Etusivu » Kuningas Leo Reimsissä

Kuningas Leo Reimsissä

Troyes – Monaco

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Troyesin alkukausi on ollut heikko. Kova aloitus PSGtä vastaan ensimmäisellä kierroksella, missä pistivät alussa hanttiin on kääntynyt tappioksi Clermontille ja viime kierroksen tasapeliin Strasbourgin kanssa. Kuten viime kierroksella sanoin, on mahdollista että Troyes on jatkossa ihan vakiokasvo Ligue 1:sessä, mutta tämä kausi taitaa olla heille silti liikaa ja putoaminen takaisin kutsuu. Erityisesti tämä saattaa olla tilanne, sillä he eivät ole onnistuneet saamaan tyäsiä pisteitä Strasbourgia ja Clermontia vastaan, mitkä ovat sellaisia pelejä, joista pisteet olisi saatava, jotta putoaminen olisi estettävissä. Hyviä uutisia kuitenkin Troyesille on se, että heidän maalintekijänsä Touzghar solmi uuden sopimuksen ja jää seuraan vuoteen 2023 asti. Troyes on myös vahvasti kiinni siirrossa Manchester City puolustaja Erik Palmer-Browniin, joka on viihtynyt lainalla Bundesissa, sekä kokeneeseen Chavaleriniin, joka ei Reimsin kanssa halunnut uutta sopimusta ja etsii uutta kotia. Tänään Troyes kuitenkin menee suurin piirtein samoilla kuin viime kierroksen peliinsä.

Monacon alkukausi sai lisää synkkiä pilviä, kun joukkue joutui vierasmaalisäännön poiston ”uhriksi”. Monaco voitti vieraissa Shakhtarin 1-2, mutta koska vierasmaaleja ei enää lasketa ja Monaco hävisi ensimmäisen pelin 0-1, mentiin jatkoajalle missä Aguilar epäonnensoturina teki oman maalin ja Monaco lopulta hävisi yhteismaalein 3-2. Tämän lisäksi kun kotimaassa on pelit menneet pyllylleen, ei Monacon tilanne kovin hyvältä näytä. Tämän päivän arvoitus on, millaisen peli-ilmeen Monaco saa kentälle, sillä putoaminen Mestarien liigasta tuntuu varmasti kovalta kohtalolta joukkueelle. Tärkeintä olisi kuitenkin, että joukkue saisi koottua mentaalisesti itsensä ja olisivat valmiita tänään. Troyes on Monacolle todella tärkeä vastustaja tähän tilanteeseen, sillä Troyesin alkukausi ei ole ollut erityisen vahva ja tämän lisäksi joukkueiden tasoero on huomattava, joten Monacon pitäisi tänään pystyä omalla pelillään pelaamaan niin hyvin, että voitto tulee ja saada siitä lisää itseluottamusta, jotta koko kausi ei menisi penkin alle. Kausi on tietenkin vasta alussa, mutta jos sarjakärki meinaa karata jo nyt, on sen kurominen todella vaikeaa myöhemmässä vaiheessa.

Itse uskon, että Monaco pystyy pettymyksen sisuuntamana tänään pelaamaan suhteellisen ehjän pelin. Tämä Sunnuntain iltapäiväpeli ei ole se ihanteellisin tuollaisen UCL tappion jälkeen, mutta täysin Monacon omissa käsissä voitto on kuitenkin. Monaco näytti Shakhtar pelissä todella hyvältä, loivat paikkoja ja peli olisi helposti voinut päättyä 1-4 ilman tuhlailua, joten jos saavat vähänkään samankaltaisen peli-ilmeen tänään niin voitto pitäisi olla selkeä.

Angers – Rennes

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Angers on ollut keskiveroa parempi itsensä näin alkukautena ja eivät ole vielä hävinneet kertaakaan. Viime kierroksella tuli 1-1 tasapeli Bordeauxia vastaan, mutta sitä ennen voittivat Strasbourgin sekä Lyonin eivätkä kahdessa ensimmäisessä pelissä päästäneet maaliakaan. Erityisesti ylöspäin Angers on ollut vakuuttavampi mitä olisi voinut odottaa ja ovat tehneet maaleja suhteellisen hyvin ja muutenkin näyttäneet aktiiviselta ja taitavilta. Hyökkäys on edelleen heidän yksi heikkoja kohtiaan, mutta jos pystyvät jatkamaan tätä tahtia, pitäisi loppukauden mennä suhteellisen hyvin, vaikka Angersilta ei mitään suuria ihmeitä odotetakkaan. Angers yleensä sijoittuu keskitaulukon tuntumaan ja tuskin muuta nähdään tänäkään vuonna. Tänään on kuitenkin heillä hyvä mahdollisuus jatkaa hyviä otteitaan, sillä vastassa on väsynyt Rennes ja Angers saa pelata kotonaan.

Rennes kävi viikolla Norjassa pelaamassa Rosenborgia vastaan ja voittivat 1-3 ja tuon voiton turvin menivät ECL:ssä jatkoon yhteismaalein 1-5. Nuo esitykset olivat Rennesiltä vakuuttavia ja paljoa kysymysmerkkejä ei jäänyt. Viime Ligue 1 kierroksella he myös voittivat kotonaan derbyn Nantesia vastaan 1-0, joten Rennes on ollut hyvin vakuuttava tuloksellisesti. Todellisuudessa esimerkiksi Nantes pelissä Rennes ei näyttänyt juuri mitään ihmeellistä ja eivät olleet mitenkään erityisen parempia kuin Nantes. Maali oli ihan hieno yksilösuoritus Terrieriltä, missä kääntöslaukaus yllätti maalivahdin, mutta pienellä tuurilla Nantes olisi ollut tuossa vaiheessa ja johdossa. Kokonaisuudessaan ihan ehjä suoritus Rennesiltä tuo peli oli, mutta parempaan on pystyttävä. Angers on heille 10 päivän sisään neljäs peli, joten pientä painoa voi jaloissa tuntua kiireisen aikataulun takia.

Uskoisin, että pelistä on tulossa suhteellisen tasaista vääntöä ja pienet asiat voivat ratkaista pelin tänään. Itse saan kuitenkin Angersin niskan päälle Rennesin kireiden takia sekä kotiedun turvin. Rennes ei ole myöskään ollut aivan niin hyvä kuin tulokset voivat antaa ymmärtää, joskin myös Angersia esimerkiksi Lyon peli imartelee ja kyse oli enemmänkin Lyonin heikkoudesta tuossa pelissä kuin Angersin kovuudesta. Kuitenkin otetaan pientä tasapeliturvaa.

Reims – Paris SG

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Vihdoin se hetki on lähellä, kun maailman paras pelaaja pelaa ensimmäisen pelinsä Pariisin paidassa. Tuo hetki on varmasti monelle todella outo, sillä eihän me muisteta miltä Messi näyttää muussa kuin Barcelonan paidassa. Mielenkiintoisesti Messin debyytti on juuri Reimsissä, sillä Reims on monesti joukkue, joka onnistuu haastamaan PSGtä, toki PSG yleensä kunnialla näistä peleistä selviää, mutta todella monesti juuri Reims lisää pariisilaisten tuskaa. Ja, kuten L’Equipe kauniista huomauttaa, Reimsin katedraalissa monet Rankan kuninkaalliset on vihitty virkaansa, joten on vain sopivaa, että KUNINGAS MESSI avaa kautensa siellä.

Reimsissä on lippuja myyty huomattavalla tahdilla, kun huhu Messin olemisesta avauksessa lähti kiertämään ja Reimsissä ollaan myös tietenkin innoissaan, että saavat nähdä hänet pelaavan ensiminuutit Ligue 1:sessä. Mutta pelillisesti Reimsillä on paljon tehtävää tänään, sillä heidän alkukautensa ei ole ollut kovinkaan kummoinen. Kolmesta pelistä kolme pistettä ei tietenkään ole katastrofi kun ovat vielä välttäneet tappiot kokonaan, mutta Nicea lukuunottamatta vastustajat ovat olleet sen tasoisia, että enemmän pisteitä olisi ollut kyllä otettavissa. Valitettavasti tänään Reimsin täytyy olla nimenomaan puolustuksessa vahvoilla ja tuo ei ole täysin vakuuttava ollut ensimmäisissä peleissä. Erityisesti Montpellier pelissä, kun päästivät kolme maalia ja nuo kaikki tulivat ensimmäisen 45min sisään. Mielenkiintoisesti Reims ei ole kuitenkaan päästänyt yhtään maalia jälkimmäisellä 45 minuutilla vaan ovat jokaisessa pelissä päästäneet maalinsa nimenomaan pelin alkupuolella. Reimsin yksi iso ongelma on myös keskikentän luovuus ja kun Zeneli on edelleen loukkaantunut, ei siihen tänäänkään varmaan mitään suurta parannusta ole tulossa.

PSG rupeaa saamaan kokoonpanonsa parempaan kuntoon ja pidennetyt lomat alkaa olemaan lusittuna. Paljon pelaajia on edelleen poissa, kuten Sergio Ramos, Icardi ja Sarabia jne. mutta tänään trio Mbappe, Neymar ja Messi ovat kaikki kokoonpanossa. Hyvin epätodennäköistä tietenkin, että ainakaan Neymar ja Messi olisivat avauksessa, vaan eiköhän he aloita vielä penkiltä. Mbappe aloituksessa todennäköisesti kuitenkin on. Mbappe on kuitenkin hankaloittanut PSGn valmistautumista peliin, sillä siirtosaaga Real Madridin kanssa on kyllä todella erikoinen. Real haluaa väkisin ostaa Mbappen, Mbappe haluaa lähteä, mutta PSG hannaa vastaan vaikka ensi keäsänä he eivät saisi penniäkään hänestä. Tuohon soppaan kun vielä lisätään se, että PSG on mennyt Haalandin kintereille, niin PSGn huomio on varmasti osittain täysin pelin ulkopuolisissa asioissa, mikä voi vaikuttaa tämän päivän peliinkin. Jos ja kun Mbappe avauksessa on, hänen suorituksensa tuskin on normaalia heikompi. PSGn suurin ongelma on kuitenkin ollut puolustus ja tuo ei todellakaan ole lähelläkään sitä mitä se pitäisi olla tämän tasoisella joukkueella. PSG on päästänyt yhden maalin ainoastaan kauden avauskierroksella Troyesissa ja sen jälkeen ovat päästäneet kaksi maalia sekä Strasbourgia että Brestiä vastaan. Ja kaikki nuo joukkueet ovat olleet heikkoja hyökkäyspäähän. Tänään on kuitenkin Marquinhos kenties avauksessa, jolloin puolustuslinja on varmasti paremmassa kunnossa. Ja puolustajista erityisesti Hakimi on pelannut kyllä hyvin, mutta lähinnä ylöspäin.

Tänään kaikki huomio on siinä, kuinka paljon Messi pelaa ja miltä Mbappe näyttää ja onko tämä kenties miehen viimeinen peli PSG paidassa. Paljon pelin ulkopuolisia asioita siis, mutta PSG rupeaa olemaan pikkuhiljaa paremmilla ja paremmilla kokoonpanoilla liikenteessä, joten pikkuhiljaa heidän pelinsä rupeaa näyttämään siltä kuin pitää, erityisesti alakerran. Itse en millään uskolla ottaa PSGtä lapulle, vaikka uskon heidän voittavan. PSGtä joutuu aina pelaamaan tasoituksella ja kun he ovat alakerrasta olleet niin haavoittuvaisia niin tasoitukset saataa helposti pettää. Sen sijaan itse näen enemmän arvoa maaleissa vaikka kerroin ei maailman paras olekkaan. Mutta en pidä ollenkaan mahdottomana, että PSGn alakerta vuotaisi jälleen ja PSG hyvin suurella todennäköisyydellä ei jää 0-1 maaliin tänään, joten overit kelpaa lapulle. Linja on toki korkea mikä itseä vähän hirvittää, mutta otetaan pienellä sitä kuitenkin.

1

Kirjoita kommentti