Book of 99

|Relax Gaming|2021-05-04|RTP: 99.00 %
Etusivu » Pelitarjoaja » Relax-gaming » Book of 99

Arvostelu

2 arvostelua - 4.50/5.00

Book of 99 on Relax Gamingin käsialaa oleva korkean tai todella korkean varianssin videoslotti, jonka julkaisu tapahtui netti- ja mobiilikasinoilla vuoden 2021 toisella neljänneksellä.

Selvitämme myöhemmin tarkemmin, mutta jo tässä vaiheessa voinee sanoa, että niin peruspeli kuin ilmaiskierrostoimintokin ovat enimmäkseen samanlaiset kuin useimmissa Egypti- ja kirjapeleissä. Mikä kuitenkin mielenkiintoista, niin tällä kertaa tuo nimestä löytyvä 99 tuo oman mausteensa koko pelin kulkuun ja jollain tavalla se on merkittävä koko pelialaakin ajatellen.

Kyseessä ei ole siis kaikkien aikojen jääkiekkoilijan elämäkertaan pohjautuva videoslotti, vaan pelin palautusprosentti on nimenomaan 99 % ja tuolla 99:llä on jokin toinenkin merkitys. Siitä sekä Book of 99:n muusta sisällöstä lisätietoja seuraavaksi.

Yksityiskohtia Book of 99 -pelistä

Book of 99 viisi reeliä leveä sekä kolme riviä korkea videoslotti, jossa on 10 vasemmalta oikealle luettavaa voittolinjaa. Voittoyhdistelmään vaaditaan kahdesta viiteen toisiinsa sopivaa voittokuviota tai niiden ja wildien sekoituksia.

Voittotaulukon ensimmäiset kuviot ovat korttipakan 10-A, joille jatkoa tekevät neljä nais- ja mieshahmoa. Arvokkain voittokuvio on miessoturi, jonka linja-arvo on 500 x panos. Niin kuin arvata saattaa, scatter-merkkinä näemme paksun kirjan, joka toimii samalla myös wildina.

Jos videosloteista on pienintäkään kokemusta, niin tällöin peruspeliä ei tarvinne sen enempää purkaa. Oletamme, että jokainen meistä tietää niiden toiminnasta edes jotain. Sen vuoksi siirrymmekin välittömästi Book of 99 -pelin ilmaiskierrostoimintoon.

Ilmaiskierrostoiminto aktivoituu, kun reeleillä on yhden pelikierroksen päätteeksi kolmesta viiteen scatter-merkkiä. Vaihtoehtoisesti tässä kirjapelissä on eräänlainen keräilytoiminto, jonka mittari näkyy peliruudun vasemmassa laidassa (tietokoneen selain). Ilmaiskierrostoimintoon voidaan siis edetä myös sen kautta, mikäli mittariin saa kerättyä 99 scatter-merkkiä. Huomaathan, että scatter-merkeistä ei makseta kolikkovoittoja, jos niin voisi saman kategorian peleihin verraten olettaa.

Sitten niistä ilmaiskierroksista, joiden periaatteen moni tietääkin. Ennen ilmaiskierrosten aloittamista jokin voittokuvioista valikoituu erikoiskuvioksi, joka laajenee koko reelin mitalle – riippumatta niiden tarkemmasta sijainnista. Jos erikoiskuvio on jokin korttikuvioista, niin tällöin niitä tarvitaan minimissään kolme kappaletta, kun paremmista voittokuvioista laajenemiseen riittää kaksi. Uudet kolme scatter-merkkiä uusivat ilmaiskierrostoiminnon.

Tarkennetaan vielä sekin, että jos ilmaiskierrostoiminto on avattu scatter-merkeillä, niin ne pelataan kyseisellä panoksella, kun taas keräilymittarista avatut ilmaiskierrokset pelataan sillä keskiarvolla, joka on laskettu panoksista keräilyä suorittaessa.

Yksittäisen pelikierroksen maksimivoitoksi olemme kirjanneet 5 000 x panos. Siihen lopputulokseen päädytään, jos jollain uskomattoman hyvällä tuurilla päävoittokuvio olisi erikoiskuviona ja se nähtäisiin kaikilla viidellä reelillä ilmaiskierrostoiminnossa. Päinvastoin koko pelin maksimivoitto on 12 075 x panos.

Palautusprosentti on siis vielä kertauksena 99 %. Olisi suoranainen vääryys, jos Relax Gaming päättäisi julkaista ja toimittaa pelisivustoille toisenlaisenkin version, joka olisi pienemmällä palautusprosentilla.

Yhteenveto

On hienoa, että Relax Gaming päätti olla se pelivalmistaja, jolla oli rohkeutta julkaista 99 % palautusprosentin videoslotti. Olemme toki menneinä vuosina nähneet vastaavia pelejä, mutta ne ovat olleet miltei poikkeuksetta klassisia kolikkopelejä, joissa ei ole käytännössä minkäänlaisia erikois- tai ilmaiskierostoimintoja.

Varsinaisesti mitään uutta Book of 99 ei sitten tarjoa jos ei keräilytoimintoa koe sellaisena. Ilmaiskierrostoiminto on vanhan idean kierrätystä, mutta niiden suosio ei tunnu lakkaavan edelleenkään.

On mielenkiintoista seurata, että miten toiset pelivalmistajat reagoivat tähän julkaisuun – ja yhtä lailla kiinnostaa sekin, että saako Book of 99 -peliä hyödyntää tarjousten kierrättämiseen, vaikka palautusprosentti voikin olla yhdellä pelikerralla mitä tahansa.

Neljä tähteä.

Bonukset

Lataa lisää

Voittajat

Kokemuksia

Hetki... ladataan kommentteja

Muistithan, että voit pelata Book of 99 peliä esimerkiksi täällä

Faktat

Yleistietoa