Etusivu » Ristikakkosen tuomio: PSG ulkona tosipeleistä - varma kevään merkki.

Ristikakkosen tuomio: PSG ulkona tosipeleistä – varma kevään merkki.

Niin siinä vaan jälleen kävi, että PSG:n tähtisikermä on ulkona UCL:n pudotuspeleistä ennen kuin ne ehtivät edes toden teolla alkaa. Tällä kertaa puolivälieräpaikan pariisilaisryhmän nenän edestä vei Bayern München kahden ottelun jälkeen yhteismaalein 3-0 (0-1, 2-0). 0 maalia tuolla materiaalilla on surkea tulos mitään tietenkään Münchenilta pois ottamatta. München pelasi molemmat ottelut suorastaan isännän elkein, eikä heillä ollut juurikaan hätää missään vaiheessa.  

Loading animation

Messi ja PSG joutui pettymään jälleen. Kuvan lähde: BBC

📉Vaisu, vaisumpi PSG 

Varsinkin PSG:n taktiikka kotinurmellaan ensimmäisen osaottelun ekalla puoliskolla yllätti allekirjoittaneen, kun he lähtivät täysin puolustustaktiikalla liikkeelle, josta kertoo esimerkiksi Münchenin 60 % pallonhallinta ensimmäiseltä nelivitoselta. Toisella puoliajalla puntit tasoittuivat ja etenkin Mbappen sisääntulo 57 minuutin kohdalla herätteli toiveita pariisilaisissa. Tilanne oli jo tässä vaiheessa kuitenkin 0-1 Bayernille (Maali: Coman 53min) joten pallon kanssa oli muutenkin pelattava rohkeammin. Yhtä Mbappen hylättyä maalia lukuunottamatta jäi PSG:n takaa-ajo kuitenkin varsin vaisuksi ja kotitappion jälkeen toiveet jatkopaikasta oli enää Allianz Arenan “ryöstön” varassa. 

Toisen osaottelun lähtökohdat olivat PSG:n kannalta hieman kaksijakoiset. Neymar oli totuttuun tapaan sivussa kauden tärkeimmällä hetkellä uusiutuneen nilkkavamman takia, mutta ennen ottelua mediassa keskusteltiin paljon siitä, että Neymarin poissaolo olisi jopa parempi asia PSG:lle kuin jos hän olisi kokoonpanossa. Oli miten oli niin tilannetta ei helpottanut sekään, että kärkitoppareista Presnel Kimpembe ei pystynyt loukkaantumisen vuoksi pelaamaan sekä Marquinhos joutui jättämään ottelun kesken jo 36. minuutin kohdalla. Bayernilta sivussa ottelusta oli pitkäaikaistoipilaat eli ykkösvahti Manuel Neuer (murtunut jalka), puolustaja Lucas Hernandez (polvivamma) sekä ensimmäisessä osaottelussa tulleen punaisen kortin vuoksi Benjamin Pavard

Joukkueiden avauskokoonpanot toiseen osaotteluun. Kuvan lähde: Flashscore

Kaikesta huolimatta PSG aloitti ottelun kuitenkin melko vahvasti ja oli kieltämättä Münchenia ensimmäisellä puoliajalla parempi. PSG:n paras maalipaikka siunaantui vajaan 40 minuutin kohdalla keskikenttäpelaaja Vitinhalle, joka ei onnistunut kuitenkaan iskemään palloa tyhjään maaliin Yann Sommerin hölmöilyn jälkeen ja München puolustaja Matthijs de Ligt onnistui pelastamaan tilanteen maaliviivalta. Jossittelu on aina turhaa, mutta mitä jos laukomassa olisi ollut Mbappe? Olisiko tilanne ollut eri, sitä emme voi enää jäädä miettimään, mutta avausmaali olisi PSG:lle ollut enemmän kuin tärkeä vieraskentällä. Puoliajalle siirryttiin 0-0 lukemissa ja PSG:n pelaajien takaraivossa kolkutti varmasti ajatus siitä, että kohta on tulosta ruettava syntymään, muuten viime vuoden takainen neljännesvälierävaiheessa ulos pullahtaminen uusiutuu jälleen. 

Loading animation

Toisella puoliajalla München löi oikeastaan viimeisen naulan arkkuun ja pisti arkun visusti säilöön eli suomeksi sanottuna ei jättänyt PSG:lle mitään saumoja. 52 minuutin kohdalla pallo meni jo ensimmäisen kerran maaliin Eric Maxim Choupo-Motingin toimesta, mutta tässä kohtaa PSG vielä pelastui ja maali hylättiin. Muutama minuutti myöhemmin asialla oli jälleen sama kaveri, mutta tällä kertaa maali hyväksyttiin ja ottelu oli täten 1-0 sekä yhteismaalit 2-0 Bayernille. Jo tässä kohtaa näytti, että PSG:n selkäranka katkesi, vaikka olihan ottelua vielä puoli tuntia jäljellä ja jatkomahdollisuudet pitäisi olla vielä omissa käsissä.  

PSG:n kirivaihe jäi kuitenkin pahasti piippuun ja Sergio Ramoksen pari lupaavaa puskua jäi oikeastaan parhaiksi pariisilaisten paikoiksi, toki Münchenkin puolusti erittäin laadukkaasti. Silti ottelun lopusta jäi vähän sellainen maku, kuin PSG olisi jo luovuttanut ja etenkin Messi oli suorastaan haamu kentällä ja välillä jopa piti tirkistellä silmiä missä se “kirppu” oikein menee. Eikä kyllä kenties tämän hetken maailman parhaan jalkapalloilijan Mbappen panos ollut juuri yhtään sen parempi ja paria väläytystä lukuunottamatta esitys oli odotuksiin nähden vaisu ja jos tulosta ei synny niin harvoin se näissä karkeloissa mihinkään riittää. 89 minuutilla Serge Gnabry kaunisteli vielä loppulukemiksi 2-0 (Yhteismaalit: 3-0) ja tässä vaiheessa PSG oli jo lopullisesti arkussa ellei sitä vielä aiemmin ollut.  

Näin ollen PSG tippui UCL:n pudotuspeleistä viime kauden tapaan jo neljännesvälierävaiheessa eikä käteen jäänyt kuin tyhjä arpa. Se jää nähtäväksi miten suurseura jatkaa tästä eteenpäin, mutta se on selvää, että joukkue on varsinkin parin viime kauden aikana alisuorittanut tosipaikassa odotuksiin nähden melko radikaalisti.

Mbappe ei saanut itsestään parasta irti tosipaikassa. Kuvan lähde: ESPN

🤔Siirtyykö Mbappe ja Messi? 

Kuten äsken mainttiinkin niin etenkin kahden viimeisen UCL-kauden tulokset ovat PSG:lle olleet surkeat eikä tähtisikermän hakemaa menestystä ole tullut ja tämän on joukkue saanut kuulla mediassakin. Huhuja on liikkunut pitkin kautta siitä, että niin Mbappe kuin myös Messi tulisi jatkamaan uraansa tämän kauden jälkeen jossain toisaalla. Mutta missä? Sitä ei vielä varmaksi tiedetä, mutta koska spekulointi on kivaa niin heitetään pari mahdollista paikkaa ilmoille.

Loading animation

Mbappea on jokavuotiseen tapaan liikuteltu Real Madridiin, mutta kiistatta nyt tilanne näyttää vieläkin todennäköisemmältä, kun menestystä ei lukuisista yrityksistä huolimatta PSG:ssä ole UCL-kentillä tullut. Mbappe on itsekin julkisesti myöntänyt olevansa kiinnostunut siirtymään Real Madridin riveihin, joten sekin tietysti puoltaa tätä siirtoa. Myös Valioliigaan ja varsinkin Liverpoolin tai Man Cityn paitaan Mbappea on aika-ajoin viety, mutta nämä tuntuvat olevan enemmän median ja urheilufanaatikkojen fantasioita. 

Messiä on puolestaan huhuiltu MLS:ään ja mikäli tämä siirto toteutuu, jäi eilinen esitys enemmän kuin todennäköisesti Messin viimeiseksi otteluksi Chämppäri-kentillä. Paljon hän on urallaan saavuttanut, mutta viime kausien esitykset tosipaikassa seurajoukkueissa ovat jääneet vaisuiksi ja kuten me kaikki sen jo tiedämme niin Messin ura on jo kääntynyt ehtoopuolelle. Urheiluromanttisessa mielessä siirto Barcelonaan olisi melko hieno, mutta sitä nyt ei voi kovin todennäköisenä ainakaan tällä hetkellä pitää. 

Heittäkää omia veikkauksia kommenttiosioon, minne Mbappe ja Messi liikkuu vai vieläkö nämä tähdet jäävät PSG:n riveihin? 

🏆UCL-mestari kaudella 2022-23 

Paljon on laatujoukkueita jo tippunut ulos, mutta parhaat jatkavat ja vain yksi voi voittaa. Alla mestaruuskertoimia eri bookkereilta kirjoitushetkellä. Bookkereiden papereissa Manchester City on tällä hetkellä suurin suosikki voittamaan mestaruuden. Heitä oma veikkaus mestarista kommentteihin! Allekirjoittanut on tänä keväänä Napolin kelkassa. 

Manchester City: (3.00 Pinnacle

Bayern München: (3.75 Mobilebet

Real Madrid: (7.11 Tonybet)

Napoli: (8.00 iBet

Chelsea: (11.10 XLBet)

Benfica: (26.00 bet365

AC Milan: (26.40 YoniBet)

Mikä joukkue kruunataan mestariksi tänä vuonna? Kuvan lähde: UCL.com

⚽️Loistavia kertoimia futikseen!

Markkinoilla on pitkä lista laadukkaita bookkereita, jotka tarjoavat mehukkaita kertoimia vaikkapa juuri UCL-matseihin. Alla muutamia poimintoja⬇️


Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

3

Kirjoita kommentti