Etusivu » Buffalo Sabers - Calgary Flames / 28.11. klo 2:00

Buffalo Sabers – Calgary Flames / 28.11. klo 2:00

Bill Buffalon yössä – Mitä tuli sanottua?  

Calgaryssä muhii melkoinen soppa, kun Akim Aliu kirjaili kitkerän viestin twitteriin koskien Babcockia ja hänen ”miehiään”. Myöhemmin hän antoi täyden lausunnon kokemastaaan rasismista, johon oli osallisena Flamesin nykyinen päävalmentaja Bill Peters. Statmentin voi lukaista kokonaisuudessaan täältä: 

https://www.tsn.ca/akim-aliu-speaks-publicly-on-allegations-against-calgary-flames-head-coach-bill-peters-1.1403974

Syytös on raju, valitettavaa jos tällainen on tapahtunut. Flames tutkii asian perinpohjaisesti, mutta tilanne ei näytä hyvältä Petersin osalta. Onhan tilanteella silminnäkijöitä. Käsittelyn etenemistä kannattaa seurata suoraan Flamesin tiedottamana, eikä luottaa kaikkiin medioihin. Joidenkin lehtien uutisoinnissa Peters olisi saanut jo potkut. Näin ei kuitenkaan ole. 

Trelivingin statment koskien Petersin tilannetta:

https://www.facebook.com/NHLFlames/videos/564809061004811/

Buffalopelissä päävalmentajan asemaan, väliaikaisesti nouseva Geoff Ward:

https://www.facebook.com/NHLFlames/videos/616316712443738/ 

Kylingtonin haastattelu tapaus Petersistä. Minun mielestä todella turhaa toimintaa toimittajilta kysellä ylipäätään asiasta pelaajilta. Kaikki tietää, mitkä tulee olemaan vastaukset: ”no comments, tilannetta tutkitaan”. Yritetään vain kalastella jos joku lipsauttaa jonkun lauseen eri tavalla ja saadaan revittyä otsikoita. Varsinkin Kylingtonin haastattelu tuntui juuri siltä. Oliver on kansalaisuudeltaan Ruotsin/Eritrealainen.

https://www.facebook.com/NHLFlames/videos/2572173746185646/ 


Sitten itse peliin lyhyesti. Pitää itse joutaa harjoituksiin – sieltä sitten suihkuun – nopeat venyttelyt ja vähän unta ennen peliä 😀 

ENNAKKOA: 

https://www.nhl.com/flames/news/5-things—flames–sabres/c-311823828

Nyt mitataan pelaajien ammattimaisuutta, että osataan sivuuttaa kentän ulkopuolella tapahtuvat asiat ja keskittyä itse peliin. Pelaajien ja Wardin haastatteluista paistoi, että kiekon pelaaminen on taas hauskaa. Voitot ja onnistumiset ruokkii tätä tunnetta. Peli on näyttänyt omiin silmiin jo paljon paremmalta, mutta pisteitä täytyy kaapia, ettei ero kasva liian suureksi. Muuten alkaa tapahtuma nimeltä: tank tank. Eli varausvuoron boostaaminen ”huonolla sijotuksella”. Toivotaan, ettei näin käy. Buffalo menetti viime pelissä tärkeän palasen, kun Rasmus Dahlin sai aivotärähdyksen. Kokoonpanoista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Tiedä häntä, jos pojat pelaakin vapautuneemmin uuden käskyttäjän alaisuudessa, kuten Torontolle kävi. 


JÄNNITYSVETO: 

Wincast: Monahan + CGY ( Unibet ) 


1.ERÄ

-Ei yhtä energinen alku kuin edellisessä pelissä, mutta paikkoja tulee hiljalleen. Ryanin kenttä jatkaa hyvää pöhinää.
-Huhu, nyt tekee katsojalla tiukkaa herätä peliin 😀
-Calgary puolustaa hyvin oman alueen keskustaa, ei vuoda paljoa vetoja läpi.  9 min kohdallla Buffalo sai ensimmäsisen vaarallisen pyörityksen.
-Kiekon kanssa tarkkuutta omalla alueella, ei taas saada kiekkoa varmasti omasta päästä – kääntyy vaarallisesti Sabersille.
-Ullmark on iso maalivahtia, täytyy saada enemmän liikettä eteen. Nuo vedot ei mene maaliin ilman maskia.
-Monahanin kenttä sai pelin pyörimään vsn päässä, hyvää ja nopeaa liikettä kulmissa. Pakottaa Eichelin ottamaan kampitusjäähyn.
-Johnny jatkaa haahuilua, nyt kiekonmenetys alimpana ja Buffalo 2vs1 hyökkäys, tolppa pelastaa.
-Rittich mieletön venytys, perään minuutin sisään 3vs1 hyökkäys Buffalolle, onneksi ei syntynyt maalia. Urhoollista puolustusta ainoalta pakilta.
-LAUO MAALIA KOHTI JA HYVIÄ ASIOITA TAPAHTUU. Lämäri Brodielta viivasta. Kevyt skreenaus Lindholmilta  ja veto valuu helpohkon näköisesti puikoista maaliin. Yksinkertaista ja simppeliä. Hyvä momentumin tappaja Buffalon pyörityksen jälkeen. NOT! 
-Kylington MITÄ TEET?!?!Omassa päässä syöttö oman maalin edestä. Onneksi Rittich ehtii reagoi, palattuaan kulmasta maaliin. Lisäksi viimeisillä sekunneilla game save Rittichiltä. Pitää pelin 1-0ssa.

Kiekon kanssa pitää olla tarkkana. Liikaa syntyi menetyksiä omalla alueella/siniviivan päällä. Parempi laittaa vaikka lasin kautta ulos jos ei ole muuta paikkaa. Välillä syöttämisajatukset oli kuin junnuilla konsanaan. Maalipaikat Buffalolle, eli parannettavaa on. 

2.ERÄ

-Peters lähtenyt kotiin kesken vieraspelin. Vaikuttaa vahavasti, että menee lakikiemuroihin tapauksen käsittely. Jatkomahdollisuudet joukkueessa seitinohuet.
-Rittich aiheuttaa taas kevyen rytmihäiriön maalin takana.
-Täytyy ihailla, miten kokonaisvaltainen sentteri Ryan on, niin puolustus-, kuin hyökkäyspäässä.
-6 min tasaista peliä, jälleen nopeat suunnanmuutokset hyökkäspäässä (Mangi <3) aiheuttavat harmaita hiuksia Buffalolle. Jäähy.
-EI JEESUS. MITÄ JÄRKEÄ TUOSSA SYÖTÖSSÄ OLI! Jälleen poikkikentän syttö oman siniviivan päällä – katko – läpi ja Vesey laittaa kiekon maaliin.
-Luciclla maukas paikka, ei maalia. Nyt on menty pari minuuttia päästä päähän. Skinner oli puoliksi läpi, mutta taidokasta puolustusta Brodielta.
-Huhu mikä viisiminuuttinen. High Octaine gameplay. En ymmärrä mikä Johnnyllä on. Helpot syötöt menee ihan uuniin solkenaan.
-Ompa iloista ja vapautunutta peliä!!! Tobi Rieder näytti, että jalka on raikas 😀
-Iloisesti otti Calgary jäähy. Eichelilta kaunis katko ilmasta, joka aiheuttaa avn Flamesille. Vähän oli siinä ja siinä, että olisi ollut korkea maila. Katkon jälkeen seurasi paha pyöritys, mutta Rittich jatkaa varmaa peliä.
-Pelin toinen tolppa, huhu. Stone katkoo hyvin poikkisyötön maalin edessä.

Vauhti nousi toisessa erässä ja välillä mentiin päästä päähän. Tilanteita syntyi. Peli on vielä kesken, mutta kärkiketjun pitää herätä. Voi olla, että tolppa ei pelasta enää. 

3.ERÄ

-Minähän sanoin, että tolppa pettää vielä. Tolpan kautta kaunis veto sisään. Olofsson.
-Hyökkäys lähti nopeasti Buffalon puolustuspään aloitusvoiton jälkeen. Calgary on ollut epätasainen aloitusten suhteen.
-Jahtaus-moodi aktivoitu ja heti soi. 3xM kenttä reunited ja tulosta tulee.
-On tuo Sheary nopea polkija. Skinnerin kanssa tekivät tuhoja hyökkäyspäässä. Flames avlle. Tämä on tapettava.
-Rittich nappaa ainakin neljä uskomatonta torjuntaa Buffalon yvllä. Tämä ylivoima muka ollut vaikeuksissa tällä kaudella. Ei kyllä näyttänyt siltä.
-Flamesin tasoituksen jälkeen peli ollut tiukasti isännillä.
-Joko kuulen omia, mut ihan kuin kotiyleisö olisi huutanut samalla tavalla, kuin Flames yleisö. Looooooooooooo (kun Lucic tulee alueelle).
-Anderssonilta tärkeää puolustustyötä erän lopun 2vs1 hyökkäyksessä.

JATKOAIKA

-Nyt paikoista pitää tehdä, toisin kuin Pittsburghissa.
-Kaunis maali Lindholmilta, mikä maltti! Tkachukilta voimakas vääntö laukausyrityksen jälkeen, kääntö Lindholmille ja raju nousu maalille.

Pelin suvereeni ykkösmies: Big Save Dave. Ilman Daven torjuntoja peli olisi menetetty. Ainakin kymmenkunta game savea. Mukavaa vaihtelua olla välillä sillä puolella joukkuetta, joka laukoo vähemmän, mutta saa enemmän maaleja. Pisteet myös valmennukselle, joka näyttää käsitelleen Petersturbulenssin ammattimaisesti. Tietysti myös pelaajille tästä toiminnasta pisteet. Nyt kotiin. Edessä kolmen ottelun kotivisiitti. Tälle ajalle mahtuu myös ansaittua lepoa. 


Peli kokoon: 

https://www.nhl.com/flames/news/another-wild-finish/c-311861280


Kirjoita kommentti