Etusivu » Suomen joukkue jalkapallon EM-kisoissa 2021

Suomen joukkue jalkapallon EM-kisoissa 2021

Suomen joukkue EM-kisoihin 2021 julkaistiin eilen illalla. Laitetaan tähän vielä lyhyt läpikäynti pelaajista ja heidän rooleistaan. 10 päivän päästä mennään ensimmäistä kertaa ikinä!

Maalivahdit:

#1 Lukas Hradecky (s.24.11.1989), FC Leverkusen (GER Bundesliga): Yksi tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia, ja Suomen arvokkaimpia pelaajia mm. siirtomarkkinoilla. Kannatellut Suomea jo Nations Cupissa ja aiemmissa karsinnoissa. Toipunut kevään aikana vammasta, ja terveenä ollessaan Suomen tärkeimpiä lukkoja menestyksen kannalta ja selkeä ykkösmolari. Valittiin vuoden urheilijaksi Suomessa 2020, mikä on jalkapalloilijana iso saavutus.

#12 Jesse Joronen (21.03.1993), Brescia (ITA Serie B): Hyviä otteita esittänyt isokokoinen Joronen on tärkeä backup, mikäli Hradecky ei pysty pelaamaan. Osoitti kevään karsintapeleissä olevansa mies paikallaan, kun Hradecky kärsi loukkaantumisesta. Lähtee kakkosvahtina kisoihin.

#23 Anssi Jaakkola (13.03.1987), Bristol Rovers (ENG League Two): Jaakkola hakee kisakokemusta kolmosvahtina, joten hyvin epätodennäköistä, että pääsee avauskokoonpanoon, mutta mukana kisakoneessa kuitenkin.

Puolustajat:

Puolustukseen Suomella on laittaa kelpo avausketju etenkin toppariosastolle, mutta sen takana on jonkun verran hajanaisuutta

#2 Paulus Arajuuri (s.15.06.1988), Pafos (CYP): Vaikka seurajoukkue ei ehkä maailmalla ole se kaikkein tunnetuin tai suurin, on kyseessä Suomen puolustuslinjan tärkein lukko, toppari Arajuuri sopii erinomaisesti Riven muottiin. Osaa ajoittua hyvin purkupalloihin ja erittäin takuuvarma puolustuksen johtohahmo, jonka puuttuminen kolauttaisi kovasti Suomen haaveita menestyä.

#3 Daniel O’Shaugnessy (s.14.09.1994), HJK (FIN): Irlantilaisen nimen ja isän omaava O’Shaugnessy on vielä suht tuore tulokas maajoukkueympyröissä, mutta pelannut jo lukuisissa maajoukkuepeleissä viime turnauksissa. Tuo puolustukseen leveyttä, ja on mahdollista että mies nähdään ainakin osassa matseista jopa kentällä kisapeleissä. Vahvuuksia pallollinen pelaaminen ja pelin avaaminen. Pääasiallinen pelipaikka on toppari.

#4 Joona Toivio (s.10.03.1988), Häcken (SWE): Muodostaa Arajuuren kanssa Suomen puolustuksen kannalta erittäin tärkeän toppariparin, joka purkaa repii ja raastaa ja saa vastustajan turhautumaan. Yksi niitä puolustajia, joiden loukkaantuminen satuttaisi puolustuslinjaa kovasti, vaikka varamiehiä onkin tarjolla.

#5 Leo Väisänen (s.23.07.1997), IF Elfsborg (SWE): Väisäsen veljeksistä nuorempi. Alla muutamia maaotteluita, ja topparin paikalla ei välttämättä ilman loukkaantumisia aukea erityisen paljon peliaikaa, mutta arvokkaana backuppina ja kisakokemusta tulevia kisoja varten haistelemassa.

#13 Pyry Soiri (s.22.09.1994), Esbjerg (DEN): Soiri on enemmänkin keskikentän/hyökkäyksen puolelle sijoittuva pelaaja laiturin tontilla, joka otetaan usein vaihdosta sisään, vaikka onkin joukkuekuvassa puolustusosastoon asetettu. Tulee väkevästi laidalta, ja on ehtinyt tehdä jo useampia tärkeitä maalejakin Suomelle, vaikka peliaikaa ei ihan kauheasti ole tippunut. Islannissa sai sankarin viittaa tehtyään tasoitusmaalin Kroatiaa vastaan, joka vei Islannin suoraan MM-kisoihin 2018.

#15 Sauli Väisänen (s.05.06.1994), Chievo (ITA, Serie B): Väisäsen veljeksistä vanhempi. Melko reilusti jo maajoukkuekokemusta, tulee varmastikin saamaan jonkun verran minuutteja etenkin jos Rive lähtee pelaamaan kolmen topparin taktiikalla, jolloin tilaa Arajuuri-Toivio akselin lisäksi löytyy kolmannelle pelurille.

#17 Nikolai Alho (s.12.03.1993), HJK (FIN): Alho tuo vaihtopenkiltä voimaa laitapuolustajan tontille, ja saattaa jotain minuutteja kerätäkin. Nopeutensa avulla voi saada aikaan yllättäviä tilanteita.

#18 Jere Uronen (s.13.07.1994), Genk (BEL): Uronen on terveenä ollessaan joukkueen avauskokoonpanon miehiä, ja betonoinut laitapakin tontin itselleen. Jossain määrin ehkä virheherkempi mitä topparikaksikko.

#22 Jukka Raitala (s.15.08.1988), Minnesota United (USA): Raitalalla on jo pitkä kokemus maajoukkueringistä ja uralle mahtuu myös hyvin runsaasti seurajoukkuekokemusta kovistakin sarjoista. Raitala on avauskokoonpanon ja vaihtomiehen välimalli, eli saattaa olla avauksessa, mutta yhtä hyvin penkilläkin. Peliaikaa tulee varmasti saamaan, mutta rooli ei kuitenkaan ihan suurin mahdollinen.

#25 Robert Ivanov (s.19.09.1994), Warta Poznan (POL): Pääasiallinen pelipaikka toppari, pystyy pelaamaan myös laitapakin tai keskikenttäpelaajan roolia. Todennäköisesti varapelaaja, jolle ei kovin paljoa minuutteja luvassa.

Keskikenttäpelaajat:

Keskikentällä Suomelta löytyy kovia tulevaisuuden nimiä, muutamia lupaavia pelaajia.

#6 Glen Kamara (s.28.10.1995), Rangers (SCO): Keskikentällä Suomen tärkein pelaaja, ja kokonaisuutenakin kolmen tärkeimmän joukossa Pukin ja Hradeckyn ohella. Erittäin pallovarma taituri, joka ei hötkyile ja antaa varmoja syöttöjä, rauhoittaa ja tasapainottaa peliä ja hyökkäyksiä. N’Golo Kantemainen varmuus ahtaissakin paikoissa on ilo silmälle. Rasismikohun keskellä. Varma avauksen paikka terveenä ollessaan.

#7 Robert Taylor (s.21.10.1994), Brann (NOR): Keskikenttämies jäänee kisoissa pienempään rooliin, mutta irtominuutteja voi olla luvassa. Pelannut 17 maaottelua, ja yksi maalikin jo plakkarissa.

#8 Robin Lod (s.17.04.1993), Minnesota United (USA): Siinä missä Kamara tuo pallollista varmuutta ja rauhallisuutta, on Lod keskikentän toinen elintärkeä pelaaja avaamaan hyökkäyksiä. Erittäin oivaltava ja älykäs syöttö, nopeat nousut, jota seuraa nappisyöttö ja vaarallisten maalipaikkojen luonti on miehen erikoisalaa. Ehdoton avauksen paikka.

#11 Rasmus Schuller (s.18.06.1991), HJK (FIN): Schullerilla on reilusti kokemusta maajoukkueesta. Jäänee vaihtopelaajan rooliin, jossa joitakin minuutteja on luvassa, mutta ei selkeä avauksen ukko.

#14 (C) Tim Sparv (s.20.02.1987), AEL (GRE): Sparvin rooli jäi pienemmäksi seuratasolla hänen siirryttyään Kreikkaan palloilemaan. Pelituntuman puute hankaloittaa asioita, mutta maajoukkuekapteenina vuodesta 2018 lähtien toiminut Sparv kuuluu tästä huolimatta avauksen runkomiehiin, joka pelaa puolustavampaa roolia keskikentällä, eikä näin ollen näy tilastoissa niin paljoa.

#16 Thomas Lam (s.18.12.1993), PEC Zwolle (NED): Hollantilais-suomalainen Lam tuo leveyttä Huuhkajien keskikentälle, ja minuutteja on varmasti luvassa jonkun verran, mutta lähtökohtaisesti vaihtopelaajan roolissa.

#19 Joni Kauko (s.12.07.1990), Esbjerg (DEN): Suomen Messiksi Tanskassa ristitty Kauko on kärsinyt aiemmin harvinaisesta kroonisesta sairaudesta, mutta on viime aikoina noussut jo isompaan rooliin myös maajoukkueessa. Ihan avauspaikkaan se ei vielä riitä, mutta avauksenkaan spotti ei olisi jättiyllätys.

#24 Onni Valakari (s.18.09.1999), Pafos (CYP): Arajuuren seurakaverina Kyproksella nykyisin pelaava Onni Valakari on yksi Suomen tulevaisuuden toivoja. Taitava pallon kanssa ja hyvä syöttötaito. Saanut vastuuta viime aikoina maajoukkuepeleissä, ja kohokohtana maali Ranskan verkkoon 0-2 friendlyssä. Ei vielä isoimmassa roolissa, mutta minuutteja mahdollisesti luvassa jo näissä kisoissa.

Hyökkääjät:

Suomi on kärsinyt monesti maalintekovoimasta, mutta Riven aikakaudella on löytynyt useitakin pelaajia, jotka osaavat laittaa palloa verkkoon.

#9 Fredrik Jensen (s.09.09.1997), FC Augsburg (GER): Jensen on suomen ns. supervaihtopelaaja. Tehnyt useita maaleja vaihdosta tullessaan melko nopeallakin aikataululla kentälle päästyään. Ei kuulu kisoissakaan avaukseen, mutta saattaa tulla vaihdosta yllättämään vastustajia. Oli erityisen liekeissä Nations Leaguessa viime syksynä, mutta teki myös kisoihin oikeuttaneissa karsinnoissa tärkeitä maaleja.

#10 Teemu Pukki (s.29.03.1990), Norwich (ENG Valioliiga): Mies, josta jalkapalloileva Suomi on puhunut viime vuodet. Pukin maalit vei Suomen kisoihin, teki ratkaisevia maaleja Nations Cupissa myös liukuhihnalta, ja nousemassa kovaa vauhtia Suomen joukkueen kovimmaksi scoraajaksi. Tekee maaleja myös Englannissa ja on ehdottomasti Suomen menestyshaaveiden kannalta Suomen tärkein hyökkäyksen pelaaja. Toipunut pienestä loukkaantumisesta, mutta pitäisi olla kisojen alkaessa taas iskussa.

#20 Joel Pohjanpalo (s.13.09.1994), Union Berlin (GER Bundesliga): Jolle tuo hyökkäyspäähän Pukille tärkeää tutkaparivoimaa, sillä pelillistä älykkyyttä ja maalintekovoimaa löytyy runsaasti. Lainalla HSV:stä Union Berliniin, jossa paukutti hattutempun äskettäin. Terveenä ollessaan avauksen mies Pukin vierelle, mutta melko loukkaantumisherkkä.

#21 Lassi Lappalainen (s.24.08.1998), Montreal (MLS): Esiintynyt muutamassa maajoukkuepelissä. Todennäköisesti roolia ei kisoissa ole kauheasti tarjolla, mutta arvokasta kokemusta nuorelle pelaajalle tulevaisuutta varten.

#26 Marcus Forss (s.18.06.1999), Brentford (ENG, Valioliiga): Forss teki maaleja alkukaudesta Brentfordissa ja joukkue onnistui nousemaan lopulta kauden päätteeksi Valioliigaan. Forssille voi olla tarjolla joitakin minuutteja Rivenkin miehistössä, mutta tuskin avauksessa.

Youtube: Suomen joukkue jalkapallon EM-kisoissa 2021

Todennäköinen avauskokoonpano:

MV:Hradecky

Puolustajat: Uronen – S.Väisänen – Toivio – Arajuuri – Raitala

Keskikenttä: Sparv-Kamara-Lod

Hyökkääjät: Pukki- Pohjanpalo

3

1 kommentti

  1. handy sanoo:

    Tärkein huomio, että ainakin Schuller, Arajuuri ja Forss viettää synttäreitä reissun aikana (y)

Kirjoita kommentti