Etusivu » Yet Another Ligue

Yet Another Ligue

Nice – Bordeaux

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Viime kierroksella olikin hulinaa derby päivänä eli sunnuntaina. Rennes – Nantes derby osoittautui suhteellisen tylsäksi peliksi, mutta niin niillä on tapana. Sen sijaan kierroksen yllätyksen toikin Nice – Marseille peli, jota ei saatu pelattua loppuun, kun yleisö rynni kentälle. Sinänsä aika ironinen toiminta yleisöltä, kun heidän joukkueensa johti ja silti saivat pelin peruttua. Mutta jotenkin maailman Ligue 1 maisin asia on se, että lopulta Nice tuomittiin voittamaan tuo peli eli voittivat 3-0, koska Marseille ei suostunut tulemaan kentälle ja liitto teki päätöksen, että peliä jatketaan. Lopputuloksena Nice odotteli omalla maalillaan, että Marseille antaa kulmapotkunsa, mutta Marseille oli jo suihkussa. Koko tilanne alkoi siitä, kun kovin ranskalaiseen tapaan, kotiyleisö heitti vesipulloja Payetin päälle, joka yritti antaa kulmaa, Payet hermostui ja heitti niitä takaisin, jolloin yleisö provosoitui ja rynni pelaajien kimppuun. Absurdi tilanne, joka jatkuu vielä, kun Marseille on tietenkin tehnyt valituksen tappiostaan sillä eivät kokeneet turvalliseksi jatkaa peliä ja tuosta tullaan jakamaan vielä peli- ja toimitsijakieltoja. Marseillen fysiikkavalmentaja on jo hyllytetty kaikesta toiminnasta, kunnes tapaus saadaan käsiteltyä, kun hänet nähtiin lyövän Nice fania. Nicen valmantaja Galtier on myös osallisena, sillä häntä epäillään lyöneen Marseillen työntekijää, mutta tällä hetkellä tuo tilanne on vielä vähän epäselvä.

Kaikesta huolimatta, Nice pelaa tänään jälleen kotonaan, mutta viime viikon taistelun jäljiltä yllättäen yleisöä ei sallita tänään peliin. Toki tyhjät katsomot on tuttuja koronan jäljiltä, mutta pelaajille surkeaa, kun viimein saivat pelata yleisön edessä niin jotkut korona patoumat purkautui ja tässä lopputulos…

Nice lähtee kaikesta huolimatta tänään ennakkosuosikkina peliin. He ovat olleet pelillisesti hyviä ja erityisesti tuo Lillen 4-0 kaataminen oli loistava esitys. Nice ei ole vielä päästänyt maaliakaan tällä kaudella, toki viime pelistä pelattiin vain 75min, mutta siinä kohtaa he olivat 1-0 johdossa eli eivät olleet siinäkään kerinnyt maalia päästä. Joten puolustus heillä toimii hyvin ja se on ollut todella varma kokonaisuudessa. Hyökkäyks on toiminut OK, Dolberg on jatkanut hyviä otteitaan ja teki Marseille pelissä pelin ainoan maalin, toki tuossa Marseillen puolustus nukkui todella syvään, kun Dolberg pääsi puskemaan etutolpalta keskityksen helposti sisään. Maalia edelsi kuitenkin keskikentällä Boudaouin loistava taistelu missä piti palloa omilla Verratti-maisesti vaikka se näytti siltä, että se oli jo selkeästi menetetty.

Bordeaux pelasi viime kierroksella Angersia vastaan ja saivat täyden 90min alle. Tuo peli päättyi 1-1 tasapeliin, Bordeaux avasi maalinteon heti 10minuutilla kenties vähän yllättävästi puolittaisesta tilanteesta, mutta Angers tasoitti ennen puoliajan päättymistä 38minuutilla. Yhtään voittoa Bordeaux ei ole vielä saanut, vyöllä on kaksi tasapeliä sekä tappio avauskierroksella Clermontille, peli jonka Bordeaux varmasti mielellään unohtaisi. Bordeaux on tehnyt vähintään yhden maalin kahdessa viime pelissä, mutta silti en itse oikein luota heidän hyökkäyksen kykyyn tehdä maaleja. Heidän puolustus onkin vahvuus, maalilla kun häärii Costil ja puolustuslinjassa vanha herra Koscielny niin kokemusta ja taitoa sieltä löytyy. Puolustuksen kyky kestää ehjä 90min on kuitenkin arvoitus ja se onkin päästänyt maalin jokaisessa pelissä tällä kaudella.

Tänään nähdään vastakkain kaksi suhteellisen hyvää puolustusta, mutta isäntä Nice on kuitenkin tällä saralla kovempi. Nice on kovempi myös hyökkäyspäässä ja Bordeauxin hyvä puolustus ei ole pelannut tasollaan. Nicen mahdollisuuksia heikentää tietenkin viime viikkoinen tapaus, joka vie osan heidän keskittymisestään sekä tietenkin kun joutuvat pelaamaan ilman kotiyleisöä. Siitä huolimatta itse näkisin, että Nice on tänään liian kova pala Bordeauxilla, joka vielä koittaa löytää sitä parastaan erityisesti alakerrassa.

Toulouse – Valenciennes

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Toulouse on hirmu vireessä heti kauden alusta. He ovat voittaneet 4/5 ja se yksikin, kauden ensimmäinen, päättyio tasapeliin. Viime kierroksella he voittivat Dijonin 2-4, joskin Dijon oli jo 1-0 johdossa, mutta Toulouse onnistui kääntämään pelin hyvin ympäri. Toulouse ei toki ole esittänyt mitään yllättävää vaan he ovat enemmänkin pelanneet omalla tasollaan ja ovat jo ennakkoon yksi suosikeista nousuun. Kertoimissa Toulouse on kyllä ehkä liiankin iso suosikki, näin alussa kautta ja Toulousen kertoimet ovat aivan pohjissa ja se vähän huoletti allekirjoittanutta tätä peliä tutkiessa. Kuitenkin tällä hetkellä peli on pelattavissa ja uskon, että Toulouse ei koe mitään yllättävää päivän vastustajaltaan.

Valenciennes koki todella kipeän ja nolonkin tappion viime kierroksella Rodezia isännöidessään. Tuo peli ei todellakaan olisi saanut päättyä 1-4 kotitappioon. Valenciennes toki johti peliä 1-0 ennen Rodexin tasoitusta. Puolustaja Dos Santos otti punaisen kortin, jolloin Valenciennes noutui alivoimalle ja loppu onkin sitten nähtävissä tuossa 1-4 tappiossa. Tuo on kuitenkin kirvelevä tulos vaikka alivoimalla olivatkin. Valenciennes ei ole ennen tuota peliä muutenkaan ollut mitenkään loistava, heillä on vain yksi voitto Nancysta sekä kaksi tasapeliä. Valenciennes on keskitaulukon joukkueita, joten sinällään mitään isoa muutosta tuskin otteisiin nähdään loppukauden aikana.

Toulousen pitäisi tänään pystyä hoitamaan peli ja hankkimaan täydet 3 pistettä ilman suurempia ongelmia. Ligue 2 on kuitenkin Ligue 2 ja mikään ei ole koskaan varmaa, joten otetaan vähän panostuksessa alaspäin. Mutta en kuitenkaan usko, että Toulouse ei tätä voittaisi tänään. Kirjoitushetkellä Maralta sai 1.85, mutta sattuipa sopivasti laskemaan.

Rouen – Paris FC

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Rouen aloitti kauden vahvasti ja ollut paljon parmepi kuin ennakkoon olisi voinut päätellä. He ovat yksi suosikeista menemään takaisin Nationaliin, mutta ovat näyttäneet, että mitään eivät tule antamaan ilmaiseksi ja pelanneet niin vahvan alkukauden, että heidän säilyminen on jopa mahdollista, kunhan raapivat tasaisesti pisteitä kauden edetessä. Kaksi viime peliä on kuitenkin näyttänyt, että Rouen palaisi takaisin omalle tasolleen. Ensiksi tuli tappio Bastiaa vastaan ja viime kierroksella Grenoblea vastaan. Toki pelien välissä oli ainoastaan muutama päivä, joten väsymys saattoi myös painaa jaloissa, kun viikkoon heillä oli 3 peliä.

Paris FC on aloittanut vahvasti sillä heillä on 3 voittoa ja 1 tasapeli. Heillä on myös peli vähemmän, sillä he eivät pelanneet viime viikolla vaan huilasivat sen. Sitä en tiedä oliko tuo huili kovinkaan hyvä näin alkukauteen ja hyvään vireeseen, mutta se jää nähtäväksi. Viime pelissä PFC joutui tyytymään tasapeliin Auxerrea vastaan ja varmasti halajavat tänään takaisin voittojen tielle. Paris on mahdollisesti mukana nousutaistossa ja alkukausi on mennyt sen verran hyvin, että tuo arvio ei ole siitä mihinkään muuttunut vaan uskon itse edelleen siihen.

Rouen on tällä hetkellä vähän hankala arvioitava, sillä he ovat pelanneet osaamisensa ylätasolla ja jopa sen yli ja jossain vaiheessa se paluu lopullisesti omalle tasolle tulee. Mutta onko se alkanut kahden viime tappion myötä vai vieläkö he pystyvät nousemaan tappioiden tieltä takaisin voittokantaan? En itse siihen usko ainakaan tänään sillä vastassa on kuitenkin sen verran kova tasoinen joukkue jonka pitäisi pystyä Rouen hoitamaan niin sanotulla rutiinisuorituksella. Eiköhän PFC tänään vie pisteet Pariisiin ja jatka hyvää putkeaan.

1

Kirjoita kommentti