Etusivu » Päivän isot siirrot, Markkanen Clevelandiin ja Ronaldo Manchester Unitediin

Päivän isot siirrot, Markkanen Clevelandiin ja Ronaldo Manchester Unitediin

Perjantai toi tullessaan pari isompaa siirtoa näin suomalaisen satunnaisseuraajan näkökulmasta, kun ensin Cristiano Ronaldon ManU siirto vahvistettiin ja perään suomalaisittain mielenkiintoinen Lauri Markkasen siirto Cleveland Cavaliersiin. Pari pohdintaa perjantain ratoksi näistä, vaikka mitään ihmemepää uutta näissä nyt ei tulekaan.

Markkanen Clevelandiin

Cleveland Cavaliers oli noin reilu vuosikymmen sitten suurseura kun koripallon suurin nimi LeBron James (tästä voi toki kiistellä onko Jordan kovempi, mutta aikakausia on vaikea vertailla) johdatteli ohiolaisseuraa mestaruuksiin. Cleveland on ollut siitä jännä joukkue, että se on pelannut aika huonosti silloin kun Lebron ei ole ollut mukana, mutta niilllä kausilla, kun mies on pelannut Clevelandissa, on ympärillä ollut mestaruustason nippu.

Tällä hetkellä Cleveland ei mitään maailmanluokan tähtiä vilise, joskin kovan tason pelimiehiä joka tapauksessa. Takakentällä nuori Collin Sexton on kehittynyt mukavaa tahtia ja pointtipuolella Darius Garland ja hänen backuppinaan erittäin kokenut Minnesotasta siirtynyt Ricky Rubio tuovat varmasti mukavasti ruokaa Lauri Markkaselle, jolla etenkin kolmosten heittäminen perustuu hyvin vahvasti joukkuepeliin. Markkanen ottaa erittäin harvoin omasta kuljetuksesta kolmosia, mutta heti kun kaarelta löytyy vapaa paikka johon saa nappisyötön niin bangbangbang ja sisään uppoaa. Isolla puolella jos Lebron kausilta vahvana aisaparina tuttu ja erittäin kokenut Kevin Love tuo tukea, mutta Markkaselle on luvassa kuitenkin erinomainen rooli tässä joukkueessa.

kuvan lähde: yle.fi

Clevelandin kohtalona lienee tippua playoffien ulkopuolelle, mutta Markkasen kehittymisen kannalta paikka hyvin paljon tulokaskaudelta uudistuneeseen Bullsiin nähden on mainio. Bullsissa Markkasen rooli jäi viimeistään Nikola Vucevicin saapumisen jälkeen hyvin ”ylimääräiseksi” ja siirron tarve olikin oikeutettu. Siirtohuhussa oli mukana mm. Charlotte Hornets ja New Orleans Hornets sekä jopa kärkisijoista kamppaileva Dallas Mavericks. Aika näyttää millaisen roolin Suomen jo nyt ylivoimaisesti kovimmat meriitit omaava koripalloilijamme saa uudessa seurassa, mutta ainakin pelit alkaa yövalvojan kannalta hieman mukavampaan aikaan, sillä Cleveland-kotipelien alkamisaika on itäisen sijainnin vuoksi siinä kahden jälkeen aamuyöstä, kun Chicagon matseja sai odottaa kolmeen saakka.

Ronaldo Juventuksesta Manchester Unitediin

Rollen seuraksi oli pitkään huhuttu paikalliskilpailija Cityä, mutta tänään ilmoitettiinkin että Rolle palaa ns. juurilleen, eli ensimmäiseen Big5-liigojen seuraansa, jossa jo ensimmäiset UCL-pytytkin aikanaan naarattiin. Tämä tuntuu tietyllä tavalla luontevammalta, sillä muuten olisi jäänyt ehkä hieman rahan maku tähän hommaan, vaikkei ihan yhtä iso, mitä Rollen esim. Barcaan siirtyminen olisi ollut. Ikänsä puolesta 36-vuotias portugalilainen alkaa olla jo ehtoopuolella, mutta kuten EM-kisat osoitti, maalihaluja löytyy edelleen. Aivan yhtä isoa boostia mies tuskin enää tuo, mitä kultaisina Rolle-Messi rivalry aikakausina La Ligassa, mutta markkina-arvo on edelleen mittaamaton, kun miljoonat Ronaldo-paidat vaihtavat taas omistajaa. Joskin voihan säästeliäämmät fanit ottaa naftaliinistä vanhat reilun 10 vuoden takaiset paitansa.

CR7 tuonee varmasti Manulle maalintekovoimaa, vaikka sitä kyllä riittää punaisten paholaisten leirissä muutenkin. Joka tapauksessa iso nimi Valioliigalle, jota allekirjoittanutkin on innostunut Pukin myötä taas enemmän seuraamaan ja kyllähän tämä mielenkiintoa sarjalle tuo (Serie A:ta en ole oikein seurannut). Joulukuussa nähtäneenkin Pukki vs Rolle kohtaaminen, mikäli miehet terveinä pysyvät. Messi vs Ronaldo kohtaaminen UCL:ssa taas jäänee näkemättä, ellei Manu ja PSG ajaudu jatkopelien puolella vastakkain, sillä PSG kohtaa lohkossa toisen suuren UCL-suosikin Manchester Cityn, mutta tänne ei Ronaldon tie käynytkään.

2

Kirjoita kommentti