Etusivu » Yleisurheilun MM-kilpailut 2022 Eugene, Oregon, USA

Yleisurheilun MM-kilpailut 2022 Eugene, Oregon, USA

Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut on yksi kesän 2022 päätapahtumista! MM-kisat kesällä 2021 on saanut hoidettavakseen ja isännöitäväkseen Yhdysvallat ja kilpailut järjestetään Eugenessa, joka on yleisurheilua seuraavalle kansalle tuttu osakilpailu timanttiliigastakin.

Vuonna 2022 tehdään yleisurheilun saralla historiaa, koska ensimmäistä kertaa ikinä yleisurheilun MM-kilpailut järjestetään Yhdysvaltain maaperällä. Päätös kisojen isännöinnistä tehtiin jo varhain, vuonna 2015, kun kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF valitsi kisaisännäksi USA :n. IAAF päätös kisojen järjestäjästä oli tavanomaisesta poikkeava, koska Eugene haki 2019 MM-kisojen isännyyttä ja hävisi kisaisännyyden Qatarin Dohalle, mutta 2022 vuoden kisaisännyyttä ei laitettu normaaliin tyyliin haettavaksi, vaan kisat myönnettiin suoraa USA :lle ja Eugenelle.

[su_quote cite=”puheenjohtaja Lamine Diack (IAAF)” url=”https://www.worldathletics.org/news/pressrelease/eugene-awarded-2021-iaaf-world-championshipsVaikka tämä päätös poikkeaa menettelystä, olen iloinen että hallituskollegani ymmärsivät valtaisan mahdollisuuden, joka liittyy pääsyyn tärkeille markkinoille. He tekivät päätöksen lajimme maailmanlaajuisen kehittämisen näkökulmasta.[/su_quote]

Yleisurheilun MM-kisojen kisanäyttämönä toimii Hayward Field, joka sijaitsee Oregonin yliopiston vieressä. Kyseisen stadionin kapasiteetti on laajennettavissa maksimissaan 30 000 silmäparia kattavaksi.

Yleisurheilu MM-kisat 2022 aikataulu

Avajaiset ovat 15.7.2022 ja kilpailut päättyvät 24.7.2022. Maailmanmestaruuskisojen tarkempi aikataulu selviää myöhemmin ja tullaan päivittämään tähän artikkeliin heti, kun mahdollista.

 

Mitä pitää tietää

🥇Tapahtuma: Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut 2022

🌎Tapahtumapaikka: Yhdysvallat (USA), Oregon, Eugene, Hayward Field stadion

📅Aikataulu: 15.7.2022-24.7.2022

💻Kisojen kotisivut: Tästä!

 


Kirjoita kommentti