Etusivu » Viikonlopun futisnosto - Viikko 39: Tottenham-Liverpool ennakko + peli-ideat

Viikonlopun futisnosto – Viikko 39: Tottenham-Liverpool ennakko + peli-ideat

Lauantai 30.09.2023

⚽️Tottenham – Liverpool

Klo 19:30

🏟Tottenham Hotspur Stadium (Lontoo)

📺Ottelun näyttää Viaplay (V Sport)

📊Kertoimet otteluun (Kertoimet 28.09.2023)

Tottenham3.05Pinnacle
X4.11Pinnacle
Liverpool2.19Pinnacle
Loading animation

Lauantain Valioliiga -kierroksen “Prime Time” -ottelu on todellinen herkkupala, kun vahvasti kautensa aloittaneet Tottenham sekä Liverpool iskevät yhteen. Heikohkon viime kauden jälkeen Jürgen Kloppin Liverpool on ollut jälleen “oma itsensä” sekä peräti kahdeksanneksi viime kaudella jääneen Spursin alkukausi on ollut kiistatta paras vuosikausiin uuden managerin Ange Postecogloun johdolla.

Molemmilla on ennen lauantaita allaan kuusi sarjaottelua, joista Liverpool on kerännyt 16 pistettä ja Spurs 14. Kumpikaan ei ole siis vielä hävinnyt yhtään ottelua, mutta mahdollisesti nyt tähän tulee toisen osalta muutos, mikäli vain tasapeliltä vältytään. Kuuden pelatun ottelun jälkeen Pool majailee sarjataulukon toisella sijalla ja Spurs puolestaan neljännellä. 

Valioliigan sarjataulukko kuuden peliviikon jälkeen. Kuva: Flashscore

Joukkueiden alkukauden tilastoja Valioliigassa:

⚪️Tottenham

Voitot: 4

Tasapelit: 2

Tappiot: 0

Pisteet: 14

Maaliero: 15-7

Paras maalintekijä: Heung-Min Son (5 maalia)

Gameweek 6 -ottelu: 2-2 tasapeli vs Arsenal


🔴Liverpool

Voitot: 5

Tasapelit: 1

Tappiot: 0

Pisteet: 16

Maaliero: 15-5

Paras maalintekijä: Mo Salah sekä Darwin Nunez (3 maalia)

Gameweek 6 -ottelu: 3-1 voitto vs West Ham


Kuten usein suurseurojen välillä, niin myös tämän kaksikon väliset kohtaamiset ovat olleet vuosien saatossa poikkeuksetta tasaisia, vaikka Pool on useimmiten pisteiden kanssa lopulta niistä poistunutkin. Samaa trendiä on lupa odottaa tämän viikon ottelusta, ovathan molemmat kuitenkin olleet alkukauden aikana vahvassa vireessä. Mitä viime kauden keskinäisiin otteluihin tulee, vei Liverpool niistä nimiinsä molemmat, kun se kävi ensiksi ryöstämässä pisteet kauden puolivälin tienoilla Hotspur Stadiumilta lukemin 1-2 ja jälkimmäisen Anfieldilla pelatun ottelun Pool vei kauden loppupuolella 4-3 lukemin.

Muutenkin lähihistoriaan peilatessa tasaisista otteluista huolimatta Liverpool on hallinnut voittotilastoja, mutta tällä kaudella Spursin peli on ollut varmasti parempaa kuin mitä moni osasi edes kuvitella ja nyt heillä on kiistatta paras mahdollisuus hetkeen napata voitto Jürgen Kloppin miehistöstä. Edellisen kerran Tottenham on onnistunut kaatamaan Liverpoolin Valioliiga -kaudella 2017-18, joten onhan siitä jo hetkinen vierähtänyt.

Vaikka kauden alla Spurs koki suuren menetyksen, kun joukkueen pitkäaikainen ykköstähti Harry Kane siirtyi Bayern Münchenin riveihin, niin ei se ole kuitenkaan peliesityksissä liiemmin näkynyt ja etenkin James Maddison (2+4) sekä Heung-Min Son (5+0) ovat pystyneet kantamaan tulosvastuuta hyökkäyspäässä. Myös Poolin joukkueessa vaihtuvuutta on esiintynyt, mutta uudet hankinnat (mm. Szoboszlai, Mac Allister) ovat istuneet heti varsin kelvollisesti Kloppin pelikirjaan, kuten tuloksetkin osoittavat.

Liverpool on hallinnut keskinäisiä otteluita viime vuosina. Olisiko vihdoin Tottenhamin vuoro? Kuva: Liverpool FC

Spursin kotiedusta huolimatta Liverpool lähtee lauantain otteluun ennakkosuosikkina ja viikon aikana kertoimet ovat pyörineet 3.00 – 4.00 – 2.15 paikkeilla, mutta loppupeleissä kuitenkin varsin tasaisista lähtökohdista puhutaan. Pool on toki asetettu osittain ansaitustikin suosikiksi, mutta onko jopa liian suureksi sellaiseksi, ottaen huomioon millaisessa hurmiossa Tottenham tällä hetkellä operoi. 

Viime viikon Arsenal -ottelukin oli Spursilta kova näyttö, kun he onnistuivat tulemaan kaksi kertaa vieraissa takaa tasoihin, joten ei Liverpooliltakaan kotinurmella pisteen ryöstö tai jopa voittokaan tällä hetkellä ole mikään mahdottomuus, vaikka Kloppinkin miehistö hyvässä lennossa onkin ollut ja viimeistellyt muun muassa viimeiseen kolmeen Valioliiga -otteluun peräti yhdeksän maalia.

Maaleja tulee tuskin tästäkään ottelusta puuttumaan ja onhan tämä maaliodottamienkin osalta ennakoitu kierroksen runsasmaalisimmaksi. Esimerkiksi kohteen “Yli 3 maalia” kerroin on seilaillut eri bookkereilla 1.65 – 1.70 tuntumassa pitkin viikkoa. Vertailun vuoksi nostettakoon, että kierroksen vähämaalisimmaksi otteluksi povatun Nottingham-Brentford “Yli 3 maalia” -kohteen kerroin on pyörinyt peräti 3.00 suunnilla.

Etenkin Tottenhamin kannalta viikonlopun kamppailu tulee hyvän vireen lisäksi muutenkin herkulliseen saumaan, sillä he pääsevät otteluun täydellisesti valmistautuneena ja levänneenä, kun taas Liverpool on joutunut pelaamaan keskiviikkona EFL Cup matsin Leicesteria vastaan. Toisaalta Klopp tulee varmasti kierrättämään rosteriaan kyseisten otteluiden välillä, mutta silti ainakin valmistautumisen osalta edun pitäisi mennä Spursille, joten nähtäväksi jää, miten he onnistuvat sen hyödyntämään lauantaina.

Vaikka Liverpool suosikkina otteluun lähteekin, on Spursilla silti Hotspur Stadiumilla loistavat saumat napata voitto, eikä se olisi tässä kohtaa edes mikään suuri yllätys, sillä sen verran laadukkaasti Postecogloun miehistö on alkukaudella esiintynyt, vaikkei peli vielä missään nimessä valmista olekaan. Spurs pyrkii varmasti kotinurmellaan mahdollisimman paljon peliä kontrolloimaan sekä hallitsemaan palloa, mutta kuten tiedetään, ei Kloppin suojatit saavu vieraskentälllekään peruuttelemaan, joten viihdyttävä ottelu on ainakin tulossa se on varmaa ja siksi erittäin iso katselusuositus tälle matsille! Isot maalimäärät ei yllättäisi. 

Kokoonpanot

Mitä joukkueiden loukkaantumistilanteisiin tulee, ei kummallakaan mitenkään katastrofaalisen paljoa niitä ole, mutta alustavasti Spurs kärsinee niistä kuitenkin enemmän, sillä muutamia potentiaalisia avauksen miehiä / laadukkaita “subeja” on ollut telakalla viime aikoina ja täten kuormaa on jouduttu painottamaan ehkä normaalia enemmän tietyille pelaajille, kun laajuutta ei kokoonpanossa niin paljoa ole ollut tarjolla. Poolilta taasen löytyy penkiltäkin enemmän laadukkaita vaihtoehtoja, joten materiaalin laajuuden osalta etu menee tässä kohdin vieraiden suuntaan.

🚑Mahdolliset poissaolot (Tilanne: 28.09.2023)

⚪️Tottenham

Rodrigo Bentancur

Giovani Lo Celso

Ryan Sessegnon

Bryan Gil

Alfie Whiteman


🔴Liverpool

Thiago

Trent Alexander-Arnold (?)


🔎Oletetut avaukset (Tilanne: 26.09.2023)

⚪️Tottenham

Maalivahti: Vicario

Puolustus: Udogie, van de Ven, Romero, Porro

Keskikenttä / Hyökkäys: Bissouma, Sarr, Solomon, Maddison, Kulusevski, Son

🔴Liverpool

Maalivahti: Alisson

Puolustus: Gomez, Matip, van Dijk, Robertson

Keskikenttä / Hyökkäys: Szoboszlai, Max Allister, Jones, Salah, Nunez, Diaz

📝Peli-ideat

Tottenham DNB 2.25 Pinnacle (Kerroin 26.09.2023)

Vaikka historia Liverpoolia keskinäisten otteluiden osalta puoltaakin, niin ei vuosien takaisten otteluiden tuloksia kannata kuitenkaan tässä kohtaa liikaa tuijottaa. Spurs tulee varmasti kotinurmelleen täydellisesti valmistautuneena ja joukkue haluaa varmasti näyttää, että myös näitä “TOP 6” -joukkueita he pystyvät kaatamaan. Poolilla on myös jo alkukauden aikana ehtinyt jonkin verran enemmän kertymään rasitusta Euro -sekä Cup-otteluiden muodossa, jotka aina omalta osaltaan vaikuttavat, joskaan ei niillekään kuitenkaan liikaa painoarvoa sovi antaa.

Vaikka Kloppin Liverpoolkin on tällä hetkellä kenties paremmassa vireessä kuin viime kaudella kertaakaan, niin siitäkään huolimatta Spursin menestys ei tässä ottelussa yllättäisi ja vaikka miten vahvasti Pool on alkukaudesta esiintynytkin, niin ei hekään voittamattomina koko kautta tule pysymään. Liverpool oli muutama viikko sitten vaikeuksissa jo Newcastleakin vastaan vieraissa, mutta silloin Newcastle onnistui itse sössimään jo lähes varman voittonsa ja Darwin Nunezin kahden viime hetken maalin turvin Liverpool onnistui nappaamaan siitäkin ottelusta voiton nimiinsä, vaikkei olisi sitä ehkä edes ansainnut.

Spursin kotivoitolle on alkuviikosta tarjottu jopa yli kolmosella alkavia kertoimia, mutta kerroinasettelu voi vielä viikon aikana tasaantua lähemmäksi tasabookkia. Yläpuolelle nostettu Tottenham DNB -kohde palauttaa tasapelissä panoksen ja Spursin voitolla sitten tehdään taas voittoa.

James Maddison maali tai syöttö

Spursin uusi hankinta on ollut alkukaudella mahtavassa vedossa ja kuuteen otteluun on syntynyt tehot 2+4. Viime viikon Arsenal -ottelussakin Maddison alusti molemmat Spursin osumat ja oli muutoinkin vahvalla pelipäällä, joten vire on hyvä. Tilastojen valossa Maddison on ollut kuitenkin ehkä aavistuksen onnekas tehopisteiden suhteen (xG 1.79 ja xA 2.16), mutta toki otantakin on vielä verrattain pientä.

Liverpool ei tunnetusti turhia peruuttele sekä sitä kautta Spurs tulee varmasti paikoille pääsemään ja kun peli kulkee vahvasti Maddisonin kautta, niin ei hänen maali tai syöttö olisi yllätys. Maddison pelaa myös ottelusta toiseen vähintään sen 70 minuuttia, joka myös nostaa itsessään pisteodottamia verrattuna siihen, jos pelaaja otettaisiin vaikkapa jo puoliajalla sivuun.

Läheskään jokainen bookkeri ei tätä pelivalintaa tarjoa, mutta mikäli joltain bookkerilta löytää esim. yli 2 kerrointa tälle kohteelle, kelpanee se peleille vähintään jännärimielessä. 

James Maddison on ollut yksi Spursin kantavista voimista kuluvalla kaudella. Kuva: Sky Sports

⚽️Parhaat vedonlyöntisivut Valioliigaan

Sivuiltamme löydät parhaat vedonlyöntisivut bonuksineen myös Valioliigaan. Suositeltuihin bookkereihin pääset alla olevasta painikkeesta.


Loading animation
Loading animation
2

Kirjoita kommentti