Etusivu » Arizona Coyotes - Calgary Flames / 11.12. klo 4:00

Arizona Coyotes – Calgary Flames / 11.12. klo 4:00

Tähän aikaan, ei ole vielä paljoa tietoa tulevasta pelistä (kokoonpanoja, poissaoloja ym). Yksi syy tähän on se, että Flames ei pitänyt aamujäitä (koska B2B). Ainoa varma on, että Talbot on maalissa (sen nyt arvaisi kuka tahansa) ja Raanta toisessa. Flamesilla todennäköisesti Bennett ja Välimäki sivussa. Coyotesilta Demers. 

Palataan hieman edellisen pelin ennätyslistaan: 

Alkaa ykköskorin miehet lämpenemään ja voi luoja tätä on odotettu. Tämä yhdistettynä laajalla rintamalla tulleisiin onnistumisiin, niin Arizona-peliin on mukava lähteä. Nähtäväksi jää, miten paljon Coloradon peli painaa jaloissa, matkustamisesta puhumattakaan. 


JÄNNITYSVETO: 

Wincast: Monahan + CGY ( Unibet ) 


Sitten tähän peliin kuulumattomia uutisia: Dallas on antanut kenkään päävalmentaja Jim Montgomerylle. Tilanteesta ei ole valunut pahemmin lisätietoja. Meidän Antti Mäkisen lähteiden mukaan syynä ystävämme alkoholi. Bettmanin uusi toiminta-malli päässyt ilmeisesti heti käyttöön. 


Jatketaan valmentajatapauksilla. Lehner on avannut sanaisen arkkunsa liittyen hyllytettyjen, potkittujen ja eronneiden valmentajien tapauksiin. Suosittelen lukemaan. Hyviä pointteja mieheltä, joka käynyt melkoisen elämänmankelin läpi. Kyllä minunkin mielestä nämä valmentajat ansaitsevat uuden mahdollisuuden. Onhan esimerkiksi Petersin tapauksessa tapahtumat koettu vuosia sitten, jolloin tuollainen käytös on nähty NHLssä ”normaalina”. Ei se tietysti oikeuta tekemään tuollaisia asioita. Mutta, kun oman maineen menettää tuolla tavalla, on sen takaisin ansaitsemisessa suuri työ. Voi olla, että valmennustyöt jatkuvat Amerikan ulkopuolella.

Jotain huhua oli, että Babcock voisi olla Seattlen uusi valmentaja… saa nähdä. Onhan tämän joukkueen Gm Carolinan aikainen Gm, joka omien sanojensa mukaan on kertonut Petersin käytöksestä johdolle. Johto taasen kertoo, että he eivät ole olleet asiasta tietoisia 😐

https://www.iltalehti.fi/nhl/a/8db76b16-63ba-453a-8ca4-6f939d5c3f50


Flames uutisiin: uuden hallikompleksin rakentaminen Calgaryyn on nytkähtänyt eteenpäin, kun kaupunki on näyttänyt vihreää valoa. Arvioitu valmistusmisaika olisi sellainen, että 2024-2025 kausi avattaisiin siellä. Alkaa tulemaan kiire, että ehdin nähdä pelin ”Saddlemorguessa” 😐 

https://www.nhl.com/news/flames-closer-to-new-arena-in-calgary/c-308326184


1.ERÄ

-Ollut ongelmia uuden puhelimen herätyksen kanssa.Tuli sen takia herättyä, kun ensimmäistä erää oli pelattu 15min. 🙁
-Kesselillä melkoinen ironman putki menossa, 806 peliä. Taisi olla pisin aktiivipelaajista, jonka striikki yhä käynnissä.
-Grabnerilla toiseksi eniten aktiivipelaajista alivoimamaaleja, heti Rottarchandin jälkeen (Marchand :))
-Stepan ja Monahan nahistelivat ennen aloitusta aitioiden edessä. Aika yllättävästi molemmat sai jäähyn aloituksen jälkeisessä nahissa. Stepan antoi kolme kovaa poikkaria ranteille ja rintaan. Minun silmiin näytti, että Monahan ei tehnyt mitää. Peli jatkuu Calgaryn yvnä.
-Nyt kattomaan maalit ja kuuntelemaan studion koonti ekan erän alusta.

ERÄTAUKO

-Sportsnetin studiossa naisenergiaa, kun Caroline Cameronin vieraana Kanadan maajoukkueen Natalie Spooner.
-No eipä ollu mitään puhetta ekasta erästä studiossa. No näillä mennään.

2.ERÄ

-Viime pelissä oli paljon soutaa- huopaamista Tkachukin loukkaantumisen kanssa. Viime pelin tulos: upper body injury ja Tkachuk ei pelaa.
-Giordanolla maukas pistekerääntymä pelkästään Arizonaa vastaan. Jos silmäni ehtivät nähdä oikein: 49 peliä ja 39 pistettä.
-Flashbackissa näyttivät mielenkiintoisen insertin Raannan pelistä Montrealia vastaan. Raannalta lähti terä irti torjunnan jälkeen ja liikkui kuin bambi liukkaalla jäällä. Monttu teki tietysti tämän takia maalin.

https://www.youtube.com/watch?v=eFUSrE5hSw8
-6 min erän alusta puolustettiin urhoollisesti. Kesselillä tyhjä maali, mutta irtokiekko pomppii lavan yli. Vastahyökkäyksestä neloskenttä iskee pelin toisen maalin. Frolik jakelee ”maalintekijä Rinaldolle” 😀
-Rinaldohan on liekeissä, nyt hankki jäähyn nopean luistelun ansiosta. Frolik herännyt myös alkukauden koomasta.
-Ihan ok yv. Ykkös yvllä liikkui kiekko railakkaasti. Raanta parit terävät torjunnat.
-Puolustus on solid tällä hetkellä. Talbot tekee oman työnsä, puolustajat blokannut myös pari varmaa maalia. Viimeisimpänä Brodie torjui luistimella tyhjän maalin.
-Talbotin taidokkaasta torjunnasta nopea hyökkäys ja my man Mony iskee etukulmasta! Kyllä nyt iloitellaan!
-Rieder näyttää taas käsitaituruutta. Kärkimiina ja puikot, melkein highlight maali.
-10,6 sec ennen erän loppua Chychrun iskee maukkaan vedon. Sellanen maski edessä, ettei hyvin pelannut Talbot näe mitään. Sitä ennen venytti niin, että nivuset paukkuivat vanhanaikaisen eteen.

ERÄTAUKO

-Oho! Natalie Spooner kertoi ”lakosta”, jossa yli 200 naispelaajaa Pohjois-Amerikassa kieltäytynyt pelaamasta ammattilaisjääkiekkoa, ennen kuin liiga maksaa ammattilaistason palkkaa. JUURI NÄIN!

https://www.utoronto.ca/news/north-american-women-s-ice-hockey-players-struggle-league-their-own-u-t-expert

PS. Huomasin, että Calgaryn naiset voittanut viime kaudella Stanley Cupin vertaisen pystin!!!!!

3.ERÄ

-Kyllähän tähän erään on lähdetty selvästi puolustus edellä. Arizonalla enemmän paikkoja ekaan 7 min. Yritetään iskeä vastaiskuilla.
-Heikko syöttö laidan lähettyvillä, menetys oman sinisen päällä ja todella vaarallinen paikka Kojooteille. Pakilta hyvää häirintää laukaisutilanteessa.
-Ei ole ollut Kesselin päivä, taas tyhjän maalin paikka, mutta ei kiekko pysy hallussa.
-Selostuskopin huomio. Calgary ei ole ottanut vielä yhtään jäähyä tässä pelissä.
-Tulee pitkä 8 min, Kojootit painaa päälle. Alkaa näkymään, että eilen oli peli.
-Rinaldo jatkaa liekittämistä. Kojootit painaa nyt vähän ylihyökkäyksellä. Rinaldo luo riistosta lähes läpiajopaikan polkemalla, kuin viimeistä päivää. Hankkii pelin toisen jäähyn omalla suorituksellaan. Pelannut kyllä yli omien taitojen 500 prosenttisesti.
-KAUNIS YLIVOIMAMAALI. LOOOOCH! Siinä tapettiin Arizonan takaa-ajovire. Tuuletus kruunasi kaiken. Oikein NHL 94 tuuletus. Molemmat kädet kiinni mailassa ja pumppaa pään yläpuolella kädet suorana.
-Söderberg on ”laillisesti sokea” toisesta silmästä.  Silti se tuolla mennä viilettää. 

https://nhl.nbcsports.com/2019/12/05/coyotes-soderberg-thriving-despite-blindness-in-left-eye/

-Calgary rikkoo jäähyttömän pelin minuutti ennen loppua.
-Piti vielä pilata Talbotin torjuntaprosenttia 🙁 Kyllähän tuossa tilanteessa äijät oli jo niin hapoilla, että mitään ei ollut tehtävissä.

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki pojille. Nyt taskussa kaksi perättäistä, kovaa päänahkaa. Kuin salama kirkaalta taivaalta konferenssin kärkipaikka on neljän pisteen päässä. Ei olisi uskonut, kun peilaa mitä alkukaudesta on tapahtunut. Siinä nähdään, kun uskotaan omaan tekemiseen ja painetaan duunia joukkueena, hyviä asioita alkaa tapahtumaan. Geoff Ward jatkaa voittamattomana! 


RECAP

https://www.nhl.com/flames/news/burn-baby-burn/c-312400126

-Kokoonpanossa kerätty milestoneja ihan urakalla viime päivinä. Hyvä idea ottaa kaikista yhtä aikaa kuva, vahvistaa ryhmähenkeä. Ei näitä saavutuksia ole aherrettu yksin.
-Rinaldolla tappelua vaille Gordie Howe Hatrick 😀 Oli kuulemma käynyt mielessä, mutta viisaana ei lähtenyt hakemaan pakolla tappelua.
-Valkuta hyvää juttua. Joukkue on alkanut pelaamaan yhdessä, yhteisen sapluunan mukaan. Näkyy tulostaululla ja sarjataulukossa. 
-Matthew Phillipsin ensimmäiset luistimenviillot NHLssä

PS. Tänään 11.12. on Tkachukin synttärit! Mittariin huimat 22 vuotta 😀 

 


Kirjoita kommentti