Etusivu » Lentopallon EM-kisat 2023 karsinta, naiset

Lentopallon EM-kisat 2023 karsinta, naiset

Miesten EM-karsinta päättyi odotetusti lohkovoittoon ja 9. peräkkäiseen kisapaikkaan. Nyt on naisten vuoro yrittää hakea 3. perättäistä kisapaikkaa. Pääsy pitkän tauon jälkeen kisoihin perustui käytännössä lisättyyn joukkuemäärään mutta samoinhan se on ollut monella muulla joukkueellammekin.

Viime keväänä naiset selvittivät tiensä täpärästi viime vuoden kisoihin vaikka olivat kaatua koronaan. Joukkue ei saanut pelata viimeistä peliä positiivisen näytteen takia mutta jostain syystä sai pelata ratkaisevan edellisen pelin vaikka löydös oli jo tehty. Sinänsä ihan oikein koska sairastunut ei ollut pelaaja vaan staffin jäsen. Joukkue joutui kuitenkin jäämään karanteeniin Slovakiaan eikä pystynyt osallistumaan Kultaiseen liigaan ja putosi siitä. Tänä kesänä ei osallistuttu Hopeiseen liigaan, ilmeisesti arveltiin, että hävitään kuitenkin Ruotsille eikä nousta. No Ruotsi voitti ja nousi. Toinen vaihtoehto, että liiton rahat on niin vähissä, ettei sekä miehet että naiset voi osallistua turnauksiin samana vuonna. Joukkue saanut sentään pelattua neljä harjoitusottelua nyt elokuussa joissa voittanut kaksi kertaa sekä Sveitsin että ilman Isabelle Haakia pelanneen Ruotsin.

Parhaat joukkueet pääsee suoraan kisoihin ja huonommat karsii. Kussakin karsintalohkossa neljä joukkuetta joista kaksi pääsee kisoihin. Teoriassa paras kolmonenkin saattaa päästä Venäjän tilalle. Suomen (ranking 23.) lohkossa Tsekki (11.), Montenegro (26.) ja Islanti (36.). Rankingit kertoo hyvin tilanteen, Tsekille ei kukaan voi mitään, Islanti ei voi kenellekään mitään, Suomi ja Montenegro taistelee tiukasti kisamatkasta. Hauska sattuma, että samat joukkueet taistelivat siitä viime vuonnakin, silloin Suomi voitti molemmat pelit täpärästi. Nyt Suomi saa pelata sentään toisen pelin kotona ja se on pakko voittaa mutta erittäin tärkeä on tämän illan avaus Montenegrossa, piste siitä mieluummin voitto olisi kullanarvoinen.

Suomen ottelut:

21.8. 18:30 Montenegro – Suomi, Pljevlja

24.8. 18:30 Suomi – Tšekki, Seinäjoki

27.8. 18:00 Suomi – Islanti, Salo

3.9. 18:00 Islanti – Suomi, Kopavogur

7.9. 19:00 Tšekki – Suomi, Tabor

10.9. 17:00 Suomi – Montenegro, Joensuu

Joukkue ei viime vuodesta kauheasti ole muuttunut, ei myöskään sen iskukyky. Stuttgartissa taas Saksan mestaruuden voittanut libero Koskelo kieltäytyi edelleen, Sievänen teki paluun mutta loukkaantui ja Häkkinen pääsee vanhoilla päivillä avaamaan maajoukkueuran mutta varmaan Laaksonen pääosin hoitaa liberon työt. Keskitorjuja Czakan loukkaantuneena mutta paluumuuttaja Laakkonen kuittaa hänet. Italiassa talvehtineella keskitorjuja Öhmanilla jotain pientä vammaakin joten OrPo-lähtöinen Rekola saattaa päästä kentällekin ensimmäisissä virallisissa maaotteluissaan. Yleispelaajaosasto muuten tuttua mutta Karhu puuttuu (vaisu kausi Unkarissa) ja tilalla Hujanen joka lienee ensimmäinen puijolainen maajoukkueessa. Ykköspassarina kokenut Alanko mutta Jalonen mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Hän oli vielä runkosarjassa Kangasalan vaihtopenkillä mutta nousi pudotuspeleissä ykköseksi ja saman tien maajoukkueeseenkin.

Vedonlyönnillisesti hankala lohko kun kaikki muut pelit ovat hyvin epätasaisia paitsi Suomen ja Montenegron väliset. Jonkinlainen vihje avauspeliin, katsotaan sitten uskaltaako mitään muuta.

1

Kirjoita kommentti