Etusivu » Ristikakkosen sporttitärpit viikonlopulle - Viikko 37

Ristikakkosen sporttitärpit viikonlopulle – Viikko 37

Syksy sen kuin porskuttaa eteenpäin ja tulevana viikonloppuna muun muassa seurajoukkue futissarjat palaavat maajoukkuetauolta sekä kotoinen jääkiekko Liigakin on polkaistu käyntiin! Onko viikonlopun ottelutarjonnassa ennalta kuitenkin yksi ylitse muiden?

Ristikakkosen parit sporttitärpit viikonlopulle pääset katsomaan alta! Tarjolla tuttuun tapaan ennakointia otteluista, kohteita / kertoimia sekä eiköhän sinne jokunen peli-ideakin ole eksynyt jälleen joukkoon, joita voi sitten vertailla omiin näkemyksiin tai ottaa suorat peesitkin halutessaan!


Loading animation
Loading animation

Perjantai 15.9.2023

🏒Tappara – HIFK

Klo 18:30

🏟Nokia Arena (Tampere)

📺Ottelun näyttää C More (MTV Urheilu+)

Viikonloppu startataan Liigan osalta perjantaina neljän ottelun kattauksella (HPK-TPS, SaiPa-KooKoo, Sport-Ässät, Tappara-HIFK), joista ei ole kuitenkaan kovin vaikeaa merkata ennalta kaikista kiinnostavinta otatusta, joka nimenomaan on Tampereella pelattava Tappara-HIFK.

Manse vs Stadi. Tappara vs HIFK. Nämä joukkueet ovat hyvinkin tuttuja toisilleen ja viime kaudellakin ne kohtasivat peräti yhdeksän kertaa, joista viisi pelattiin kevään välieräsarjassa. Tappara marssi välieristä otteluvoitoin 4-1 finaaleihin ja lopulta aina mestaruuteen saakka. Kokonaisuudessaan viime kauden keskinäiset meni Tapparan hyväksi 7-2 (yksi Tapparan voitoista jatkoajalla), joten tällä kaudella hurjasti vahvistunut HIFK janoaa varmasti manselaisten päänahkaa entistä enemmän.

Niin Tappara kuin myös HIFK on tämänkin kauden alla vähemmän yllättäen “rankattu” aivan sarjan kärkijoukkueisiin, mutta suurimman osan papereissa HIFK on kuitenkin se koko sarjan ennakkosuosikki. Stadilaisten nippu on Liiga-tasolla huima ja kiistatta laadukkain paperilla ainakin GM Tobias Salmelaisen aika-kautena. Lehterä, Rask, Lindbohm, Ikonen, Martin, Sund, siinä vain muutama nimi mainittuna, jotka ovat saapuneet vahvistamaan HIFK:n jo entuudestaan laadukasta ryhmää.

Tapparan osakkeita / odotuksia etenkin alkukauden osalta on puolestaan laskenut suuret muutokset organisaatiossa, kuten päävalmentajan vaihdos (Tapola -> Grönborg) sekä muutenkin joukkueessa on nähty paljon vaihtuvuutta ja monen mielestä materiaali etenkin puolustuspäässä on heikentynyt viime kauden mestaruusjoukkueeseen verrattuna. Kun kevään pelit sitten taas alkavat, niin ei Tapparaa voi tälläkään kaudella mestaruus-debatista kuitenkaan täysin sivuuttaa. Tämän viikon ottelusta HIFK:ta vastaan ei kuitenkaan ole tulossa manselaisille helppoa, se on varmaa.

Alle vielä koottu molempien joukkueiden rosterit kokonaisuudessaan kauden alussa. Kumpi on sinun papereissa vahvempi? Kommentoi alas. 


🟠Tappara:

Maalivahdit:

Christian Heljanko

Vilho Heikkinen

Eetu Randelin

Puolustajat:

Otto Leskinen

Valtteri Kemiläinen

Oskari Manninen

Joni Tuulola

Veli-Matti Vittasmäki

Kasper Kulonummi

Mattias Bäckman

Jesper Ahlroth

Hyökkääjät:

Nicholas Baptiste

Carter Camper

Veli-Matti Savinainen

Petteri Puhakka

Otto Somppi

Nicholas Halloran

Philip Granath

Kristian Tanus

Anton Levtchi

Heikki Liedes

Oiva Keskinen

Otto Rauhala

Oskari Luoto

Topi Rönni

Jeremi Tammela

Radek Muzik 


🔴HIFK:

Maalivahdit:

Roope Taponen

Tomi Karhunen

Niko Hovinen

Eemil Vinni

Puolustajat:

Ilari Melart

Tony Sund

Petteri Lindbohm

Aron Kiviharju

Luke Martin

Johan Motin

Einari Luhanka

Otto Salin

Kasper Kotkansalo

Joona Lehmus

Hyökkääjät:

Kristian Vesalainen

Eetu Koivistoinen

Joonas Nättinen

Iiro Pakarinen

Jori Lehterä

Leevi Teissala

Juha Jääskä

Leo Komarov

Joonas Rask

Teemu Tallberg

Joni Ikonen

Jesse Seppälä

Miro Väänänen

Micke-Max Åsten

Aleksanteri Kaskimäki


HIFK:lle perjantain ottelu on kauden ensimmäinen, kun taas Tapparalle toinen. Tappara aloitti kautensa keskiviikkona Pelicansia vastaan, josta pisteet jäi Tampereelle tylyin 4-0 lukemin, joten varsin vahva näyttö heti kauden kärkeen monien epäilyksistä huolimatta. Toki lukemat olivat Pelicans-ottelussa ehkä pelinkuvaa rumemmat, kun Tappara oli totutun kliininen paikoissaan eikä Pelicans puolestaan osunut suorastaan mistään sisään. Tästä omaa osaansa kertoo maaliodottama-lukemat, jotka oli Tapparalla 2.63 ja Pelicansilla peräti 3.85. Lahtelaisten suuresta maaliodottamasta huolimatta, pysyi Christian Heljangon maalinsuu kuin ihmeen kaupalla puhtaana.

HIFK tulee lauantain otteluun täysin freesinä ja koko joukkue on varmasti näyttöhaluja täynnä ykkössentteri sekä mestaruuspokaleita viime kaudella Tappara-paidassa nostellut Jori Lehterä etunenässä. Heti Lehterän ja muiden uusien vahvistusten saavuttua HIFK:hon, pääsi stadilaiset kauden alla jo yhdestä “tittelistä” nauttimaan, kun he voittivat elokuun lopulla Red Bull Salute -harjoitusturnauksen, jolle ei voi toki juurikaan painoarvoa antaa. Mestaruus kuin mestaruus siltikin vai miten on?

Tapparakin pääsee lähtemään perjantain kamppailuun oikeastaan täysin tuoreilla jaloilla liikkeelle, kun alla on ollut pari välipäivää, joten mitään lepoetua ei sovi HIFK:n suuntaan antaa. Kiistatta näillä tämän hetkisillä rostereilla materiaali menee puolestaan HIFK:n hyväksi ja etenkin kun vertaa joukkueiden absoluuttista kärkiosaamista, kallistuu se jopa melko selvästikin HIFK:lle. Maalivahtipelin (Heljanko vs Taponen) voinee laittaa Tapparan suuntaan, mutta hyökkäys sekä puolustus menee kyllä HIFK:lle.

Tapparan todennäköiset poissaolot (mm. Kemiläinen, Tanus) kallistavat materiaalietua entistä enemmän HIFK:n suuntaan, jonka kokoonpanossa ei alustavasti sen suurempia poissaoloja ole. Leo Komarovin loukkaantumista ei tässä kohtaa kautta voi kovin merkittävänä pitää, puhutaan kuitenkin melko puhtaasti kevään pelaajasta, johon tarkoitukseen Komarov onkin hankittu.

Mitä muutoin joukkueiden odotuksiin ja vahvuusalueisiin tulee, niin ainakin odotusarvo kauden alla on se, että HIFK:n ylivoima tulee olemaan yksi sarjan parhaista, ihan jo kun katsoo pelkästään hyökkääjien laatuakin. Ykkösylivoiman kapellimestarina toimii kukapa muukaan, kun kenties koko sarjan paras pelaaja Jori Lehterä. Siispä Tapparan ”avaimia” perjantaina voittoon voitanee pitää ainakin jäähyttömyyttä sekä Heljangon huippuotteiden jatkumista maalilla. Mikäli jompikumpi tai molemmat näistä kahdesta pettää, on HIFK vahvoilla.

HIFK:n peli voi sen sijaan sortua perjantaina alkukaudelle varsin tyypilliseen yliyrittämiseen / ylipelaamiseen, jonka myötä Tappara voi päästä hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja kuten odottaa saattaa, mikäli Tappara paikoille pääsee, niin melko tappavan tehokkaasti ne myös niistä viimeistelee. Ylipelaaminen voi taas johtaa ylimääräisiin jäähyihinkin, eikä tuo Tapparankaan YV huonoa ole ollut, vaikka esimerkiksi Kemiläinen sieltä tällä hetkellä uupuukin.

Kertoimien osalta Tappara lähtee otteluun kaikesta huolimatta kuitenkin (Kirjoitettu 14.9) monien bookkereiden papereissa hyvin pienoisena ennakkosuosikkina, mutta käytännössä tasabookki-ottelusta puhutaan ja joillain bookkereilla HIFK:kin on saatettu asettaa hiuksenhienoksi suosikiksi. Jos ottelu pelattaisiin puolestaan Helsingissä, olisi todennäköisesti HIFK suurimman osan bookkereiden papereissa ennakkosuosikki. Joka tapauksessa lähtökohtaisesti hyvin pienistä marginaaleista puhutaan.

Voisiko jopa sitä kuuluisaa “maalin peliä” tämän illan näytöksestä odottaa, joten jos jokin Liiga-peli kannattaa katsoa, niin ehdottomasti tämä! Tiedä vaikka tässä olisi tulevankin kevään välierä tai finaalikaksikko?

📝Peli-ideat

HIFK ML 1.97 Pinnacle TAI HIFK DNB 1.91 Winmasters (Kertoimet 14.9.2023)

Tapparan kotiedusta huolimatta on kuitenkin hyvä ottaa huomioon heidän tämän hetkinen loukkaantumistilanne (mm. Kemiläinen, Tanus jne.), joka kallistaa taasen joukkueiden välistä materiaalietua vieläkin enemmän HIFK:n suuntaan. Toki miten pelitavalliset asiat ovat tässä kohtaa uomissaan, niin se on vielä enemmän tai vähemmän arvailujen varassa ja sekin kannattaa vedonlyönnillisessäkin mielessä ja panostuksessa huomioida, mutta kyllä näillä ”jaoilla” esimerkiksi tuo HIFK:n moneyline kerroin on odotuksiin nähden varsin pelikelpoinen, joskin toki myös aika linjanmukainen.

Sen verran tasaisesta otatuksesta kuitenkin puhutaan, että eriäviäkin näkemyksiä Ristikakkosen jäsenten / käyttäjien välillä tietysti löytyy. Alla esimerkkinä käyttäjämme “Hillopurkin” vihje matsiin, joka on taasen kotijoukkue Tapparan linjalla. Liity sinäkin keskusteluun jäsenten chatissa ja tule kertomaan, millä linjalla itse lähdet tähän perjantain jännäriin!

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Muut: 

Pelaajakohtaisia vetoja ei läheskään joka bookkeri ole vielä tätä kirjoittaessa avannut, mutta nostetaan silti pari mahdollista maistuvaa pelaajakohtaista vetoa, mitä muun muassa iBet tarjoili jo hyvissä ajoin ennen ottelua.

HIFK:n paidasta pirteästi kauden alla on esiintynyt tuore puolustajahankinta Luke Martin, joten jos hänen pisteelleen (Yli 0.5 pistettä) saa maistuvaa kerrointa niin voisi siinä olla yksi hyvä vaihtoehto / ylimääräinen jännäri matsiin. Kirjoitushetkellä iBetin tarjous kyseiselle kohteelle oli 2.25. Martin napsi harjoitusotteluissa tasaiseen tahtiin pisteitä ja myös YV-vastuutakin hänelle tarjottiin, joten todennäköisesti hän pääsee ainakin aloittamaan kauden “YV-pakkina”. Kuudessa pelaamassaan harjoitusottelussa Martin teki tehot 1+5.

Tapparan kärkipelaajien yhdelle pisteelle ei kovin korkeita kertoimia tarjota, joten katseet kääntyy heidän ulkopuolelle. Näistä pelaajista mainitsemisen arvoinen on Petteri Puhakka, joka voisi olla oikein hyvä haku. Hänkin saa myös tällä kaudella ylivoimavastuutakin, joka nostaa entisestään pisteodottamia. Kauden avausottelussa Pelicansia vastaan Puhakka pelasi ylivoimaa vasemmalla pointilla, joskaan tulosta ei vielä toistaiseksi syntynyt. Puhakan vähintään yhdelle pisteelle iBet tarjoaa kerrointa 2.20 (Kerroin: 14.9.2023).

Voi kuitenkin olla, että kun useimmat bookkerit perjantaina tulevat avaamaan nämä kohteet, voi kyseistenkin pelaajien pistekertoimille saada vieläkin parempia lukemia, joten tämä kannattaa ottaa huomioon.

📊Kertoimet otteluun

Tappara2.49Pinnacle
X3.80Pinnacle
HIFK2.47Pinnacle
Loading animation

Lauantai 16.9.2023

⚽️Manchester United – Brighton

Klo 17:00

🏟Old Trafford (Manchester)

📺Ottelun näyttää Viaplay / Vsport

Viikonlopun Valioliiga-nosto sijoittuu tällä kertaa otteluun Manchester United – Brighton. Mitään todellista huippuottelua ei viikonloppuna Valioliigassa ole tarjolla, mutta ainakin viihdearvoltaan tämä on yksi mielenkiintoisimmista. Jo pelkästään maaliodottamienkin osalta näiden kahden välistä ottelua pidetään tulevan viikonlopun yhtenä runsasmaalisimpana Valioliigassa.


Kauden 2022-23 keskinäiset Valioliigassa: 

7.8.2023 Brighton 1-2 W (Pelattiin Manchesterissa)

4.5.2023 Brighton 1-0 W (Pelattiin Brightonissa)

Kuten yläpuolelta näkee oli Brighton viime kaudella tyly vastustaja ManU:lle, niin kuin toki monelle muullekin.


Ennen lauantain ottelua joukkueilla on alla tämän kauden Valioliigassa neljä ottelua, joista Brighton on kerännyt 9 pistettä ja ManU 6 pistettä. Voitolla ManU nousee siis tasapisteisiin Brightonin kanssa. Helpolla voitto ei tule kuitenkaan Manchesteriin jäämään, sillä jälleen kerran Brightonin peli on ihastuttanut alkukauden aikana futisfaneja ympäri maailmaa, kun taas ManU on enemmän tai vähemmän räpeltänyt omissa peleissään ja molemmista “isompia joukkueita” vastaan pelatuista otteluista (3-1 L vs Arsenal ja 2-0 L vs Spurs) on lähtenyt mukaan pyöreät nolla pistettä.

Lauantain mittelö pelataan kuitenkin Old Traffordilla, jossa ManU on molemmat tämän kauden aiemmat ottelunsa (1-0 W vs Wolves ja 3-2 W vs Nottingham) voittanut. Bookkereiden papereissa ManU lähteekin otteluun jonkinasteisena ennakkosuosikkina ja 1X2-kertoimet ovat viikon mittaan olleet suunnilleen luokkaa 2.20 – 3.90 – 3.05. 

Alkukauden esitysten perusteella on kuitenkin melko vaikea nähdä, että ManU tästä helpolla voittoa tulisi ottamaan, jos edes ottaa, joten olisiko järkevin vedonlyönnillisessä mielessä lähteä katsomaan peliä Brightonin puolelta? Tähän löytyy varmasti monia mielipiteitä, mutta ei Brightonin kautta pelaaminen varmasti huonoin valinta tulisi olemaan. Ristikakkosen peli-ideat tähän otatukseen löydät hieman alempaa.

Mitä sitten niihin maalimääriin tulee, niin ManU:n neljässä ekassa ottelussa on nähty tällä kaudella 12 maalia kun taas Brightonin matseissa puolestaan peräti 18 maalia. Maalit per peli lukemat ovat siis olleet melko korkealla, joka näkyy myös osittain tämän ottelun maalimäärä-kohteiden kertoimissakin ja niiden kautta ei kovin hyvin peliäkään tuskin saa aikaan, kun esimerkiksi yli 3 maalia on painunut monilla bookkereilla jo alle 1.7. Vai olisiko tässä jopa odotusten vastaisesti underille iskun paikka? Alle 3.5 maalillekin tarjotaan jopa yli 1.8 kerrointa.

Alustavia kokoonpanoja silmäillessä iskee silmille etenkin ManU:n poissaolot, joita riittää oikein olen takaa. Varmuudella kokoonpanon ulkopuolella on Sancho, Shaw, Varane sekä Malacia sekä mitä todennäköisimmin myös Mount sekä Martinez. Taustallakin on vaihteeksi kuohunut, kun maajoukkuetauon aikana brassi-hyökkääjä Antony poistui ainakin toistaiseksi joukkueen vahvuudesta perheväkivalta epäilyn vuoksi, joten hänkään ei ole käytettävissä viikonloppuna. Vaikka ManU:lta laajuutta rosterista löytyy, niin alkaa edellä mainittu lista olemaan jo sellainen, että kestääkö ManU:kaan tuota?

Brightonilla ei puolestaan mitään sen merkittävämpiä poissaoloja / loukkaantumisia ainakaan alustavien tietojen mukaan ole, joka tietysti on heille melkoinen etu sekä iskun paikka. ManU ei kuitenkaan koskaan ole läpihuutojuttu Old Traffordilla, vaikka avauskokoonpano heillä ei olisikaan ihanteellinen. Ottaen kuitenkin huomioon, että hyökkäyksestäkin löytyy edelleen sellaisia velhoja, kuten Bruno Fernandes sekä Marcus Rashford, joista jälkimmäinen sai vihdoin edellisessä ottelussa Arsenalia vastaan kauden avausmaalinsakin tehtyä. Nähtäväksi jää, jatkuuko maalivire lauantaina.

📄Mahdolliset avauskokoonpanot

🔴ManU

Maalivahti: Onana

Puolustus: Wan-Bissaka, Lindelöf, Martinez (jos pelikunnossa, jos ei niin tod. näk Maguire), Dalot

Keskikenttä / Hyökkäys: Casemiro, Eriksen, Fernandes, Garnacho, Rashford, Hojlund / Martial

🔵Brighton

Maalivahti: Verbrüggen

Puolustus: Veltman, van Hecke / Webster, Dunk, Estupinan

Keskikenttä / Hyökkäys: Gross, Gilmour, March, Joao Pedro, Mitoma, Ferguson

📝Peli-ideat

Brighton / Tasapeli 1.74 iBet TAI Brighton DNB 2.28 iBet (Kertoimet 14.9.2023)

Etenkin, kun ottaa huomioon ManU:n todennäköiset poissaolot sekä muut joukkueen taustalla jälleen kuohuneet asiat, niin ei vieraiden menestys tässä ottelussa olisi yllätys. Brighton pelaa viihdyttävää sekä katsojaystävällistä futista, mutta siltikin riittävän fiksusti ja oma maalikin on pysynyt suhteellisen hyvin tällä kaudella puhtaana West Ham -ottelua (1-3 L) lukuunottamatta.

ManU:n vastustajat ovat toki ehkä olleet aavistuksen kovempia alkukauden aikana, mutta ei heidän peli silti ole niin paljoa vakuuttanut, etteiko Brighton voisi tästä vähintään tasuria hakea, eikä se vierasvoittokaan mikään ihme olisi.

Muuta:

Korkeiden maaliodottamien osalta myös pelaajakohtaisissa vedoissa maalintekijöiden kertoimet ovat melko alhaisia, mutta jos jonkin pelaajan nostaa ”mainstream” pelaajien ulkopuolelta esille niin Brightonin Solly Marchin, jonka maalille eri bookkerit on tarjoillut ihan ok luokan kerrointa (March Yli 0.5 maalia: 4.00) verrattuna moniin muihin seppiin, joiden vastaavat kertoimet ovat 2-3.5 välimaastossa. Ennen lauantain ottelua March on viimeistellyt neljään otteluun kolme osumaa, joten kyllä siellä 29-vuotiaan englantilaisen jalkakin on suhteellisen kuumana alkukaudella ollut.

📊Kertoimet otteluun

Manchester United2.25iBet
X3.99iBet
Brighton3.00iBet
Loading animation

🔎Muita nostoja viikonlopulle

🎾Superpesis finaalit

📅La 16.9.2023 

Klo 15:00

Vimpeli – Sotkamo (Sotkamo johtaa ottelusarjaa 2-0)

Ratkeaako Superpesiksen mestaruus viikonloppuna jo Sotkamolle vai taisteleeko Vimpeli itsensä vielä mukaan?

Vimpelin Veto1.85Bethard
X3.00Bethard
Sotkamon Jymy4.70Bethard
Loading animation

⚽️Seria A 

📅La 16.9.2023

Klo 19:00

“Derby della Madonnina”

Inter – AC Milan

Seria A kierroksen kärkiottelu! Tunnetta ei tule puuttumaan sekä kortteja viuhuu varmasti kummallekin. Nähdäänkö siinä sivussa maalejakin? Ainakin molempien joukkueiden kärkihyökkääjät ovat olleet kuumana kauden ensimmäisissä otteluissa, kun ennen viikonloppua Seria A:n maalipörssin kärjestä löytyy Milanin Olivier Giroud (4maalia) sekä Interin Lautaro Martinez (5 maalia). Ennakkosuosikkina kamppailuun lähtevä Inter on pitänyt kuitenkin maalinsa puhtaana kauden jokaisessa ottelussa, mutta onnistuuko Giroud sekä AC Milan rikkomaan tämän tilaston lauantaina? Kertoimet matsiin alla.

Inter2.18Winmasters
X3.55Winmasters
AC Milan3.45Winmasters
Loading animation

🏒Lauantain täysi Liiga-kierros!

Kauden ensimmäinen seitsemän ottelun Liiga-kattaus! Pelicans-Kärpät sekä Lukko-HIFK kierroksen ”helmet”, onkos levännyt Ilves tyly isäntä HPK:lle?

Kuva: Liiga.fi

🏈NFL Week 2

Siivet valmiiksi sunnutai-illaksi?

Avaako Mahomesin Chiefs voittotilinsä Jaguarsin vieraana heikon ensimmäisen viikon Lions-pelin jälkeen? Lawrencen Jaguars puolestaan starttasi kautensa nousemalla voittoon Indianapolis Coltsista viimeisen neljänneksen kahden TD:n turvin. Löytyykö myös Chiefsin puolustuksesta reikiä?

Chiefs lähtee otteluun heikosta ekasta ottelustaan sekä vierasasetelmastaan huolimatta varsin selkeähkönä ennakkosuosikkina. Kertoimet alla.

Jacksonville Jaguars2.59TonyBet
Kansas City Chiefs1.61TonyBet
Loading animation

Toisen peliviikon kaikki otatukset alla. Mikä on sinun ykkösvalintasi?

Kuva: NFL

2

Kirjoita kommentti