fbpx
Rekisteröidy
Etusivu » BitPay

BitPay

BitPay


BitPay yleisesti

BitPay on Yhdysvalloissa vuonna 2011 perustettu kryptovaluuttoihin pohjautuva maksujärjestelmä, jonka kotipaikka löytyy nykyisin Georgian osavaltion pääkaupungista Atlantasta. Idea koko BitPaylle lähti siitä, että he näkivät, jotta kryptovaluutat, etenkin tuolloin vielä lapsenkengissä ollut Bitcoin, voisivat muuttaa maksutapoja oleellisesti, tehden niistä nopeampia, turvallisempia ja edullisempia eri maiden välillä.

Äskeinen oli BitPaylta hyvin ennustettu, sillä nykyään he toimivat käytännössä kaikkialla maailmassa – kuudella eri mantereella, ja heillä on päivittäin satoja tuhansia käyttäjiä. Vuonna 2013 jo 10 000 kauppiasta hyväksyi BitPayn maksutapana, vuoden 2016 keväällä he julkaisivat oman Visa Prepaid debit-kortin Yhdysvaltain kansalaisille ja saman vuoden lopulla BitPaylla suoritettiin jo yli 200 000 siirtoa kuukaudessa. Seuraavan vuoden aikana tapahtui jopa edellistä merkittävämpää kasvua, kun vuoden aikana BitPay käsitteli bitcoin-siirtoja yli miljardin dollarin edestä.

BitPay tarjoaa debit-korttinsa lisäksi myös oman mobiilisovelluksen, jonka saa App Storesta ja Google Playsta. Tässä lompakossa voi hallita varojaan ja muuttaa kryptovaluuttaa dollareiksi. Ainoat kulut joita BitPay kertoo ottavansa kertyy juurikin näistä valuutanvaihdoista ja maksuista, josta BitPay vie aina 1 %:n välistä. Tätä voi pitää hyvinkin kohtuullisena kuluna, jos se jollain toisella kortilla tai maksutavalla voi olla jopa useita prosentteja.

Plussat BitPayssa ovat sen pienet kulut, helppous, nopeus sekä sen asema kryptomarkkinoilla, jossa se on suurimpia ja kaikkein luotettavimpia toimijoita. Bitcoinin kurssivaihtelu ja kortin rajaaminen pelkästään Yhdysvaltoihin ovat taas selkeitä miinuksia.

BitPay – maksaminen

Kuinka BitPaylla sitten maksetaan? Tähän ohjeet antaa BitPayn nettisivut, jossa vaiheet etenevät karkeasti seuraavasti. Tarkat ohjeet saadakseen katso: bitpay.com/pay-with-bitpay.

  1. Aivan ensimmäiseksi tarvitaan BitPayn kanssa yhteensopiva applikaatio, johon se suosittelevat tietenkin omaansa, joka ladataan jo edellä mainituista paikoista mobiililaitteeseen.
  2. Seuraavaksi BitPaylle siirretään varoja, jotka voivat tietenkin kursseista riippuen vaihdella hyvinkin paljon.
  3. Maksua suoritaessa valitaan BitPay maksutavaksi ja suoritetaan maksu jollain kolmesta vaihtoehdosta: Suoraan applikaatiosta, skannaamalla QR-koodin tai kopioimalla maksaessa esitetty URL ja liittämällä se applikaation Send-kohtaan, jonka jälkeen maksu hyväksytään.

BitPay-maksut tulee suorittaa 15 minuutin aikana siitä hetkestä, kun maksutapahtuma on alkanut. Tämä johtuu Bitcoinin volatiliteetista, jotta maksu tapahtuisi suunnilleen sillä kurssilla, joka maksaessa on voimassa.


Ladataan...