Etusivu » Ranskan avoimet ATP finaali - Onko sunnuntaina ennätysten aika?

Ranskan avoimet ATP finaali – Onko sunnuntaina ennätysten aika?

Tenniksen vuoden toisen Grand Slamin voittaja selviää huomenna, kun Novak Djokovic (ATP: 3.) sekä Casper Ruud (ATP: 3.) taistelevat legendaarisen Roland Garrosin mestaruudesta.

Mikäli Djokovic voittaa, tulisi hänestä kaikkien aikojen eniten Grand Slam -titteleitä voittanut pelaaja 23. Grand Slam -turnausvoitolla. Tällä hetkellä hän jakaa kärkipaikkaa 22. voitolla yhdessä Rafael Nadalin kanssa. Jos puolestaan Ruud onnistuu kukistamaan Djokovicin, olisi tämä hänen ensimmäinen Grand Slaminsa.


XLBetin Roland Garros -kampanja: Lyö vetoa Ranskan Avoimiin XLBetillä ja nappaa ilmaisveto turnauksen jokaisena päivänä!

Loading animation

🎾Molemmat finalistit etenivät lopulta melko vaivatta finaaliin, eikä välierissä Alcarazilla tai Zverevillä ollut loppujen lopuksi palaakaan. Toki on muistettava, että Alcarazille tuli ottelussa Djokovicia vastaan ikävä lihaskramppi kolmannen erän alussa, mikä käytännössä ratkaisi ottelun. Siitä lisää edellisessä Roland Garros -jutussamme, johon pääset tästä.

Ruud oli vielä odotettuakin vahvempi Zvereviä vastaan ja ottelu oli aika lailla yhtä päätä, eikä Zverev saanut pelistä kiinni oikeastaan missään vaiheessa. Suhteellisen lyhyen ottelun aikana virheitäkin saksalainen teki varsin paljon (37 kpl) Ruudin 17 kpl vastaan. Muutenkin tasoero ottelussa näkyi selvästi ja täten ansaittu voitto 24-vuotiaalle norjalaiselle, joka oli myös paljon aktiivisempi ja aggressiivisempi koko ottelun ajan.

🏆Finaali

Sunnuntai 11.6

🇫🇷 Court Philippe-Chatrier (Pariisi)

⏰Kello 16:00

🇷🇸 Novak Djokovic – 🇳🇴 Casper Ruud


📊Kertoimia / kohteita otteluun:

Lyö vetoa matsista XLBetillä ja ansaitse ilmaisveto! (Muista lukea kampanjan ehdot)

🏆Voittaja

🇷🇸 Novak Djokovic (1.21 XLBet)

🇳🇴 Casper Ruud (4.40 XLBet)

🎾Pelit yhteensä: Over / Under 35.5

⬆️Over (1.69 XLBet)

⬇️ Under (2.10 XLBet)

📈Pelitasoitus + / – 5.5

🇷🇸 Novak Djokovic -5.5 (1.79 XLBet)

🇳🇴 Casper Ruud +5.5 (1.95 XLBet)


Se tuskin tulee kenellekään yllätyksenä, että Djokovic lähtee finaaliin suurena ennakkosuosikkina, mutta toisaalta Ruud pääsee varsin paineettomasta “underdog” asemasta haastamaan “GOAT Djokoa”, joskin varmasti ensimmäinen Grand Slam -tittelikin on mielessä ja voi varsinkin tiukassa tilanteessa luoda pientä puristusta. Djokolle pientä lisäpuristusta matsiin voi tuoda ajatus historiallisesta 23. Grand Slamista, mutta tiedä sitten tunteeko kaiken voittanut ja noin 165 miljoonaa euroa palkintorahoja urallaan tienannut serbialainen minkäänlaisia paineita. 

Djokovicin tilastot Grand Slamien finaaleista puhuvat puolestaan -> 33 kertaa Grand Slam finaalissa, joista tuloksena 22 voittoa ja 11 tappiota. Ruud on esiintynyt Grand Slam -finaaleissa tähän mennessä kaksi kertaa, joista molemmista tuloksena on tappio. Viime vuonna hän oli niin ikään Rolland Garrosin finaalissa, jossa joutui kuitenkin antautumaan Rafael “King of Clay” Nadalille 3-0.

Aiemmin tämä kaksikko on kohdannut neljä kertaa (kaksi kertaa massalla), joista jokainen ottelu on mennyt Djokovicin nimiin erävoitoin 2-0. Edellisen kerran he kohtasivat viime vuoden loppupuolella Torinon ATP-turnauksen finaalissa, jonka Djokovic vei juurikin myös 2-0 (7-5, 6-3). Nyt herrat kohtaavat ensimmäistä kertaa Grand Slam -tason turnauksessa, joten eiköhän Ruudille maistuisi edes sen ensimmäisen erävoiton nappaaminen tältä yhdeltä kaikkien aikojen tennispelaajalta. 

Etenkin voimakkaista kämmenlyönneistään tunnettu Ruud voi esimerkiksi niitä oikein hyödyntämällä raapia pisteitä jopa Djokovicilta sunnuntaina. Mahdollisuudet siihen hänellä varmasti on, sillä ei sovi unohtaa, että onhan Ruud ollut viime aikoina hyvässä vireessä ja myös mieluisimmalla alustalla (massa) pelaaminen tuo varmasti lisää itseluottamusta norjalaisen tekemiseen. Toisaalta vastuskaan ei paljoa voi enää koventua, joten helpolla ei se yksi saati sitten kaksi tai kolme erää tule irtoamaan. 

Djokovicin peli vaikuttaa olevan hyvässä iskussa eikä Alcaraziakaan vastaan enää ollut oikeastaan mitään kamppailua oman pelin kanssa, mitä esimerkiksi vielä puolivälierässä saattoi hieman olla. Peruspelaamisen taso on kuitenkin niin omassa luokassaan, että vaikka Djokovicille itselle sattuisi heikompi päivä, niin pystyy hän silti voittamaan otteluita sekä jopa mestaruuksia

Mikäli serbialaisen syötöt, drop shotit sekä muu pelaaminen on totutulla tasolla niin ei Ruudilla pitäisi tässä käytännössä yllätyksen saumoja olla, vaikka tietysti ottelun kannalta toivoisi, että peli olisi vähintäänkin tiukkaa vääntöä ja olisihan se kieltämättä hieno nähdä myös Ruudin ottavan ensimmäinen Grand Slaminsa.

Vaikka kuinka norjalaisen menestystä toivoisikin, niin realistisesti ajateltuna Djokovic tulee viemään tämän ottelun, mutta mikäli Ruud pystyy esittämään parastaan, voi matsista tulla ennakoitua tasaisempikin, mikä tietysti meille katsojille maistuisi vallan hyvin.

Djokovic voittaa finaalin erävoitoin 3-1

🏆Ranskan avoimet WTA – Finaali

Tänään perjantaina pelataan naisten kaksinpelin finaali, jossa kohtaavat Iga Swiatek (WTA: 1.) sekä Karolina Muchova (WTA: 43.). Alle on koottu vielä kohteita siihenkin otteluun:

🏆Voittaja

🇵🇱 Iga Swiatek (1.13 XLBet)

🇨🇿 Karolina Muchova (6.20 XLBet)

🎾Pelit yhteensä: Over / Under 16.5

⬆️Over (1.30 XLBet)

⬇️Under (3.30 XLBet

📈Pelitasoitus + / – 

🇵🇱 Iga Swiatek -5.5 (1.69 XLBet)

🇨🇿 Karolina Muchova +5.5 (2.09 XLBet)


XLBetin Roland Garros -kampanja: Lyö vetoa Ranskan Avoimiin XLBetillä ja nappaa ilmaisveto turnauksen jokaisena päivänä!

Loading animation

Saako Casper Ruud ryöstettyä sunnuntaina erääkään Novak Djokovicilta? Kuva: Eurosport
1

Kirjoita kommentti