Etusivu » Kalevan Kisat 13.8-16.8.2020

Kalevan Kisat 13.8-16.8.2020

Koronavuoden kotimainen Yleisurheilukausi huipentuu Turun Kalevan kisoihin, jossa ratkotaan Suomen mestaruudet 113. kerran. Poikkeuksellisesti arvokisojen puuttuessa kilpailut ovat käytännössä päätähtäin myös kovimmille yleisurheilijoille. Arvokisojen puutteesta huolimatta tulostaso saattaa nousta mm. miesten pituudessa, moukarissa, 100 metrillä ja naisten 100m aidoissa, 3-loikassa, 7-ottelussa, moukarissa ja korkeudessa Suomen ennätys -lukemiin ja käytännössä maailmanrankingeissa top-3 -sijoille pois lukien miesten satanen. Yle televisioi kisat perjantaista alkaen kanavillaan, joten torstain finaalit on seurattava livetulospalvelun kautta tai paikan päällä.

Kovimmista nimistä pois jää ainakin ”Palmunakin” tällä sivustolla tunnettu Topi Raitanen, joten 3000 esteissä ei Suomen ennätystä uhitella. Nestori-osastolta puolestaan kisoissa nuorempiaan haastavat Euroopan mestarit Antti Ruuskanen ja 43- vuotias Annemari Kiekara (o.s. Sandell), jotka ovat molemmat lajeissaan vähintään tyrkyllä mestaruuteen.

Torstaina kilpailut starttaavat lähinnä karsinnoilla, mutta mestaruudet jaetaan jo kävelyissä sekä miesten 10 000 metrillä ja naisten 5000 metrillä. Vedonylöntiä tarjoaa ainakin Coolbet, joten betsien muodossakin kisoilla pääsee tienaamaan. Mahdollisesti myös kotimainen monopoliyhtiö osallistuu kohdetarjontaan, mutta toistaiseksi kohteita ei ole auki.

Miesten kympille poimimme avausvedon:

[gmblrs-gt2-embed id=”3607″]

Lisäksi YU-tietäjä, kestävyyslajeista reilusti allekirjoittanutta paremmin kartalla oleva, JDF on vihjannut naisten vitoselle:

[gmblrs-gt2-embed id=”3606″]


Vastaa