Etusivu » Korisliigan alkusarja ratkeaa tiukalla päätöskierroksella - viimeisten otteluiden panokset

Korisliigan alkusarja ratkeaa tiukalla päätöskierroksella – viimeisten otteluiden panokset

Korisliigassa on nähty erittäin tasainen ja kiharainen alkusarja ja sijoilta 4.-8. kaikki joukkueet ovat vielä mukana taistelussa paikasta auringossa eli kuuden parhaan joukossa, joka varmistaisi playoff-paikan sekä kovemmat jatkopelit loppukaudeksi, kun taas sijalle 7. pullahtaminen tarkottaisi, että loppukauden panoksena olisi taistelu kahdesta viimeisestä playoff-paikasta.

Lauantaina pelataan täysi kierros Korisliigaa, ja käydään yksi kerrallaan näiden otteluiden panokset.

Karhu Basket-Pyrintö

Karhun alkukausi on ollut vaikea ja jenkkiruletti on pyörinyt jo vinhasti. Nimekkäätkään vahvistukset eivät ole viime kaudesta muuttuneeseen Karhuun tuoneet kaivattua varmuutta, mutta parhaan balanssin Karhu sai vasta, kun hommasi jenkin divarista (Pollard) ja paras suomalaispeluri Topias Palmi otti isompaa roolia. Karhulla on edelleen mahdollisuus pullahtaa ulos ylemmästä jatkosarjasta, joskin se olisi epätodennäköistä.

Jos Karhu voittaa se on 12 voitossa. 12 voittoon voi yltää myös Korihait voittamalla kotonaan Seagullsin ja Kouvot voittamalla kotonaan Biisonit. Vilpas on jo 12 voitossa ja pelaa Kobria vastaan ja heidän voittosaldonsa tulee olemaan joko 13 tai 12.

12 voittoa riittää varmuudella jatkoon, mikäli Korihait tai Kouvot häviää. Keskinäiset ovat päättyneet seuraavasti:

Karhu-Korihait 111-116 ja. & Korihait-Karhu 86-81

Korihait-Kouvot 88-76 & Kouvot-Korihait 87-83

Karhu-Kouvot 94-90 & Kouvot-Karhu 79-88

Vilpas-Karhu 69-72 ja Karhu-Vilpas 89-79

Vilpas-Korihait 95-89 ja Korihait-Vilpas 81-72

Vilpas-Kouvot 112-110ja. ja Kouvot-Vilpas 95-82

Mikäli Karhu voittaa ja Korihait tai Kouvot häviää on Karhu jatkossa voittojen määrän perusteella. Jos sekä Korihait että Kouvot voittaa ja myös Vilpas voittaa, on 12 voitossa kolme joukkuetta ja vertaillaan kolmikkoa Karhu-Korihait-Kouvot:

Voitto-tappiosarake näyttää: Karhu 2-2 Korihait 3-1 ja Kouvot 1-3, jolloin Kouvot jää rannalle.

Mikäli Korihait ja Kouvot voittaa ja Vilpas häviää, on neljä joukkueetta 12 voitossa, joista yksi jää rannalle:

Voitto-tappiosarake näyttää: Karhu 4-2 Korihait 4-2 Kouvot 2-4 ja Vilpas 2-4, mutta Vilpas jää huonomman korieronsa myötä viimeiseksi.

Eli tästä voidaan päätellä että Karhu on jatkossa riippumatta joutuuko se tasapistevertailuun vai ei, mikäli se voittaa Pyrinnön.

Mikäli Karhu häviää Pyrinnölle, on sen loppusaldo 11 voittoa. Mikäli Korihait ja Kouvot voittaa omat ottelunsa, nousevat molemmat 12 voittoon, ja tällöin Karhu tipahtaisi jo voittomäärän perusteella viivan alle. Karhun hävitessä 11 voiton tasapistevertailuja löytyykin sitten useampia mahdollisuuksia ja tällöin Kobratkin tulevat mukaan hämmentämään pakkaa. Käydään kyseessä olevien joukkueiden keskinäiset läpi, joita ei äsken mainittu:

Kobrat-Karhu 77-68 & Karhu-Kobrat 100-103 ja.

Kobrat-Korihait 109-94 & Korihait-Kobrat 78-73

Kobrat-Kouvot 99-86 ja Kouvot-Kobrat 83-63

Kouvot voittaa, Korihait häviää, Kobrat voittaa: 11 voitossa Korihait, Karhu ja Kobrat

=>Tässä tilanteessa Korihait 3-1, Kobrat 3-1 ja Karhu 0-4, jolloin Karhu tippuisi ulos, samoin Korihait koska sen keskinäiset heikommat Kobria vastaan.

Kouvot voittaa, Korihait häviää, Kobrat häviää: 11 voitossa Korihait ja Karhu

=> Tässä tilanteessa Korihait olisi edellä, jolloin se ottaisi paikan 6 ja Karhu paikan 7.

Kouvot häviää, Korihait voittaa, Kobrat voittaa: 11 voitossa Kouvot, Karhu ja Kobrat

=>Tässä tilanteessa Kouvot 1-3, Karhu 2-2 ja Kobrat 3-1, joten jatkoon menisi Kobrat, kun kaksi muuta jäisi alempaan jatkosarjaan.

Kouvot häviää, Korihait voittaa, Kobrat häviää: 11 voitossa Kouvot ja Karhu

=> Karhu olisi kahden vertailussa Kouvojen edellä ja ottaisi sijan 6.

Kouvot häviää, Korihait häviää, Kobrat voittaa: 11 voitossa Kouvot, Karhu, Kobrat ja Korihait

=> Mikäli kaikki neljä ovat tasapisteissä olisi Kouvot 2-4, Karhu 2-4 Kobrat 4-2 ja Korihait 4-2, joten jatkoon Kobrat ja Korihait.

Kouvot häviää, Korihait häviää ja Kobrat häviää: 11 voitossa Kouvot, Korihait ja Karhu.

=>Tämä kolmen vertailu käytiinkin jo aiemmin ja siinä Kouvot 1-3, Korihait 3-1 ja Karhu 2-2, joten jatkoon Korihait ja Karhu

Lopputulemana pääsemme tilanteeseen että Karhu on jatkossa mikäli:

Karhu voittaa Pyrinnön TAI Karhu häviää, mutta myös Kobrat ja Kouvot häviää

Pyrinnön otteet on parantunut uusien hankintojen myötä, mutta sen paikka alemmassa loppusarjassa on ollut jo pitkään varma, eli akuuttia panosta sillä ei ole. Voitot jäävät kuitenkin jatkosarjoihin mukaan, joten myös tälläkin voitolla olisi playoff-tavotteiden kannalta iso merkitys ja samalla putoamispeikko menisi yhä kauemmas.

Kouvot-Bisons

Kouvot on mukana kiharaisessa tappelussa jatkosarjan paikoista. Sen keskinäiset ei pahimpia kilpakumppaneita vastaan ole suosiolliset, joten voittokaan ei sille varmuutta tuo.

Mikäli Kouvot voittaa se on 12 voitossa. Samaan aikaan 12 voittoon voi päätyä Karhu ja Korihait sekä Vilpas, häviämällä oman ottelunsa. 12 voittoa riittää varmuudella jatkoon, mikäli Karhu tai Korihait häviää ottelunsa. Mikäli molemmat voittavat ottelunsa, niin mennään joko kolmen tai neljän vertailuun riippuen siitä, onko Vilpas mukana vertailussa. Jos Vilpas häviää Kobrille, se on mukana. Ylempänä on jo todettu:

Jos sekä Karhu, Korihait että Kouvot voittaa ja myös Vilpas voittaa, on 12 voitossa kolme joukkuetta ja vertaillaan kolmikkoa Karhu-Korihait-Kouvot:

Voitto-tappiosarake näyttää: Karhu 2-2 Korihait 3-1 ja Kouvot 1-3, jolloin Kouvot jää rannalle.

Mikäli Korihait ja Kouvot voittaa ja Vilpas häviää, on neljä joukkueetta 12 voitossa, joista yksi jää rannalle:

Voitto-tappiosarake näyttää: Karhu 4-2 Korihait 4-2 Kouvot 2-4 ja Vilpas 2-4, mutta Vilpas jää huonomman korieronsa myötä viimeiseksi.

Eli mikäli Kouvot voittaa, sen pitää lisäksi toivoa että joku kolmikosta Karhu, Korihait tai Vilpas häviää myös ottelunsa, jolloin voitto riittää ylempään jatkosarjaan.

Jos taas Kouvot häviää, se voi joutua 11 voitossa tasapistevertailuihin, jotka ovat seuraavia: Karhu-Kouvot, Kouvot-Korihait, Kouvot-Karhu-Korihait tai Kouvot-Karhu-Korihait-Kobrat tai Kouvot-Kobrat-Korihait tai Karhu-Kouvot-Kobrat

Karhu-Kouvot vertailu olisi sijat 6-7, jolloin Korihait olisi voittanut pelinsä ja Kobrat hävinnyt, tämän Kouvot häviäisi, koska Karhu voitti molemmat keskinäiset ja jäisi sijalle 7. Kouvot-Korihait olisi vastaava tilanne, mutta Karhu voittanut pelinsä ja Kobrat hävinnyt. Tässä voitot menevät tasan, mutta Korihait voitti oman pelinsä isommalla erolla, joten Kouvot jäisi sijalle 7. Kolmen vertailussa sekä Korihait että Karhu olisi hävinnyt, mutta keskinäisten voitto-tappiosarake näyttää: Karhu 2-2 Korihait 3-1 ja Kouvot 1-3, jolloin Kouvot jäisi sijalle 7. Neljän vertailussa olisi jaossa sijat 5-8, mutta siinäkään Kouvoilla ei riitä paremmalle puoliskolle: Kouvot 2-4, Karhu 2-4 Kobrat 4-2 ja Korihait 4-2, joten jatkoon Kobrat ja Korihait.

Kouvot-Kobrat-Korihait vertailussa paikka olisi tarjolla vain yhdelle, sillä Karhu olisi ottanut vitossijan, kaikilla olisi tässä 2 voittoa 2 tappiota. Korihaiden koriero -2 Kobrien +3 ja Kouvojen -1, joten Kobrat menisi tästä skenaariosta jatkoon.

Karhu-Kouvot-Kobrat vertailussa Kobrat olisi 3-1, Kouvot 1-3 ja Karhu 2-2, joten Kobrat menisi tästäkin jatkoon.

Lopputuloksena kaikissa skenaarioissa Kouvojen hävitessä tasapistevertailut ei tappio millään riitä jatkoon, eli jatkopaikkaan vaaditaan jo ylempänä vaadittu voitto Biisoneista ja lisäksi joko Karhun, Korihaiden tai Vilppaan tappio.

Biisoneilla alempi loppusarja on lyöty lukkoon, joten isompaa panosta ottelussa ei ole, mutta putoamista vastaan kamppaillessa kaikki pelit ovat tärkeitä.

BC Nokia-KTP Basket

Nokia on pelannut hyvän alkusarjan ja kolkuttelee jo sarjajohtajan paikkaa, joka lähestyy Gullsien kärsittyä yllättäviä tappioita. Ottelussa ei jatkosarjapaikkojen kannalta ole kuitenkaan panosta. Nokialla on mahdollisuus nousta jo Gullsien kanssa tasavoittoihin ja Kotkalla mahdollisuus parannella asemiaan alemmassa loppusarjassa.

Korihait-Seagulls

Pitkään kärkikahinoissa tapellut Korihait pelaa erittäin tärkeän ottelun Seagullsia vastaan. Kotipelissä pitäisi pystyä lyömään selkeästi sarjan kovin joukkue, tai jo lähes hanskassa ollut jatkosarjapaikka valahtaa käsistä. Korihait-spekulaatiot onkin jo pitkälti käyty ylemmissä käsittelyissä ja tasapistevertailut tulleet tutuiksi, mutta käydään tämä nyt vielä Korihaidenkin kannalta.

Jos Korihait voittaa, on se 12 voitossa. Se tulee 12 voitolla olemaan jatkossa, mikäli joko Karhu tai Kouvot kompastuvat omassa pelissään. Mikäli Molemmat onnistuvat, voi se joutua 12 voitossa tasapistevertailuihin joko Karhu-Korihait-Kouvot tai Karhu-Korihait-Kouvot-Vilpas, riippuen voittaako Vilpas pelinsä.

Kuten ylempänä on käyty, on se kolmen vertailussa Karhua ja Kouvoja vastaan paras näistä kolmesta, ja tämä riittää helposti ylempään jatkosarjaan. Mikäli mukana on Vilpas, niin tämäkin riittää jatkoon, sillä neljän vertailussa se on kahden parhaan joukossa, ja kolme näistä etenisi ylempään. Lopputulemana voitto riittää joka tapauksessa Korihaille jatkoon.

Mikäli Korihait häviää, voi se joutua tasapistevertailuihin 11 voitossa seuraavilla tavoilla: Korihait-Karhu, Korihait-Kouvot, Korihait-Kouvot-Karhu tai Korihait-Kouvot-Karhu-Kobrat tai Korihait-Karhu-Kobrat tai Korihait-Kouvot-Kobrat.

Korihait-Karhu vertailussa Kouvot on voittanut ottelunsa ja vienyt sijan 5. ja Kobrat on hävinnyt ja jäänyt rannalle, joten tämä on vertailu sijoista 6.-7. jonka Hait vie vietyään molemmat keskinäiset. Korihait-Kouvot vertailu on vastaava, mutta tässä Karhu on voittanut ja Kobrat hävinnyt. Tässä voitot menee 1-1, mutta Korihait on voittanut isommalla erolla, joten se menee jatkoon. Mikäli vertailussa on Korihait-Kouvot-Karhu, on nämä kaikki kolme hävinneet pelinsä, kuin myös Kobrat. Tällöin jaossa on kaksi paikkaa kolmelle joukkueelle. Korihait voittaa tämänkin vertailun ja Kouvot jää tästä rannalle. Mikäli mukana on vielä Kobratkin, niin tästä nelikostakin Korihait selviää jatkoon voittajana.

Mikäli vertailu on Korihait-Karhu-Kobrat, on Kobrat voittanut oman ottelunsa, samoin Kouvot. Jaossa on yksi paikka tämän kolmikon parhaalle. Sen vie Kobrat parhaalla keskinäisten recordilla 3-1, kun Karhulla se on 0-4 ja Korihailla niin ikään 3-1, mutta keskinäisissä Kobrat voitti selkeämmällä erolla.

Mikäli vertailu on Korihait-Kouvot-Kobrat, on Karhu voittanut oman pelinsä samoin Kobrat, ja tässäkin paikkoja on vain yksi kolmelle ja Kobrilla on tässä paras koriero, jolla se menee jatkoon.

Korihait menee siis jatkoon voittamalla ottelunsa. Häviöllä se voi päästä jatkoon vain jos kolmikosta Karhu, Kouvot ja Kobrat vähintään kaksi häviää ottelunsa.

Kataja-Lahti

Kataja pelaa kotipelinsä suht paineettomasti, Lahti on alisuorittanut pahasti läpi kauden ja taistelee putoamista vastaan. Katajan peli on pääosin ollut uomissaan ja se taistelee vielä runkosarjan kärkisijoista, ja on varmistanut jo jatkopaikan, joten tässä vaiheessa kummallakaan ei akuuttia panosta.

Vilpas-Kobrat

Vilpas on jo toinen jalka ylemmässä loppusarjassa, mutta voi periaatteessa tipahtaa vielä alempaan, mikäli se häviää Kobrille ja samaan aikaan kaikki 11 voitossa olevat nousevat 12 voittoon eli Kouvot, Karhu sekä Korihait voittavat kaikki pelinsä. Tällöin neljä joukkuetta olisi tasavoitoissa ja ylempänä onkin vertailtu jo keskinäisiä näiden neljän välillä, jotka menisivät seuraavasti:

Voitto-tappiosarake näyttää: Karhu 4-2 Korihait 4-2 Kouvot 2-4 ja Vilpas 2-4, mutta Vilpas jää huonomman korieronsa myötä viimeiseksi.

Eli Vilpas on jatkossa, jos se voittaa tai jos joku joukkueista Karhu, Kouvot ja Korihait häviää pelinsä.

Kobrien oljenkorsi on voittaa viimeinen ottelu ja toivoa suotuisia tasapistevertailuja. Tasapisteisiin se voi päätyä 11 voitossa seuraaviin asetelmiin:

Kobrat-Kouvot, Kobrat-Korihait, Kobrat-Karhu, Kobrat-Karhu-Korihait, Kobrat-Karhu-Kouvot tai Kobrat-Karhu-Korihait-Kouvot.

Mikäli tasapisteissä on vain kaksi joukkuetta, se ei riitä ylempään jatkosarjaan, eli vähintään kahden joukkueista Karhu, Korihait ja Kouvot on hävittävä ottelunsa. Mikäli kaikki kolme häviävät, on jaossa kaksi paikkaa neljälle tasapisteissä olijalle. Keskinäisten vertailu menisi Kouvot 2-4, Karhu 2-4 Kobrat 4-2 ja Korihait 4-2, joten jatkoon Kobrat ja Korihait.

Mikäli 11 voitossa on Kobrien voitettua kolme joukkuetta, on mahdolliset vertailtavat joukkueet Kobrat-Kouvot-Korihait, Kobrat-Karhu-Korihait tai Kobrat-Karhu-Kouvot.

Kobrat-Kouvot-Korihait tilanteessa kaikilla kolmella on voittosarake 2-2, mutta Kobrilla paras koriero, joten tämä riittäisi jatkoon. Kobrat-Karhu-Korihait tilanteessa Kobrat ja Korihait olisi saldolla 3-1, mutta tämänkin Kobrat veisi voitettuaan Korihait isonumeroisesti. Kobrat-Karhu-Kouvot asetelmassa Kobrat voittaisi kolmen vertailun 3-1 recordillaan Karhun 2-2 ja Kouvojen 1-3 vastaan. Kobrat veisi siis kaikki tasapistevertailut.

Kobrien on voitettava ja toivottava, että vähintään kaksi joukkuetta joukosta Kouvot, Karhu ja Korihait häviää ottelunsa.

3

Kirjoita kommentti