Etusivu » Back to Ligue

Back to Ligue

Montpellier – St. Etienne

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Tästä pelistä ei mitään klassikkoa ole luvassa. Molemmat joukkueet ovat olleet about omalla tasollaan, kenties ASSE vähän odotettua heikompi. Montpellier hävisi viime kierroksella Lillelle ja ihan ansaittu tulos vaikutti olevan. Sitä ennen onnistuivat kuitenkin kaatamaan Lorientin kotonaan ja tuo onkin heidän ainoa voittonsa tällä kaudella. Kauden alkaessa Montpellier sai kehuja hyökkäyksestään ja nyt 4 kierroksen jälkeen näyttää siltä, että hyökkäys todellakin toimii suhteellisen odotetulla tavalla. He ovat tehneet jokaisessa pelissä maalin ja ainoastaan kerran jääneet yhteen maaliin. Selkeä heikkous on kuitenkin alakerta ja se ei ole pitänyt tarpeeksi hyvin, että Montpellier olisi voinut kerätä pisteitä enemmän. He ovat kuitenkin päästäneet 9 maalia, mikä on liikaa heille.

St. Etienne on hävinnyt ainoastaan 1 pelin tähän mennessä, viime kierroksella Marseillea vastaan. Sitä ennen onnistuivat kaivamaan 3 tasapeliä, mitkä olivat aika oikeutettuja tuloksia. Marseillea vastaan ASSEn alakerta ei toiminut kyllä lähellekkään tarpeeksi hyvin ja siinä onkin kohta minkä on tänään oltava paremmin kasassa Montpellierin hyökkäystä vastaan. Ennakkoon nämä joukkueet tulevat sijoittumaan aika lähellä toisiaan, jos pelaavat omalla tasollaan ja tänään onkin nähtävissä suhteellisen tasainen peli, sillä isoa eroa joukkueilla ei ole tasossa eikä myöskään isoa eroa vireessä. ASSE ei ole jäänyt maaleitta myöskään kertaakaan tällä kaudella mikä on tietenkin hyvä jatkoa ajatellen. Itse en tänään kyllä näiden kahden välille eroa saa, jos jompikumpi voittaa niin hyvin suurella todennäköisyydellä voitto tulee maalin erolla. Mutta omissa papereissa tasapeli on kirjoitettu tähän kyllä ympäriinsä ja kun kyseessä on vielä aikainen peli, niin tuo vielä lisää tasapelin riskiä. Aika lämmintä keliä myös luvassa. Tasapeliä siis lapulle.

Brest – Angers

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Uronen toivottaa tänään vieraakseen Angersin. Brestin oma kausi ei kuitenkaan ole ollut mikään hirveän hääppöinen ja tappio on tullut kahdessa viime pelissä. Toki toinen noista tappioista oli PSGtä vastaan ja Brest onnistui tekemään 2 maalia, joten mikään katastrofi ei heillä ole päällä. 2 pistettä ovat onnistuneet keräämään tähän mennessä ja lisää olisi tultava pian tai putoamisen välttäminen tulee olemaan vaikeaa. Tokihan Urosen epäonneksi, Brest lähtee melkein jokaiseen peliin altavastaajana, mutta mikään mahdoton tehtävä heillä ei ole säilyä sarjassa. Tänään heillä on kuitenkin vastassa Angers, joka pitäisi olla voitettavissa. Angers on ylisuorittanut tähän mennessä, mutta todellinen taso ei joukkueiden välillä todellakaan ole iso.

Kuten sanottu, niin Angers on ylisuorittanut tähän mennessä. He ovat kaapineet kokonaiset 3 voittoa eikä vastustajat ole olleet mitään heittopusseja, joten Angersilla menee todellakin kovaa. Voittojen sekaan mahtuu yksi tasapeli Bordeauxia vastaan. Angers onkin kaikkien yllätykseksi sarjassa toisena PSG jälkeen, mutta toki huomioitava, että TOP5 mahtuu Angersin lisäksi Clermont sekä Lorient eli kovin on oudot tulokset ollut tähän mennessä sarjassa. Mutta mitään isompaa syytä ei ole, miksi Angersin hyvä vire ei jatkuisi. Toki maajoukkuetauko tuli huonoon väliin heillä ja olisivat varmasti jatkaneet viikottaisi pelejä, kun hyvin menee, varsinkin kun tuo sama tauko antoi Brestille mahdollisuuden kasata rivejään tulevaa varten.

Tällä hetkellä olisi jopa vähän tyhmää pelata Angersia vastaan, koska ovat niin hyvin pelanneet. Toki Brest ei ole hirveän huonosti pelannut vaikka pisteitä ei paljoa ole tullut, mutta siitä huolimatta itse näkisin Angersin tänään tulevan voittajana tästä pelistä. Tasapelin riski on kuitenkin isompi tässä pelissä, joten otetaan vähän turvaa ah 0 vedosta.

Nantes – Nice

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Nantes on voittanut 1 ja pelannut 1 tasapelin, mutta kahdelta viime kierrokselta on tuloksena 2 tappiota. Molemmat tappiot ovat tulleet myös 1-0 peleinä. Vastustajat olleet myös suhteellisen kovia, Lyon ja derbyssä Rennes. Mutta kaiken kaikkiaan, Nantesin peli ei ole allekirjoittanutta vakuuttanut. Puolustus on toiminut ihan OK, mutta hyökkäys on ollut tosi saamaton ja peli on muutenkin ollut todella jäykkä ja hidasta ja tylsää. Toki Nantes harvemmin on mikään maailman seksikkäin joukkue, mutta nyt heidän peli tuntuu ajoittain olevan todella mielenkiinnotonta ja pelaajat tuntuvat pelaavan punnukset jaloissa. Kova kausi on heille tulossa ja tulevat taistelemaan säilymisestään kyllä kovaa, mutta riittääkö se, jää nähtäväksi.

Nicen kausi on ollut vähän kaksijakoinen. He aloittivat tasapelillä, mutta sen jälkeen on löytynyt täysin uusi vaihde peliin. Kaksi viimeistä peliä ovat päättyneet Nicen 4-0 voittoon ja he ovat näyttäneet todella pysäyttämättömiltä. He myös johtivat Marseillea vastaan, mutta tuohan peli peruttiin, koska Nice kannattajat ryntäsivät kentälle. Tuo peli pelataan toki uudelleen neutraalilla kentällä ja ilman yleisöä, joten Nice ei tuosta mitään ole saanut. Heiltä myös vähennettiin 1 piste ja toinen käsittääkseni voidaan vielä vähentää. Mutta Nice selvisi kokonaisuudessa suhteellisen vähällä. Payet sai pelin verran pelikieltoa ja Marseillen González kaksi peliä sekä Marseillen fysio Fernández sai 9kk kiellon tulla kentän laidalle. Nice toki ilmoitti, että tilanne oli hallinnassa ennen kuin Marseille provosoi tilanteen jatkumaan… Mutta kentällä Nice on edelleen näyttänyt todella hyvältä, heiltä on onnistunut todella moni asia helposti ja peli näyttää iloiselta ja energiseltä. Puolustus on ollut varmaotteinen ja hyökkäyksessä on kemiat kohdanneet todella hyvin. Nicen kannalta maajoukkuetauko tuli myös ikävään tilanteeseen, kun olivat niin kovassa vireessä. Mutta tänään heillä on hyvä mahdollisuus jatkaa virettään ja päästä jälleen hyviin otteisiin, kun vastustajan on heikompi Nantes.

Nantes osaa tehdä Nicen elämän vaikeaksi ja mikään ylijuoksu tästä pelistä ei ole tulossa. Nantes on, kaikista heikkouksista huolimatta, ollut suhteellisen vakaa alakerrasta, joten Nicen on kyllä hakattava päätänstä seinään, mutta en usko, että eivät pysty puolustusta ohittamaan. Nice kun on vierasjoukkue niin pelissä on myös tänään faneja, vaikka ovatkin Nantesin niin silti mukavampi pelata kuin tyhjille katsomoille. Uskoisin, että Nice kuitenkin tänään tulee voittamaan.


Vastaa