Etusivu » Malta Gaming Authority asetti uuden alarajan palautusprosentille

Malta Gaming Authority asetti uuden alarajan palautusprosentille

Videoslottien palautusprosentit ovat puhuttaneet läpi 2000-luvun, mutta tänä päivänä ehkäpä vieläkin suuremmissa määrin kuin koskaan aiemmin. Yleisesti niissä ei ole tapahtunut mitään hirvittävää pudotusta, mutta nykyään pelaajat ovat paremmin perillä niistä ja hyvin monet, jos ei jopa valtaosa meistä pelaajista tietää, että monella pelivalmistajalla on tyylinä julkaista jostain tietystä pelistä useita versioita palautusprosentin mukaan.

Tämä otsikko voi kuulostaa jollain muotoa dramaattiselta, vaikka se ei ole toki sen tarkoitus. Sellainen joka seuraa jatkuvasti uusien videoslottien julkaisua tietää varmastikin, että tavallisesti uutuuspelien palautusprosentti on edelleenkin 96 % kieppeillä. Oikeastaan 95-alkuiset pistävät silmään jopa huomattavan selkeästi – olettaen, että se olisi ainoa versio. Tietenkin tilanne on toinen, jos kiinnittää huomiota vain matalimman version palautusprosenttiin.

Lähde tähän uutiseen on iGaming Business -nimiseltä sivustolta. Heidän tekstinsä kertoo mahdollisimman lyhyeen tiivistettynä, että ”Maltan peliviranomainen laskee palautusprosentin alarajan lukemaan 85 %, kun se on tätä ennen ollut 92 %”.

Tästä oli käyty keskustelua aiemmin toukokuussa 2021 ja asiaan oli suhtauduttu myöntävästi. Osa kannatti 92 % rajaa, osa 75-alkuista ja osa jopa vieläkin matalampaa, mutta 85 % oli lopulta se luku, johon tässä kuulemisessa päädyttiin.

Lisenssit, operaattorit, pelivalmistajat ja yleensäkin kaikki osapuolet ovat totta kai perillä siitäkin, että millainen vaikutus palautusprosentin alentamisella olisi ja on pelaajiin. Senkään takia ei tarvitse olettaa, että yhtäkkiä kaikilla Maltan peliviranomaisten hyväksymillä pelivalmistajilla ja pelisivustoilla olisi jatkossa vain ja ainoastaan alle 90 % palautuksella olevia videoslotteja.

Muutokset otetaan käyttöön muutaman viikon kuluessa. Suosittelemme kuitenkin jatkossakin seuraamaan palautusprosentteja ja ottamaan selvää, että mikä pelisivusto pitää listoillaan esimerkiksi niitä 92- tai 94-alkuisella palautusprosentilla olevia videoslotteja ja millä on taas esimerkkinä niitä 96-alkuisia. Uskotaan, että mitään suurempaa muutosta tässä ei ole luvassa, vaikka sekin on mahdollista.

4

2 kommenttia

 1. pino sanoo:

  Mikäs oli peruste alarajan pudottamiseen? Tuskin kuitenkaan peliongelmaisten suojelu.

  1. handy sanoo:

   https://igamingbusiness.com/malta-gaming-authority-to-lower-minimum-rtp-threshold-to-85/

   Selityksen makuahan tuo lähinnä. Verorasituksiin reagoimista ja et yhtenäistetään offline kassujen kanssa samalle viivalle toiminta. Vaikea tuota perustella oikein millään järkevästi, surkea suuntaus.

Kirjoita kommentti