Etusivu » EURO2020 välierät: Italia-Espanja ja Englanti-Tanska

EURO2020 välierät: Italia-Espanja ja Englanti-Tanska

Vedonlyöntipuolella limput alkoi toden teolla häiritä harrastustoimintaa playoffien pyörähtäessä käyntiin, mutta välieriin saatiin taas jo ihan kivalla pöhinällä vetoja sisään, vaikkakin arvokkaat rikevedot menivätkin hyvin rajoitetulla panostuksella. Helteinen kesä on ollut hieman haasteellinen moneltakin kantilta, ja kuumotusta on aiheuttanut auringon lisäksi monet muut asiat, jotka ei kaikki liity vedonlyöntiin vaan enemmänkin elämän rakentamiseen myös vedonlyönnin ulkopuolella. Haastavia juttuja jotka kusee useammin kuin kasinobonukset ainakin meikäläisellä, mutta aina kannattanee yrittää niin kauan kun pää kestää (ehkä) 🙂

Kuitenkin kisoissa viimeistä viikkoa viedään, ja kyllähän se vaan motia nostaa, kun peleihin saa panostakin, joskin aivan yhtä herkullisia kohteita ei päässyt rysimään mitä alkukisoissa, jotka tuottivatkin jo pääosan voitoista, ja nyt vaan toivotaan, ettei viimeisillä peleillä onnistuta ryssimään täystuhona näitä. Laittelen vihjeitä näihin myöhemmällä. Voittajavetopuolella ollaan vahvasti Italian ja Tanskan kelkassa, ja Englannin tai Espanjan mestaruuksista ei rahakirstu hyvää tykkäisi. Välierissä on siis isosti panosta kaiken kaikkiaan.

Site general layout graphic

Site general layout graphic Site general layout graphic

Italia-Espanja ennakko

Sanoisin että Italia kohtasi jo pahimman vastustajansa, kun se raivasi tieltään mestaruuden suhteen vuodesta toiseen haaveiluasteelle jäävän FIFA-rankingykkösen Belgian. Kun myös toinen paha peikko Ranska on tippunut jo avauskierroksella, olisi makaroneilla nyt latu auki päätyyn asti. Italia on pelannut vahvaa peliä, eikä ole kärsinyt tappiota moneen vuoteen maajoukkuetasolla. Mielestäni Italian joukkue ei edes sisällä sellaisia maailmantähtiä, mitä monella muulla joukkueella on riveissään, mutta joukkue pelaa hyvin yhteen, peli on hyvin rytmitettyä ja pakko sanoa että yllättävän viihdyttävän näköistä, mitä en vielä jokunen vuosi sitten Italiasta olisi voinut sanoa. Joukkue laukoo melko paljon ja rikkoo vähän, tekee tehokkaasti maaleja eikä jää jauhamaan pallon kanssa. Italialaisille tyypillinen maassa pyöriminen ja ajanpeluu taas nosti päätään Belgia-pelissä, ja on yksi syistä, etten henkilökohtaisesti ole joukkueesta koskaan tykännyt.

Tietyllä tavalla Espanjan osalta voitaneen sanoa, että takavuosien yksi suosikeistani on alkanut ärsyttää, sillä peli on jossain määrin tuskaisen näköistä jauhamista, jossa palloa siirrellään keskikentällä, ja koitetaan ajoittain pelata se boksiin tekopaikoille. Espanjan pelissä heijastuu suuri ailahtelevuus; välillä homma toimii ja maaleja naputetaan liukuhihnalta, välillä pusketaan ja pusketaan saamatta mitään aikaan. Tästä on osoituksena tämänkin kisojen pelit, joissa Espanjalla mahtuu peräti 4 tasapeliä varsinaisella peliajalla ja yksi murskavoitto Slovakiasta 5-0. Kroatia pelissä maalinteko toisaalta toimi, mutta puolustuksessa tapahtui harvinaislaatuinen romahdus. Sveitsiä vastaan Espanja oli hyvin lähellä tipahtaa, mutta sveitsiläisten paineensietokyky kaatoi käkikellomaan pilkkuja ammuttaessa. Italiaa vastaan on mielenkiintoista nähdä, millä tavalla vahvaan pallonhallintaan pelinsä perustava joukkue pystyy ottamaan hallinnan vahvaa peliä pelannutta Italiaa vastaan. Vastakkain on hyvin erilaiset pelityylit, ja pelistä saadaan hyvin mielenkiintoinen asetelma.

Tulosarvaus: 1-1, Italia voittaa rankkareilla 5-3.

Site general layout graphic Site general layout graphic

Englanti-Tanska ennakko

Englanti on porskuttanut kisoissa päästämättä ainuttakaan maalia. Se sai kohtuu helpon kaavion, ja kun tietä on vielä siloiteltu kotiedulla, olisi lädeillä kaikkien aikojen saumat ottaa se ensimmäinen EURO-titteli MM-kullan 1966 jatkoksi. Jotenkin vaikea uskoa että se vieläkään tapahtuu, vaan tie noussee viimeistään finaalissa, mutta pakko myöntää, että nyt siihen on isommat todennäköisyydet mitä omana elinaikanani kertaakaan. Peli on rullannut aika konemaisesti, mutta toisaalta hieman ailahtelevaa peliä pelannutta Saksaa vastaan on toistaiseksi saarelaisten ainoa isompi koetinkivi toistaiseksi. Englanti oli tuossa pelissä aivan 50-50 loppuhetkille asti, ja maalin saatuaan rullasi maaliin. Ukrainan eväät oli syöty Ruotsi-voitossa, ja nyt vastaan tulee Tanska, joka voi nimellisesti kuulostaa helpommalta mitä onkaan. Jos Englanti sortuu takki-auki efektiin, tulee seinä vastaan samalla tapaa kuin kolme vuotta sitten Kroatiaa vastaan. Myös tuolloin Englanti sai normaalia helpommasta kaaviosta pientä etua, verrattuna esim Belgian kaavioon. Toisaalta joukkueella on kyllä materiaalia jopa siihen mestaruuteen.

Tanskassa elätellään 1992 mestaruuden kaltaista saagaa, ja melkoinen tuhkimotarina siitä saataisiinkin jos juutit porskuttaisivat aina mestaruuteen asti avauspelin dramaattisten Eriksen-tapahtumien jälkeen. Eriksenille pelaavat tanskalaiset varmasti saavat sympatiapisteet monien neutraalien kannattajien sydämissä. Tanska onkin kahden avaustappion jälkeen noussut kuin se feeniks ja liitelee nyt huikeassa vireessä. Jo Belgia-pelissä Tanska osoitti vaarallisuutensa dominoimalla peliä, vaikka sen hävisikin. Sen jälkeen pari selkeästi heikompaa (Venäjä ja Wales) olivatkin heille pelkkiä suupaloja, eikä Tshekistäkään lopulta ollut isompaa vastusta. Tanskan materiaalia katsoessa joukkue kestää kyllä vertailun, vaikkei perinteinen jalkapallon kärkimaa olekaan. Se tulee varmasti antamaan Englannille todella tiukan vastuksen, ja nähtäväksi jää, riittäisikö se jopa finaalipaikkaan.

Tulosarvaus 1-0 Englannille.

2

Vastaa