Etusivu » Euroviisujen semifinaalit 2020

Euroviisujen semifinaalit 2020

Euroviisut 2020 on tänään edennyt siihen pisteeseen, että kaikille 41 Euroviisuihin osallistuvalle maalle on arvottu semifinaalipaikat. Suoraan finaaliin etenevät, kuten aina kilpailujen viisi suurinta rahoittajamaata, eli Espanja, Ranska, Italia, Iso-Britannia, Saksa sekä aina viime vuoden Euroviisut voittanut ja seuraavat viisut isännöivä maa, joka tänä vuonna on tietenkin Alankomaat.

Maat on jaettu kahteen riviin molemmissa semifinaalikuvissa, joka tarkoittaa sitä, että molemmissa semifinaaleissa on aina tauko tuossa ensimmäisen rivin lopussa, puhutaan alkupuolen esiintymispaikoista ja loppupuolen esiintymispaikoista.

1 Semifinaali näyttää tältä:

Site general layout graphic

Ensimmäisessä semifinaalissa alkupuolella esiintyvät siis maat Pohjois-Makedoniasta Venäjään ja jälkimmäisellä puoliskolla maat Norjasta Belgiaan. Esiintymispaikkoja ei tietenkään ole vielä päätetty ja näiden päätöstä vedonlyöjän tulee seurata suurella innostuksella, koska tietyt paikat ovat paljon parempia esiintymispaikkoja kuin toiset. Viimeisen esiintymispaikan roolia esimerkiksi ei voi liikaa korostaa, siltä paikalta on monesti keskinkertainen, jopa huono biisi edennyt finaaliin, koska se jää ihmisten mieleen. Vuonna 2019, esimerkiksi San Marinon Serhat paineli naureskellen jatkoon ja monen mielestä epäoikeutetusti. Hän esiintyi nimenomaan oman semifinaaalinsa viimeisenä.

2. Semifinaali tältä:

Site general layout graphic

Toisessa semifinaalissa on ensimmäisellä puoliskolla maat ItävallastaViroon ja toisella puoliskolla TanskastaAlbaniaan. Suomessa tietysti kiinnostaa aina, kummassa semifinaalissa Suomi esiintyy ja tänä vuonna Suomi esiintyy toisessa semifinaalissa.

Vielä kappaleita eikä juuri esiintyjiäkään ole julkaistu monenkaan maan toimesta. Albania on tällä hetkellä muistaakseni ainut, joka on julkaissut kappaleen sekä esittäjän. Näin ollen ei vielä voida suuresti spekuloida sillä, että oliko semifinaali Suomelle hyvä vai huono, kovia kilpailijoita on vastassa tietysti ja sekään ei asiaa helpota, että 2 semissä on 1 maa enemmän, kuin ensimmäisessä.

Euroviisujen kestomenestyjinä, joilla käytännössä ”aina” on hyvä esiintyjä + kappale ja näin ollen hyvät mahdollisuudet nakutella itselleen top10 paikka finaalissa ovat Ruotsi, Venäjä, Bulgaria, Italia, Australia, muitakin varmasti voisi nimetä, eikä näilläkään tietysti aina ole parasta tarjolla, mutta ainakin lähtökohtaisesti Venäjä, Ruotsi ja Australia tulevat ottamaan 1 semistä finaalipaikat.

2 semin puolella kestomenestyjiä ei niin paljon ole, Kreikka on aina vahva, kuten Bulgaria, joka tekee nyt vuoden tauon jälkeen paluun Euroviisulavoille. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan kumpi näistä muodostuu kuolemansemiksi ja kummasta on paikka jatkoon vähän heikommallekin esitykselle. Alustavasti ensimmäinen semifinaali näyttää maiden puolesta kovemmalta.

Kattava kalenteri Euroviisut 2020 aikataulusta löytyy täältä.


2 vastausta artikkeliin “Euroviisujen semifinaalit 2020”

  1. sanoo:

    […] jo hyvissä ajoin ja varsinkin nykytiedon valossa Suomi näyttää olleen arvonnassa aiemmassa tekstissäni ennakoidun suotuisa. Sekään ei tietenkään mitään takaa, kun kyseessä on Suomi, joka ei liian […]

  2. sanoo:

    […] Euroviisujen semifinaalit 2020 […]

Vastaa