Etusivu » Liigan tosipelit alkavat!

Liigan tosipelit alkavat!

Ensimmäinen pudotuspelikierros tai toisin sanoen “sääliplayoffit” on nyt taputeltu ja jatkoon niistä etenivät ansaitusti KooKoo sekä Ässät. Täten siis Kärppien sekä TPS:n kausi tuli päätökseensä ja ken tietää ovatko joukkueet jo matkalla Leville tai kenties jonnekin etelän lämpöön. Ässät ja KooKoo eivät kuitenkaan turhan paljoa ehdi happea vetämään, sillä puolivälierät alkavat tänä viikonloppuna! Tappara – KooKoo sekä Pelicans – KalPa ottelusarjat polkaistaan käyntiin jo heti tänään perjantaina (17.3). 

Loading animation

🏒MUISTUTUS Liigapörssistä, VIELÄ EHDIT MUKAAN! Liity Ristikakkosen ILMAISEEN Liigapörssi kimppaan, mikäli et vielä ole mukana, potissa 300 €💰 LISÄTIEDOT TÄSTÄ


Puolivälierät

Puolivälierien (paras seitsemästä) otteluparit ovat nyt kokonaisuudessaan selvillä ja ne näyttävät seuraavanlaisilta: 

Tappara (runkosarjan 1.) – KooKoo (runkosarjan 10.) 

Ilves (runkosarjan 2.) – Ässät (runkosarjan 8.) 

Lukko (runkosarjan 3.) – HIFK (runkosarjan 6.) 

Pelicans (runkosarjan 4.) – KalPa (runkosarjan 5.) 


Mikä joukkue pääsee nostamaan kannua tänä keväänä?
Loading animation

Mitkä joukkueet etenevät välieriin? 

Mielenkiintoisia ottelupareja on edessä, mutta mitkä neljä joukkuetta raivaavat tiensä välieriin ja askeleen lähemmäs kohti Kanada-maljaa?  


TapparaKooKoo 

Tässä otteluparissa ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä, mutta onko hurmoksessa pelaavilla ja Kärpät kaataneella kouvolalaisilla kuitenkin jonkinnäköinen yllätyksen sauma olemassa? KooKoo ei kuulunut kuitenkaan runkosarjassakaan Tapparan helpoimpiin vastuksiin ja kauden neljästä kohtaamisesta voitot menivät tasan 2-2. Maaliero näissä otteluissa oli KooKoon hyväksi 11-9 ja pisteet jakautuivat tasan 6-6.  

Toisaalta ovathan pudotuspelit ovat aina eri asia ja totutusti Tappara syttyy pelaamaan sitä paremmin mitä kovempi paikka onkaan kyseessä. Lisäksi KooKoo on pelannut tällä viikolla jo kolme ottelua ja rasitus voi alkaa väkisinkin jossain vaiheessa näkymään, vaikka kuinka puhutaan huippuammatilaisista. Tapparalla on varsinkin ensimmäiseen otteluun melkoinen lepoetu, sillä tämän ottelusarjan ensimmäinen peli pelataan heti nyt perjantaina Tampereella, kun KooKoo pelasi vielä eilen Oulussa. Saa nähdä millaisella jalalla kouvolalaiset ovat vielä liikkeellä, kun vastassa on raikas Tappara, mutta ei kuitenkaan vielä heitetä kaikkia KooKoon mahdollisuuksia jokeen, sillä jos jokin niin pelituntuma sekä se kuuluisa “playoff moodi” on ainakin KooKoolla tällä hetkellä parempi. 

Siitäkin huolimatta runkosarjan sekä CHL –mestaruuden voittanut Tappara pääsee niin hyvin levänneenä ja harjoitelleena tähän ottelusarjaan ja vaikka kuinka KooKoolle haluaisi tässä antaa saumoja, niin todennäköisyydet ovat kuitenkin niin pahasti sitä vastaan, että kyllä tästä Tappara jatkoon tulee lopulta etenemään. Kotikentällään täyden Lumon Areenan edessä voi KooKoo jopa parikin voittoa saada kairattua, mutta kyllä materiaaliero ja kokemus tulee loppujen lopuksi tässä otteluparissa näkymään melko selvästi Tapparan eduksi. 

🟠🔵Tappara etenee jatkoon otteluvoitoin 4-1. 

🔎Ota nämä pelaajat seurantaan: 

Lähde: Liiga.fi 

Jori Lehterä, Tappara 

Tapparan pelillinen johtaja ja yksi koko Liiga –kauden suurimmista tähdistä palasi täksi kaudeksi maailmankiertueeltaan “kotiin” ja on osoittanut kuuluvansa edelleen Liigan ehdottomaan eliittiin. Runkosarjan pistepörssissä Lehterä sijoittui lopulta toiseksi (57. ott 11+46=57) edellään vain HPK:n supertähti Michael Joly. 

Vaikka Lehterän luistelu ei enää kovin sulavalta näytä, joskaan ei se koskaan Lehterän vahvuus ollutkaan, niin on hän silti elintärkeä pelaaja Tapparalla ihan joka mittapuulla. Esimerkkinä vaikkapa aloitusympyrässä Lehterä on ollut aivan suvereeni ja napsinut niitä tällä kaudella yli 60 prosenttisesti, mikä nousee playoffeissa entistäkin suurempaan arvoon oman joukkueen kannalta.  

Liigan mestaruus Lehterältä vielä puuttuu ja vaikka aiemmin tällä kaudella CHL –mestaruus plakkariin tulikin niin nälkää koko muun joukkueen tavoin myös Lehterällä varmasti riittää ja vahvaa kevättä on lupa odottaa. 

Lähde: Liiga.fi 

Miska Siikonen, KooKoo 

KooKoosta nostetaan todellinen raskaan työn raataja eli nelosen sentteri Miska Siikonen. Toki häntä kierrätettiin runkosarjassakin välillä ylemmissä kentissä, mutta kyllä hänet on kuin luotu tuohon rooliin. Siikonen jaksaa illasta toiseen repiä ja raastaa sekä osaa hän myös siinä sivussa tulostakin tehdä. Runkosarjassa tuli 60 otteluun tehot 7+12=19 ja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kolmeen otteluun Kärppiä vastaan Siikonen viimeisteli kaksi tärkeää maalia. Etenkin ratkaisevassa kolmannessa ottelussa Siikosen viimeistelemä 3-0 alivoimamaali oli kaikkinensa käänteentekevä hetki ottelussa ja tuntui katkaisevan Kärppien selkärangan lopullisesti. Lopulta KooKoo marssi suvereeniin 5-0 vierasvoittoon ja lähetti puolen Suomen joukkueen kesälomille, kova temppu, vaikka Kärpät enemmän tai vähemmän syväsukelsi koko kauden. 

Siikosen arvoa nostaa entisestään se, että hän on myös KooKoon paras aloittaja. Aloituksia hän kairasi itselleen runkosarjassa 55,4 prosenttisesti sekä nyt kolmessa ottelussa Kärppiä vastaan 50 prosenttisesti. Tämmöiset pelaajat ovat kultaakin kalliimpia joukkueelle, vaikka eivät ehkä aina niissä suurimmissa otsikoissa pyörikään ja siksi täytyykin nostaa vähintään yksi tämmöinen Siikosen kaltainen pelaaja tälle listalle ja mikäli satut katsomaan Tappara-KooKoo sarjan otteluita niin ota ihmeessä tämä KooKoon #71 tarkempaan seurantaan.  

Loading animation

Ilves Ässät 

Ässät kampesi itsensä sääleistä jatkoon voittaen TPS:n otteluvoitoin 2-1. Nyt vastus kovenee vielä vähintään muutamalla pykälällä, kun runkosarjan 2. Ilves on vastassa. Kerrataan vielä, miten nämä joukkueet pelasivat toisiansa vastaan runkosarjassa: Voitot meni tasan 2-2, pisteet 6-6 ja maalit 5-5, jos Ilveksen voittolaukauskilpailun ratkaisevaa maalia ei tähän lasketa. Runkosarjan otteluita katsoessa voi näiden kahden välillä odottaa jälleen tiukkoja vääntöjä, mutta kyllä siltikin ennakkosuosikin viitta on aika helppo asettaa tamperelaisten harteille. 

Ilveskin on Tapparan tapaan saanut levätä sekä harjoitella kunnolla ja lepoetua on varmasti enemmän tai vähemmän, tai niin ainakin luulisi. Tämä viikko tulee Ässillä kokonaisuudessaan KooKoon tapaan olemaan neljän ottelun viikko, eikä se kieltämättä Liiga –joukkueille ole ihan jokapäiväistä. Ässät saa kuitenkin sentään yhden välipäivän, sillä tämän sarjan ensimmäinen kamppailu pelataan lauantaina.  

Materiaalierosta, lepoedusta ja kaikista muista eduista huolimatta mitä Ilveksen puolella on niin ei Ässät tule kuitenkaan helposti nahkaansa myymään ja etenkin Porin Isomäen hornankattilassa voi Ilvekselle vastaanotto olla aikamoinen. Mikäli Ässät vain jatkaa samalla tai jopa vielä pari pykälää kovemmalla taisteluilmeellä pelaamista kuin koko kaudella ja etenkin viime kierroksen otteluissa TPS:ää vastaan niin ei tämä läpihuutojuttu tule missään nimessä Ilvekselle olemaan. Kahteen tai jopa kolmeenkin voittoon on Ässillä ihan täydet saumat, mutta en mitenkään näe että paras seitsemässä sarjassa Ässät onnistuisi Antti Pennasen suojatteja kaatamaan ja siksi pistetäänkin Ilves menemään kuudessa ottelussa välieriin. 

🟢🟡Ilves etenee jatkoon otteluvoitoin 4-2. 

🔎Ota nämä pelaajat seurantaan: 

Lähde: Liiga.fi 

Petri Kontiola, Ilves 

Konna on ilmoittanut päättävänsä hienon uransa tähän kauteen, joten nyt on luonnollisesti viimeinen sauma voittaa mestaruus. Kontiola oli tällä kaudella Ilveksen sisäisen pistepörssin kärkinimi ja kokonaisuudessaankin Liigan pistepörssin sijalla 4 viimeistellessään 58 otteluun tehot 12+39=51. Aloituksia Konna napsi 54,5 prosenttisesti, joten silläkin saralla puhutaan edelleen ehdottomasti Liigan parhaimmasta A-luokasta. Jo puhtaasti pelkistä tilastoistakin näkee, että vaikka lopettamispäätös onkin jo tehty niin missään nimessä minkäänlaisessa laskusuhdanteessa ei Konnan ura kuitenkaan tule päättymään. 

Kontiolaltakin siis puuttuu uraltaan vielä se isompi mestaruus, joten mikäpä olisi hienompaa kuin kruunata pelaajaura Liigan mestaruuteen, kenties vieläpä rakasta Tapparaa vastaan. Saa nähdä millaisia taikoja Konnan lavasta tämän kevään pudotuspeleissä tullaan näkemään ja nyt kun viimeisen kerran pääsemme hänen esityksistä nauttimaan niin kannattaa ottaa siitä kaikki ilo irti ja pistää Ilveksen #27 ison suurennuslasin alle.

Lähde: Liiga.fi 

Niklas Rubin, Ässät 

Ainoa maalivahti, joka tälle listalle nostetaan. Rubin on kiistatta tasapaksun porilaisryhmän tärkein yksittäinen pelaaja ja on hän noussut ryminällä Liigan kärkivahtien joukkoon. Runkosarjassa Rubin pelasi 47 ottelua torjuntaprosentilla 92,15 sekä päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,14 maalia ottelua kohden. “Säälipleijari” -kierroksella TPS:ää vastaan Rubin oli lähes pysäyttämätön, kun kolmeen otteluun hän päästi ainoastaan neljä maalia torjuntaprosentin ollessa hurja 94,91 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,34. 

Rubin pystyy huippuotteillaan auttamaan paljon Ässiä etenkin niinä vaikeimpina iltoina, eikä viitteitä siitäkään ole vielä näkynyt, etteikö ruotsalaismaalivahdin pääkään kestäisi. Riittääkö edes Rubinin huippuotteet kuitenkaan Ilveksen tasoista joukkuetta vastaan paras seitsemästä sarjassa, niin en usko, mutta sen meille aika näyttäköön ja se on ainakin varmaa, että maalivahtipelissä Ässät ei tule Ilvekselle paljoa häviämään jos edes ollenkaan. 

Loading animation

🔵MUISTUTUS Veikkauksen ILMAISESTA LIIGA-PIKAKISASTA! Liity mukaan Ristikakkosen ryhmään tästä ja lähde mestaruusjahtiin yhdessä muiden foorumilaisten! KATSO LISÄTIEDOT TÄSTÄ


LukkoHIFK 

Tämän otteluparin joukkueet lähtevät hieman erinäköisista asetelmista liikkeelle tähän sarjaan. HIFK:n alkukausi oli vaikea, mutta loppukautta kohti stadilaiset paransivat peliään huimasti ja esimerkiksi viimeisen kymmenen ottelun otannalla HIFK oli kuntopuntarin sijalla 4, kun Lukko valahti puolestaan sijalle 14 keräten vaivaiset seitsemän pistettä viimeiseen 10 otteluun. Vahva alkukausi kuitenkin siivitti Lukon runkosarjan sijalle 3 ja täten kotietu tarttui mukaan heikosta loppukaudesta huolimatta. HIFK onnistui viimeisillä kierroksilla kampeamaan itsensä kiinni suoraan puolivälieräpaikkaan ohi Kärppien. 

Paljon on siis viimeaikaisiin otteisiin peilaten etenkin raumalaisilla petrattavaa, eikä kieltämättä HIFK puolivälierissä se kaikista mieluisin vastustaja kenellekään ole. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa ja voitot menivät tasan 2-2. Viimeisimmässä näistä HIFK nollasi Lukon vieraissa lukemin 3-0, joskin siitäki ottelusta on jo kulunut reippaasti yli kuukausi aikaa. Koko kauden otannalla pisteet keskinäisistä jakautuivat tasan 6-6 ja maaliero oli myöskin tasan 8-8. 

Viimeaikaisten esitysten perusteella olisi kuitenkin varsin helppo liputtaa HIFK tästä otteluparista jatkoon, mutta kuten runkosarjakohtaamiset osoittivat, niin lähtökohtaisesti hyvin tasaisista joukkueista on kyse eikä olisi suuri ihme, jos tämä pari venyisi aina seitsemänteen otteluun asti. Loppupeleissä allekirjoittanut kääntyy kuitenkin sen puoleen, että HIFK jatkaa siitä mihin runkosarjan loppupuolella jäi ja uskoisin, että otteet tulevat vielä tästä paranemaan, jonka myötä jatkopaikka irtoaa ja Lukko lähtee kesälomille. 

🔴⚪️HIFK etenee jatkoon otteluvoitoin 4-3. 

🔎Ota nämä pelaajat seurantaan: 

Lähde: Liiga.fi 

Thomas Gregoire, Lukko 

Kolmatta kauttaan Lukko –paidassa operoiva kanukki kuuluu ehdottomasti Liigan parhaimpiin puolustajiin sekä tietysti monen Liigapörssi -joukkueen luottohevosiin. Tällä kaudella 57 runkosarjaottelussa syntyi komeat tehot 13+31=44, mikä oikeutti puolustajien pistepörssin toiseen sijaan. Gregoire on Lukon selvä ykköspuolustaja ja kiistatta tärkein yksittäinen pelaaja myös loppukautta ajatellen. Peliaikaa hän kirjasi runkosarjassa noin 21 minuuttia ottelua kohden eikä nuo luvut tule pudotuspeleissä ainakaan laskemaan.   

Lukon kannalta oli onni, ettei Gregoire saanut pelikieltoa runkosarjan viimeisessä ottelussa tilanteessa, jossa hän taklasi KalPan Jaakko Lanttaa. Tilanne eteni kurinpidon käsittelyyn, mutta Lukon onneksi tilanteesta ei tuomittu pelikieltoa. Täten Gregoire pääsee aloittamaan HIFK sarjan heti ottelusta numero yksi ja tulee olemaan yksi Lukon sekä koko ottelusarjan mielenkiintoisimpia pelaajia ja siksi tämä kaveri kannattaa ottaa erityisseurantaan, mikäli ei ole vielä jo ollut. 

Lähde: Liiga.fi 

Kristian Vesalainen, HIFK 

Vesalainen saapui HIFK:n riveihin kesken kauden, kun peli ei lähtenyt Ruotsissa toimimaan toivotulla tavalla. Punanutuissa jälki on ollut sitten tuhoisaa ja 40 runkosarjaottelussa Vesalainen nakutti tehoja lähes piste per peli tahdilla (16+21=37). Sattumaa tai ei niin aika lailla Vesalaisen saapumisen jälkeen HIFK:n nousu kohti suoraa playoff -paikkaa alkoi ja esimerkkinä mainittakoon, että viimeisen 30 ottelun otannalla HIFK oli kuntopuntarin sijalla 1. keräten 59 pistettä. 

Vesalaisen mieltää helposti kokeneeksi pelaajaksi, vaikka kyseessähän on edelleen nuori kaveri ja ikää on “vasta” 23 vuotta. Näytöt ovat jo nyt kovat, mutta vielä jos pudotuspeleissä Vesalainen pystyy olemaan kantava voima HIFK:lle niin voi hyvinkin olla, että rapakon takaakin ovet voivat vielä aueta, sillä potentiaalia häneltä löytyy huimasti. 

Loading animation

PelicansKalPa 

Tässä otteluparissa kohtaavat runkosarjan 4. ja 5. sijoittuneet eli Pelicans ja KalPa. Kun kaksi nuorta, nälkäistä ja raikasta kiekkoa pelaavaa joukkuetta kohtaavat niin ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita tule puuttumaan sekä katsojat saavat lipuillensa varmasti täydet vastineet. Runkosarjan keskinäisissä otteluissa Pelicans oli vahvempi, mutta pelit olivat kuitenkin lähtökohtaisesti melko tasaisia. Otteluvoitot kirjattiin Pelicansille 3-1, pisteet 9-3 ja maaliero 15-11. Jo maalimääristäkin näkee, että mitään “trappi” peliä ei näiden joukkueiden välisissä otteluissa turhan paljoa nähdä ja sehän katsojille kelpaa. 

Molemmat joukkueet ovat myöskin tunnetusti vahvoja etenkin kotikentällään, eikä pisteitä kummankaan kotiluolasta ole helppoa hakea. Pelicans oli runkosarjan kolmanneksi paras kotijoukkue ja KalPa oli puolestaan viidenneksi paras. Viimeaikaistenkin esitysten perusteella on melko vaikea sanoa, kumpi tässä parissa loppujen lopuksi ennakkosuosikki olisi, sillä hirveitä eroja ei joukkueiden viimeaikaisissa peliesityksissäkään ole. Runkosarjan viimeisen 10 ottelun otannalla KalPa keräsi 20 pistettä ollen kuntopuntarin sijalla 3 ja Pelicans puolestaan keräsi 16 pistettä (kuntopuntarin 8.). Kuitenkin toiseksi viimeisessä runkosarja –ottelussa viikko sitten joukkueiden kohdatessa Pelicans oli kotonaan parempi loppulukemin 6-2, joten kenties pieni henkinen yliote lahtelaisilla tuon voiton myötä KalPasta on. Rehellisesti sanottuna nyt alkaa kuitenkin niin sanotusti uusi kausi eikä mikään joukkue enää tässä vaiheessa muistele mennyttä runkosarjaa.  

Lukko-HIFK otteluparin tapaan myös tämä sarja voi hyvinkin venyä jopa sinne seitsemänteen otteluun asti, mutta allekirjoittaneen papereissa Pelicans tulee lopulta etenemään tiukkojen vaiheiden jälkeen kotiedun turvin jatkoon.  

🔵⚫️Pelicans etenee jatkoon otteluvoitoin 4-3. 

Ota nämä pelaajat seurantaan: 

Lähde: Liiga.fi 

Aatu Jämsen, Pelicans 

Kuluva kausi on ollut todellinen läpimurtokausi tälle nuorelle Los Angeles Kingsin varaukselle. 20-vuotias Jämsen viimeisteli runkosarjassa 43 otteluun 14+18=32 tehopistettä ja etenkin runkosarjan loppupuolella hän oli yksi Liigan kuumimmista pelaajista ja tuntui, että tämä sosiaalisessa mediassa nimeä ”kidjamsen” kantava kaveri osui joka paikasta. Pelicansin sisäisessä pistepörssissä 32 pistettä oikeutti lopulta kolmanteen sijaan. Mikäli mies pysyy vain kunnossa, niin on vaikea nähdä mitään syytä miksi hyvä vire ei voisi jatkua myös pudotuspeleissä, vaikka nuoresta kaveristahan on vielä kyse.  

Rapakon taakse Jämsen ei tule vielä toviin siirtymään, sillä hiljattain hän solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Pelicansin kanssa, mikä tietysti palvelee molempia osapuolia. Pelicans saa laatupelaajan vielä pariksi kaudeksi ja Jämsen pääsee kehittymään laadukkaassa ja tutussa ympäristössä entistäkin paremmaksi pelaajaksi NHL-unelmaa ajatellen. Jämseniä kannattaa ehdottomasti seurata tänä keväänä, sillä sen verran suurella itseluottamuksella hän tällä hetkellä operoi ja voi hän hyvinkin olla käänteentekevä pelaaja jopa koko ottelusarjan mitassa, mutta sen meille tulevat päivät ja ottelut näyttäköön.

Lähde: Liiga.fi 

Jaakko Rissanen, KalPa 

33-vuotias KalPan ykkössentteri pelasi tähän paikkaan uransa parhaan kauden tehopisteiden valossa (57 ott. 16+34=50) ja tulee olemaan tärkeässä roolissa tietenkin myös pudotuspeleissä. Jo aiemmin mainittujen Lehterän, Kontiolan sekä Siikosen tapaan myös Rissanen kuuluu Liigan parhaimpiin aloittajiin ja runkosarjassa aloitusympyrässä hän kairasi voittoja 56,3 prosenttisesti, joten puhutaan ihan Liigan eliitistä. Jos jossain niiin etenkin ylivoimalla kannattaa seurata Rissasen operointia, joka on parhaimmillaan silmiä hivelevää ja onhan kauden mittaan aikamoisia highlight –maaleja / syöttöjä Rissasen lavasta nähtykin. 

Toisin kuin Jämsenillä niin Rissasella tuskin on enää tässä vaiheessa NHL-ura kiikarissa, mutta siitäkin huolimatta kyllä tälle hienon uran jo tässä vaiheessa pelanneelle pelurille edes Liigan mestaruuden soisi, sillä Spengler Cupin (2018-19) voittoa lukuun ottamatta ei Rissanenkaan ole juuri mestaruuksilla uransa varrella päässyt juhlimaan. Tänä kautena KalPalla voisi olla jopa parhaat saumat vuosiin edetä päätyyn asti, mutta monta kovaa joukkuetta joutuu vielä ennen sitä kuopiolaiset kaatamaan ja kuten yläpuolelle listasinkin, niin allekirjoittaneen papereissa Pelicans tulee etenemään tästä jatkoon, joskin kyllä KalPallakin tästä täydet saumat jatkoon on. 

Loading animation

Näillä veikkauksilla välieriin etenisivät siis Tappara, Ilves, HIFK sekä Pelicans. Voit heittää myös omat näkemyksesi alas kommenttiosioon!


🏆Liigan mestari kaudella 2022-2023 

Jokaisen joukkueen matka kohti Kanada-maljaa on vielä monen mutkan takana, mutta loppujen lopuksi kuitenkin yksi joukkue pääsee nostamaan kauden päätteeksi pyttyä. Alle on koottu joukkueiden mestaruuskertoimia kirjoitushetkellä (17.3.2023) eri vedonvälittäjiltä ja odotetusti Tappara on markkinoilla se ykköshevonen voittamaan mestaruuden toisena keväänä putkeen. 

Tappara (1.96 TonyBet

Ilves (4.95 XLBet

HIFK (10.00 UberLucky

Kalpa (12.40 31bet

Lukko (14.00 Sportaza

Pelicans (14.00 Betive

Ässät (29.00 Bethard

KooKoo (100.00 iBet

Kevät on urheilufanien parasta aikaa. Kuvan lähde: MTV

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

Loading animation

2

Kirjoita kommentti