Etusivu » Super Bowl 2024 - Vedonlyönti, vihjeet, tarjoukset ja ennakko

Super Bowl 2024 – Vedonlyönti, vihjeet, tarjoukset ja ennakko

NFL-kauden huipentava Super Bowl 2024 eli toisin sanoen Super Bowl LVIII pelataan tänä vuonna helmikuun 11. päivä ja pudotuspelit ovatkin rapakon takana jo täydessä vauhdissa! Kuten olemme jo useampana vuonna aiemmissa Super Bowl -artikkeleissamme todenneet, on Super Bowlista puhuttaessa kyseessä sellainen tapahtuma, joka kannattaa ehdottomasti katsoa mikäli vain mahdollista, vaikka ei muuten niinkään jenkkifutista seuraisikaan. Super Bowlista sekä jenkkifutis ottelun etenemisestä itsessään kerrotaankin tarkemmin aiemmin sivuillemme julkaistussa artikkelissamme, johon pääset halutessasi tutustumaan tästä.Super Bowl on paljon muutakin, kun “vain” NFL-kauden huipentava ottelu itse kentällä, sillä myös viihdearvonsa osalta tapahtuma on erityinen. Tapahtumaan kuuluu perinteisesti itse ottelun lisäksi myös kaikenlaiset alku- ja loppuseremoniat kansallislauluineen unohtamatta tietenkään aina kovasti odotettua väliaikashowta. Kaiken muun hypetyksen ohessa Super Bowl on vuosittain myös tietysti yksi eniten vedonlyönnillisesti vaihtoa keräävä tapahtuma ja bookkerit tarjoavatkin “peruskohteiden” lisäksi otteluun jos jonkinnäköisiä erikoiskohteita aina kansallislaulun kestosta, voittajan päälle kaadettavan nesteen väristä, väliaikashow:n liittyviin vetoihin ja niin edelleen. 

Yleensä Suomen aikaa aina hieman puolen yön jälkeen alkava ottelutapahtuma kestääkin kaikkine virikkeineen läpi koko yön aina aamun asti, joten Super Bowl vaatii meiltä penkkiurheilijoiltakin omanlaisensa suorituksen. Tätä helpottamiseksi on onneksi keksitty esimerkiksi perinteiset “Super Bowl -eväät” aina wingseistä, hodareihin, burgereihin ja kaikenlaisiin “finger foodeihin”, jotka kuuluvatkin monien ihmisten Super Bowl -päivän perinteisiin etenkin tietysti Amerikassa, jotta ottelun seuraaminen olisi vielä entistä nautinnollisempaa. Super Bowl on kuitenkin aina vain kerran vuodessa, joten kannattaahan siitä ottaa kerralla aina kaikki ilo irti! Suomessa ottelun seuraamisesta tekee tietysti hieman vaikeampaa se, että ottelu käydään aikaerojen vuoksi yöaikaan, mutta mikäli vain mahdollista, niin kannattaa ottelu katsoa, vaikka sitten edes jälkilähetyksenä.  

Super Bowl 2024 - Vedonlyönti, vihjeet, tarjoukset ja ennakko
Millä eväin sinä lähdet tämän vuoden Super Bowliin?

Mitä Super Bowlin lähihistoriaan tulee, niin hallitseva mestari on Patrick Mahomesin kipparoima Kansas City Chiefs, joka kaatoi viime kauden Super Bowlissa Philadelphia Eaglesin loppulukemin 35-38. Kaudella 2021-22 mestariksi kruunattiin puolestaan Los Angeles Rams. Minkä joukkueen vuoro on tänä vuonna juhlia tätä himottua mestaruutta? Eri vedonlyöntisivujen papereissa playoffvaiheen alkuvaiheessa (Kertoimet: 18.1.2024) ennakkosuosikit mestariksi olivat San Francisco 49ers (2.76 Pinnacle) sekä Baltimore Ravens (4.01 Pinnacle). Hallitsevan mestarin Kansas City Chiefsin mestaruuskerroin oli tuolloin Pinnaclella 7.38. Lopulta vaiherikkaiden otteluiden jälkeen ennakkosuosikki 49ers piti pintansa ja selvisi tähän suurotteluun ja sai kun saikin parikseen Kansas Cityn, eli nämä kaksi joukkuetta kohtaavat jälleen finaalissa.

🏈Super Bowl 2024 LVIII

Perinteiseen tapaan käydään seuraavaksi läpi hieman perustietoja tämän vuoden Super Bowlista.

Joukkueet: San Francisco 49ers ja Kansas City Chiefs

Ajankohta: 11.2.2024

Sijainti: Paradis / Nevada, Las Vegas

Super Bowl 2024 - Vedonlyönti, vihjeet, tarjoukset ja ennakko
Kuva: Visit The USA

Televisiointi: MTV3 / MTV Katsomo

Vedonlyönti: Vedonlyöntikertoimet lupailevat hyvin jännittävää ja tasaista ottelua, sillä kertoimissa San Francisco on vain hiuksenhieno suosikki 1,763 kertoimillaan (Pinnacle), kun Kansas Cityn kertoimet ovat 2,18 pinnassa. Tasoituksilla pelatessa SF saa -2 tasoituksen tasabookkikertoimiin.


Vihjeet: Vihjeet myös vuoden 2024 Super Bowliin tulee löytymään Ristikakkosen pitkävetovihjeet -osiosta!

Ladataan vihjettä, odota hetki...
Ladataan vihjettä, odota hetki...
Ladataan vihjettä, odota hetki...
Ladataan vihjettä, odota hetki...
Ladataan vihjettä, odota hetki...

Väliaikashow: Tänä vuonna väliaikashowssa pääsee esiintymään legendaarinen yhdysvaltalainen R&B- ja pop-laulaja Usher. Usher on varmasti monille tuttu nimi ja hänen kappaleistaan etenkin vuonna 2004 julkaistu “Yeah!” on maailmanlaajuinen kestohitti.

Super Bowl 2024 - Vedonlyönti, vihjeet, tarjoukset ja ennakko
Usher / Kuva: Discogs

Super Bowlissa esiintymisestä ei artisteille tunnetusti makseta mitään, mutta se toimii kuitenkin mitä parhaimpana näyttämönä suosion sekä näkyvyyden kasvattamiseen. Yleisesti ottaen väliaikashow itsessään kestää noin 15 minuuttia, joten vain mistään yhden kappaleen pyrähdyksestä ei siis puhuta. Vuosien varrella Super Bowlin väliaikashown esiintyjinä on nähty mitä suosituimpia artisteja aina Michael Jacksonista, Bruce Springsteeniin, Madonnaan, Kate Perryyn, Eminemiin, Snoop Doggiin, Dr Dre:hen ja moniin muihin! Viime vuoden Super Bowlin väliaikashown esiintyjänä toimi Rihanna.

Super Bowl 2024 - Vedonlyönti, vihjeet, tarjoukset ja ennakko
Kuva: NFL.com

Kansallislaulu: Kansallislaulun laulaa tänä vuonna Reba McEntire. McEntirellä on lukuisia musiikillisia saavutuksia, hän kuuluu Country Music Hall of Fameeen ja on Hollywood Bowlin jäsen ja hänellä on yli 50 palkintoa, muun muuassa seuraavat: ACM Awards, American Music Awards, People’s Choice Awards, CMA Awards, GRAMMY Awards and GMA Dove Awards.

Pelipaikka: Tällä kertaa Super Bowl järjestetään Allegiant Stadiumilla Nevadassa, Las Vegasissa. Kotiottelunsa kyseisellä stadionilla pelaa Las Vegas Raiders. Tämän vuoden tapahtuma ja pelipaikka ovat siitä erityisiä, että aiemmin Super Bowlia ei olla koskaan vielä järjestetty Nevadassa.

Super Bowl 2024- Vedonlyönti, vihjeet, tarjoukset ja ennakko
Allegiant Stadium, vuoden 2024 Super Bowlin näyttämö. Kuva: Raiders.com

🏈Super Bowl 2024 tarjoukset

Tältä sivulta tulet löytämään parhaat tarjoukset, mitä eri vedonlyöntisivut tulevat tapahtumaan tarjoamaan. Lisäämme tarjouksia tämän kappaleen alle sitä mukaa, kun bookkerit niitä alkaa julkaisemaan. Sillä aikaa pääset halutessasi esimerkiksi selailemaan vedonlyöntisivujen tarjoamia parhaita vedonlyöntibonuksia tästä!

Super Bowl 2024 - Vedonlyönti, vihjeet, tarjoukset ja ennakko

Lucky Jungle: Super Bowl Money Back

-Aseta 20 € veto Super Bowliin (Moneyline tai 3-suuntainen Moneyline).

-Saat rahat takaisin ilmaisvetona 20 € asti, mikäli joukkueesi, jota pelasit, johtaa ensimmäisen neljänneksen jälkeen, mutta ei voita ottelua.

Loading animation

Unlimit: Super Bowl Money Back

-Aseta 20 € veto Super Bowliin (Moneyline tai 3-suuntainen Moneyline).

-Saat rahat takaisin ilmaisvetona 20 € asti, mikäli joukkueesi, jota pelasit, johtaa ensimmäisen neljänneksen jälkeen, mutta ei voita ottelua.

Loading animation

Monsino: Super Bowl Money Back

-Aseta 20 € veto Super Bowliin (Moneyline tai 3-suuntainen Moneyline).

-Saat rahat takaisin ilmaisvetona 20 € asti, mikäli joukkueesi, jota pelasit, johtaa ensimmäisen neljänneksen jälkeen, mutta ei voita ottelua.

Loading animation


🏈Super Bowl 2024 ennakko

Super Bowlissa kohtaa tänä vuonna tutut joukkueet myös sellaisille lajin seuraajille, joilla ei ole tapana liittyä mukaan ennen tätä suurottelua. Etenkin punavalkeissa pelaava Patrick Mahomesin johtama KC Royals on tullut jo hyvinkin tutuksi finaalikävijäksi, mikä on lajin luonne huomioiden jopa hämmästyttävää.

Super Bowl-finalistien Super Bowl-historia

Vaikka playoffeissa jokainen peli on kerrasta poikki ja runkosarja ei välttämättä anna selkeitä viitteitä finaalipaikalle, on kovassa paikassa kerran toisensa jälkeen Chiefs nimensä mukaisesti päällikkö. Tämän vuoden Bowl mukaanlukien Chiefs on ollut finaalien ulkopuolella viidestä viimeisimmästä Bowlista vain kerran, kun se vuonna 2022 joutui katselemaan Bengalsien ja Ramsin välistä finaalia. Tässäkin finaalipaikka oli äärimmäisen lähellä, kun Chiefs tippui Bengalsille konferenssifinaalissa jatkoajalla johdettuaan peliä jo 21-3. Ilman tätä kömmähdystä Chiefs nähtäisiin siis nyt jo viidettä kertaa peräkkäin finaaleissa. 2020 Chiefs nappasi ensimmäisen mestaruutensa sitten vuoden 1969 (ja toisen kaikkiaan) ja näissä finaaleissa vastassa oli sama vastus kuin tänäkin vuonna, SF 49ers. Ottelu päättyi 31-20 Chiefsin voittoon ja MVP:ksi valittiin pelinrakentaja Patrick Mahomes.

2021 nähtiin omalla tavallaan spektaakkelimainen kohtaaminen, kun vastakkain asettuivat elävä legenda ja tuleva legenda, joista jälkimmäinen samalla ensinmainitun realistisin haastaja kaikkien aikojen pelaajana. Kyseessä on tietenkin Tom Bradyn ja Patrick Mahomesin kohtaaminen. New Englandista Tampa Bayhin vanhoilla päivillään siirtynyt Brady otti vielä kerran omansa kun TB murskasi Chiefsin 31-9. 2022 tuli kompastuminen välierässä, mutta viime vuonna Chiefs oli jälleen finaalissa ja vastaan asettui Philadelphia Eagles. Tämän ottelun Chiefs vei tiukasti 38-35 runsaspisteisessä ottelussa. Patrick Mahomesin legendan status ja lähes ylivoimainen tehtävä ohittaa lyömättömänä pidetty Brady vaatii mestaruuksia ja jälleen on siihen uusi paikka. Brady saalisti urallaan 7 mestaruutta ja oli 5 kertaa finaalien MVP. Mahomesilla on vielä vuosia jäljellä, ja kannuja on kertynyt nyt kaksi. KC tavoittelee nyt neljättä mestaruuttaan, ja aiemmat löytyvät siis vuosilta 1969, 2019 ja 2022 (finaalit pelattiin toki seuraavan vuoden puolella, mutta virallisesti mestaruusvuodeksi merkitään kausi, jolloin pääosa otteluista on pelattu). Finaalipaikkoja ilman mestaruutta joukkueella on kaksi, kausilta 1966 ja 2020.

San Franciscon Super Bowl-historia ei ole muutaman vuoden takaisesta finaalikohtaamisesta huolimatta ihan yhtä voittokulkuinen ollut kuin Chiefsillä. Sen edellinen mestaruus on nimittäin vuodelta 1995. Tämän jälkeen se on ollut finaaleissa kausilla 2019 ja 2012 (Super Bowl pelattu vuosina 2020 ja 2013). Mestaruuksia sillä on kuitenkin enemmän kuin vastustajallaan, mutta nämä on jo vuosikymmenien takaa kausilta 1994, 1989, 1988, 1984 ja 1981 eli kaikkiaan 5 Super Bowlin voittoa.

Super Bowl-finalistien tie finaaliin

San Francisco pelasi hyvän runkosarjan, jonka aikana se nappasi 12 voittoa ja 5 tappiota. Tämä recordi oikeutti konferenssin ykkössijaan, mikä taas tarkoitti sitä, että joukkue selvitti ns. villikortti-kierroksen suoraan, kun muut 6 jatkoonmenijää joutuivat karsimaan paikastaan varsinaisissa playoffeissa. Toiseksi rankattu Dallas Cowboys, jonka recordi oli myös runkosarjassa 12-5 kompastui villikorttikierroksella Green Bay Packersille, joten SF sai vastaansa seiskaksi rankatun Green Bayn. Packers laittoi myös SF:n tiukoille, ja SF ratkaisi lopulta 21-24 voitolla konferenssien finaalipaikan. SF voitti ottelun voitettuaan viimeisen neljänneksen 0-10. Finaalissa vastaan asettui Detroit Lions. Detroitissa menestys lajista riippumatta on ollut vuosikaudet harvinaista herkkua, joten kolmanneksi sijoittunut Detroit lähti otteluun nälkäisenä ja johtikin tauolla jo 24-7.. Lopulta SF vei tämänkin ottelun hyvin niukalla erolla 31-34 ja lunasti finaalipaikan.

KC:n runkosarja päätyi recordiin 11 voittoa ja 6 tappiota, joka oikeutti sarjataulukossa sijaan 3. Näin ollen KC joutui voittamaan kolme ottelua Super Bowlin saavuttaakseen. Villikorttikierroksella vastaan asettui Miami Dolphins, joka oli lopulta suupala 26-7 numeroin. Seuraavalla kierroksella vastaan tuli kakkoseksi rankattu Buffalo Bills, joka olikin jo tiukempi vastus. Tässä Chiefs nousi viimeisellä kierroksella 27-24 voittoon. Konferenssifinaalissa vastaan tuli Baltimore Ravens, joka lähti otteluun suosikkina voitettuaan runkosarjan ja kairattuaan Houstonin helposti tieltään. Vähäpisteisessä ottelussa KC kuitenkin jyräsi playoff-kokemuksensa varmuudella 17-10 voittoon ja lunasti toisen finaalipaikan.

Pelinrakentajat

Patrick Mahomes onkin jo aiemmin mainittu moneen kertaan, mutta esitellään tässä vielä molempien joukkueiden pelin moottorit ja todennäköisimmät MVP:t mikäli voitto napsahtaa. Jenkkifutiksessa pelinrakentajan roolia ei voi liikaa korostaa, sillä käytännössä kaikki hyökkäykset lähtevät tavalla tai toisella hänen kauttaan. Täytyy ottaa huomioon, että joukkueessa on todella paljon muitakin pelaajia, joilla on kaikilla oma tärkeä roolinsa, ja esim puolustamassa on aivan eri ukot kuin hyökkäyksessä. Jonkun rooli on potkaista pallo avauspotkusta, toisen rooli potkaista se haarukkaan, kolmannen hakea koppeja jne. Kuitenkin lähes poikkeuksetta ottelu ratkeaa isolta osin siihen, miten pelinrakentaja eli quarterback onnistuu tehtävässään.

Patrick Mahomes on Kansas Cityn 28-vuotias (s.1995) pelinrakentaja, joka on omalla panoksellaan nostanut joukkueen parrasvaloihin läpi 2020-luvun. Aiemmin KC rämpi tuntemattomuudessa, mutta ei enää. Mahomesilla on realistinen mahdollisuus päästä Tom Bradyn saavutuksiin, mutta niihin on vielä pitkän pitkä matka. Alla olevissa wikipediasta napatuissa kuvakaappauksissa tarkempaa nippelitietoa miehen saavutuksista ja detaileista.

Brock Purdy: San Fransiscon pelinrakennuksesta vastaa tällä kaudella eri kaveri kuin viime Bowlissa muutama vuosi takaperin. Brock Purdy nousi raketin lailla SF:n ykköspelintekijäksi. Vasta 262. vuorolla varattu Purdy otti paikan kaudella 2022 kolmospelinrakentajana, mutta nousi avauksen rooliin Super Bowlissa edellisvisiitillä esiintyneen Jimmy Garoppolon ja Trey Lancen loukkaantumisten myötä. Purdy käytti näytönpaikkansa tehokkaasti, ja voitti kauden kaikki runkosarjapelit ja jatkoi hyviä otteitaan playoffeissa. Näin ollen hän olikin noussut Ninersien avauspelinrakentajaksi. Hyvät otteet jatkui kaudella 2023. Purdy johdattikin joukkueensa aina finaaleihin asti ja rikkoi matkalla useita syöttöennätyksiä. Kova saavutus vasta 1,5 kautta pelanneelta kaverilta.

Alla olevista kuvakaappauksista nähdään vielä tilasto -ja muuta detailia Purdystä ja hänen saavutuksistaan.

Muut tärkeät pelaajat

Muita mestaruuden kannalta tärkeitä pelaajia pelinrakentajien lisäksi, joita kannattaa seurata:

Travis Kelce: Tight End paikan Travis Kelce on Kansas Cityn tärkein receiver, eli se joka ne Mahomesin pallot koppaa kiinni ja tekee Touchdowneja.

Chris Jones: Kansas Cityn puolustusjoukkueen lukko, joka kuuluu sarjan parhaisiin pelaajiin.

Trent Williams: SF Hyökkäyksen linjamies tekee joukkueesta paremman ja kuuluu sarjan tähtiin.

Christian McCaffrey: Tärkeä rooli receiverinä San Franciscon hyökkäyksessä.

Fred Warner: SF Puolustuksen johtohahmoja.

Valmennus:

SF 49ersiä on valmentanut vuodesta 2017 lähtien Kyle Shanahan. 44-vuotias Shanahan on napannut runkosarjassa 64 voittoa ja 51 tappiota, playoffeissa record on 8-3. Toiminut ennen 2017 alkanutta pestiään hyökkäyksen koordinaattorina useissa NFL-joukkueissa.

KC valmentajana toimii Andy Reid, joka on toiminut valmennushommissa kaudesta 1999 lähtien. Valmensi Philadelphia Eaglesia 1999-2012 ja sen jälkeen valmentanut Chiefsiä vuodesta 2013. Vyöllä kaksi Super Bowl-mestaruutta Chiefsin valmentajana ja yksi apuvalmentajana vuodelta 1997 Green Bay Packersin riveistä.

Arvio voittajasta

Marginaalit ovat ottelun osalta hyvin pienet. Voitaisi sanoa, että KC:llä on pelinrakennuksen osalta valtavasti enemmän kokemusta tiukasta paikasta ja muutenkin kovempi tekijä pelinrakentajana, vaikkakin SF:n raketin lailla noussut Purdy on antanut myös tiukkoja näyttöjä. San Francisco pelasi runkosarjassa hivenen paremman kauden, ja sillä on laatua monella pelipaikalla. Jostain syystä omaan silmään KC ei kuitenkaan lähtisi tähän altavastaajana nimenomaan rautaisen voittajan kokemuksen ansiosta. Kertoimissa SF on toki suosikki, mutta ei olisi suuri vääryys vaikka tämä olisi kertoimissa coinflippi. Bowlin yksi hienouksia on kuitenkin valvoa vetoporukalla ja päättää kenen kelkkaan lähdetään, oli se sitten oikeaan tai väärään suuntaan menevä kelkka. Oma mutu kehottaisi hyppäämään Chiefsin kelkkaan, mutta en tuomitse missään nimessä eriäviäkään mielipiteitä. Mikäli sinulla on oma mielipide voittajasta, Gatoraden väristä tai vaikka jonkun pelaajan tilastolinestä, jota voisi olla järkevää pelata, niin laita ihmeessä Pitkävetovihjeet-osioon oma näkemyksesi, ja jos mahdollista pienellä sanallisella perustelulla. Mikäli näkemyksiä ei ole, tsekkaile muiden näkemykset Pitkävetovihjeistä pitkin viikkoa. Kaiken kaikkiaan toivotaan onnistuneita vetoja ja mukavaa katselukokemusta jokaiselle Bowlin väijyjälle.

🏈Parhaat vedonlyöntisivut Super Bowliin 2024

Alle olemme listanneet vielä mielestämme parhaat bookkerit / vedonlyöntibonukset, joista saa aina mukavaa omaa lisämaustetta tapahtumaan kuin tapahtumaan, kuten juurikin Super Bowliin!

Loading animation
Loading animation
Loading animation
Loading animation
Loading animation
Loading animation
Loading animation
Loading animation
Loading animation
3

Kirjoita kommentti