Offline
Etusivu » From Paris with Love

From Paris with Love

Paris FC – Guingamp

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Tänään Ligue 2 kierroksen kenties mielenkiintoisin peli pelataan Pariisissa, kun PFC saa vieraakseen Guingampin. Paris FC on aloittanut kautensa todella vahvasti ja ovat sarjataulukossa toisena, peli vähemmän pelanneena kuin muilla TOP5 joukkueilla. PFC ei ole vielä hävinnyt peliäkään ja ainoa ei voitto oli Auxerrea vastaan, kun pelasivat 1-1 tasapelin ja tuotakin peliä johtivat. Pariisi ei juurikaan ole heikkouksia näyttänyt vaan hyökkäys on toiminut ja maaleja on tullut kiitettävä määrä (10kpl) ja puolustus on ollut todella tiukka ja vain 3 päästetyä maalia. Toki vielä paremminkin voi pelata, mutta tuloksellisesti pelit ovat menneet aika käsikirjoituksen mukaan.

Guingampin alkukausi ei ole ollut liian hyvä ja voittoja on ainoastaan 1 kpl. Toki heillä on myös tappioita vain 1 kpl, joten mikään katastrofi ei kyseessä ole. Tasapelejä he voisivat pyrkiä kääntämään isommalla prosentilla voitoksi, niin nousisivat kohisten taulukossa, mutta toki heiltä ei voi tällä kaudella mitään isoa odottaa vaan keskitaulukon sijainti kuvaa heitä aika hyvin. Guingampin puolustus ei ole todellakaan ollut mikään heikko, ovat päästäneet 5 maalia, mutta tänään heillä on ongelmana poissaolot, kun poissa on Sampaio (6 peliä), Lemonnier (4 peliä), uusi hankinta Mombris (2 peliä Grenoblelle) ja keskikentältä M’Changama (6 peliä). Kovaa kyytiä voisi olettaa Guingampin puolustukselle tulevan tänään kun vastaan asettuu PFC suhteellisen kova hyökkäys.

Itse en tänään näe kuin kotivoiton mahdollisuuden, koska isännät ovat niin hyvässä vireessä ja peli näyttää hyvältä sekä Guingampin suhteellisen aneeminen alkukausi plus heidän alakerran poissaolot.

Paris SG – Clermont

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Pariisin pääseura pelaa vähän myöhemmin kuin ”pikkuveljensä”, kun vastaan asettuu Clermont. PSG on ”yllättäen” voittanut kaikki pelinsä alkukauden aikana ja ovat tehneet jokaisessa pelissä vähintään 2 maalia. Heidän ehdoton heikkous on kuitenkin ollut puolustus ja omissa on soinut kaikissa peleissä paitsi ennen taukoa pelatussa Reims pelissä ja tosin tuossakin pelissä omissa soi, mutta VAR tuomitsi maalin paitsioksi. Paljon on siis tehtävä, että PSG voisi nousta esimerkiksi UCL voitosta taistelemaan tällä kaudella. Tänään ei kuitenkaan mitään isoa helpotusta ole luvassa, koska maajoukkuetauko oli suhteellisen ikävä PSGlle. Muutama pelaaja sai kolhuja, kuten Mbappe, jonka pelaaminen 90min on epävarmaa, mutta erityisesti Etelä-Amerikan pelaajat saavat pidemmän levon eli tänään ei nähdä Pariisissa Messiä, Di Mariaa, Neymaria, Paredesia. Myös Verratti on epävarmana, koska sai kolhua majussa. PSG lähtee tänään siis todella reserveillä liikenteeseen ja tokihan noiden reservien taso on todella kova ja kyllähän avauksessa pitäisi olla muun muassa Wijnaldum eli ei siellä nyt mitään roskaa kentällä nähdä.

Clermont on ollut yllättävän kova alkukaudesta ja ovat välttäneet tappiot kokonaan vaikka ovat ensikertaa Ligue 1. Tälläinen peli on heidän tasoiselleen joukkueelle todella mahtava asia ja onkin harmi, että eivät pääse pelaamaan parasta PSGtä vastaan. Mutta siitä huolimatta joukkueiden tasoero on iso ja kovaa joutuvat taistelemaan, jotta saavat tänään pisteitä Pariisista. He ovat toki saaneet pisteen muun muassa Lyonilta, mutta Lyon teki tuon pelin vaikeaksi ihan itse ja kyseessä ei ollut niinkään Clermontin hyvyys, vaikka tokikaan ei voi liikaa heitä aliarvioida. Clermontin viime pelissä Metziä vastaan ekalla puoliskolla nähtiin peräti 2 omaa maalia, 1 molempiin verkkoihin sekä Clermont antoi rangaistuspotkun jo ensimmäisen 10min aikana, joten hankala peli oli molemmille. Erityisesti Clermontin oma maali oli traaginen, kun maalivahti Desmas ei saa helppoa keskityspalloa kiinni vaan pudottaa sen suoraan omaan verkkoon. Tuollaisia ei paljoa saisi PSGtä vastaan tulla. Metzin oma maali oli enemmänkin hauska, Metzin puolustaja Niakate torjuu puskun polvellaan, josta pallo kimpoaa toisen jalan polvitaipeeseen ja siitä maaliin eli ei paljoa voinut asialle mitään tehdä. Kaiken kaikkiaan, on vaikea nähdä Clermontin hirveästi haatavan tänään PSGn puolustusta, vaikka se on ollutkin todella heikko.

Tänään pienellä otetaan kotijoukkuetta myös tässä pelissä. PSG on rampa avaukseltaan, mutta heikko on myös illan vastustaja ja vaikea nähdä sarjanousijan kuitenkaan pystyvän haastamaan PSGtä tänään. Kysymysmerkkinä on se, että kuinka PSG jaksaa syttyä tänään, mutta luulisi pelaajien, jotka harvemmin pääsevät pelaamaan avauksessa, jaksavan tänään sykkiä.

2

Vastaa