×
Etusivu » Korisliigan joulutaukokatsaus

Korisliigan joulutaukokatsaus

Korisliigan joulutaukokatsaus

Syksy on ollut raskas ja vaikea, etenkin joulukuussa eron tultua, ja kirjoittaminen on hetkeksi jäänyt hyvin vähille. Yritetään starttailla sitä taas ja laitetaan pientä väliaikakatsausta Korisliigasta, kun noin puolet runkosarjasta on pelattu. Käydään joukkueittain läpi tilanteet ja lisäksi ottelukohtaiset läpikäynnit, kun lauantaina palloillaan täysi kierros.

1.Helsinki Seagulls (18 voittoa 3 tappiota)

Lokit on päässyt kunnon liitoon, ja vaikuttaa tällä hetkellä vahvalta finalistijoukkueelta. Alkukauden kankeudet on voitettu, ja joukkue on ollut erittäin vakuuttava; voitot ovat olleet murskaavia ja mitään epäselvyyksiä voittajasta ei ole ollut. Vahvana myrskyvaroituksena Gulls kaatoi vähän aikaa sitten toisen vahvan mestarisuosikin Vilppaan peräti 35 pisteellä. 13 edellisestä ottelusta Gulls on voittanut 12, ja kotona joukkue on edelleen tappioitta. Mikäli meno jatkuu tähän malliin, on helsinkiläisten ensimmäinen finaalipaikka erittäin hyvissä kantimissa.

2.Salon Vilpas (16 voittoa 4 tappiota)

Vilpas roikkuu edelleen Gullsien kannoilla, vaikka peli ei ehkä aivan yhtä vakuuttavaa ole ollut kuin Lokeilla. Rannikon johtajuus tekee joukkueesta kokonaisvaltaisesti astetta kovemman, ja joukkueella on paljon kovia heittäjiä. Vaikka jenkit eivät välttämättä ihan sarjan kovin nelikko ole, on koossa laadukas paketti ja hyvä suomalaistuki. Vilppaan neljästä tappiosta kaksi on tullut häntäpään jengeille vieraissa (Ura ja Kobrat) ja toiset kaksi kahdelle kovimmalle kilpakumppanille vieraissa (Karhulle pinnalla ja Seagullsille murskatappio. Kotona Vilpas on edelleen voittamaton. Vilpas koki äskettäin ikäviä uutisia, kun joukkueen hengenluoja ja muiden ärsyttäjä Juho Nenonen on pitempään sivussa.

3.Kauhajoen Karhu Basket (14 voittoa ja 7 tappiota)

Karhu aloitti kauden yllättävän heikosti häviten useamman kotipelin putkeen. Sen jälkeen otteet on parantunut, ja Karhu on pelannut tasoltaan käytännössä yhtä hyvää peliä kuin pahimmat kilpakumppanit Seagulls ja Vilpas, toki ehkä Gullsien nykyvireen lyöminen voi olla karhunturrikoillekin liikaa. Karhun jenkkiosasto on ollut totutun vahva, ja kun etenkin Okko Järvi ja Bojan Sarcevic vahvistaa kotimaisten osalta joukkuetta merkittävästi, on Karhu operoinut tutulla mestaruuskausiensa tasolla ja muodostaa kahden edelläolevan Gullsin ja Vilppaan kanssa sarjan ehdottoman kärkikolmikon, johon muilla on matkaa.

4.KTP Basket (11 voittoa 9 tappiota)

KTP:n peli on ollut jossain määrin ailahtelevaa. Joukkueella on paljon potentiaalia, mutta välillä peli on ollut yllättävänkin heikkoa. Esimerkiksi. normaalisti kotona erittäin vahva kotkalaisryhmä romahtikin yllättäen Vilppaalle päästäen peräti 129 pistettä, joka on iso määrä jopa NBA:ssa 48min peliajalla. Pääosin jenkit ovat joukkueella suorittaneet hyvin ja joukkue on ailahteluista huolimatta kerännyt voittoja nelospaikan arvoisesti.

5.Tampereen Pyrintö (11 voittoa 10 tappiota)

Pyrinnöllä on ollut paljon samaa kuin Kotkalla, pääosin joukkue on tasokas ja hyvä, välillä sitten tullut heikompia päiviä. Joukkueen kantava voima on väkevä BJ Raymond, jonka profiili muistuttaa mielestäni enemmän nyrkkeilijän profiilia, mutta heittotaito on erinomainen. Joukkueella on myös kokenut valmennus ja ihan kelpo kotimaiset ja se on ilman puhdasta sentteriäkin operoinut ansaitusti vitospaikan arvoisesti.

6.BC Nokia (10 voittoa 9 tappiota)

Nokia on Nokia vaikka valmentaja vaihtui Tuomisesta Gibsoniksi. Nokia on tunnettu korin alla operoivana voimajoukkueena, ja se onkin Korisliigan vähiten kolmosia ottava joukkue. Vahva ja fyysinen peli on tuottanut hyvin voittoja, ja joukkue on vahvaa tasoa, joka ei aivan terävimpään kärkeen yllä, mutta haastaa vahvempansa hyvin ja voittaa heikompansa normipäivänä kovalla prosentilla. Aika odotetunlainen kausi, ja kutospaikka kauden päätteeksi ei olisi yllätys.

7.Kataja Basket (9 voittoa 10 tappiota)

Katajalla on varmasti paljon potentiaalia ja hyvät jenkit, mutta joukkuehenki ei vaikuta tällä hetkellä optimaaliselta. Selkeä johtaja puuttuu, ja valmennus on välillä helisemässä tuittuilevien pelaajien kanssa. Tekuja satelee ja paketti ei pysy kasassa täyttä aikaa kunnialla. Joukkue on pystynyt raapimaan heikommista joukkueista voittoja, ja välillä tehnyt upeita nousujakin, mutta joihinkin peleihin on lähdetty alusta asti kävelemään ja otettu järkyttäviä murskatappioita ennalta heikompiakin vastaan. Etenkin vieraspelaaminen on ollut välillä karmeaa katsottavaa, vaikka mieleen jäänyt myös korismaanantailta pari huikeaa nousuakin. Joukkueen jenkeissä on potentiaalia nousta jopa ratkaiseviin rooleihin, mutta kotimainen osasto ei ole onnistunut halutulla tavalla. Lisäksi jenkeistä Walters on melko virhealtis pelaaja, ja mm. JB potki laitamainoksia joulunaluspelissä ja lensi pihalle. Kaksi muuta jenkkiä suorittanut hyvin, mutta heidän panos ei yksin riitä. Mikäli ailahtelut jatkuu, ei Kataja taistele ainakaan kotiedusta playoffeissa, ja välieräpaikkakin on tällöin kaukainen haave. Potentiaalia on, mutta pelin ja joukkueen sisäiset sekavuudet tekevät sen hyödyntämisestä haastavaa.

8.Kouvot (9 voittoa 11 tappiota)

Kouvojen otteet olivat alkukaudesta erinomaisia, mutta suoritustaso on kauden edetessä laskenut, ja Kouvot on valahtanut enemmän omalle paikalleen. Joukkueella on edelleen yksittäisissä peleissä potentiaalia, mutta materiaali ja nykytaso ei välttämättä riitä edes playoff paikkaan, vaan joukkue tippuu pudotuspeleistä, mutta toisaalta putoaminenkaan ei suuri uhka ole.

9.Lahti Basketball (7 voittoa 13 tappiota)

Lahti on mielestäni tasoonsa nähden vähiten pinnoja kerännyt joukkue. Joukkueessa on potentiaalia ja ratkaisuvoimaa ja kykyä haastaa isojakin, mutta voitot on kiertänyt kaukaa. Lahti on ottanut kaksi voitoistaan Katajasta, joka on vastustajan sopinut sille hyvin, yhden Karhusta, haastanut hyvin vahvoja ja kärsinyt paljon niukkoja tappioita. Realistinen playoff-joukkue edelleen, jos saa potentiaalin käännettyä myös pisteiksi parketilla.

10.Ura Basket eGameStars (6 voittoa 13 tappiota)

Ura on väläytellyt ajoittain ottamalla kovia päänahkoja, esim Vilpas voitto oli kova temppu. Uralla on jenkkiruletti pyörinyt ja selkeä joukkueen ykköstähti Branch pistettiin pihalle ja yllättäen kokonaisvaltainen joukkueen peli paranikin. Ura kuuluu kuitenkin selkeästi sarjan heikoimpiin joukkueisiin, ja Korihaiden piristyttyä viime aikoina, voi joutua tappelemaan putoamistakin vastaan tosissaan.

11.Lapuan Kobrat (6 voittoa 14 tappiota)

Kobrat on sarjan alisuorittaneimpia joukkueita. Nikkarisen saapuminen Pohjanmaalle Juho Lehtorannalla höystettynä olisi pitänyt riittää realistiseen playoff-kamppailuun, mutta joukkue on romahdellut välillä pahasti. Kotona joukkueella on terveenä ollessaan potentiaalia, mutta sielläkin on kompuroitu pahasti. Vieraissa joukkue on yleensä ollut täysin vastaantulija. Uskon että Kobrat parantaa, ja välttää putoamisen, mutta playoff-paikka tekee kyllä jo tiukkaa.

12.Korihait (3 voittoa 17 tappiota)

Viime katsauksessa spekuloitiin, tuleeko Uudenkaupungin korisylpeys saamaan ainuttakaan voittoa. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, ja Jorde Justi sai potkut sekä jenkkejä pistettiin kiertoon. Muutaman hyvän jenkin ansiosta Korihaiden peli onkin parantunut kuin taikaiskusta, ja se otti useamman voiton lyhyen ajan sisään pahimmista kilpakumppaneistaan ja pelasi erinomaisia tasaisia otteluita myös ylemmän keskitason joukkueita vastaan. Putoamispeikko leijuu edelleen vahvana, mutta nyt joukkueella on joukkue jonka taso riittää voittamaan otteluita, ja ohuet mahdollisuudet tiputtaa esimerkiksi Ura tuolle paikalle

 

Lauantaina pelataan poikkeuksellisesti 6 ottelun kierros. Lyhyet sanalliset ennakot vielä näistä:

KTP-Lahti: Kotkan tasoitus on -11 pintaan. Hankala arvioitava. Kotka on usein kotonaan erittäin kova, mutta Lahti voi myös hyvänä päivänä yllättää. No bet.

Vilpas-Ura: Vilpuran tasoitus -19,5 pintaan. Vilppaalla pari poissaoloa ja varmasti paljon revanssihetkeä Kaarinassa kärsityn ottelun takia. Kotona voittamaton Vilpura on iso suosikki, mutta Ura voi paikallispelissä haastaakin. Jää tällä tasoituksella no bet.

Seagulls-Korihait: Gullsien tasoitus -21,5 pintaan. Gullsit on kova joukkue ja erittäin vakuuttava, mutta alkukaudesta totaaliheittopussina toiminut hailauma on parantanut peliään niin paljon, että ei enää oikein näillä tasoituksilla maistu. No bet.

Kobrat-Kataja Basket: Katajan tasoitus -3,5 pintaan. Kataja on pelannut erinomaisesti Kobria vastaan ja voittanut Kobrat peräti 13 kertaa putkeen keskinäisissä. Otin tähän betsin tältä perusteelta. Kataja on ailahdellut vieraissa pahasti, ja Kobrat on pelannut myös hyviä kotipelejä, mutta luotetaan tähän Katajalle sopivaan vastustajaan. 12 viime kohtaamisessa pienin Katajan voitto on 9 pistettä, joten aika selviä pelejä olleet. Ei kuitenkaan huippukohde, varsinkin kun Katajalta puuttuu pelikiellossa oleva Bradley.

Perustelu
---
Tulos
Voitto
Kohteen tulos
82-94
Päätöskerroin
-
CLICK FOR ADDITIONAL INFO
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-12-27 15:37:49
Laji
Koripallo

vihjeitä 300

vihjeitä yht. 959

P-% 100.68

P-% 96.44

Sarja
Korisliiga
Bookeri
Pinnacle
Valinta
Valinta: Kataja-3,5
Kerroin
Kerroin: 1.880
Kerroin
Kerroin: 221/250
Kerroin
Kerroin: -113.12
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.700
Kerroin
Rajakerroin: 7/10
Kerroin
Rajakerroin: -142.86
todennäköisyys
58.824
Panos
Panos 7.0
Vihjaaja
Vihjaaja
habs

Karhu-Pyrintö: Karhun tasoitus -6,5 pintaan. Karhu on kotonaan ollut viime ajat vahva joukkue, ja Pyrintö ei ole vieraspeleissä kummoisesti menestynyt. Kyllä tässä Karhu vähän selkeämpi suosikki on mitä tasoituksessa.

Perustelu
---
Tulos
Tappio
Kohteen tulos
79-75
Päätöskerroin
-
CLICK FOR ADDITIONAL INFO
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-12-27 15:37:49
Laji
Koripallo

vihjeitä 300

vihjeitä yht. 959

P-% 100.68

P-% 96.44

Sarja
Korisliiga
Bookeri
Veikkaus
Valinta
Valinta: Karhu-6,5
Kerroin
Kerroin: 1.850
Kerroin
Kerroin: 17/20
Kerroin
Kerroin: -117.65
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.650
Kerroin
Rajakerroin: 13/20
Kerroin
Rajakerroin: -153.85
todennäköisyys
60.606
Panos
Panos 8.0
Vihjaaja
Vihjaaja
habs

Nokia-Kouvot: Nokian tasoitus-7 pintaan. Kuntokäyrät osoittavat päinvastaisiin suuntiin. Nokia on kotona erittäin kova joukkue kovempiakin vastustajia vastaan, uskon että Kouvojen pitäisi kaatua helposti.

Perustelu
---
Tulos
Tappio
Kohteen tulos
68-77
Päätöskerroin
-
CLICK FOR ADDITIONAL INFO
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-12-27 15:37:49
Laji
Koripallo

vihjeitä 300

vihjeitä yht. 959

P-% 100.68

P-% 96.44

Sarja
Korisliiga
Bookeri
Pinnacle
Valinta
Valinta: Nokia-7
Kerroin
Kerroin: 1.880
Kerroin
Kerroin: 877/1000
Kerroin
Kerroin: -114.03
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.650
Kerroin
Rajakerroin: 13/20
Kerroin
Rajakerroin: -153.85
todennäköisyys
60.606
Panos
Panos 8.0
Vihjaaja
Vihjaaja
habs

 

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Korisliigan joulutaukokatsaus”

  1. sanoo:

    […] Korisliigan joulutaukokatsaus […]

Vastaa

Avaa chat