Etusivu » Haastattelu - Pokeriammattilainen Joni Jouhkimainen

Haastattelu – Pokeriammattilainen Joni Jouhkimainen

Ristikakkosen haastateltavaksi on saatu vuoden 2024 alkajaisiksi erittäin mielenkiintoinen nimi, sillä yksi kaikkien aikojen parhaista ellei paras suomalainen pokerinpelaaja Joni “Jouhki” Jouhkimainen ja nyt pääsemme yhdessä tutustumaan herraan sekä hänen elämäänsä ja uraansa hieman tarkemmin.Jouhkimainen on kuulunut hyvin pitkään Suomen pokerinpelaajien kärkinimiin ja hän onkin esimerkiksi suomalaisten pokerinpelaajien kaikkien aikojen rahalistan sijalla 3, noin 6.5 miljoonan euron turnaustienesteillä (Total Live Earnings).

Haastattelu - Pokeriammattilainen Joni Jouhkimainen
Kuvassa Jouhkimaisen uran suurin yksittäinen turnausrahastus. Voitto on vuoden 2023 toukokuulta.

”Jouhki” pelaa niin No Limit Texas Hold’emia kuin myöskin Pot Limit Omaha pokeria, mutta näistä PLO on ollut pitkään hänen ns. leipäpelinsä. Uransa aikana Jouhkimainen on menestynyt maineikkaasti etenkin turnauspokerissa ja pelaajana muun muassa ihmisten lukeminen kuuluu hänen vahvuuksiin.

Aiemmin haastattelussamme olleen Eelis Pärssisen tavoin Jouhkikin kuuluu Beasts of Poker -nimisen sivuston talliin, joka sisältää Pärssisen sekä Jouhkimaisen lisäksi useita muitakin suomalaisia pokeriammattilaisia. Pokerin lisäksi Jouhkimaiselta löytyy myös vahvaa urheilutaustaa esimerkiksi jääkiekosta- sekä alamäkiluistelusta ja vielä ihan viime vuosienkin aikana Jouhkimainen on nähty viilettämässä jääkiekon ”Stadi-Liigassa” White Bears Helsingin joukkueessa. Näiden lisäksi myös golf kulkee vahvasti arjessa mukana, jota etenkin Jouhkimaisen someseuraajat (Instagram: @jouhkb) pääsevät tasaisesti aistimaan erilaisten päivitysten muodossa. Sen pidemmittä puheitta lähdetäänpäs selvittämään, mitä kaikkea miehelle itselle kuuluu!


Loading animation

1️⃣ Aloitetaan perinteisellä eli kerro lyhyesti itsestäsi: Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet työksesi?

✔️ Joni Jouhkimainen Helsingistä, Pokeriammattilainen

2️⃣ Mitä muuta pokerin lisäksi arkeesi sekä elämääsi kuuluu, kun eletään vuotta 2024?

✔️ Elämään kuuluu kihlattu, paljon matkustelua pokeria pelaillen ja uusimpana juttuna golfhallin pyörittämistä, joka ostettiin kaveriporukalla (Malmin Golfhalli)

3️⃣ Mitä kautta ja milloin sait ensikosketuksen pokeriin ja mitä ajatuksia tästä heräsi?

✔️ Lätkä ja koulukavereiden kautta 14-15 vuotiaana, tykkäsin pelistä heti ja WPT lähetyksiä seuraamalla kiinnostuin lisää.  

4️⃣ Entäs missä vaiheessa aloit huomata, että pokerista voisi tulla ammatti sekä sillä voisi tehdä mittavan uran?

✔️ Kyl siinä useempi vuosi meni ns. harrastellen mut jossain vaiheessa huomas et kehitystä oli tullu selkeesti ja tuntipalkat oli reilusti yli normaali duunien.

5️⃣ Miltä tuntui siirtyä täysipäiväiseksi pokeriammattilaiseksi ja alkaa käyttämään itsestään kyseistä titteliä? Oliko päätös helppo tai aiheuttiko se esimerkiksi sosiaalista painetta, kyselyitä tai epäilyjä lähipiirin suunnalta?

✔️ En muista milloin virallisesti nimesin itseni pokeriammattilaiseksi, kai se pikkuhiljaa vaan tapahtui kun suurin osa ajasta kului pokerin parissa. Epäilyjä tietty alkuun oli vähän joka suunnalta mut perheeltä sain kyl isosti tukea vaikeina alkuvuosina.

6️⃣ Ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen, oletko missään vaiheessa epäillyt taitojasi / ammatinvalintaasi tai onko sinulle tullut urasi aikana fiiliksiä ja ajatuksia, että nyt laitetaan pillit pussiin ja on aika siirtyä muiden juttujen pariin?

✔️ En ole oikeestaan koskaan epäillyt taitoja ja ehkä liiankin hyvällä itseluottamuksella tuli joskus nuorempana painettua. Kassanhallinta oli tän takia myös ajoittain huonoa josta seuras sit katkeamisia kun olin reilu 20v.

7️⃣ Tuleeko pelattua muita rahapelejä kuin pokeria? Jos tulee, niin mitä ja kuinka paljon?

✔️ Urheiluvedonlyöntiä hieman ja golffia pelataan rahasta aika paljon.

8️⃣ Miten suuri osa pelaamisestasi on livepelaamista ja miten suuri osa tapahtuu netin välityksellä? Entä käteispelien suhde turnauspelaamiseen?

✔️ Sanoisin, että 70-30 livepelejä suosien ja vahvuudet ehdottamasti itellä siellä. Ihmisten luku ollut aina vahvuus. Käteispelejä pelaan lähinnä netissä, kun taas livenä suurin osa peleistä on turnauksia.

9️⃣ Paljonko sinun “ROI” on ollut vuosittain esimerkiksi aikavälillä 2015-2022 eriteltynä?

✔️ Tähän en osaa oikeen vastata. Nettiturnauksia tulee tosi vähän pelattua ja livenä en oikeen pidä kirjaa. Pakko sanoa et aika vähän pitänyt kirjaa vuosituloksista ylipäätään viimeiseen 5 vuoteen. Tappiovuosia en muista et olisi tullut 2015 vuoden jälkeen.

1️⃣0️⃣ Mitkä ovat suurimmat yksittäiset voitto- ja tappiopäiväsi urasi varrelta (Turnaukset ja/tai käteispelit)? Entäs mikä on pisin tappiollisten ja voitollisten kuukausien putki?

✔️ Isoin käteispelivoittopäivä on n. 250k ja saman kokoinen on myös isoin tappiopäivä karkeasti. Turnauksista isoin potti on n. 400k, jonka oon onnistunu muutaman kerran saamaan. Pisin tappioputki taitaa olla 9kk joka oli ihan viime vuosina. 

1️⃣1️⃣ Paljonko olet pelannut pokeria putkeen parhaimmillaan / mikä on pisin yhtäjaksoinen pelisessio, mikä tulee mieleen?

✔️ 30h putkeen, Bellagio 2017

1️⃣2️⃣ Oletettavasti pelimäärät ammattilaisena ovat hurjia, mutta kuinka paljon peliä pitää / tulee vielä opiskeltua tänä päivänä? Onko pelin opiskelu vielä säännöllistä ja jos on, miten paljon teet sitä esim. viikkotasolla?

✔️ Opiskelen edelleen paljon, lähes joka päivä tulee jotain pientä tehtyä tai ainakin puhuttua käsistä kavereiden kesken. Siinä määrin onnekas tilanne, että ympärille on vuosien varrella löytynyt paljon maailman huippupelaajia, joiden kanssa jakaa näkemyksiä.

1️⃣3️⃣ Mikä / Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät ominaisuudet pokerinpelaajalla?

✔️ Kärsivällisyys, hermojen hallinta, kassanhallinta.

1️⃣4️⃣ No Limit Texas Hold’em vai Pot Limit Omaha, jos vain toinen pitäisi valita ja miksi juuri se?

✔️ PLO aina. Enemmän actionia ja itellä ollut pitkään ns. leipäpeli.

1️⃣5️⃣ Jos Omaha ja Texas Hold’em pelit loppuisivat ja tilalle tulisi jokin uusi pokeripeli, jota siirtyisi pelaamaan kaikki parhaat pokerinpelaajat, niin miten todennäköisesti olisit mielestäsi voitollinen pelaaja myös tässä uudessa pokerimuodossa ja mitä veikkaat, tulisiko lajin kärki olemaan suurelta osin Omahan ja Hold’emin kärkipelaajista koostuva ja jos kyllä, niin miksi?

✔️ Kyllä uskoisin, yleisesti ottaen kaikissa formaateissa perushyvistä pokeriaivoista on iso hyöty. Hahmottaa oddsit/equityt ja tilanteet nopeasti ja löytää vastustajien tekemisestä tendenssejä.

1️⃣6️⃣ Millaisia vinkkejä antaisit pokeriammattilaisiksi ryhtyville / pokeriammattilaisuudesta haaveileville pelaajille?

✔️ Kassanhallinnan kanssa tulee olla tarkka. Pitkiä tappioputkia tulee parhaillekin ja jos pelaa liian isoja pelejä, kassa menee nollaan helposti. Opiskella suosittelen myös mahdollisimman paljon, nykypäivänä on todella paljon erilaisia työkaluja saatavilla.

1️⃣7️⃣ Jos et olisi itse pokeriammattilainen, mitä tekisit työksesi / minkä alan parissa arvelisit työskenteleväsi?

✔️ Luulen, että se olis jotain urheilun, mahdollisesti golffin parissa.

1️⃣8️⃣ Jos ei itseä saa sanoa, niin kuka on sinulle Suomen pokeriscenen “GOAT”?

✔️ Eelis Pärssinen.

1️⃣9️⃣ Suosikkipaikka- ja maa, jossa käydä pelaamassa pokeria / kiertämässä turnauksia?

✔️ Las Vegas.

2️⃣0️⃣ Kerro vielä omasta mielestäsi ikimuistoisin stoori pelireissuiltasi, koska niitähän varmasti riittää.

✔️ Ikimuistoisin stoori liittyy kyllä Eeliksen rannekevoittoon Vegasissa. Meitä oli 4 frendiä samassa finaalissa melkein 600 pelaajan turnauksessa ja ennen turnausta viel fiilisteltiin aamupalalla et mennäänhän kaikki finaaliin. No siel oltiin ja lopulta Eelikselle ranneke ja 500k. Ite jäin viidenneks ja Samuli Sipilä yhdeksänneks.

2️⃣1️⃣ Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

✔️ Pelailen luultavasti edelleen satunnaisesti pokeria. Sijotusmaailma kiinnostaa kovasti niin ehkä myös aktiivinen siellä puolella.


Otetaan vielä loppukevennykseksi muutamat lyhyet, helpot ja nopeat kyssärit sekä vastaukset:

1️⃣ Kuuluisin henkilö kenen puhelinnumero löytyy puhelimesta?

✔️ Phil Ivey

2️⃣ Lempidrinkki?

✔️ Muuli

3️⃣ Jos pitäisi valita yksi ruoka, jolla elää loppuelämän ajan, mikä se olisi?

✔️ Sushi

4️⃣ Jos joutuisit autiollesaarelle, kenet ottaisit pokeripiireistä mukaan (Yksi henkilö) ja lyhyesti perustelu, miksi?

✔️ Samuli Sipilä. Sen kaa aika menis lepposasti kiinanpokeria pelatessa ja kaikista asioista jauhaessa.

5️⃣ Julkkisihastus?

✔️ Viktor Hovland

6️⃣ Lempi TV-sarja?

✔️ Pako

7️⃣ Jos saisit valita itsellesi yhden supervoiman, mikä se olisi ja lyhyesti miksi?

✔️ Ettei tarvis nukkua, sais tehtyä enemmän asioita

Kiitos paljon loistavasta haastattelusta Joni ja oikein hyvää tulevaa vuotta!

Loading animation

Katso myös kaikki listaamamme pikakasinot!

Haastattelu - Pokeriammattilainen Joni Jouhkimainen
3

Kirjoita kommentti