoden edustaja Senhit lähti uudella, vallan hyvällä tanssibängerillä ja oli jotenkin käsittämättömästi kaivanut räppiosuuteen mukaan Flo Ridan. Tuleeko mestari itse viisuihin on vielä auki, mutta jos tulee niin kyllähän San Marino teleä kerää. Riskeinä luonnollisesti jury ja se, että viisuvoittoa ei haluta San Marinolle antaa, mikä johtaisi huonoihin esityspaikkoihin. Myöskään irtopisteitä ei maalle perinteisesti tule, joskaan kenelläkään ei antipatioitakaan sitä vastaan liene. Kyllä tässä mielestäni on eeppiseen hypeen saumat ja pelisuositus näillä kertoimilla helppo antaa.

Viro (840 – 1000) ⛔⛔

Täysin statisti Uku Suvisten jonniinjoutavalla biisillä The Lucky One. Ei pitäisi olla asiaa semifinaaleista.

Tshekki (520 – 750 )🟡

Tshekin viimevuotinen edustaja Benny Christo mukana myös tänä vuonna. Vuosi sitten ei mahdollisuuksia nähty, eikä nähdä nytkään. Biisi on melko pliisu hyväntuulen poppihömpötys. Todella tiukkaa päästä semistä eteenpäin.

Kreikka (50 – 55) ⛔⛔

Kreikalla edustajana viime vuoden tapaan nuori Stefania. Vuosi sitten biisi oli turhaa lapsellista kuraa ja vähemmän yllättäen oli eurojuryjen hännillä. Kreikka olikin ehkä suurin petraaja männävuotiseen verrattuna, mutta itseäni kappale ”Last Dance” ei vakuuta. Finaaliin menee, mutta näen voittajakertoimen yliarvostettuna ja San Marinon, sekä Kyproksen olevan tämän edellä tanssibiiseistä. Ennen kaikkea toivon tuomaristolta punakynää. Vastaan pelaaminen +EV näillä kertoimilla.

Itävalta (330 – 500) 🟡

Viime vuoden edustaja Vincent Bueno hitaalla balladilla ”Amen.” Asiantuntijat näkevät jopa jurypisteiden turvin saumaa finaaliin, mutta itse veikkaan karsiutumista. Jos menee jatkoon, on se merkki jurymenestyksestä ja voi olla jopa lay-kandidaatti finaalin livevetoon.

Puola (1000) ⛔⛔

Täysin turha poppibiisi ”The Ride.” Laulajakaan ei livevedoissa oikein vakuuta. Veikkaan karsiutumista.

Moldova (140 – 150) 🟡

Jälleen naisartistin esittämä tanssipoppia kappaleella ”Sugar”. Koettaa tietyllä tapaa räävitön, muttei ihan onnistu siinäkään ja tekele on mielestäni laaduton, jonka pitäisi juryissä kärsiä. Moldova on kuitenkin ollut kova lavastaja ja saa myös kohtuudella naapuriääniä, joten en kovin mielelläni vedä tätä vastaankaan. Jos lavashow on hyvä ja kerroin romahtaa paljon harkitsen vetämistä vastaan.

Islanti (28 – 29) ✔️

Islanti olisi voinut voittaa viime vuonna ja taisi lopulta jäädä kertoimien perusteella ”voittajaksi”, kun viisut peruttiin. Edustajana Daði og Gagnamagnið ja biisinä 10 Years. Tämä oli pettymys monelle, koska on hieman heikompi kuin viime vuotinen. Olen Islannin suhteen näistä kertoimista myönteinen, todennäköisesti se taikoo hyvän lavashown ja tällöin on mahdollisuus saavuttaa kovakin fanihypetys. Myöskin juryissä pitäisi olla mahdollisuudet menestyä.

Serbia (310 – 380) ⛔

Ja naisartistien tanssipoppia, tarkemminkin eurotrashia, Hurricane kokoonpanolta. Viime vuonna täysin räävitön ja laaduton biisi, tänä vuonna samaa efektiä, mutta ehkä lievemmin. Kerännee teleä jonkin verran ja naapuriapuakin löytyy, mutta ei juryissä pitäisi isompaa saumaa olla. Lievästi vastainen olen tähän entryyn ja pelipiakkoja täytynee katsastaa semivetojen ja hedarien puolelta.

Georgia (890 – 980) ⛔⛔

Lähti viime vuonna friikkibiisillä ja koska sama esittäjä on tänäkin vuonna mukana, oli yllätys, että genre vaihtui hitaaseen balladiin. Myös mahdollisuudet menivät siinä pitkälti, koska on aika mitäänsanomaton kappale jury- ja telemielessä. Karsiutunee.

Albania (920 – 930) 🟡

Kappale on perusalbaniaa. Voimakas balladi, joita helposti pitää alkuun hyvinä, mutta ei ne yleensä pärjää. Karsiutuminen lähellä eikä tällä pitäisi yllätyssaumoja olla, ellei show ole jotain aivan maagista.

Portugali (400 – 410) 🟡

Heikohko entry, joka karsiutunee, joskin hienoinen sauma finaalipaikalle on jätettävä kaveriäänten ja jurypotentiaalin vuoksi. Ei kuitenkaan tule keräämään teleä missään skenaariossa tarpeeksi, kun lavashownkin osalta tuskin voinee odottaa muuta kuin miestä ja kitaraa.

Bulgaria (18 – 18,5) 🟡

Pidin vuosi sitten Bulgariaa todennäköisimpänä voittajana. Samalla artistilla, eli Victorialla lähdettiin tähän vuoteen ja biisi on lievästi heikompi. On hieman Billie Eilish -tyyppinen kopio ja voittokamppailussa. Telen suhteen olen kuitenkin hieman huolissani, vaikka Itä-Euroopasta saataneen vetoapua. Ei kuitenkaan uskalla vetää vastaankaan, koska hyvällä lavashowlla tämä voi vetää kovat juryt sekä em. syistä myös kohtuutelet. Itse asiassa olen jopa hieman pelannut näiltä kertoimilta tätä, mutten varsinaisesti anna pelisuositustakaan.

Suomi (38 – 42)✔️

Blind Channel vei UMK:n täysin pystyyn. Telepotentiaali on kova ja tulee keräämään sitä tasaisesti, finaalipaikka on näin ollen täysin selviö. Mennäänkö torille? Luulen, että valitettavasti ei mennä, mutta torijuhlaa saa kyllä mielestäni +EV kertoimella. Mahdollisuudet olisivat paremmat, jos Italia ei olisi tuonut samaan genreen parempaa biisiä ja Italian mukaantulo söi pahasti voittosaumoja. Kummankaan lavshowta ei kuitenkaan ole nähty, joten pieni sauma elää.

Latvia (690 – 890) ⛔

Samanta Tina sai tälle vuodelle toisen mahdollisuuden. ”The Moon Is Rising” -kappaleella ei kuitekaan pitäisi olla isompia saumoja kisassa, todennäköisesti jää jo semiin.

Sveitsi (7,2 – 7,4) ⛔⛔

Yksi viime vuoden suosikeista on sitä myös tänä vuonna, kun Gjon´s Tears edustaa Sveitsiä. ”Tout l´Univers” on hyvin samankaltainen biisi kuin 2019 voittaja, korkealta voimakkaasti etenevä balladi – ei ihme, koska kirjoittaja on sama näillä kahdella kappalleella. Mutta voittaako tänä vuonna? Mielestäni ei, ensinnäkin ranskan kielisyys tekee biisistä huonommin ymmärrettävän kuin 2019 voittaja ”Arcade.” Lisäksi Jondeli äänestää kuitenkin Ranskaa, jonka kappale on helpommin lähestyttävä ja mielestäni potentiaalisempi telessä.

Kyllähän tämä korkeat Jurypisteet tulee saamaan, mutta en usko voittoon. Olin tosin viisuskenessä Sveitsi-vastaisimpia viime vuonna ja tänäkin vuonna. Vedän vastaan, vaikka moni asiantuntija vetää puolesta – ei vain pitäisi riittää. Paljon on kiinni lavashowsta tässäkin.

Tanska (480 – 660) ✔️

Semin päättää Tanska. Luokatonta diskohumppaa kasarityyliin tanskan kielellä, josta tulee mieleen joku Eini. Jatkoon? No todellakin semifinaalin pimp slotilta! Muutoin ei pitäisi kovin korkealle olla mahdollisuuksia ja ei se jatkopaikkakaan nyt 100% varma ole, mutta ilman viimeistä esityspaikkaa se olisikin lähempänä 5-10%. Viimeiseltä paikalta finaaliin on hyvin useasti kuitenkin menty.

Yhteenveto semifinaalista

San Marino on näistä maista paras pelikohde voittajavetoon. Mielestäni sen on tyypillinen peli, jota kannattaa ottaa voittajaksi, mutta taas varoa hedareissa ja muissa vetomuodoissa. Suomi on pelikelpoinen, kuten myös Islanti. Suuren kertoimen hakuja ei näistä maista tee mieli ottaa.

4

Vastaa