Etusivu » NHL Trade Deadline 2023

NHL Trade Deadline 2023

🏒NHL:n Trade Deadline lähestyy ja tänä vuonna siirtoikkuna sulkeutuu perjantaina 3. maaliskuuta kello 22:00 Suomen aikaa. Näin NHL-faninkin näkökulmasta siirtomarkkinat tuovat ennen pudotuspelejä mukavaa lisämaustetta pitkään ja aika ajoin jopa uuvuttavaan NHL-kauteen. Tänäkin vuonna on jo nähty paljon mielenkiintoisia tradeja ja varsin isoja kaloja on jo liikkunut suuntaan jos toiseen sekä onhan siellä muutama suomalainenkin jo saanut uuden kodin. Tässä tekstissä käydään läpi kirjoitushetkellä (28.2) jo tapahtuneita siirtoja sekä heitetään arvioita muutamasta pelaajasta, jotka eivät ole vielä liikahtaneet. Voitte liittyä keskusteluun tämän artikkelin kommenttiosiossa sekä jäsenten chatissa!

nhl trade deadline
Kuvan lähde: NHL.com
Loading animation

⭐️Mielenkiintoisimmat / Suurimmat siirrot tähän mennessä: 

bo horvat islanders
Kuvan lähde: Eyes on Isles

🇨🇦 Bo Horvat Vancouver Canucks (60 ott. 36+26=62) ➡️ New York Islanders 

(Anthony Beauvillier, Aatu Räty, 1. kierroksen ehd. varausvuoro ➜ Vancouver Canucks) 

Tammikuun 30. päivänä siirtomarkkinoilla nähtiin oikeastaan ensimmäinen kunnon ison kalan siirto, kun elämänsä parasta kautta pelannut Vancouver Canucksin kapteeni Bo Horvat liikkui New York Islandersiin vaihdossa Anthony Beauvillieriin, suomalaisnuorukaiseen Aatu Rätyyn sekä 1. kierroksen ehdolliseen varausvuoroon tulevalle kesälle. Islandersin paidassa Horvat on nyt ehtinyt pelaamaan ykköskentän keskellä 11 ottelua tehoin 5+3=8. Peliaikaa hän on saanut keskimäärin noin 21 minuutin verran ottelua kohden. Alkukaudella Horvat iski Canucksin paidassa 49 otteluun tehot 31+23=54.

Aluksi spekuloitiin sillä, että Isles liikuttaisi Horvatin vielä eteenpäin, mutta muutamaa päivää myöhemmin Horvat rustasi kahdeksan vuoden ja 68 miljoonan jättisopimuksen arvoltaan 8,5 miljoonaa per kausi. Islandersin GM Lou Lamariello kommentoi medialle, että sopimus on liian pitkä sekä liian kallis. Oli se sitten puoliksi vitsillä heitetty kommentti tai ei niin faktahan se on ettei sopimus ehkä se kaikista ”kannattavin” hintansa puolesta ollut, mutta mikäli Isles halusi Horvatin pitää täytyi tuollainen sopimus elämänsä kautta pelaavalle pelaajalle tehdä. Toisaalta tämä sopimus osoittaa ainakin, että tulevaisuuden Islanders halutaan rakentaa nimenomaan Horvatin ympärille ja aika näyttää alkaako menestystä pikkuhiljaa ”saarelaisille” tulemaan.  


tarasenko - picture
Kuvan lähde: TSN

🇷🇺 Vladimir Tarasenko (47 ott. 12+21=33) (+Niko Mikkola) St.Louis Blues ➡️ New York Rangers 

(Sammy Blais, Hunter Skinner, 1. kierroksen varausvuoro 2023 ja 4. kierroksen varausvuoro 2024 ➜ St.Louis Blues) 

Hieman yli viikko Horvatin treidistä tapahtui seuraava isompi liike ja tälläkin kertaa toisena osapuolena oli New Yorkilais joukkue, tässä tapauksessa Rangers, kun pisteiden valossa hieman vaisumpaa kautta Bluesissa pelannut Tarasenko (38 ott. 10+19=29) siirtyi Rangersin tähtisikermään. Blues pitää edelleen puolet Tarasenkon 7,5 miljoonan cap hitistä. Rangers nutussa Tarasenko on operoinut tähän mennessä noin 16 minuutin peliajalla 1. ja 2. kentässä 9 ottelua tehoin 2+2.  

Kaikki tietää kuitenkin mihin Tarasenko parhaimmillaan pystyy ja kiistatta hyvä hankinta Rangersilta tähän kohtaan. Tämän siirron myötä Rangers näyttää entistä vahvemmalta kevättä ajatellen ja vaikka viime aikoina peliesitykset ovatkin ailahdelleet niin joukkueella on varmasti kirkkaana tähtäimessään Stanley Cup. Mihin uskot Rangersin yltävän tällä kaudella? Kommentoi oma veikkaus alas kommenttiosioon.


ryan o reilly tsn
Kuvan lähde: TSN

🇨🇦 Ryan O`Reilly (45 ott. 15+9=24) (+Noel Acciari, Josh Pillar) St. Louis Blues ➡️ Toronto Maple Leafs  

(Mihail Abramov, Adam Gaudette, 1. kierroksen varausvuoro 2023, 3. kierroksen varausvuoro 2023, 2. kierroksen varausvuoro 2024 ➜ St. Louis Blues) 

(Toronto Maple Leafs ➜ 4. kierroksen varausvuoro 2025 ➜ Minnesota Wild) 

Jälleen aikaa kului vähän yli viikko, kun sitten eri sosiaalisen median kanavat alkoivat taas täyttyä siirtopäivityksistä. Tällä kertaa oli Toronton vuoro vahvistaa joukkuettaan, kun St. Louis Bluesin kapteeni Ryan O`Reilly saatiin kairattua joukkueen vahvuuteen. Kyseessä oli kolmen joukkueen välinen vaihtokauppa, johon kuului Bluesin ja Maple Leafsin lisäksi myös Minnesota Wild. Wild otti harteilleen 25 % O`Reillyn 7,5 miljoonan cap hitistä ja sai siitä vastineeksi 4. kierroksen varausvuoron kesälle 2025.  Lisäksi Blues pitää edelleen 50 % O`Reillyn cap hitistä ja täten Maple Leafs sai mahdutettua O`Reillyn palkkakattonsa alle ottamalla vain 25 % (1,875 milj) O`Reillyn cap hitistä omille harteilleen.  

Pisteiden valossa ja varsinkin alkukauden aikana peruspelaamisenkin osalta O`Reilly pelasi pitkiin aikoihin heikointa peliänsä, mutta siitäkin huolimatta muutaman vuoden takaisen Stanley Cup voittajan hankkiminen joukkueeseen ei ollut ollenkaan huono ratkaisu Maple Leafsin GM Kyle Dubasilta. O`Reilly pelaa vahvasti kahteen suuntaan eikä vuoda omiin päin kovassakaan paikassa, joka on jo aiemmin hänen urallaan nähty. O´Reilly on päässyt myöskin kelpo vireeseen Maple Leafsissa ja iskenyt nyt viiteen otteluun tehot 3+2, joista toki neljä pistettä (3+1) tuli 3-6 voitossa Buffalo Sabresia vastaan. Varsinkin John Tavaresin ja Mitchell Marnerin kanssa peli on näyttänyt toimivan ja O`Reilly on nähty niin laidassa kuin myös tutummalla keskushyökkääjän tontilla. Faktahan on se, että Toronto kaipasi juuri O`Reillyn kaltaista tunnollisesti puolustusvelvoitteet hoitavaa pelaajaa, joka pystyy tarvittaessa paikkaamaan vaikkapa juuri Marnerin ajoittaista ylihyökkäämistä. Onko nyt Toronton kevät vai tyssääkö matka jälleen pudotuspelien alkukierroksilla?


timo meier
 
Kuvan lähde: TSN

🇨🇭 Timo Meier (57 ott. 31+21=52) (+ Santeri Hatakka, Scott Harrington, Zacharie Emond, Timur Ibragimov) San Jose Sharks ➡️ New Jersey Devils (+Coloradosta Devilsiin 5. kierroksen varausvuoro kesälle 2024) 

(Fabian Zetterlund, Andreas Johnsson, Shakir Mukhamadullin, Nikita Okhotiuk, 1 kierroksen varausvuoro 2023, 2. kierroksen ehd. varausvuoro 2024, 7. kierroksen varausvuoro 2024 ➜ San Jose Sharks) 

Sitten kenties tähän mennessä siihen kaikista mielenkiintoisimpaan tai ainakin isoimpaan treidiin. New Jersey Devils sekä San Jose Sharks tarjosi helmikuun viimeisen viikon alkajaisiksi kunnon jättitreidin, jossa pelaajia sekä varausvuoroja liikkui iso kasa molempiin suuntiin, mutta suurin huomio keskittyi itseoikeutetusti sveitsiläistähti Timo Meieriin. Kannujahdissa oleva Devils sai itselleen todellisen tähtipelaajan, sillä onhan Meier ollut jo useamman vuoden Sharksin ainoita valopilkkuja. Tälläkin kaudella ennen siirtoa 57 ottelussa ehti syntyä varsin vakuuttavat tehot 31+21=52 ja luulisi ettei tahti tule ainakaan hyytymään, kun hänet hyvin todennäköisesti istutetaan maanmiehensä Nico Hischierin sekä slovakki Tomas Tatarin kanssa Devilsin ykkösvitjaan. 

Aika näyttää millaiseen vireeseen Meier äityy Devilsin paidassa, mutta paljon on lupa odottaa. Ainakin allekirjoittaneen silmään Devilsin rosteri ja etenkin hyökkäyskalusto näyttää kevättä ajatellen erittäin laadukkaalta ja onko tässä ryhmässä jopa ainesta Stanley Cupiin? 

devils daily face off
Kuvan lähde: NHL Daily Face-Off

Voiko tällä hyökkäyskalustolla edetä jopa päätyyn asti? 

Loading animation

🔎Muita mainitsemisen arvoisia pelaajia, jotka ovat jo liikahtaneet: 


barbashev
Lähde: NHL.com

🇷🇺 Ivan Barbashev (59 ott. 10+19=29) St. Louis Blues ➡️ Vegas Golden Knights 

Hyvä, suht isokokoinen ja röyhkeä syvyyspelaaja, jolta löytyy taitoa myöskin tuloksentekoon, josta osoituksena viime kauden 60 pinnan sesonki. Kaikin puolin hyvä hankinta Vegasilta ja luulisi Barbashevin sopivan tähän joukkueeseen. Oli voittamassa Stanley Cupia St. Louis Bluesissa kaudella 2018-2019 ja kyseisissä pudotuspeleissä Barbashev kirjasi kaikista pelaajista eniten taklauksia (87 kpl).


nino niederreiter
Lähde: NHL.com

🇨🇭 Nino Niederreiter (56 ott. 18+10=28) Nashville Predators ➡️ Winnipeg Jets 

Niederreiter siirtyi Jetsiin ja vaihdossa Predatorsiin lähti 2. kierroksen varausvuoro kesälle 2024. Niederreiter on Barbashevin tapaan röyhkeä ja vahva pelaaja sekä ennen kaikkea ilkeä vastustajille. Pystyy pelaamaan niin kärkiketjujen tulosyksikössä kuin myös alemmissa ketjuissa “grindijääkiekkoa”.  Hyvä lisäys Jetsin hyökkäykseen ja näin äkkiseltään Niederreiter näyttää juurikin Jetsin näköiseltä pelaajalta, iso ja ilkeä, mutta myös tuloksenteko taitoa löytyy sekä jos / kun Jets etenee pudotuspeleihin, on tässä varmasti tärkeä ase kaikkinensa Jetsille kevään tosipelejä ajatellen. 


evgeny dadonov
Lähde: NHL.com
denis gurianov
Lähde: NHL.com

🇷🇺 Evgeny Dadonov (50 ott. 4+14=18) Montreal Canadiens ➡️ Dallas Stars  / 🇷🇺 Denis Gurianov (43 ott. 2+7=9) Dallas Stars ➡️ Montreal Canadiens 

Canadiens ja Stars vaihtoivat päittäin venäläispelaajat, joilla molemmilla on melko vaikeat kaudet meneillään. Pelaajien kannalta katsottuna Dadonov voitti treidin, sillä hän pääsee pelaamaan Stanley Cupista kun taas Gurianov “joutuu” NHL:n häntäpäähän valahtaneen joukkueen leiriin.  

Joukkueiden kannalta mitään järisyttävän suurta “edgeä” kumpikaan ei näin äkkiseltään ajateltuna varmasti tästä treidistä saa, mutta kevättä ajatellen Stars ehkä odottaa Dadonovilta lisäjuonikkuutta hyökkäyspeliin ja sitä kautta leveyttä tulosyksikköön, jota ei kiistatta Gurianovilta tällä kaudella nähty. Toisaalta Gurianovilla (25 v.) ikää on huomattavasti Dadonovia vähemmän (33 v.), joten ken tietää kumpi tämän treidin pitkässä juoksussa voittaa ja saako Gurianov Montrealissa kaiken omasta potentiaalistaan irti, mutta näin tässä kohtaa ja tätä kevättä ajatellen kääntyy tämä treidi ainakin allekirjoittaneen papereissa Starsin ja Dadonovin suuntaan. 

Tätä kirjoittaessa Dadonov on ehtinyt pelata Starsin riveissä yhden ottelun tehoin 1+0. Peliaikaa kertyi kolmosketjussa vajaat 14 minuuttia. Gurianov ei ole tehnyt vielä Canadiens -debyyttiään.

Loading animation

🇫🇮 Myös suomalaisia on liikkunut:

niko mikkola
Kuvan lähde: NHL.com

🇫🇮  Niko Mikkola (59 ott. 0+4=4)  St. Louis Blues ➡️ New York Rangers 

Oman pään luuta on pelannut nyt 9 ottelua Rangers paidassa tehoin 0+1 ja kerännyt peliaikaa vajaat 17 minuuttia ottelua kohden. 26. helmikuuta pelatussa ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan Mikkola urakoi Rangersin ykköspakkiparissa yhdessä Adam Foxin kanssa yli 25 minuutin peliajalla, joten luottoakin on alkanut löytymään valmennukselta ja peliesityksiin on oltu varmasti tyytyväisiä. 5-2 voittoon päättyneessä ottelussa Mikkola ei kerännyt tehopisteitä mutta +/- sarake oli komeasti kolme pykälää plussalla. Tehoja valmennus tuskin Mikkolalta Rangersissakaan odottaa, mutta vahvaa puolustuspeliä ja niin sanotusti helppoja ykkösiä Rangersin taiturihyökkääjille halutaan varmasti maailmanmestarilta jatkossakin nähdä. Tuo sopivaa laajuutta Rangersin pakistoon eikä ainakaan vuoda omiin päin, joten pudotuspeleissäkin valmennuksen on helppo iskeä Mikkola kentälle.


kasperi kapanen
Lähde: NHL.com

🇫🇮 Kasperi Kapanen (43 ott. 7+13=20) Pittsburgh Penguins ➡️ St. Louis Blues  

Waivereiden kautta Bluesiin. Kapasen ura on ollut jo jonkin aikaa laskusuhdanteessa eikä peli näyttänyt maistuvan Penguins paidassa. Lähteekö peli toimimaan Blues -paidassakaan vai alkaako pikkuhiljaa jopa lähtölaskenta tikittämään NHL uran osalta? Näyttöjä tarvitaan ainakin lisää tiskiin. 

Harjoitellut nyt Robert Thomasin sekä Pavel Buchnevichin kanssa Bluesin kakkoskentässä sekä kakkosylivoimassa, joten näytönpaikkaa ainakin Kapaselle tarjotaan. Nähtäväksi jää onnistuuko suomalaislaituri sen tällä kertaa käyttämään ja löytyykö peli-ilo jälleen. Todennäköisesti Kapanen tulee tekemään debyyttinsä Bluesin riveissä 01. maaliskuuta. 2023 klo 03:00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Seattle Krakenia vastaan.


eeli tolvanen
Lähde: NHL.com

🇫🇮 Eeli Tolvanen (38 ott. 12+7=19)  Nashville Predators ➡️ Seattle Kraken 

Kraken nappasi Tolvasen waiver-listalta jo hyvä tovi sitten joulukuun puolen välin tienoilla ja tämä osoittautui jackpotiksi niin Seattlelle kuin Tolvaselle itsellekin. Tolvasen peli on lähtenyt aivan uuteen lentoon ja vaikka tahti onkin jo vähän hyytynyt niin 25 otteluun Kraken paidassa on syntynyt tehot 10+5=15. Pelannut oikeastaan kaikki ottelunsa Krakenin kolmosvitjassa yhdessä Yanni Gourden sekä Oliver Björkstrandin kanssa ja yhteinen sävel tuntui löytyvän yllättävänkin nopeasti.

Ottelua kohden peliaikaa on tullut noin 15 minuutin verran ja kokonaisvaltaisestikin Tolvasen peli on näyttänyt varsin lupaavalta ja hän on onnistunut käyttämään omat näytönpaikkansa hyvin sekä täten vakiinnuttamaan paikkansa kokoonpanossa ainakin toistaiseksi.

Loading animation

🐟Mihin liikkuu isot kalat + muita poimintoja? 

Tätä kirjoittaessa siirtotakarajaan on muutama päivä aikaa ja markkinoilla “kelluu” vielä monta mielenkiintoista nimeä, jotka tulevat vielä enemmän kuin todennäköisesti johonkin suuntaan liikahtamaan. Iske kommenttiosioon omat veikkaukset, mihin alla olevat pelaajat treidataan, jos treidataan.


patrick kane
Lähde: NHL.com

🇺🇸 Patrick Kane (54 ott. 16+29=45) Chicago Blackhawks

Kane on näyttänyt varsinkin viime aikojen pelisesityksillä, että vielä riittää nälkää ja “taikuri” on selvästi valmis ainakin yhteen kannujahtiin. Huhut vievät edelleen vahvasti Rangersiin ja molemminpuolista kiinnostusta on ollut ilmassa. Rangers on myöskin kovasti yrittänyt tehdä tilaa palkkakattoonsa, johon se tarvitsee kipeästi tilaa, sillä Kanen cap hittiä (10,5 milj) ei tuosta noin vain oteta omalle nojalleen. Kane itse ei ole enää pelannut pariin otteluun Blackhawksin paidassa ja huhujen mukaan hän palasi jo kotiin Chicagoon kesken “roadin”. 

Muun muassa ESPN:n jääkiekkotoimittaja Emily Caplan twiittasi Kanen tilanteesta pari päivää sitten📝

Tämän viikon aikana selviää, mihin suuntaan Kane liikahtaa, mutta enemmän kuin todennäköistä on, että Rangers on se joukkue, joka vahvistuu entisestään tällä kolminkertaisella Stanley Cup -voittajalla sekä kiistatta yhdellä 2010-luvun parhaista jääkiekkoilijoista.

Päivitys: Myöhään (28.2.2023) tiistai-iltana Suomen aikaa tuli varmistus siitä, että Patrick Kane tulee siirtymään New York Rangersiin.


jakob chychrun
Kuvan lähde: NHL.com

🇨🇦 Jakob Chychrun (36 ott. 7+21=28) Arizona Coyotes 

Arizonan kärkipakki, joka on kärsinyt urallaan loukkaantumisista, mutta potentiaalia on valtavasti, josta hyvänä osoituksena parin kauden takaiset tehot (2020/21) 56 otteluun 18+23=41 voittaen kyseisellä kaudella samalla puolustajien maalipörssin. Kanen tapaan myös Chychrunin siirtoa pidetään hyvin todennäköisenä ellei jopa varmana. Chychrunin cap hit on tällä hetkellä 4,6 miljoonaa, joten sekään ei ole oikeastaan minkäänlainen este treidille ottaen huomioon, että kaikennäköisillä kikkailuilla joukkueiden GM:t onnistuvat niistämään siitä vielä omalle kontolleen pienempiä osuuksia.

Chychrunkaan ei ole enää hetkeen pelannut Arizonan kokoonpanossa ja huhut ovat vieneet vahvasti muun muassa Los Angeles Kingsin riveihin joskaan lähes niin varmana mitään joukkuetta ei olla pidetty verrattuna vaikkapa Kanen ja Rangersin tilanteessa. Bostoniin ja Torontoonkin Chychrunia on huhuttu, mutta tässä kohtaa ne eivät tunnu enää niin todennäköisiltä kohteilta, kun molemmat joukkueet ovat jo vahvistaneet puolustustaan (Boston hankki Dmitri Orlovin Washingtonista ja Toronto Jake McCaben Chicagosta). Joka tapauksessa sinne minne Chychrun ikinä sitten liikahtaakaan ja todennäköisesti juuri pudotuspeli -joukkueeseen on hän oikeastaan mille tahansa joukkueelle tärkeä palanen kevättä ajatellen.

Päivitys: Chychrun treidattiin lopulta Ottawa Senatorsiin. Coyotes sai vaihdossa varausvuoroja.


erik karlsson
Kuvan lähde: NHL.com

🇸🇪 Erik Karlsson (60 ott. 19+58=77) San Jose Sharks

“Eki” is BACK! Se on varmasti monen mielipide tämän kauden esitysten osalta ja ovathan nuo tehotilastot suorastaan hävyttömät. Karlsson johtaa tietysti suvereenisti puolustajien pistepörssiä, mutta kokonaisuudessaankin hän on pistepörssin sijalla 7. edellään vain Matthew Tkachuk, Tage Thompson, David Pastrnak, Nikita Kucherov, Leon Draisaitl sekä Connor McDavid. Tällä hetkellä Karlsson on huimassa 105 tehopisteen vauhdissa, joka antaa jo melko hyvää perspektiiviä siitä, millainen kausi “Ekillä” on meneillään.

Karlsson ei kuulu niihin todennäköisimpiin treidattaviin pelaajiin, mutta kiistatta kyllähän tämmöinen herra kenelle tahansa kelpaisi. Suurimpana treidin estävänä rasitteena on iso cap hit (11,5 milj), johon ei suoraan ole oikeastaan millään joukkueella ”varaa”. Lisäksi sopimusta on jäljellä vielä neljä vuotta eli kauteen 2026-27 asti. Huhut ovat vieneet muun muassa Edmonton Oilersiin sekä Seattle Krakeniin, mutta nähtäväksi jää miten treidi sitten käytännössä toteutettaisiin. Uskotko itse treidataanko Karlsson ja jos jonnekin niin minne?


jesse puljujärvi
Lähde NHL.com

Liikkuuko Pulju?

🇫🇮 Jesse Puljujärvi (58 ott. 5+9=14) Edmonton Oilers

Loppuun vielä pientä pohdintaa koko kansan Puljusta. Treidataanko hymypoika, jolla on ollut jälleen vaikeaa viime kauden pienen piristymisen jälkeen. Huhut vievät välillä milloin minnekin kun taas seuraavana päivänä Pulju on jälleen pysymässä Oilersissa. Tilanne ei ole tietenkään ideaali pelaajalle itsellekään, kun välillä on katsomossa, välillä nelosvitjassa ja välillä McDavidin vierellä ykkösessä. Puheissa on ollut myös Puljun 3 miljoonan cap hit, joka ei luonnollisesti suurimman osan mielestä vastaa varsinkaan tämän kauden esityksiä. Toisaalta niin kuin Tolvasen tapauksessa nähtiin, eihän sitä tiedä millaiseen lentoon Puljujärven peli voisikaan lähteä jossain muualla.

Viimeisten tietojen mukaan todennäköisimmät joukkueet mihin Puljujärvi treidattaisiin olisivat Florida Panthers, St. Louis Blues sekä Anaheim Ducks tai sitten Pulju sisällytetään johonkin Edmontonin tekemään kauppaan, jolloin joukkue voi olla oikeastaan mikä vaan, kenties San Jose Sharks? Sitä emme vielä tiedä, mutta seuraavat päivät tulevat kertomaan, mikä on Puljun seuraava osoite vai jääkö hän sittenkin vielä öljykaupunkiin.

Päivitys: Tiistai-iltana 28.2.2023 Jesse Puljujärvi kaupattiin Carolina Hurricanesiin vaihtokaupassa, jossa Oilersin suuntaan liikkui tällä kaudella vahvasti Jukureissa esiintyneen Patrik Puistolan pelaajaoikeudet.

Loading animation

NHL vedonlyönti:

NHL vedonlyönti ei ole tunnetusti sitä kaikkein helpointa kauraa, mutta maltillisesti sekä fiksusti pelaamalla saa tietysti mukavaa lisäjännitystä matseihin. Maistuvia kertoimia NHL kohteisiin tarjoaa esimerkiksi alle listatut bookkerit: 

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

3

Vastaa