Etusivu » Ristikakkosen sporttitärpit viikonlopulle - Viikko 35

Ristikakkosen sporttitärpit viikonlopulle – Viikko 35

Niin se vaan jälleen alkaa viikko kääntymään viikonlopun puolelle ja sehän tarkoittaa urheilunkin kannalta vain sitä, että viikon paras osuus alkaa olla vasta edessäpäin!

Mitäs sitä tänä viikonloppuna meille tarjotaankaan? Noh, esimerkiksi jääkiekon puolella CHL-kausi saa starttinsa jo torstaina sekä pelejä riittää koko viikonlopun mitassa aina sunnuntaihin asti! Lisäksi maajoukkueiden rintamalla muun muassa Susijengi sekä miesten lentopallomaajoukkue edustavat sinivalkoisia värejä ja tietysti myös Euroopan huippufutis -sarjat pitävät huolen, ettei jalkapallofaneillekaan tule paha mieli tälläkään viikolla. 

Katso vielä muutama tärppimme tulevaan viikonloppuun alta. Voit myös halutessasi kommentoida omasi alas kommenttiosioon tai tulla kertomaan ne suoraan jäsentemme chattiin (painike sivun oikeassa alareunassa)!


Loading animation
Loading animation
Loading animation

🏒CHL-kauden aloitus

 📄Sääntöuudistuksia uuteen kauteen!

Euroopan kiekkokausi alkaa virallisesti nyt, kun CHL eli Champions Hockey League polkaistaan toden teolla käyntiin! Suomalaisjoukkueista “eurojäillä” nähdään tulevalla kaudella Tappara, Ilves, Lukko sekä Pelicans.

CHL:n “uusi koti” on viime aikoina paljon jatkuvasti nousseiden hintojensa puolesta puhuttanut Viaplay / VSport, mutta mikäli huippulätkä Euroopan tasolla jo tässä vaiheessa kautta kiinnostaa, niin sieltä pääsee matseja katsomaan.

“Uuden kodin” lisäksi, uusi CHL-kausi alkaa myös kera muutamien uudistettujen sääntöjen, jotka on jakanut yleisesti mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Alle koottu vielä kyseiset sääntömuutokset.

Uudistus 1:

🛑Mikäli ylivoimalla oleva joukkue tekee sen aikana maalin, ylivoima ei lopu vaan jatkuu niin kauan kuin jäähyä on jäljellä. 

Eli käytännössä tämä sääntö on ollut aiemmin voimassa kaikissa sarjoissa 5 minuutin jäähyjen osalta, mutta nyt CHL:ssä se tulee voimaan myös 2 minuutin jäähyissä. Mikäli siis joukkueen YV on iskussa, voi ne nyt iskeä kahden minuutin jäähynkin aikana niin monta maalia, kuin vain ehtii. 

Toki tässä kohtaa on hyvä muistaa, että kovin usein viiden minuutinkaan ylivoiman aikana ei yhtä tai maksimissaan kahta maalia enempää nähdä, joten hirvittävän merkittävä tämä muutos ei ole, joka kuitenkin voi kasvattaa arvoansa etenkin otteluiden loppupuolella.

Uudistus 2:

🛑Siirretyn rangaistuksen aikana tehty maali ei kumoa tulevaa jäähyä vaan toisin kuin normaalisti, rangaistuksen ottanut pelaaja joutuu jäähylle, vaikka vastustaja olisikin tehnyt maalin “siirretyn rangaistuksen” aikana.

Tämä on ihan hyvä uudistus, eli YV:lle pääsevältä joukkueelta ei viedä esim. 5v4 YV-mahdollisuutta, vaikka he tekisivät 6v5 -tilanteessa ”siirretyn rangaistuksen” aikana maalin. Tämäkin sääntö voi omalta osaltaan nostaa maalimääriä tulevalla kaudella CHL:ssä, joskin myös 6v5 -tilanteessa maaleja nähdään suhteellisen harvoin.

Uudistus 3:

🛑Tämä on kenties kaikista uudistuksista palkitsevin / mielenkiintoisin ja se menee näin: Jos alivoimalla oleva joukkue tekee maalin, joukkueen rangaistus päättyy ja peli jatkuu normaalisti 5v5.

Käytännössä siis, kun vain onnistut maalinteossa alivoimalla (AV-maalit ovat viime vuosina lisääntyneet), palkitaan joukkue samalla jäähyn kumoamisella ja peli jatkuu tämän jälkeen 5v5.


Näiden uudistusten lisäksi aiempien CHL-kausien alkulohko-systeemi jää historiaan ja tilalle on otettu muista sarjoista tuttu runkosarja, jossa kaikki joukkueet pelaavat kolme kotiottelua sekä kolme vierasottelua. Otteluohjelma on arvottu eli toisin kuin esimerkiksi kotimaisessa Liigassa, niin kaikki eivät pelaa kauden aikana kaikkia vastaan.

CHL:n 24:stä joukkueesta 16 parasta etenee pudotuspeleihin. Playoffien kaikki muut vaiheet finaalia lukuun ottamatta ovat kaksiosaisia, kun taas finaalissa paremmuus ratkaistaan MM-kisoistakin tutulla kerrasta poikki -menetelmällä.

🇫🇮Suomalaisjoukkueiden ottelut viikonloppuna

Kaikki joukkueet pelaavat tällä viikolla heti kaksi ottelua, joten CHL-kausi saa todellakin lentävän lähdön! Alle on vielä koottu suomalaisjoukkueiden tämän viikonlopun tulevat ottelut. Torstain ja perjantain vääntöihin kertoimet on jo avattu ja alle on nostettu esimerkkinä iBetin tarjoamat.

Torstai 31.8.

⏰Klo 18:30

Pardubice (Tshekki) Ilves 

Pardubice2.45iBet
X4.15iBet
🟡🟢Ilves2.45iBet

Pelicans Växjö (Ruotsi)

🔵⚫️Pelicans2.75iBet
X4.15iBet
Växjö2.20iBet

⏰Klo 20:00

Aalborg (Tanska) – Tappara

Aalborg6.00iBet
X5.60iBet
🟠🔵Tappara1.40iBet

Perjantai 1.9.

⏰Klo 18:30

Lukko – Belfast (Iso-Britannia)

🔵🟡Lukko1.12iBet
X9.80iBet
Belfast14.00iBet
Loading animation

Lauantai 2.9.

⏰Klo 17:00

Tappara – Belfast (Iso-Britannia)

⏰Klo 20:45

Bolzano (Italia) – Ilves

⏰Klo 21:00

Rouen (Ranska) – Pelicans

Sunnuntai 3.9.

⏰18:00

Aalborg (Tanska) – Lukko

 📝Vihjeet / Peli-ideat

Toistaiseksi vihjeitä viikonlopun CHL-matseihin ei ole, mutta kannattaa kytätä vihje-osiotamme tiuhaan, sillä viikonloppu on yleensä silläkin saralla normaalia vilkkaampaa aikaa!


🏀Susijengi – Koripallon MM-kisat

Farssi. Tuo sana kuvaa parhaiten Susijengin MM-turnausta. Tappiot Australialle ja Saksalla sekä ennen kaikkea nöyryyttävä sulaminen ja shokkitappio Japanille kertonee kaiken oleellisen.

Kotimatka ei ole kuitenkaan vielä suomalaisilla surkeasti menneestä turnauksesta huolimatta alkanut, sillä Susijengi taistelee MM-kisojen sijojen 17-32 lisäksi samalla myös tuikitärkeästä Olympiakarsintapaikasta torstaina Kap Verdeä sekä lauantaina Venezuelaa vastaan. Peli-esitysten on parannuttava, mikäli edes tämän viikonlopun otteluista mielitään voitot ottaa.

Vaikka Susijengi ei mikään ennakkosuosikki omassa lohkossaan turnaukseen lähdettäessä ollut, niin oli kaikilla varmasti odotukset silti parempaan, mitä nyt nähtiin. Ei auta kuin mennä Jutin sanoin eteenpäin ja jospa viikonlopun matseista saataisiin edes hieman suolaa haavoihin voittojen myötä. 

Torstain Kap Verde -otteluun Suomi lähtee puolestaan sen verran isona suosikkina, että tappio tästä olisi vieläkin isompi katastrofi, mitä tappio Japanille oli. Toisaalta Kap Verde onnistui kuitenkin lohko-vaiheessa yllättämään Susijengin lauantain vastustajan Venezuelan, kun se oli siinä ottelussa vahvempi lukemin 75-81. Läpsyttelyyn ei siis ole Suomellakaan kumpaakaan tulevaa joukkuetta vastaan varaa, mikäli mielitään ottelut voittamaan.

📊Kertoimia / kohteita torstain Kap Verde-otteluun.

Voittaja

🇨🇻Kap Verde5.50Quick.Bet
🇫🇮Suomi1.15Quick.Bet

Tasoitus + / –

🇨🇻Kap Verde +10.51.95Quick.Bet
🇫🇮Suomi -10.51.85Quick.Bet

Pisteet Yli / Alle

Yli 161.51.90Quick.Bet
Alle 161.51.90Quick.Bet
Loading animation

📝Vihjeet / Peli-ideat

Alla olevasta painikkeesta pääset katsomaan kaikki vihjeet koripallon MM-kisoihin! Esimerkiksi nyt heti alkavalle viikonlopulle löytyy parit mielenkiintoiset poiminnat “Á la” Habs!

Ladataan vihjettä, odota hetki...

⚽️AS Roma – AC Milan

Pe 1.9.2023 klo 21:45

🏟Stadio Olimpico (Rooma)

📺Ottelun näyttää C More

Serie A-kauden kenties tähän mennessä paras ja mielenkiintoisin ottelu nähdään huomenna perjantaina, kun yskähdellen kautensa aloittanut José Mourinhon AS Roma isännöi puolestaan vakuuttavasti ekat kaksi ottelua esiintynyttä AC Milania.

Bookkereiden papereissa tämä on käytännössä tasabookki-kohde, mutta Milan on kuitenkin useimmilla niistä asetettu pienoiseksi ennakkosuosikiksi vieras-asetelmastaan huolimatta. Myös vahvalla alkukaudella Romaan verrattuna on varmasti vaikutusta.

Molemmat viime kauden keskinäisistä otteluista päättyi tasureihin (2-2 ja 1-1), joten ei ole ihme, että myös tästä ottelusta odotetaan ennalta tasaista ottelua. Ensimmäisten otteluiden perusteella Roma ei ole kuitenkaan vakuuttanut varsinkaan maalinteon suhteen, eikä pallo ole löytänyt toivotulla tavalla vastustajan verkon perukoille. Milanilla on puolestaan taas tuntunut menevän kaiken nappiin, josta kertoo omaa osaansa myös maaliero 6-1 kahden ottelun jälkeen, kun vastaavasti Romalla se on 3-4. 

Puolustuskaan ei ole Romalla pitänyt ainakaan toistaiseksi niin hyvin kuin mitä olettaisi ja kun puhutaan kuitenkin joukkueesta nimeltä AS Roma, joka ei viime kausina ole ollut siellä Serie A:n eniten maaleja päästäneiden joukkueiden joukossa, eikä toisaalta toki tehtyjenkään maalien kärjessä. Voitaisiinkin puhua siis normaalisti under-joukkueesta, jonka käsitys viimeaikaisten peli-esitysten perusteella alkaa kuitenkin pikku hiljaa muuttumaan.

Maalinteosta puheen ollen, ennen viikonlopun kohtaamista joukkueiden parhaat maalintekijät ovat AS Romalla Andrea Belotti (2 maalia), joka on siis tehnyt yhtä vaille kaikki Roman tämän kauden maalit. AC Milanille eniten maaleja tähän mennessä on tehnyt foorumimme yksi kulttipelaajista eli kukapa muukaan kuin Olivier “SEKSI-OLLI” Giroud kolmella maalilla, jonka päälle hän on ehtinyt vielä yhden syötönkin napata. Kevyet neljä “pojoa” näin jääkiekkotermein on Seksi-Olli kahteen ekaan peliin siis nakutellut, joten melko kuuma kaveri Milaninkin paidasta tällä hetkellä löytyy.

Jos jokin, niin tämä ottelu kannattaa perjantai-iltana ottaa seurantaan, sillä tunnettakaan harvemmin näiden kahden joukkueen kohdatessa puuttuu eikä olisi ihme, jos jopa punainen korttikin nähtäisiin.

📝Peli-ideat

AC Milan DNB 1.88 (Pinnacle)

Tasapelillä kohteesta saa panoksen takaisin.

Sen verran paljon vakuuttavammin on Milan kautensa aloittanut, että tämä kohde kelpaa kyllä peleille, vaikka vierasottelu onkin kyseessä ja Roma ihan ok luokan kotijoukkueena tunnetaankin. Maalinteon kanssa Milanilla ei ole kuitenkaan ollut vaikeuksia toisin kuin sen kanssa tuskailleella Romalla.

Joukkueiden väliseen lähihistoriaankin peilatessa viime aikaisista tasureista huolimatta Milan on yleisesti ottaen ollut otteluissa niskan päällä ja lähes kerran kerrasta hallinnut niitä sekä lopuksi myös voittanut. Roma on kaatanut Milanin viimeksi vuonna 2019, jonka jälkeen ollaan pelattu jo kuitenkin seitsemän keskinäistä ottelua. 

Muut nostot:

Mikäli löytää hyviä “rike” tai “korttien määrä” kohteita, niin yleensä näiden kahden joukkueen kohdatessa on aina mahdollista, että peli lähtee hieman lapasesta, jolloin korttien sekä rikkeiden määräkin sitä myöten voi karata käsistä. 

Esimerkiksi viime kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa kortteja jaettiin peräti 12 kappaletta sekä rikkeitäkin nähtiin liki 30.

Potentiaalisista maalintekijöistä on nostettava Milanin tuore hyökkääjä -vahvistus Christian Pulisic, joka on onnistunut maalinteossa Giroudin tapaan kauden molemmissa otteluissa. Perjantainkin otteluun Pulisicin maalille tarjotaan reippaasti yli 4:n kerrointa, joka voisi olla vähintäänkin viihde-mielessä kokeilunarvoinen! Sen verran kuuma jalka kaverilla on nyt alkukauden aikana ollut, mitä ei oikeastaan neljän Chelseassa vietetyn kauden aikana nähty kertaakaan.

📊Kertoimet otteluun

AS Roma2.84Pinnacle
X3.26Pinnacle
AC Milan2.71Pinnacle
Loading animation

⚽️Arsenal – Manchester United

Su 3.9.2023 klo 18:30

🏟Emirates Stadium (Lontoo)

📺Ottelun näyttää Viaplay / VSport

Mitä tapahtuu, kun kaksi joukkuetta, joiden otteluissa voi aina käydä miten tahansa kohtaavat?

Pakkohan se nyt on vielä yksi Valioliiga -matsikin tähän loppuun nostaa, kun kerta tämmöistä herkkupalaa tarjoillaan sunnuntain Prime-Timeen!

Valioliigaa on nyt takana kolme ottelua ja Arsenal on ennen neljättä peliviikkoa sijalla 5., kun voittoja on tarttunut mukaan kaksi sekä tasapelejä yksi. ManU on puolestaan kahden voiton sekä yhden tappion myötä sijalla 8. 

Kummankaan joukkueen alkukauden peli ei ole ollut vielä sitä parasta, mikä tuntuu kieltämättä olevan näiden kahden joukkueen kohdalla jo tietynlainen trendi. Ehkä se peli alkaa pikkuhiljaa taas rullaamaan, tai kenties vasta jouluna.

Noniin vitsit sikseen, mitkäs tämän ottelun lähtökohdat ovat?

Viime kaudella keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 1-1, kun molemmat voittivat oman kotimatsinsa. ManU hoiti Old Traffordilla pelatun ottelun kauden alkupuolella itselleen lukemin 3-1, kun taas tammikuun lopulla pelatun Emirates Stadiumin kamppailun Arsenal vei 3-2. Tämän kauden alla pelatun ystävyysottelun heinäkuun lopulla ManU vei taas “neutraalilla kentällä” 0-2. 

Maaleja on siis 0-0 tai 1-1 nyhjäämisen sijasta totuttu näkemään enemmänkin, kun nämä kaksi joukkuetta ovat viime aikoina kohdanneet ja tuskin tälläkään viikolla tähän tulee poikkeusta. Ottelusta odotetaankin bookkereiden tarjoamien kertoimien osalta yhtä Valioliiga-kierroksen maalirikkainta, muutaman muun matsin (mm. Liverpool-Aston Villa sekä Brighton-Newcastle) ohella. 

Viisi edellistä ottelua näiden kahden välillä Valioliigassa on päättynyt peräti neljä kertaa yli kolmen maalin lopputulokseen, mutta se ei toki kerro suoraan että näin kävisi nytkin, mutta jonkinlaista osviittaa siitä kuitenkin saa, millaisia ottelut ovat tupanneet yleensä viime vuosina näiden kahden välillä olemaan.

Tämän viikon kamppailuun Arsenal lähtee merkittävänä ennakkosuosikkina, osittain kotiasetelmansa sekä osittain ManUn erittäin ailahtelevien alkukauden suoritusten myötä. Kummallakaan joukkueella ei ole alustavien tietojen mukaan merkittäviä poissaoloja / loukkaantumisiakaan (EDIT: Arsenalilla mm. Timber ja Partey out, ManU:lla mm. Mount, Shaw, Varane sekä Malacia), joten senkään kautta lisäetua kumpikaan ei saa. Otteluruuhkat tai muutkaan vastaavat ylimääräistä rasitusta aiheuttavat tekijät eivät myöskään vielä tässä vaiheessa kautta ole ajankohtaisia, joten varmasti molempien ykkösniput tai ainakin lähes sellaiset tulemme näkemään nurmella sunnuntaina. Loisto matsi tulossa!

Alta löydät vielä peli-ideat sekä kirjoitushetken kertoimet matsiin.

📝Peli-ideat

Arsenal W 1.82 (TonyBet)

Vaikea sanoa, onko Arsenalin kerroin jopa tässä turhan alhaalla, mutta tässä kohtaa tämä tuntuu huomattavasti paremmalta kohteelta, kuin laittaa rahoja ManU:lle, josta ei todellakaan tiedä tällä hetkellä, minkälaisen esityksen siltä saa tiskiin. “Gunners” -ryhmä on kuitenkin suhteellisen vahva kotijoukkue, eikä ManU tule sieltä helpolla pääsemään. 

Lisäksi viime viikon heikon 2-2 Fulham-tasurin jälkeen Mikel Arteta on todennäköisesti valmistanut Arsenalin sellaiseen tilaan, että ManU halutaan varmasti pyörittää sen luokan solmuun, etteivät he tule löytämään matsin jälkeen edes takaisin Manchesteriin.

Mikäli puolestaan ManU:n suuntaan löytyy kaikesta huolimatta jonkinnäköistä luottoa, niin kirjoitushetkellä esimerkiksi Manchester United +1 tasoitukselle sai vielä yli 2.0 kerrointa, joka ei ole ollenkaan huono, mikäli luottaa siihen, että tämä “sirkusporukka” saapuu pelipäällä Emiratesille sunnuntaina.

Yli 3 maalia 1.88 (TonyBet)

Tähän tuli jo aiemmin hieman sivuttua, mutta vaihtoehtoisesti tämäkin kohde maistunee peleille. Vaikka kummankaan joukkueen alkukauden matsit eivät ole vielä hirveitä maalikarkeiloita ollutkaan, niin harvemmin näiden kahden kohdatessa ottelut päättyvät 0-0, 1-1 tai vastaaviin tuloksiin.

Vieläpä, kun molempien joukkueissa on tätä nykyä hyvin paljon taitavia, nuoria ja nälkäisiä testohöyrypäissään meneviä kavereita, niin yleensä maalejakin silloin nähdään normaalia enemmän. Eikä voi liikaa edelleenkään painottaa sitä, että myös aiempia kausia keskimääräistä pidemmät lisäajat nostavat nykyään maaliodottamaa entisestään. Toivotaan myös aikaista maalia, sillä se viimeistään takaisi, että aina yhtä viihdyttävää hurlumhei-futista voitaisiin tässä sunnuntain otatuksessa nähdä.

📊Kertoimet otteluun 

Arsenal1.82TonyBet
X4.03TonyBet
Manchester United4.11TonyBet
Loading animation

🔎Muita nostoja viikonlopulle

 🎾US Open 

Toinen viikko lähestyy ja pelit sen kuin kovenevat!

Suomalaisvärjejä turnauksessa edustaa enää Harri Heliövaara (nelinpeli).


🥎Superpesis välierät

Pitääkö ennakkosuosikit Sotkamo ja Vimpeli pintansa vai yllättääkö jompi kumpi alta vastaajista? Kempele onnistui jo ryöstämään avausottelussa Sotkamon!

Molemmat välierä-parit ovat tulessa perjantaina sekä sunnuntaina!

Sotkamo – Kempele (Voitot 0-1 Kempele)

Vimpeli – Manse PP (Voitot 1-0 Vimpeli)


🏐Lentopallon EM-kisat, miehet

Jatkuuko voittojen tie? Suomi kohtaa torstaina Bulgarian, perjantaina Slovenian sekä sunnuntaina Espanjan.

📝Lue käyttäjämme “pinon” pohdinnat turnauksesta sekä Suomen joukkueesta: Lentopallon EM-kisat 2023, miehet 28.8 – 16.9


2

Kirjoita kommentti