Etusivu » Ristikaksi - uusittu blogitoiminto

Ristikaksi – uusittu blogitoiminto

Käyttäjien blogit ja blogin kirjoitusmahdollisuus ovat jälleen jäsenistömme käytössä – tällä kertaa helppokäyttöisemmällä ja täysin omalla järjestelmällä toteutettuna, joka tukee sivustomme erityistarpeita – ennen kaikkea vihjetoimintoa. Käymme tässä artikkelissa läpi mitä kaikkea uusittu blogitoiminto sisältää ja kuinka sitä käytetään. Listataan alkuun uudistukset:

📌Voit luoda uuden blogin ja/tai jatkaa vanhaa blogiasi

📌Voit asettaa blogillesi kuvan ja kertoa blogistasi

📌Voit upottaa kuvia, videoita ja linkkejä tekstiin

📌Voit upottaa tekstiin avoinna olevan oman vihjeesi

📌Voit merkata blogitekstisi laji- ja/tai sarjasivuille

📌Blogin kirjoittamisesta kertyy kolikoita ja/tai timantteja

Käyttäjien Blogit: Lista käyttäjien blogeista löytyy seuraavasta osoitteesta: https://www.ristikaksi.com/jasenten-blogit/. Vanhat blogit ovat täällä myös tallella.

Kuinka pääsen blogieditoriin? Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa ”lisää uusi” kuvaketta ja valitse ”uusi blogi.” Tämä nappi vie sinut blogin kirjoitussivulle, joka sijaitsee osoitteessa: https://www.ristikaksi.com/uusi-blogi/. Tulemme lisäämään vastaavan linkin useampaan paikkaan sivustollamme. Ei ole väliä, oletko avaamassa uutta blogia tai jatkamassa vanhaa – kirjoittaminen alkaa aina tästä editorista.

Olemassa olevan blogin jatkaminen: Käyttäjät, joilla on ollut aiemmin blogi sivustolla, voivat jatkaa postausten kirjoittamista vanhoihin blogeihinsa. Editorin kohdassa ”valitse blogi, johon lisäät kirjoituksesi” on oletuksena jokin olemassa olevista blogeistasi, jos sinulla on sellainen. Valitsemalla tämän, uusi postaus sijoittuu vanhaan blogiisi.

Site general layout graphic

Uuden blogin luominen: Editorin kohdassa ”valitse blogi, johon lisäät kirjoituksesi” voit luoda uuden blogin valitsemalla ”aloita uusi blogi.” Tällöin sinulle avautuu uuden blogin luontityökalut. Voit asettaa blogillesi kuvan, nimen sekä kirjoittaa lyhyen kuvauksen siitä, mitä blogisi käsittelee.

Site general layout graphic

Blogitekstin kirjoittaminen: Varsinainen blogiartikkelin kirjoitus tapahtuu tekstinkäsittelyosassa, josta löytyvät perustekstinkäsittelytoiminnot, sekä linkin, kuvan ja youtube-videon upotukset. Linkin upotus toimii siten, että maalaat sanan, painat linkinupotuskuvaketta, jolloin toiminto aukeaa. Liität linkin toiminnon tarjoamaan kenttään ja maalaamasi sana muuttuu linkiksi.

Site general layout graphic

Tekstinkäsittelytoiminnon alta löytyy kaksi uutta toimintoa. ”Lisää vihje artikkeliin” lisää nimensä mukaisesti oman, avoinna olevan vihjeesi artikkeliin, jonka se liittää lyhytkoodina. Et voi luoda toistaiseksi uutta vihjettä tällä toiminnolla, vaan sinun tulee tehdä se tuttuun tapaan vihjaustoiminnolla, minkä jälkeen vihje löytyy editorilla. Voit kuitenkin kirjoittaa tästä lähtien monipuolisemmin vihjeistäsi ja kannustamme ehdottomasti tähän mahdollisesti jopa timanttipalkinnoin.

Toinen uusi toiminto on ”aseta laji ja sarja” -napin takana. Voit tästä lähtien tägätä kirjoituksesi tiettyyn lajiin ja sarjaan, tai useampaan vihjeen tavoin.

Site general layout graphic

Mikäli käytät toimintoa, blogikirjoituksesi näkyy kyseisen lajin/sarjan omalla sivulla artikkeliosiossa, kuten täällä: https://www.ristikaksi.com/pitkavetovihjeet/jalkapallo/. Voit valita useita lajeja tai sarjoja.

Kuvan valitseminen blogitekstille: Lopuksi voit valita artikkelikuvan blogitekstillesi, joka näkyy artikkelikortissa listauksissamme. Suosi neliönmuotoisia, tai älypuhelimnen näytön muotoisia kuvia.

Site general layout graphic

Lopuksi klikataan ”Luo uusi blogipostaus” ja kirjoituksesi on valmis. Voit muokata tekstiä kirjoituksen alla olevasta napista. Huomioithan, että luonnoksen tallentaminen ei toistaiseksi ole mahdollista – ota siis varmuuskopio tekstistä kirjoittaessasi leikepöydälle. Jos siirryt pois editorista, keskeneräinen tekstisi saattaa hävitä.

Mikäli blogin kirjoittamisesta jäi epäselvyyksiä, ylläpito auttaa kysymyksissä mielellään chatin tai kommenttien välityksellä.


4 vastausta artikkeliin “Ristikaksi – uusittu blogitoiminto”

  1. Site general layout graphicIletus sanoo:

    Muutamia lastentauteja havaittu iltapäivän aikana, mutta nämä korjautuvat parin päivän kuluessa.

  2. Site general layout graphicZoltan8D sanoo:

    Nättiä! Nyt vaa ukot sit kynät sauhuamaa!

  3. Site general layout graphichabs sanoo:

    Hyvää duunia! Ja nyt mielenkiinnolla odottelemaan uusia blogitekstejä. Ei tarttee olla pitkiä tekstejä, jos vaan sanottavaa löytyy niin blogia vaan ehdottomasti tulille!

Vastaa