Etusivu » Jalkapallon EM-kisat 2024 - Lohkot, otteluohjelma ja vihjeet

Jalkapallon EM-kisat 2024 – Lohkot, otteluohjelma ja vihjeet

Vedonlyönti EM-kisoissa
Katso kaikki vedonlyöntisivut
Loading animation

Jalkapallon EM-kisat 2024 saapuvat estradille ja tältä sivulta löydät kätevästi kesän jalkapallon EM-kisojen lohkojaon, otteluohjelman, mestaruuskertoimet ja paljon muuta! Viimeisetkin EM-kisapaikat lyötiin lukkoon aiemmin tämän vuoden maaliskuussa ja viimeisinä joukkueina kisoihin tiensä raivasivat Puola, Ukraina sekä Georgia. Vaikka koko kansan Huuhkajat ei tällä kertaa onnistunut kisapaikkaa lunastamaan, niin siitäkin huolimatta mitä parhainta futisviihdettä on tarjolla kesä-heinäkuun aikana!Tällä kertaa EM-kisat pelataan todellisessa futismaassa Saksassa, joten paljoa parempaa paikkaa ei Euroopasta voisi kisoille toivoa! Kisojen päänäyttämönä toimii 70 000 katsojaa vetävä Berliinin Olympiastadion, jossa EM-finaalikin tullaan lopulta pelaamaan. Berliinin lisäksi alkulohko- sekä pudotuspelejä pelataan muun muassa myös Münchenissa, Dortmundissa, Leipzigissa, Frankfurtissa sekä Hampurissa. Yhteensä otteluita pelataan kymmenessä eri “isäntäkaupungissa”. EM-kisat 2024 käynnistyvät 14.6.2024 kisaisäntä Saksan sekä Skotlannin välisellä ottelulla ja huipentuu siitä kuukauden päästä pelattavaan finaaliin 14.7.2023. Kokonainen alustava otteluohjelma löytyy vielä hieman alempaa tästä artikkelista. 

Miten pelataan?

EM-kisoissa pelataan ensiksi alkulohkopelit kuudessa eri lohkossa, joissa jokaisessa on neljä joukkuetta eli yhteensä kisoissa nähdään 24 joukkuetta. Alkulohkoissa jokainen maa pelaa kolme ottelua eli kertaalleen muita oman lohkonsa joukkueita vastaan. Neljännesvälieriin etenee jokaisen lohkon kaksi parasta sekä myös neljä parasta lohkokolmosta eli kaiken kaikkiaan 16/24 joukkuetta etenee ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Pudotuspelien ulkopuolelle jää siis ainoastaan kaikki lohkojumbot sekä kaksi lohkokolmosta.

Jalkapallon EM-kisat 2024 lohkot
Mikä maa pääsee nostamaan kuvassa näkyvän pytyn ilmaan ensi kesänä? Kuva: Sporting News

🇩🇪 EM-kisojen lohkojako:

Jalkapallon EM-kisat 2024 lohkojako
Kuva: UEFA.com

⚽️ Lohkot

Lohko A – Saksa, Skotlanti, Unkari, Sveitsi

Kisaisäntä Saksalla kävi melko hyvä tuuri ja ison kotiedun lisäksi se lähtee muutoinkin tähän lohkoon suurimpana ennakkosuosikkina. Vaikka Saksan esitykset ei nyt viime vuosina, kuten MM-kisoissa tai ystävyysotteluissa ole olleet mitenkään erityisen vakuuttavia, niin olisi se silti melkoinen yllätys, jos Saksa ei tästä lohkosta jatkoon etenisi. Alkulohkoon jääminen olisi shokki tai jopa katastrofi.

Lohkon muista jatkopaikoista tullaan käymään sitten kovempi taistelu, sillä ennakolta aika samalta viivalta Skotlanti, Unkari sekä Sveitsi kisoihin lähtee. Karsinoissa positiivisin yllätys näistä kuitenkin kiistatta oli Unkari, joka onnistui voittamaan oman lohkonsa jättäen taakseen esimerkiksi Serbian. Sveitsi sekä Skotlanti sijoittuivat omissa karsintalohkoissaan toiseksi.

Loppuviimein varsin tasainen ja jännittävä lohko on varmasti tiedossa, johon vielä Saksan panos tuo oman lisänsä ja etenkin juuri kisaisännän matseissa tulee varmasti olemaan erinomainen tunnelma. Saksakaan ei kuitenkaan helpolla tule tässä lohkossa pääsemään ja varmasti myös jopa pistemenetyksiä voi olla luvassa, sillä yhtään selvää heittopussia ei ole. Lohkosijat 2-4 ovat täysin auki, olettaen, että Saksa lohkovoiton tästä lopulta tulee kuitenkin ottamaan.

Veikkaus lohkosijoituksista:

 1. 🇩🇪Saksa
 2. 🇨🇭Sveitsi
 3. 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿Skotlanti
 4. 🇭🇺Unkari

Lohko B – Italia, Espanja, Kroatia, Albania

Jos A-lohkossa ei selkeää heittopussia ollut, niin B-lohkossa Albanialla ei lohkoarvonnassa käynyt niin sanotusti “joulu”, kun muiksi joukkueiksi arvottiin kivenkovat Espanja, Italia sekä Kroatia. Vaikka karsinnoissa Albania yllätti monet ja voitti oman lohkonsa, niin lyhyellä matematiikalla voinee siltikin melko suoraan heidät liputtaa B-lohkon neljännelle sijalle. Jokunen piste voi hyvällä pelillä tarttua mukaan, mutta kyllä nyt vastustajatkin ovat eri luokkaa kuin mitä karsintalohkossa, jossa Albania pelasi Tshekkiä, Puolaa, Moldovaa sekä Färsaaria vastaan.

Vuonna 2020 pelatut EM-kisat voittanut Italia eteni nyt tulevan kesän kisoihin suoraan niukasti vain maalieron turvin ennen Ukrainaa, mutta tulee kuitenkin varmasti jälleen ensi kesän kisoissa olemaan vaikea voitettava. Myös Kroatia oli oman karsintalohkonsa kakkonen, kun taas puolestaan Espanja voitti omansa varsin suvereenisti. Näiden kolmen välillä tullaan käymään varmasti kova taistelu kahdesta suorasta jatkopaikasta eikä olisi yllätys jos kaikki kolme tästä etenisi neljännesvälieriin. Viime aikojen suoritusten perusteella rankkaisimme kuitenkin Espanjan tämän lohkon “kärkihevoseksi” sekä hallitsevan mestarin Italian heidän kantaan kakkoseksi, mutta todennäköisesti myös Kroatia tulee jatkoon etenemään sijoittumalla siis neljän parhaan lohkokolmosen joukkoon. Tätä lohkoa voisi kuvailla kuuluisaksi ”kuolemanlohkoksi”.

Veikkaus lohkosijoituksista:

 1. 🇪🇸Espanja
 2. 🇮🇹Italia
 3. 🇭🇷Kroatia
 4. 🇦🇱Albania

Lohko C – Serbia, Englanti, Slovenia, Tanska

Englanti on Ranskan kanssa ensi kesän kisojen yksi suurimmista ennakkosuosikeista, joten C-lohkon voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Mikäli kärkipelaajat ovat vain terveenä, saa Englanti hurjan nipun kasaan muun muassa Jude Bellinghamin, Bukayo Sakan sekä Harry Kanen johdolla eikä muuta tavoitetta tuskin ensi kesäksi ole, kuin mestaruus. Vuoden 2020 EM-karkeloissa Englanti hävisi finaalin juurikin äsken mainitulle Italialle niukasti rangaistuspotkukilpailun jälkeen loppulukemin 2-1. 

Toisesta suorasta jatkopaikasta taistelevat Suomen EM-karsintalohkostakin tutut Tanska ja Slovenia sekä etenkin aina hyökkäyssuuntaan alati vaarallinen Alexander Mitrovicin tähdittämä Serbia. Käytännössä mikä vaan näistä kolmesta voi sen lohkon kakkospaikan napata, mutta mitä todennäköisemmin se on joko Serbia tai Tanska, joten ainakin vielä tässä kohtaa jättäisimme Slovenian suoraan alkulohkoon. Oikein mielenkiintoinen lohko on tämäkin ja jatkopaikoista tullaan varmasti taistelemaan aina alkulohkon viimeisiin peleihin saakka. Englannillakaan ei ole varaa löysäilyyn.

Veikkaus lohkosijoituksista:

 1. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Englanti
 2. 🇷🇸Serbia
 3. 🇩🇰Tanska
 4. 🇸🇮Slovenia

Lohko D – Hollanti, Ranska, Itävalta, Puola

Ranska on Englannin tavoin koko kisojen sekä täten myös oman lohkonsa selvä ennakkosuosikki ja kysymys kuuluukin, onko edes Hollannista kunnolla haastamaan Kylian Mbappen, Antoine Griezmannin sekä monen muun huippupelaajan tähdittämää “Les Bleus” -ryhmää vai eteneekö Ranska lohkovoittoon jopa ilman yhtäkään pistemenetystä? EM-karsinnoissa Ranska ja Hollanti tulivat toisilleen jo tutuiksi, mutta tällöin molemmilla kerroilla Ranska oli vahvempi. Itävaltaa voinee pitää lohkon “mustana hevosena”, jolla on onnistuessaan potentiaalia yllättää, mutta ennakko-arvioissa he jäävät kuitenkin kiistatta Ranskan sekä Hollannin varjoon.

Tulee lohkon täydentämään sitten Wales, Viro, Puola tai Huuhkajat, niin ei kovin suuria odotuksia kannata kyseiselle joukkueelle ladata, sillä sen verran vahvemmalla “kalustolla” on lohkon muut joukkueet varusteltu, myös Itävalta. Ennakolta rankkaisimmekin luonnollisesti Ranskan voittamaan lohkon sekä Hollannin nappaavan kakkospaikan, jolla kuitenkin myös laatupelaajia riittää melkoisesti muun muassa Virgil van Dijk, Xavi Simons sekä Memphis Depay etunenässä. Omat mahdollisuudet myös Itävalta tulee varmasti kuitenkin saamaan, eikä tietenkään sekään ole poissuljettua, että jatkopaikka aukeaa kuulumalla neljän parhaan lohkokolmosen joukkoon.

Huuhkajien eteneminen kisoihin toisi ehdottomasti vielä muutaman pykälän lisää mielenkiintoa suomalaisten silmin tähän jo valmiiksi loistavaan lohkoon, jonka pelejä tulee kyllä mielellään seurattua. Hyökkäysvoimaa D-lohkon joukkueista löytyy, joten tuskin ainakaan mitään 0-0 pelejä tullaan näkemään. Etenkin Ranskan sekä Hollannin välinen ottelu tulee olemaan varmasti katsomisen arvoinen.

Veikkaus lohkosijoituksista:

 1. 🇫🇷Ranska
 2. 🇳🇱Hollanti
 3. 🇦🇹Itävalta
 4. 🇵🇱Puola
Jalkapallon EM-kisat 2024 vihjeet
Onko Ranskan Kylian Mbappe 2024 EM-kisojen paras pelaaja? Kuva: Le Monde

Lohko E – Belgia, Slovakia, Romania, Ukraina

Tässä on epäilemättä ainakin ennalta joukkueiden osalta kisojen “tylsin” lohko. Etenkin Slovakia sekä Romania ovat hyvin mitäänsanomattomia joukkueita ja myös Belgian “kultaisen sukupolven” aika alkaa olla jo takanapäin eikä varsinkaan jatkopelejä ajatellen heille kannata ladata kovin suuria odotuksia, vaikka tästä lohkosta he tulevatkin todennäköisesti varsin helpostikin jatkoon etenemään. Belgian kulmakivet kisoissa terveenä pysyessään tulee olemaan Arsenalin Leandro Trossard, Man Cityn nuori Jeremy Doku sekä tuhlaajapoikana tunnettu Romelu Lukaku, joka kuitenkin maineestaan huolimatta voitti EM-karsintojen maalipörssin 14. osumallaan.

Lohkon muista paikoista voinee odottaa sitten taas paljon kovempaa taistelua eikä jatkokarsintojenkaan kautta mahdollisesti esimerkiksi tulevaa Ukrainaa tai Israeliakaan kannata täysin vaille mahdollisuuksia jättää. Ukraina oli hyvin lähellä jopa suoraa kisapaikkaa, vaikka samassa karsintalohkossa pelasi myös Englanti sekä Italia eikä Israelikaan omassa lohkossaan kauaksi jäänyt. 

Vaikka varsinaisia supertähtiä ei Belgian poislukien tämän lohkon muissa joukkueissa juurikaan vilise eikä sitä myöten ottelut ehkä ole niin viihdyttäviä seurata, niin voi puolestaan hyvin tasaiset lähtökohdat sekä ennalta-arvaamattomuus tehdä näistäkin otteluista loppupeleissä yllättävän mielenkiintoisia ja ristiinpelaamista varmasti tapahtuu. Jatkokarsintojen B-polun joukkueista ottaisimme suurennuslasin alle etenkin Ukrainan, joka kisoihin päästessään voisi olla tässä lohkossa varteenotettava joukkue jopa jatkopaikkaa ajatellen. Esimerkiksi EM-karsinnoissa Ukraina onnistui pelaamaan tasurin Englantiakin vastaan ilman edes merkittävää kotietua, Ukrainassa vallitsevasta tilanteesta johtuen.

Veikkaus lohkosijoituksista:

 1. 🇧🇪Belgia
 2. 🇺🇦Ukraina
 3. 🇸🇰Slovakia
 4. 🇷🇴Romania

Lohko F – Portugali, Tshekki, Turkki, Georgia

F-lohkon ennakkosuosikkina lienee lähes kaikkien papereissa Portugali, mutta lohkon muista joukkueista etenkin pirteästi viime aikoina esiintyneellä Turkilla on varmasti saumat “hassun päivän” sattuessa jopa yllättää Portugali ja sitä myöten olemmekin alustavasti rankanneet Turkin tämän lohkon kakkoseksi. Tshekkiäkään ei sovi suinkaan täysin vaille mahdollisuuksia jättää, mutta heidän jatkohaaveet keskittynee lähinnä neljän parhaan lohkokolmosen sijoittumisen joukkoon. Jatkokarsintojen C-polun kautta tuleva joukkue täydentää lohkon ja etenkin jos se tulee olemaan jokin kolmikosta Luxemburg, Georgia tai Kreikka, niin voi sieltäkin suunnalta ihan todellista haastetta näille kolmelle suoraan kisoihin edenneelle joukkueelle olla luvassa. 

Lisämielenkiintoa tähän lohkoon monille ja etenkin kaikille Cristiano Ronaldon faneille tuo se, että ensi kesän EM-kisat tulevat käytännössä varmuudella olemaan yhden kaikkien aikojen parhaan jalkapalloilijan viimeiset EM-kisat. Huipentuuko CR7:n vertaansa vailla oleva ura vielä toiseen EM-kultaan? Helpolla mestaruus ei tule, mutta kaiken mennessä nappiin sekä Portugalin muidenkin kärkipelaajien onnistuessa (mm. Bernardo Silva, Rafael Leao, Bruno Fernandes), ei se mahdottomuus olisi. Paremman joukkueen paperilla Portugali tulee saamaan kuitenkin jalkeille, kuin mitä mestaruuteen päättyneessä EM-2016 kisoissa. Jatkoonmenijöiden osalta tuskin yllätyksiä tässä lohkossa nähdään.

Veikkaus lohkosijoituksista:

 1. 🇵🇹Portugali
 2. 🇹🇷Turkki
 3. 🇨🇿Tshekki
 4. 🇬🇪Georgia
Jalkapallon EM-kisat 2024 otteluohjelma
Vielä kerran, Cristiano Ronaldo? Kuva: Agencia EFE

📅 Otteluohjelma

Alkulohko / Kierros 1

14.6.2024 

🇩🇪Saksa – 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿Skotlanti (Klo 22:00)

15.6.2024

🇭🇺Unkari – 🇨🇭Sveitsi (Klo 16:00)

🇪🇸Espanja – 🇭🇷Kroatia (Klo 19:00)

🇮🇹Italia – 🇦🇱Albania (Klo 22:00)

16.6.2024

🇵🇱Puola – 🇳🇱Hollanti (Klo 16:00)

🇸🇮Slovenia – 🇩🇰Tanska (Klo 19:00)

🇷🇸Serbia – 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Englanti (Klo 22:00)

17.6.2024

🇷🇴Romania – 🇺🇦Ukraina (Klo 16:00)

🇧🇪Belgia – 🇸🇰Slovakia (Klo 19:00)

🇦🇹Itävalta – 🇫🇷Ranska (Klo 22:00)

18.6.2024

🇹🇷Turkki – 🇬🇪Georgia (Klo 19:00)

🇵🇹Portugali – 🇨🇿Tshekki (Klo 22:00)


Kierros 2

19.6.2024

🇭🇷Kroatia – 🇦🇱Albania (Klo 16:00)

🇩🇪Saksa – 🇭🇺Unkari (Klo 19:00)

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿Skotlanti – 🇨🇭Sveitsi (Klo 22:00)

20.6.2024 

🇸🇮Slovenia – 🇷🇸Serbia (Klo 16:00)

🇩🇰Tanska – 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Englanti (Klo 19:00)

🇪🇸Espanja – 🇮🇹Italia (Klo 22:00)

21.6.2024

🇸🇰Slovakia – 🇺🇦Ukraina (Klo 16:00)

🇵🇱Puola – 🇦🇹Itävalta (Klo 19:00)

🇳🇱Hollanti – 🇫🇷Ranska (Klo 22:00)

22.6.2024

🇬🇪Georgia – 🇨🇿Tshekki (Klo 16:00)

🇹🇷Turkki – 🇵🇹Portugali (Klo 19:00)

🇧🇪Belgia – 🇷🇴Romania (Klo 22:00)


Kierros 3

23.6.2024

🇨🇭Sveitsi – 🇩🇪Saksa (Klo 22:00)

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿Skotlanti – 🇭🇺Unkari (Klo 22:00)

24.6.2024

🇦🇱Albania – 🇪🇸Espanja (Klo 22:00)

🇭🇷Kroatia – 🇮🇹Italia (Klo 22:00)

25.6.2024

🇫🇷Ranska – 🇵🇱Puola (Klo 19:00)

🇳🇱Hollanti – 🇦🇹Itävalta (Klo 19:00)

🇩🇰Tanska – 🇷🇸Serbia (Klo 22:00)

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Englanti – 🇸🇮Slovenia (Klo 22:00)

26.6.2024

🇸🇰Slovakia – 🇷🇴Romania (Klo 19:00)

🇺🇦Ukraina – 🇧🇪Belgia (Klo 19:00)

🇬🇪Georgia – 🇵🇹Portugali (Klo 22:00)

🇨🇿Tshekki – 🇹🇷Turkki (Klo 22:00)


🏆 Pudotuspelit

Neljännesvälierät

29.6.2024 – 2.7.2024

Puolivälierät

5.7.2024 – 6.7.2024

Välierät 

9.7.2024 ja 10.7.2024

Finaali

14.7.2024

EM-2024 vihjeet
Johdattaako Jude Bellingham Englannin EM-kultaan? Kuva: bein Sports

📺 EM-kisat 2024 TV ja televisiointi

Kaikista innokkaimmat ja kynnelle kykenevät lähtevät varmasti ensi kesänä katsomaan kisoja paikan päälle Saksaan, mutta mikäli se ei ole mahdollista, niin ei huolta, sillä jalkapallon EM-kisojen jokainen ottelu tullaan näyttämään suorana myös Ylen kanavilla / Yle Areenassa! Mitään erillisiä maksullisia suoratoistopalveluita ei tarvitse lähteä siis hommailemaan, mikä on varmasti monelle mieluisa uutinen.

📝 Vihjeet 

Kun on kyse jalkapallon arvokisoista, niin vedonlyönti kuuluu tietysti siihen vahvasti. Ristikakkosen sivuilta tuletkin löytämään kätevästi ilmaiset pitkävetovihjeet myös kesän 2024 EM-kisoihin ja rekisteröityneenä jäsenenä voit lisätä halutessasi myös omat vihjeesi muiden joukkoon! 

Ladataan vihjettä, odota hetki...
Ladataan vihjettä, odota hetki...
Ladataan vihjettä, odota hetki...
Ladataan vihjettä, odota hetki...
Ladataan vihjettä, odota hetki...

🏆 EURO 2024 mestari (Kertoimet päivitetty 12.6.2024)

Kuten jo todettua, suurimmat suosikit EM-kisoihin 2024 ovat oikeutetusti Ranska sekä Englanti, mutta useita haastajiakin taustalta löytyy, kuten hallitseva mestari Italia, Cristiano Ronaldon Portugali sekä kisaisäntä Saksa. Minkä maan mestaruuden puolesta sinä liputat ensi kesänä?

MaaMestaruuskerroinBookkeri
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Englanti4.30Winnerz
🇫🇷Ranska4.80MaxxWin
🇩🇪Saksa6.20Ninja Casino
🇵🇹Portugali7.15Winnerz
🇪🇸Espanja8.55XLBet
🇮🇹Italia14.50XLBet
🇳🇱Hollanti16.00Ninja Casino
🇧🇪Belgia17.00MaxxWin
🇭🇷Kroatia38.00Winnerz
🇩🇰Tanska40.00MaxxWin

EM-2024 otteluohjelma
EM-kisojen päänäyttämönä toimii Berliinin Olympiastadion, jossa kisat huipentuvat lopulta finaaliin. Kuva: Olympiastadion Berlin

⚽️ Parhaat vedonlyöntisivut jalkapallon EM-kisoihin 2024

Alle olemme vielä koonneet esimerkkejä parhaista vedonlyöntisivuista jalkapallon EM-kisoihin 2024!

Loading animation
4

Kirjoita kommentti